Holnap 200 csillagozás

Guillaume Musso: Holnap

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket – és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó…

Eredeti mű: Guillaume Musso: Demain

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa

Enciklopédia 1


Kedvencelte 32

Most olvassa 9

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Guillaume Musso: Holnap

Egy Musso könyv olvasásakor garantált, felhőtlen kikapcsolódást kapunk, miközben gondolkodhatunk azon, hogy is van akkor a dolgoknak és az eseményeknek a menete, mely események mit hozhatnak a jövőben, vagy éppen a múltra milyen hatással vannak.

Nekem tökéletes kikapcsolódás volt ez a Musso könyv is, olyan egyszuszra elolvasós, mert nem hagy nyugodni a történet végkimenetele. Ami aztán még akár földhöz is vághat, úgy elámulsz.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/01/guillaume-musso-h…

5 hozzászólás
>!
Kkatja P
Guillaume Musso: Holnap

Musso megint megcsinálta, hozza a tőle elvárt, jól bevált receptet: izgalom, romantika, rejtély, kifinomult meghittség, minden volt itt is, mint eddig. Szokás szerint végigvágtáztam rajta, mert végig rabul ejtett a könnyed, ám mégsem a megszokott szabványtörténete.
Olvasás közben megállapítottam, hogy a könyveknek is van kényelmi foka, ez most olyan kényelmes (babzsák)fotelbe, pihepuha takaróba kuckolódós, fűszeres tea vagy csokiszörcsölgetős volt (míg a most olvasott új Harris regény kemény, mint egy priccsen való kényszeredett ücsörgés).
Tetszett ez a kettős idősík, ami metszi egymást, bár nem új gondolat, érdekesen van tálalva, jó persze, volt amit túltolt (pl. Kate szuperfiguráját), de többnyire jó arányérzékkel nyomja végig, szerencsére kevés nyállal és annál több izgalommal. Szinte filmszerűen peregtek előttem az oldalak, nem csodálnám, ha ezt is megfilmesítenék egyszer.

„A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.”
Alekszandr Szolzsenyicin
Nekem ez a kulcsmondata e történetnek, hisz valóban még magunkat sem ismerjük teljes mértékben, hát hogyan gondolhatjuk ezt egy másik, akár szeretett emberrel kapcsolatban?

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa
>!
Timcsibaba77
Guillaume Musso: Holnap

Időcsavarba kerültem. Roppant ravaszul felépített mű, Musso tollából. Azon kaptam magamat, hogy saját szabadidőmmel harcolok, minél több időt tudjak szentelni ennek a remek könyvnek. Megint nem csupán egy történet, hanem egy tőből kicsavart story több szemszögből, ahol ütközik tér-idő megfűszerezve a számunkra még lehetetlennel, az időugrással, a kvantum fizika lehetőségével, mikor két fiatal két idősíkon kapcsolódik egymással egy not-book segítségével, olyan érzést keltve bennem, ami persze lehetetlen, elbotlottam az időbe, ahogy Einstein mondaná.
Megszokott módon tanmese, kicsit elgondolkodtatja az olvasót, hogy hibákat követünk el folyton, és nagyságunkat illetve szabadságunkat a titkok adják, amit mások nem tudnak rólunk." Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra", és tanuljunk meg a tények mögé látni. Bárkinek ajánlom ezt a könyvet, mert itt legalább is „Minden lehetséges”. De egy valamire azért oda kell figyelni, a holnap akként jön el, köszön be, ahogy ma cselekszünk. Hiszen a tegnapok építik a mát, a mai napunk meg a holnapot.

>!
Chöpp 
Guillaume Musso: Holnap

Határozottan egyre kiforrottabbak – és nem utolsó sorban izgalmasabbak – ezek a Musso regények! Ezt például letenni alig bírtam! Egy nem éppen egyszerű, mindennapi helyzetből kiindulva – a laptop önmagával kommunikál egy éves csúszással, és összehoz két embert az időn átívelve – egyre izgalmasabb helyzetekben vonulnak fel főhőseink. Bár sejteni lehet, hogy a végkifejlet nekik fog kedvezni, mert azért ez tendencia vonult végig az eddigi Musso könyvekben, mégis az újabb és újabb fejlemények magukkal ragadnak, és minden előzetes képzeted ellenére izgulsz és szurkolsz az utolsó lapig. És még talán azon is túl…

