Holnap 413 csillagozás

Guillaume Musso: Holnap

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket – és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó…

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa

Enciklopédia 7


Kedvencelte 63

Most olvassa 15

Várólistára tette 257

Kívánságlistára tette 249

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Guillaume Musso: Holnap

Egy Musso könyv olvasásakor garantált, felhőtlen kikapcsolódást kapunk, miközben gondolkodhatunk azon, hogy is van akkor a dolgoknak és az eseményeknek a menete, mely események mit hozhatnak a jövőben, vagy éppen a múltra milyen hatással vannak.

Nekem tökéletes kikapcsolódás volt ez a Musso könyv is, olyan egyszuszra elolvasós, mert nem hagy nyugodni a történet végkimenetele. Ami aztán még akár földhöz is vághat, úgy elámulsz.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/01/guillaume-musso-h…

5 hozzászólás
>!
Csabii P
Guillaume Musso: Holnap

Elmentünk @Lomax -al könyvtárba. Nekem ilyenkor nagyon nehéz mert rengeteg jó könyvet szoktam látni.
Most pedig megtaláltam Musso Holnapját ami már egy ideje a kívánságlistámon pihen ezért átfutott az agyamon, hogy öt napon van rá, és a végére kell érjek. Így hát mondtam a páromnak, hogy ezt kihozod nekem mert kell, muszáj, szükségem van rá. Nem olvastam minden nap úgyhogy el voltam maradva. Kicsit aggódtam is azzal kapcsolatba, hogy megtudom e rejtély megoldását. Lényegében két nap alatt faltam be.
Igen, sikerült!

Jöjjön a könyv.
Első oldaltól az utolsóig tartott az a végtelen izgalom amit a könyv okozott.
Rettentő jó a stílus, a fogalmazás minden szó ami benne van. Olyan gördülékeny mégis szépen fogalmaz, kaptam ugyan körítést de még azt is kellemesen fogyasztottam és nem tudtam jól lakni.
Mellesleg nem tudtam mire számítsak. Annyit tudtam ami a könyv hátulján fel volt jegyezve.
Arra gondoltam ez egy kis kellemes rejtélyes lovestory lesz egy kis vissza jövőbe, egy kis Déjá vu meghintéssel.
Volt benne lovestory de amik történtek közbe, hát garantálhatom, hogy fordulatokban nem szenved hiányt. Jó szereplőkkel akik közül szinte mindenkit kedveltem.

Aki fontolgatja a könyv elolvasását az képzelje el hogy elé csapom a könyvet és kinyitom az első oldalon. Engem lehengerelt, és beszippantott.

>!
Chöpp 
Guillaume Musso: Holnap

Határozottan egyre kiforrottabbak – és nem utolsó sorban izgalmasabbak – ezek a Musso regények! Ezt például letenni alig bírtam! Egy nem éppen egyszerű, mindennapi helyzetből kiindulva spoiler egyre izgalmasabb helyzetekben vonulnak fel főhőseink. Bár sejteni lehet, hogy a végkifejlet nekik fog kedvezni, mert azért ez tendencia vonult végig az eddigi Musso könyvekben, mégis az újabb és újabb fejlemények magukkal ragadnak, és minden előzetes képzeted ellenére izgulsz és szurkolsz az utolsó lapig. És még talán azon is túl…

4 hozzászólás
>!
Kkatja P
Guillaume Musso: Holnap

Musso megint megcsinálta, hozza a tőle elvárt, jól bevált receptet: izgalom, romantika, rejtély, kifinomult meghittség, minden volt itt is, mint eddig. Szokás szerint végigvágtáztam rajta, mert végig rabul ejtett a könnyed, ám mégsem a megszokott szabványtörténete.
Olvasás közben megállapítottam, hogy a könyveknek is van kényelmi foka, ez most olyan kényelmes (babzsák)fotelbe, pihepuha takaróba kuckolódós, fűszeres tea vagy csokiszörcsölgetős volt (míg a most olvasott új Harris regény kemény, mint egy priccsen való kényszeredett ücsörgés).
Tetszett ez a kettős idősík, ami metszi egymást, bár nem új gondolat, érdekesen van tálalva, jó persze, volt amit túltolt (pl. Kate szuperfiguráját), de többnyire jó arányérzékkel nyomja végig, szerencsére kevés nyállal és annál több izgalommal. Szinte filmszerűen peregtek előttem az oldalak, nem csodálnám, ha ezt is megfilmesítenék egyszer.

„A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.”
Alekszandr Szolzsenyicin
Nekem ez a kulcsmondata e történetnek, hisz valóban még magunkat sem ismerjük teljes mértékben, hát hogyan gondolhatjuk ezt egy másik, akár szeretett emberrel kapcsolatban?

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa
>!
Timcsibaba77
Guillaume Musso: Holnap

Időcsavarba kerültem. Roppant ravaszul felépített mű, Musso tollából. Azon kaptam magamat, hogy saját szabadidőmmel harcolok, minél több időt tudjak szentelni ennek a remek könyvnek. Megint nem csupán egy történet, hanem egy tőből kicsavart story több szemszögből, ahol ütközik tér-idő megfűszerezve a számunkra még lehetetlennel, az időugrással, a kvantum fizika lehetőségével, mikor két fiatal két idősíkon kapcsolódik egymással egy not-book segítségével, olyan érzést keltve bennem, ami persze lehetetlen, elbotlottam az időbe, ahogy Einstein mondaná.
Megszokott módon tanmese, kicsit elgondolkodtatja az olvasót, hogy hibákat követünk el folyton, és nagyságunkat illetve szabadságunkat a titkok adják, amit mások nem tudnak rólunk." Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra", és tanuljunk meg a tények mögé látni. Bárkinek ajánlom ezt a könyvet, mert itt legalább is „Minden lehetséges”. De egy valamire azért oda kell figyelni, a holnap akként jön el, köszön be, ahogy ma cselekszünk. Hiszen a tegnapok építik a mát, a mai napunk meg a holnapot.

