Holnap 29 csillagozás

Guillaume Musso: Holnap

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket – és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó…

Eredeti mű: Guillaume Musso: Demain

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Guillaume Musso: Holnap

Egy Musso könyv olvasásakor garantált, felhőtlen kikapcsolódást kapunk, miközben gondolkodhatunk azon, hogy is van akkor a dolgoknak és az eseményeknek a menete, mely események mit hozhatnak a jövőben, vagy éppen a múltra milyen hatással vannak.

Nekem tökéletes kikapcsolódás volt ez a Musso könyv is, olyan egyszuszra elolvasós, mert nem hagy nyugodni a történet végkimenetele. Ami aztán még akár földhöz is vághat, úgy elámulsz.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/01/guillaume-musso-h…

>!
Kkatja P
Guillaume Musso: Holnap

Musso megint megcsinálta, hozza a tőle elvárt, jól bevált receptet: izgalom, romantika, rejtély, kifinomult meghittség, minden volt itt is, mint eddig. Szokás szerint végigvágtáztam rajta, mert végig rabul ejtett a könnyed, ám mégsem a megszokott szabványtörténete.
Olvasás közben megállapítottam, hogy a könyveknek is van kényelmi foka, ez most olyan kényelmes (babzsák)fotelbe, pihepuha takaróba kuckolódós, fűszeres tea vagy csokiszörcsölgetős volt (míg a most olvasott új Harris regény kemény, mint egy priccsen való kényszeredett ücsörgés).
Tetszett ez a kettős idősík, ami metszi egymást, bár nem új gondolat, érdekesen van tálalva, jó persze, volt amit túltolt (pl. Kate szuperfiguráját), de többnyire jó arányérzékkel nyomja végig, szerencsére kevés nyállal és annál több izgalommal. Szinte filmszerűen peregtek előttem az oldalak, nem csodálnám, ha ezt is megfilmesítenék egyszer.

„A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.”
Alekszandr Szolzsenyicin
Nekem ez a kulcsmondata e történetnek, hisz valóban még magunkat sem ismerjük teljes mértékben, hát hogyan gondolhatjuk ezt egy másik, akár szeretett emberrel kapcsolatban?

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa
>!
Baráth_Zsuzsanna MP
Guillaume Musso: Holnap

Franciás könnyedséggel papírra vetetett love story, amelyben sokkal több az izgalmas fordulat, mint a romantika. Nem volt még szerencsém Guillaume Musso-könyvhöz, ezért a cím és a fülszöveg alapján egy átlagos romantikus regényre számítottam, ehhez képest egy kimondottan érdekes és csavaros sztorit kaptam, amelyben az író mesterien játszott az időhurokkal, két ember sorsa fonódik össze egy laptopon keresztül (ja, kérem, ez a XXI-dik század, hát hol találkoznának a főszereplők, ha nem a világhálón?), picit nehezen indulnak be az események, de aztán olyan űrsebességre kapcsolnak, hogy le sem mertem venni a szemem a sorokról egészen az utolsó oldalig, nehogy lemaradjak valamiről. Tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani ez a minőségi lektűr, amely nem hagy ugyan bennünk mély nyomokat, viszont egyrészt teljesen ki tud kapcsolni a külvilágból, másrészt pedig nagyon lehet szurkolni a főszereplőknek, hogy összejöjjenek végre a nem éppen hétköznapi körülmények ellenére. Annyira magával ragadóan írta meg a szerző a történetet (és mennyi munka lehet ebben a látszólagos könnyedségben, amely mögött valódi professzionalizmus húzódik meg, emberünk a saját műfaját nagyon magas szinten műveli), hogy egy idő után már természetesnek vesszük, hogy a fiú és a lány egy éves eltéréssel élik az életüket, amely egyre jobban összegubancolódik. Kellett bele ez a kis csavar, hogy mindvégig fenn tudja tartani az érdeklődést a szerző, és még a végére is tartogosson egy utolsó hatásos fordulatot. Úgy kerek egész a történet, hogy kezdetben a főszereplőkkel együtt döbbenünk le a hihetetlen időeltérésen, és a mágikus laptopon, amelyen keresztül tartani tudják egymással a kapcsolatot (nincs rá logikus magyarázat, ez van és kész, és hiába tudod, hogy ilyen a valóságban nincs, mégsem hiteltelen a sztori, tényleg le a kalappal Musso szakmai tudása előtt). Kellemes meglepetés ez a könyv, megvan benne az a bizonyos plusz, amiért nem tudja letenni az olvasó.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2017/12/01/konyvkritika_g…

>!
Hencsulátor
Guillaume Musso: Holnap

Nagyon tetszett!!
Amikor kezdtem a könyvem nem gondoltam volna, hogy ilyen izgalmakat tartogat.
A nyomozás nagyon csavaros volt és nagyon tetszett a végkifejlet,
Szurkoltam, hogy Emma és Matthew végül összejöjjenek spoiler.
Nagyon szeretnék még olvasni az írótól.

