Holnap 91 csillagozás

Guillaume Musso: Holnap

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket – és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó…

Eredeti mű: Guillaume Musso: Demain

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa

Kedvencelte 15

Most olvassa 12

Várólistára tette 100

Kívánságlistára tette 83

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Guillaume Musso: Holnap

Egy Musso könyv olvasásakor garantált, felhőtlen kikapcsolódást kapunk, miközben gondolkodhatunk azon, hogy is van akkor a dolgoknak és az eseményeknek a menete, mely események mit hozhatnak a jövőben, vagy éppen a múltra milyen hatással vannak.

Nekem tökéletes kikapcsolódás volt ez a Musso könyv is, olyan egyszuszra elolvasós, mert nem hagy nyugodni a történet végkimenetele. Ami aztán még akár földhöz is vághat, úgy elámulsz.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/01/guillaume-musso-h…

5 hozzászólás
>!
Kkatja P
Guillaume Musso: Holnap

Musso megint megcsinálta, hozza a tőle elvárt, jól bevált receptet: izgalom, romantika, rejtély, kifinomult meghittség, minden volt itt is, mint eddig. Szokás szerint végigvágtáztam rajta, mert végig rabul ejtett a könnyed, ám mégsem a megszokott szabványtörténete.
Olvasás közben megállapítottam, hogy a könyveknek is van kényelmi foka, ez most olyan kényelmes (babzsák)fotelbe, pihepuha takaróba kuckolódós, fűszeres tea vagy csokiszörcsölgetős volt (míg a most olvasott új Harris regény kemény, mint egy priccsen való kényszeredett ücsörgés).
Tetszett ez a kettős idősík, ami metszi egymást, bár nem új gondolat, érdekesen van tálalva, jó persze, volt amit túltolt (pl. Kate szuperfiguráját), de többnyire jó arányérzékkel nyomja végig, szerencsére kevés nyállal és annál több izgalommal. Szinte filmszerűen peregtek előttem az oldalak, nem csodálnám, ha ezt is megfilmesítenék egyszer.

„A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.”
Alekszandr Szolzsenyicin
Nekem ez a kulcsmondata e történetnek, hisz valóban még magunkat sem ismerjük teljes mértékben, hát hogyan gondolhatjuk ezt egy másik, akár szeretett emberrel kapcsolatban?

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa
>!
Timcsibaba77
Guillaume Musso: Holnap

Időcsavarba kerültem. Roppant ravaszul felépített mű, Musso tollából. Azon kaptam magamat, hogy saját szabadidőmmel harcolok, minél több időt tudjak szentelni ennek a remek könyvnek. Megint nem csupán egy történet, hanem egy tőből kicsavart story több szemszögből, ahol ütközik tér-idő megfűszerezve a számunkra még lehetetlennel, az időugrással, a kvantum fizika lehetőségével, mikor két fiatal két idősíkon kapcsolódik egymással egy not-book segítségével, olyan érzést keltve bennem, ami persze lehetetlen, elbotlottam az időbe, ahogy Einstein mondaná.
Megszokott módon tanmese, kicsit elgondolkodtatja az olvasót, hogy hibákat követünk el folyton, és nagyságunkat illetve szabadságunkat a titkok adják, amit mások nem tudnak rólunk." Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra", és tanuljunk meg a tények mögé látni. Bárkinek ajánlom ezt a könyvet, mert itt legalább is „Minden lehetséges”. De egy valamire azért oda kell figyelni, a holnap akként jön el, köszön be, ahogy ma cselekszünk. Hiszen a tegnapok építik a mát, a mai napunk meg a holnapot.

>!
Kókuszka
Guillaume Musso: Holnap

Fikció, romantika, izgalmakban bővelkedő, szerethető történet. Különlegessége az időrés. Emma a múlt, Matthew a jelen. Musso ügyesen játszik az idősíkok váltakozásával, magával ragadva az olvasót. Szinte észre sem vesszük, és ott robogunk vele ezen a különleges idővonaton, remélve, hogy még időben, jó helyen áll meg. Gördülékeny, jól megírt történet.