>!
smetalin
Guillaume Musso: Holnap

Nem is olyan rossz a stílusa, ez a könyv volt a próba, hisz még nem olvastam az írótól. Ügyesen csűri-csavarja a szálakat, de azért én találtam üresjáratot is, no meg egy-két párbeszéd olyan volt mintha én írtam volna, és igen , nekem nincs írói vénám:)
Az elejétől azért egy kicsit megijedtem, azt hittem már megint egy csöpögős romantikába nyúltam bele, de 60 oldal után kezdett átbillenni, és jöttek a kérdések, most akkor ki is ez a nő? és ilyenek, majd még jobban meglódult az író fantáziája. Mondom a végére egy pofás kis sztorit kaptam.
Oké, ha kinyit a könyvtár még olvasok az írótól!

>!
Any P
Guillaume Musso: Holnap

Amikor olvasni kezdtem, kicsit dejavu érzésem volt. Aztán rájöttem, hogy nagyon hasonlít az egyik kedvenc filmemre. Ház a tònál. Elkedvetlenedtem… nem akartam, hogy a teljes mása legyen, mert csak unatkoztam volna rajta.
De aztán becsapott a villám és kitörölte Sandra Bullockot és Keanu Reevest a fejemből.
Ez a könyv fantasztikus! Izgalmas, elgondolkodtatò, egyedi és letehetetlen. A szereplők szerethetőek.
Az írò pedig egy zseni! :)

2 hozzászólás
>!
Muki75 P
Guillaume Musso: Holnap

Vessetek meg érte, de véleményem szerint ez borzalmas volt. Csak azért nem dobtam be a sarokba, mert nem szeretek félbe hagyni könyvet. Meg is szenvedtem vele. Nagyon-nagy csalódás. Nyilván az én saram, de rosszul vagyok az ilyen csöpögős történetektől. A könyv alá lavórt kellett volna raknom. Egyrészt tele volt logikai bukfencekkel, ami totál felidegesített. A szereplők szánalmasak és sablonosak. Tocsognak az önsajnálatban, örömüket lelik a szenvedésben. Egyszerűen katasztrófa az egész. Ettől a szerzőtől biztos nem olvasok többet semmit. Az felérne egy öngyilkossággal.

>!
Felixa P
Guillaume Musso: Holnap

Aztaa!!! Könyvválasztás szempontjából ez most telitalálat volt! Egyszerűen képtelen voltam letenni addig, amíg a végére nem értem… Hát megérte, nagyon megérte nekiszentelnem a nap nagy részét! Veszettül magával ragadott az izgalmakkal és feszültségekkel teletűzdelt történet és a valóság határait feszegető cselekmény. Egyszerűen beszippantott a gördülékeny elbeszélés fonala. Folyamatosan meg tudott lepni, mivel zseniálisan vannak keverve benne a lapok, ami által egyetlen percet sem lehet unatkozni olvasás közben. A főszereplők személyisége roppant módon el lett találva. Különösen Romuald karaktere, mint mellékszereplő figurája volt imponáló.
Páratlan erőssége a könyvnek az idősíkok váltakozása, amely igazán különlegessé és kivételessé teszi a történet alakulását.
Új kedvencet avattam…

>!
Kókuszka
Guillaume Musso: Holnap

Fikció, romantika, izgalmakban bővelkedő, szerethető történet. Különlegessége az időrés. Emma a múlt, Matthew a jelen. Musso ügyesen játszik az idősíkok váltakozásával, magával ragadva az olvasót. Szinte észre sem vesszük, és ott robogunk vele ezen a különleges idővonaton, remélve, hogy még időben, jó helyen áll meg. Gördülékeny, jól megírt történet.


Népszerű idézetek

>!
Kkatja P

A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.
Alekszandr Szolzsenyicin

260. oldal

>!
Katie_Sue P

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

>!
Katie_Sue P

"A külsejéért szeretni valakit, ez olyan, mintha egy könyvet a kötéséért szeretnél!"*

* Laure Conan kanadai francia írónőnek tulajdonított idézet.

>!
Katie_Sue P

Azokat az őrültségeket sajnálja legjobban az ember, amelyeket nem követett el, amikor alkalma lett volna elkövetni.

>!
Kkatja P

Ha a szenvedés az, amit
legjobban ismer az ember,
keserves lemondani róla.
Michaela Marzano

37. oldal

>!
Aquarius

A faggatózás egészséges dolog. Így lehet kitörni a némaságból, elkerülni a tabukat, s végső soron megszabadulni a félelemtől.

1. rész, 3. fejezet, Az üzenet

>!
Katie_Sue P

…csak akkor érthetjük meg az embereket, ha ismerjük a múltjukat.

>!
Kkatja P

Az igazságok illúziók, amelyekről elfelejtjük, hogy illúziók.
Friedrich Nietzsche

200. oldal

>!
Kókuszka

Semmi sem volt változatlan és megváltozhatatlan, főleg nem a boldogság. Az törékeny volt, akár az üveg, nem örökre szólt, hanem talán csak egy röpke pillanatra.

21. oldal

>!
Ėva71

Beauty… Száz meg száz játékgép, mint egy huszonnégy órából huszonnégy órában aktív, megszámlálhatatlan karú polip.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Arnaldur Indriðason: Távoli hangok
Donn Cortez: CSI: Miami – Ünnepi rémálom
Josie Silver: Egy decemberi nap
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve