Holnap 43 csillagozás

Guillaume Musso: Holnap

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket – és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó…

Eredeti mű: Guillaume Musso: Demain

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa

Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Guillaume Musso: Holnap

Egy Musso könyv olvasásakor garantált, felhőtlen kikapcsolódást kapunk, miközben gondolkodhatunk azon, hogy is van akkor a dolgoknak és az eseményeknek a menete, mely események mit hozhatnak a jövőben, vagy éppen a múltra milyen hatással vannak.

Nekem tökéletes kikapcsolódás volt ez a Musso könyv is, olyan egyszuszra elolvasós, mert nem hagy nyugodni a történet végkimenetele. Ami aztán még akár földhöz is vághat, úgy elámulsz.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/01/guillaume-musso-h…

5 hozzászólás
>!
Kkatja P
Guillaume Musso: Holnap

Musso megint megcsinálta, hozza a tőle elvárt, jól bevált receptet: izgalom, romantika, rejtély, kifinomult meghittség, minden volt itt is, mint eddig. Szokás szerint végigvágtáztam rajta, mert végig rabul ejtett a könnyed, ám mégsem a megszokott szabványtörténete.
Olvasás közben megállapítottam, hogy a könyveknek is van kényelmi foka, ez most olyan kényelmes (babzsák)fotelbe, pihepuha takaróba kuckolódós, fűszeres tea vagy csokiszörcsölgetős volt (míg a most olvasott új Harris regény kemény, mint egy priccsen való kényszeredett ücsörgés).
Tetszett ez a kettős idősík, ami metszi egymást, bár nem új gondolat, érdekesen van tálalva, jó persze, volt amit túltolt (pl. Kate szuperfiguráját), de többnyire jó arányérzékkel nyomja végig, szerencsére kevés nyállal és annál több izgalommal. Szinte filmszerűen peregtek előttem az oldalak, nem csodálnám, ha ezt is megfilmesítenék egyszer.

„A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.”
Alekszandr Szolzsenyicin
Nekem ez a kulcsmondata e történetnek, hisz valóban még magunkat sem ismerjük teljes mértékben, hát hogyan gondolhatjuk ezt egy másik, akár szeretett emberrel kapcsolatban?

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa
>!
Timcsibaba77
Guillaume Musso: Holnap

Időcsavarba kerültem. Roppant ravaszul felépített mű, Musso tollából. Azon kaptam magamat, hogy saját szabadidőmmel harcolok, minél több időt tudjak szentelni ennek a remek könyvnek. Megint nem csupán egy történet, hanem egy tőből kicsavart story több szemszögből, ahol ütközik tér-idő megfűszerezve a számunkra még lehetetlennel, az időugrással, a kvantum fizika lehetőségével, mikor két fiatal két idősíkon kapcsolódik egymással egy not-book segítségével, olyan érzést keltve bennem, ami persze lehetetlen, elbotlottam az időbe, ahogy Einstein mondaná.
Megszokott módon tanmese, kicsit elgondolkodtatja az olvasót, hogy hibákat követünk el folyton, és nagyságunkat illetve szabadságunkat a titkok adják, amit mások nem tudnak rólunk." Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra", és tanuljunk meg a tények mögé látni. Bárkinek ajánlom ezt a könyvet, mert itt legalább is „Minden lehetséges”. De egy valamire azért oda kell figyelni, a holnap akként jön el, köszön be, ahogy ma cselekszünk. Hiszen a tegnapok építik a mát, a mai napunk meg a holnapot.

>!
Kókuszka
Guillaume Musso: Holnap

Fikció, romantika, izgalmakban bővelkedő, szerethető történet. Különlegessége az időrés. Emma a múlt, Matthew a jelen. Musso ügyesen játszik az idősíkok váltakozásával, magával ragadva az olvasót. Szinte észre sem vesszük, és ott robogunk vele ezen a különleges idővonaton, remélve, hogy még időben, jó helyen áll meg. Gördülékeny, jól megírt történet.

>!
Baráth_Zsuzsanna MP
Guillaume Musso: Holnap

Franciás könnyedséggel papírra vetetett love story, amelyben sokkal több az izgalmas fordulat, mint a romantika. Nem volt még szerencsém Guillaume Musso-könyvhöz, ezért a cím és a fülszöveg alapján egy átlagos romantikus regényre számítottam, ehhez képest egy kimondottan érdekes és csavaros sztorit kaptam, amelyben az író mesterien játszott az időhurokkal, két ember sorsa fonódik össze egy laptopon keresztül (ja, kérem, ez a XXI-dik század, hát hol találkoznának a főszereplők, ha nem a világhálón?), picit nehezen indulnak be az események, de aztán olyan űrsebességre kapcsolnak, hogy le sem mertem venni a szemem a sorokról egészen az utolsó oldalig, nehogy lemaradjak valamiről. Tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani ez a minőségi lektűr, amely nem hagy ugyan bennünk mély nyomokat, viszont egyrészt teljesen ki tud kapcsolni a külvilágból, másrészt pedig nagyon lehet szurkolni a főszereplőknek, hogy összejöjjenek végre a nem éppen hétköznapi körülmények ellenére. Annyira magával ragadóan írta meg a szerző a történetet (és mennyi munka lehet ebben a látszólagos könnyedségben, amely mögött valódi professzionalizmus húzódik meg, emberünk a saját műfaját nagyon magas szinten műveli), hogy egy idő után már természetesnek vesszük, hogy a fiú és a lány egy éves eltéréssel élik az életüket, amely egyre jobban összegubancolódik. Kellett bele ez a kis csavar, hogy mindvégig fenn tudja tartani az érdeklődést a szerző, és még a végére is tartogosson egy utolsó hatásos fordulatot. Úgy kerek egész a történet, hogy kezdetben a főszereplőkkel együtt döbbenünk le a hihetetlen időeltérésen, és a mágikus laptopon, amelyen keresztül tartani tudják egymással a kapcsolatot (nincs rá logikus magyarázat, ez van és kész, és hiába tudod, hogy ilyen a valóságban nincs, mégsem hiteltelen a sztori, tényleg le a kalappal Musso szakmai tudása előtt). Kellemes meglepetés ez a könyv, megvan benne az a bizonyos plusz, amiért nem tudja letenni az olvasó.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2017/12/01/konyvkritika_g…

>!
Hencsulátor
Guillaume Musso: Holnap

Nagyon tetszett!!
Amikor kezdtem a könyvem nem gondoltam volna, hogy ilyen izgalmakat tartogat.
A nyomozás nagyon csavaros volt és nagyon tetszett a végkifejlet,
Szurkoltam, hogy Emma és Matthew végül összejöjjenek spoiler.
Nagyon szeretnék még olvasni az írótól.

>!
Katie_Sue 
Guillaume Musso: Holnap

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

És ez mekkora igazság….de mi van akkor, ha az az oldala a történetnek, amit te ismersz még csak meg sem közelíti a valóságot? Mi van akkor, ha végig úgy éltél, hogy elhallgatták előled az igazságot? Mi van akkor, ha mégsem olyan az életed, mint hitted?
Milyen jó kis történet volt ez a párhuzamos világokról! Te mit tennél, ha valaki spoiler írna neked egy emailt, ami aztán megváltoztatja az egész életed?? Válaszolnál? Nem vennél róla tudomást? Mi lenne, ha ezzel egy vissza nem térő alkalmat kapnál arra, hogy valamit megváltoztass?
Milyen jó lenne megnézni, hogy egy másik alteregónk – aki volt olyan bátor, hogy megtette, amit ebben az életben mi nem mertünk – hogyan él. Elégedett? Boldog? Valóra váltotta az álmunk vagy lemondott róla? Szívesen visszapörgetné az idő kerekét?

Emma és Matt története nagyon izgalmas és pörgős volt, egy teljesen jól összerakott cselekménnyel. Csak akkor világosodtam meg, amikor Emma is. Akkor kerültek a helyére a kirakós darabjai. Nagyon összetett volt!
Annyira drukkoltam Emmának és Mattnek! A befejezés pedig tényleg aranyos lett. :)
Elgondolkodtató történet, remek idézetekkel, amiket olvasva nekem millió gondolatom támadt.

Dönts úgy, mintha csak egy életed lenne, mert soha nem fogod megtudni, hogy alakulhatott volna ha a másik utat választod.

>!
Nikolett_Tóth_7
Guillaume Musso: Holnap

Nem számítottam rá, hogy ebben a könyvben ennyivel több van. Átlagos romantikus történetre számítottam, de ehelyett egy nyomozós, hihetetlen izgalmas és megdöbbentő sztori kerekedett ki. Többször is azt gondoltam, hogy tudom, mi fog történni, de aztán újra és újra félre lettem vezetve.

>!
vollys
Guillaume Musso: Holnap

Meg kell mondjam csalóka volt. Egy kedves, romantikus történetet vártam, helyette teljesen más sztorit kaptam, de jó értelemben mást. :) Aki nyálas romantikusra számít, az ne ezt válassza. A stílusa annyira megragadó, hogy azonnal beszippantott. Két idegen, aki vonzódni kezd egymáshoz, de számos tényező elválasztja őket. Semmi sem az, aminek látszik, szinte krimibe illő nyomozás veszi kezdetét, miközben versenyt futnak az idővel és nem tudni ki kerül ki ép ésszel és élve a „buliból”. Ennél többet nem tudok leírni spoilerezés nélkül… A szereplők megnyerőek, bár vannak olyan részei a könyvnek, mikor nem szerettem őket, szerintem a szerzővel kicsit elszaladt a ló néhány párbeszédben, nagyon negatív képet festve róluk…de annyira izgi volt már akkor a történet, hogy tudni akartam mi sül ki belőle. Tetszett, olvasok még a szerzőtől.

>!
Málnika
Guillaume Musso: Holnap

Ez az első könyvem Musso-tól, és teljesen lenyűgözött. Romantikus könyvént kezdődik, de aztán az idősíkok váltogatásával egy sokkal mélyebb, titkokkal terhes történet indul be. Annyira olvastatja magát, hogy szinte lehetetlen letenni. Az izgamakat, csavarokat egészen a könyv végéig tudja fokozni, még az utolsó lapokon se lehet biztosan tudni, mi lesz a zárás. Az átfedéses jelenetek az újraírt történetben szintén zseniálisak.

Viszont számomra a zárás nem nyújt megnyugvást. Inkább felveti a kérdést, hogy jobb-e mindent tudni, vagy szerencsésebb lett volna Matthew számára nem bolygatni a múltat, tudatlanságban, egy fájdalmas tragédiával a háta mögött új életet tudott volna kezdeni, míg így valójában ismét becsapva, egy újabb manipuláció áldozata lesz. A történet „győztese” pedig egyértelműen Emma, aki saját sorsát felülírva új esélyt kap a boldogságra.


Népszerű idézetek

>!
Kkatja P

A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.
Alekszandr Szolzsenyicin

260. oldal

>!
Kkatja P

Ha a szenvedés az, amit
legjobban ismer az ember,
keserves lemondani róla.
Michaela Marzano

37. oldal

>!
Kkatja P

Az igazságok illúziók, amelyekről elfelejtjük, hogy illúziók.
Friedrich Nietzsche

200. oldal

>!
Katie_Sue 

Azokat az őrültségeket sajnálja legjobban az ember, amelyeket nem követett el, amikor alkalma lett volna elkövetni.

>!
Katie_Sue 

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

>!
Katie_Sue 

Hogyan lehetséges az, hogy az egyik percben még mámorosan boldog, a másikban meg depresszióba zuhan? Ilyen rövid idő alatt hogyan válthatják fel az ujjongó örömöt a legsötétebb gondolatok?

>!
Kókuszka 

Semmi sem volt változatlan és megváltozhatatlan, főleg nem a boldogság. Az törékeny volt, akár az üveg, nem örökre szólt, hanem talán csak egy röpke pillanatra.

21. oldal

>!
Katie_Sue 

Addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Manapság már így megy.

>!
Katie_Sue 

Az első randira készülni kell, nincs mese. Igenis számítanak a külsőségek: mindig az elsô benyomás marad meg igazán az ember emlékezetében.

>!
Katie_Sue 

A külsejéért szeretni valaki, ez olyan, mintha egy könyvet a kötéséért szeretnél!


Hasonló könyvek címkék alapján

E. Lockhart: A hazudósok
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!
Christina Dodd: A sötétség érintése
Daphne du Maurier: A francia kalóz szeretője
Epres Szonja Lili: Éjszakánként furcsa hobbim lett 1.
Charles Martin: Hegyek között
J. Goldenlane: Napnak fénye
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Kerstin Gier: Rubinvörös