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Guillaume Musso: Holnap

Franciás könnyedséggel papírra vetetett love story, amelyben sokkal több az izgalmas fordulat, mint a romantika. Nem volt még szerencsém Guillaume Musso-könyvhöz, ezért a cím és a fülszöveg alapján egy átlagos romantikus regényre számítottam, ehhez képest egy kimondottan érdekes és csavaros sztorit kaptam, amelyben az író mesterien játszott az időhurokkal, két ember sorsa fonódik össze egy laptopon keresztül (ja, kérem, ez a XXI-dik század, hát hol találkoznának a főszereplők, ha nem a világhálón?), picit nehezen indulnak be az események, de aztán olyan űrsebességre kapcsolnak, hogy le sem mertem venni a szemem a sorokról egészen az utolsó oldalig, nehogy lemaradjak valamiről. Tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani ez a minőségi lektűr, amely nem hagy ugyan bennünk mély nyomokat, viszont egyrészt teljesen ki tud kapcsolni a külvilágból, másrészt pedig nagyon lehet szurkolni a főszereplőknek, hogy összejöjjenek végre a nem éppen hétköznapi körülmények ellenére. Annyira magával ragadóan írta meg a szerző a történetet (és mennyi munka lehet ebben a látszólagos könnyedségben, amely mögött valódi professzionalizmus húzódik meg, emberünk a saját műfaját nagyon magas szinten műveli), hogy egy idő után már természetesnek vesszük, hogy a fiú és a lány egy éves eltéréssel élik az életüket, amely egyre jobban összegubancolódik. Kellett bele ez a kis csavar, hogy mindvégig fenn tudja tartani az érdeklődést a szerző, és még a végére is tartogosson egy utolsó hatásos fordulatot. Úgy kerek egész a történet, hogy kezdetben a főszereplőkkel együtt döbbenünk le a hihetetlen időeltérésen, és a mágikus laptopon, amelyen keresztül tartani tudják egymással a kapcsolatot (nincs rá logikus magyarázat, ez van és kész, és hiába tudod, hogy ilyen a valóságban nincs, mégsem hiteltelen a sztori, tényleg le a kalappal Musso szakmai tudása előtt). Kellemes meglepetés ez a könyv, megvan benne az a bizonyos plusz, amiért nem tudja letenni az olvasó.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2017/12/01/konyvkritika_g…

>!
Chöpp 
Guillaume Musso: Holnap

Határozottan egyre kiforrottabbak – és nem utolsó sorban izgalmasabbak – ezek a Musso regények! Ezt például letenni alig bírtam! Egy nem éppen egyszerű, mindennapi helyzetből kiindulva – a laptop önmagával kommunikál egy éves csúszással, és összehoz két embert az időn átívelve – egyre izgalmasabb helyzetekben vonulnak fel főhőseink. Bár sejteni lehet, hogy a végkifejlet nekik fog kedvezni, mert azért ez tendencia vonult végig az eddigi Musso könyvekben, mégis az újabb és újabb fejlemények magukkal ragadnak, és minden előzetes képzeted ellenére izgulsz és szurkolsz az utolsó lapig. És még talán azon is túl…

>!
Hencsulátor
Guillaume Musso: Holnap

Nagyon tetszett!!
Amikor kezdtem a könyvem nem gondoltam volna, hogy ilyen izgalmakat tartogat.
A nyomozás nagyon csavaros volt és nagyon tetszett a végkifejlet,
Szurkoltam, hogy Emma és Matthew végül összejöjjenek spoiler.
Nagyon szeretnék még olvasni az írótól.

>!
csucsorka
Guillaume Musso: Holnap

Az elmúlt hónapban kb százszor jött velem szembe ez a könyv Szabados Ági csoportjában. A százegyedik alkalomig ez nem hatott meg, aztán elolvastam a fülszöveget, és abban a hitben, hogy kapok egy lélegzetelállító romantikus regényt, egy amolyan Ház a tónál-féleséget, megvettem.

Végül teljesen máshogy alakult a történet, mint amire számítottam. Hihetetlenül izgalmas volt, és egyáltalán nem okozott csalódást, hogy nem azt kaptam, amire vártam – sőt, ezután kezdett el igazán érdekelni az egész.

Csak néhány kidolgozatlan karakter és valósággal köszönőviszonyban sem lévő párbeszéd zökkentett ki az oldalak felfalásából.

Tetszettek a csavarok, nagyon-nagyon tetszett a lezárás. Összességében fogalmam sincs, mi az az icipici hiány, amit olvasás közben éreztem, de egy arasznyival elmaradt a tökéletes élménytől.
Ettől függetlenül jó szívvel ajánlom, és körülnézek még Musso többi könyve közt is a jövőben.