>!
Any P
Guillaume Musso: Holnap

Amikor olvasni kezdtem, kicsit dejavu érzésem volt. Aztán rájöttem, hogy nagyon hasonlít az egyik kedvenc filmemre. Ház a tònál. Elkedvetlenedtem… nem akartam, hogy a teljes mása legyen, mert csak unatkoztam volna rajta.
De aztán becsapott a villám és kitörölte Sandra Bullockot és Keanu Reevest a fejemből.
Ez a könyv fantasztikus! Izgalmas, elgondolkodtatò, egyedi és letehetetlen. A szereplők szerethetőek.
Az írò pedig egy zseni! :)

2 hozzászólás
>!
Felixa P
Guillaume Musso: Holnap

Aztaa!!! Könyvválasztás szempontjából ez most telitalálat volt! Egyszerűen képtelen voltam letenni addig, amíg a végére nem értem… Hát megérte, nagyon megérte nekiszentelnem a nap nagy részét! Veszettül magával ragadott az izgalmakkal és feszültségekkel teletűzdelt történet és a valóság határait feszegető cselekmény. Egyszerűen beszippantott a gördülékeny elbeszélés fonala. Folyamatosan meg tudott lepni, mivel zseniálisan vannak keverve benne a lapok, ami által egyetlen percet sem lehet unatkozni olvasás közben. A főszereplők személyisége roppant módon el lett találva. Különösen Romuald karaktere, mint mellékszereplő figurája volt imponáló.
Páratlan erőssége a könyvnek az idősíkok váltakozása, amely igazán különlegessé és kivételessé teszi a történet alakulását.
Új kedvencet avattam…

>!
Kókuszka
Guillaume Musso: Holnap

Fikció, romantika, izgalmakban bővelkedő, szerethető történet. Különlegessége az időrés. Emma a múlt, Matthew a jelen. Musso ügyesen játszik az idősíkok váltakozásával, magával ragadva az olvasót. Szinte észre sem vesszük, és ott robogunk vele ezen a különleges idővonaton, remélve, hogy még időben, jó helyen áll meg. Gördülékeny, jól megírt történet.

>!
Youditta
Guillaume Musso: Holnap

Biztosan nem kölcsönöztem volna ki a könyvtárból ezt a könyvet, ha a könyvtáros úr nem nyomja a kezembe, hogy nézzem meg, hátha tetszik, mert most hozták vissza és azt mondták jó. Gondoltam miért ne, úgyis randomolvasó lettem idén.
Nagyon nem bántam meg. Más történetre számítottam, az első negyede kevésbé volt izgalmas, de ahogy haladtunk előre faltam az oldalakat.
Jól összerakott, izgalmas, könnyed történet. A múlt és a jelen ilyenfajta keresztezése nem újdonság, de szuperul lett megoldva. Kate személyisége szerintem kicsit lehetett volna kevesebb, de más kritikám nincs.
Jó szórakozás volt.

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Guillaume Musso: Holnap

Franciás könnyedséggel papírra vetetett love story, amelyben sokkal több az izgalmas fordulat, mint a romantika. Nem volt még szerencsém Guillaume Musso-könyvhöz, ezért a cím és a fülszöveg alapján egy átlagos romantikus regényre számítottam, ehhez képest egy kimondottan érdekes és csavaros sztorit kaptam, amelyben az író mesterien játszott az időhurokkal, két ember sorsa fonódik össze egy laptopon keresztül (ja, kérem, ez a XXI-dik század, hát hol találkoznának a főszereplők, ha nem a világhálón?), picit nehezen indulnak be az események, de aztán olyan űrsebességre kapcsolnak, hogy le sem mertem venni a szemem a sorokról egészen az utolsó oldalig, nehogy lemaradjak valamiről. Tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani ez a minőségi lektűr, amely nem hagy ugyan bennünk mély nyomokat, viszont egyrészt teljesen ki tud kapcsolni a külvilágból, másrészt pedig nagyon lehet szurkolni a főszereplőknek, hogy összejöjjenek végre a nem éppen hétköznapi körülmények ellenére. Annyira magával ragadóan írta meg a szerző a történetet (és mennyi munka lehet ebben a látszólagos könnyedségben, amely mögött valódi professzionalizmus húzódik meg, emberünk a saját műfaját nagyon magas szinten műveli), hogy egy idő után már természetesnek vesszük, hogy a fiú és a lány egy éves eltéréssel élik az életüket, amely egyre jobban összegubancolódik. Kellett bele ez a kis csavar, hogy mindvégig fenn tudja tartani az érdeklődést a szerző, és még a végére is tartogosson egy utolsó hatásos fordulatot. Úgy kerek egész a történet, hogy kezdetben a főszereplőkkel együtt döbbenünk le a hihetetlen időeltérésen, és a mágikus laptopon, amelyen keresztül tartani tudják egymással a kapcsolatot (nincs rá logikus magyarázat, ez van és kész, és hiába tudod, hogy ilyen a valóságban nincs, mégsem hiteltelen a sztori, tényleg le a kalappal Musso szakmai tudása előtt). Kellemes meglepetés ez a könyv, megvan benne az a bizonyos plusz, amiért nem tudja letenni az olvasó.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2017/12/01/konyvkritika_g…