>!
Katie_Sue P
Guillaume Musso: Holnap

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

És ez mekkora igazság….de mi van akkor, ha az az oldala a történetnek, amit te ismersz még csak meg sem közelíti a valóságot? Mi van akkor, ha végig úgy éltél, hogy elhallgatták előled az igazságot? Mi van akkor, ha mégsem olyan az életed, mint hitted?
Milyen jó kis történet volt ez a párhuzamos világokról! Te mit tennél, ha valaki spoiler írna neked egy emailt, ami aztán megváltoztatja az egész életed?? Válaszolnál? Nem vennél róla tudomást? Mi lenne, ha ezzel egy vissza nem térő alkalmat kapnál arra, hogy valamit megváltoztass?
Milyen jó lenne megnézni, hogy egy másik alteregónk – aki volt olyan bátor, hogy megtette, amit ebben az életben mi nem mertünk – hogyan él. Elégedett? Boldog? Valóra váltotta az álmunk vagy lemondott róla? Szívesen visszapörgetné az idő kerekét?

Emma és Matt története nagyon izgalmas és pörgős volt, egy teljesen jól összerakott cselekménnyel. Csak akkor világosodtam meg, amikor Emma is. Akkor kerültek a helyére a kirakós darabjai. Nagyon összetett volt!
Annyira drukkoltam Emmának és Mattnek! A befejezés pedig tényleg aranyos lett. :)
Elgondolkodtató történet, remek idézetekkel, amiket olvasva nekem millió gondolatom támadt.

Dönts úgy, mintha csak egy életed lenne, mert soha nem fogod megtudni, hogy alakulhatott volna ha a másik utat választod.

>!
Mariann_Patakiné
Guillaume Musso: Holnap

Könnyed történetnek indult, gondoltam még lefekvés előtt elolvasom az első 100 oldalt.
Aztán a 96. oldalon ledöbbentem.
Mi van ? Na, ebből nem lesz alvás…..
Innentől indul a Musso fantázia.
Megfelelő arányban, precízen mérve adagolja nekünk a történetét, amiben több az izgalom, mint a romantika.
Miközben tudom, hogy így ez nem történhet meg a valóságban, mégsem hihetetlen , mi több, olvastatja magát , belekerül a letehetetlen kategóriába .
Az idősíkban ugrálunk, kapkodom a fejem, de értem, teljesen benne vagyok a történetben.
És ezt így megírni nagy tudásanyag, utána járás kell, nem kevés munkával , főként úgy alakítani ezt az egészet , hogy a stílusa könnyed maradjon.
És ezért tartom nagy írónak Mussot, no meg a csavarokért, ami nem hiányozhat egyik könyvéből sem.


Népszerű idézetek

>!
Kkatja P

A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.
Alekszandr Szolzsenyicin

260. oldal

>!
Kkatja P

Ha a szenvedés az, amit
legjobban ismer az ember,
keserves lemondani róla.
Michaela Marzano

37. oldal

>!
Katie_Sue 

"A külsejéért szeretni valaki, ez olyan, mintha egy könyvet a kötéséért szeretnél!"*

* Laure Conan kanadai francia írónőnek tulajdonított idézet.

>!
Kkatja P

Az igazságok illúziók, amelyekről elfelejtjük, hogy illúziók.
Friedrich Nietzsche

200. oldal

>!
Kókuszka

Semmi sem volt változatlan és megváltozhatatlan, főleg nem a boldogság. Az törékeny volt, akár az üveg, nem örökre szólt, hanem talán csak egy röpke pillanatra.

21. oldal

>!
Katie_Sue

Azokat az őrültségeket sajnálja legjobban az ember, amelyeket nem követett el, amikor alkalma lett volna elkövetni.

>!
Katie_Sue

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

>!
Aquarius 

A faggatózás egészséges dolog. Így lehet kitörni a némaságból, elkerülni a tabukat, s végső soron megszabadulni a félelemtől.

1. rész, 3. fejezet, Az üzenet

>!
Katie_Sue 

Hogyan lehetséges az, hogy az egyik percben még mámorosan boldog, a másikban meg depresszióba zuhan? Ilyen rövid idő alatt hogyan válthatják fel az ujjongó örömöt a legsötétebb gondolatok?

>!
Chöpp 

Anasztasisz: ezt a szót használták a görögök, amikor a halottak feltámadását idézték.

153. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

E. Lockhart: A hazudósok
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!
Christina Dodd: A sötétség érintése
Daphne du Maurier: A francia kalóz szeretője
Epres Szonja Lili: Éjszakánként furcsa hobbim lett 1.
Charles Martin: Hegyek között
J. Goldenlane: Napnak fénye
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Kerstin Gier: Rubinvörös