>!
mokus33
Guillaume Musso: Holnap

Alaposan meglepődtem a könyvön, mert egészen mást vártam a fülszöveg alapján. Inkább egy érdekes, picit szürreális, de alapvetően romantikus regényre gondoltam, erre fel belecsöppentem egy izgalmas, bár tényleg szürreális krimibe, ahol újabbnál újabb elemek, rejtélyek gondoskodtak arról, hogy egy percig sem volt unalmas a cselekmény. Egy nap alatt kiolvastam, köszönhetően annak, hogy alig tudtam letenni a kezemből, mert annyira érdekelt a következő nyom, a legújabb rejtély, és persze az, hogy mi mozgatja a szereplőket. spoiler
A könyv felesleges sallangoktól mentes, csak és kizárólag a cselekmény van a központban, szerintem ez pont így volt a jó. Egy ilyen feszített, izgalmas történetnél nem vagyok kíváncsi a tájra vagy a szereplők ruhájára például, itt ez teljesen egyensúlyban volt, ezért is volt letehetetlen a könyv. A karakterek színesek és erőteljesek voltak, talán leginkább a mellékszereplőkkel kapcsolatban éreztem ezt, Romuald és April határozottan jobbá tették az amúgy is nagyon jó könyvet.
Ez pontosan az a regény, amit szívesen látnék megfilmesítve is, bízom benne, hogy egyszer erre is sor kerülhet majd:)
Ja, és a végén: köszi, @Lish hogy figyelmembe ajánlottad és olvastad velem:)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Kkatja P

A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.
Alekszandr Szolzsenyicin

260. oldal

>!
Katie_Sue P

Azokat az őrültségeket sajnálja legjobban az ember, amelyeket nem követett el, amikor alkalma lett volna elkövetni.

>!
Katie_Sue P

"A külsejéért szeretni valakit, ez olyan, mintha egy könyvet a kötéséért szeretnél!"*

* Laure Conan kanadai francia írónőnek tulajdonított idézet.

>!
Kkatja P

Ha a szenvedés az, amit
legjobban ismer az ember,
keserves lemondani róla.
Michaela Marzano

37. oldal

>!
Katie_Sue P

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

>!
Aquarius

A faggatózás egészséges dolog. Így lehet kitörni a némaságból, elkerülni a tabukat, s végső soron megszabadulni a félelemtől.

1. rész, 3. fejezet, Az üzenet

>!
Kkatja P

Az igazságok illúziók, amelyekről elfelejtjük, hogy illúziók.
Friedrich Nietzsche

200. oldal

>!
Kókuszka

Semmi sem volt változatlan és megváltozhatatlan, főleg nem a boldogság. Az törékeny volt, akár az üveg, nem örökre szólt, hanem talán csak egy röpke pillanatra.

21. oldal

>!
Katie_Sue P

Hogyan lehetséges az, hogy az egyik percben még mámorosan boldog, a másikban meg depresszióba zuhan? Ilyen rövid idő alatt hogyan válthatják fel az ujjongó örömöt a legsötétebb gondolatok?

>!
mokus33

– A teste a temetőben van, ezt nagyon jól tudod. De a szeretete az nem halt meg – engedett Matthew. – Az ott él a szívünkben és az emlékezetünkben. Megőrizhetjük emlékét, ha beszélünk róla, ha felidézzük az együtt töltött boldog pillanatokat, elnézegetjük a fényképeket és kimegyünk a sírjához.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos ünnep
Arnaldur Indriðason: Távoli hangok
Donn Cortez: CSI: Miami – Ünnepi rémálom
Holden Rose: Az ellopott karácsony
Agatha Christie: Hercule Poirot karácsonya
Vavyan Fable: Szennyből az angyal
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a hivatalnok hullája
Alan Bradley: Elég már az árnyakból!
John Sandford: Karácsonyi rémek
Georges Simenon: Maigret karácsonya / Hét kis kereszt