>!
vollys
Guillaume Musso: Holnap

Meg kell mondjam csalóka volt. Egy kedves, romantikus történetet vártam, helyette teljesen más sztorit kaptam, de jó értelemben mást. :) Aki nyálas romantikusra számít, az ne ezt válassza. A stílusa annyira megragadó, hogy azonnal beszippantott. Két idegen, aki vonzódni kezd egymáshoz, de számos tényező elválasztja őket. Semmi sem az, aminek látszik, szinte krimibe illő nyomozás veszi kezdetét, miközben versenyt futnak az idővel és nem tudni ki kerül ki ép ésszel és élve a „buliból”. Ennél többet nem tudok leírni spoilerezés nélkül… A szereplők megnyerőek, bár vannak olyan részei a könyvnek, mikor nem szerettem őket, szerintem a szerzővel kicsit elszaladt a ló néhány párbeszédben, nagyon negatív képet festve róluk…de annyira izgi volt már akkor a történet, hogy tudni akartam mi sül ki belőle. Tetszett, olvasok még a szerzőtől.

>!
Mpattus P
Guillaume Musso: Holnap

A Holnap egyszerűen sodort magával az elejétől kezdve. Nem hagyott nyugodni. Olvasmányos, remek stílusban megírt, pörgő eseményekkel teli, váltott elbeszélős történet.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/11/guillaume-musso-h…

>!
Gajdos_Brigitta
Guillaume Musso: Holnap

Gyűlöltem és imádtam egyszerre. Nagyon izgalmas volt. Elgondolkoztatott egy-egy téma, amit felvetett. Összességében nagyon tetszett.

>!
Chris
Guillaume Musso: Holnap

A Holnap az első regényem Mussótól, de biztosan nem az utolsó. Habár az első fejezeteknél még kicsit kételkedve olvastam a sorokat, ugyanis a stílus kezdetben számomra fura volt, kicsit elsőkönyvesnek tűnt, holott a szerzőnek ez már sokadik története. Ezt követően azonban beindult a sztori, a szereplőket egyre jobban ismertem és szerettem meg, minek következtében mindenhová magammal vittem a kötetet, hogy ha csak pár szabad percem is van, kézbe vegyem.

A történet abszolút nem eredeti, gondoljunk csak a Ház a tónál című filmre, azonban Musso bebizonyítja, hogy még a szokásos kliséket alkalmazva is lehet igazán izgalmas cselekményű regényt írni. A könyv első fele inkább a múlttal és jövővel való játék, a csavarok is ezeknek megfelelően érkeznek jó helyen és jó időben, és habár utólag azt mondja az ember, hogy logikus, hogy ezekkel operál Musso, mégis minden második-harmadik fejezetet olyan függővéggel zár, hogy az olvasó kénytelen tovább olvasni. A regény második fele ezután elbúcsúzik a könnyed romantikus hangulattól, hogy egy sötétebb tónusú krimibe csapjon át. Persze senki ne várjon skandináv érzetű bűncselekményeket és depressziót, a komorság csak a korábbi vidám légkörhöz képest lesz éles váltás.

Viszonylag kevés szereplőt kapunk, Emma és Matthew is szerethető karakterek, de talán Romuald, a fiatal számítógépes guru lesz az olvasók kedvence, hiszen ő jóformán az egyetlen olyan szereplő, aki sem kívülről, sem belülről nem tökéletes, csomó hibája van, mégis az egyik legjobb szívű és leghumorosabb hős a történetben. Rajta kívül a karakterek a tipikus romantikus dramedy-szereplők: a többség szép és jó, de aztán lesz olyan jó, akiről kiderül, hogy mégsem annyira jó, akkor meg igazán rossz lesz.

Hiába azonban a klisés sztori, hiába kapunk sablonkaraktereket, az egész mégis remekül működik, mert a történet kikapcsol, leköt, elvarázsolt és elrepít minket egy mesés világba, ahol hihetünk az olyan dolgokban, hogy végül minden jóra fordul és hogy semmi és senki nem véletlenül érkezik az életünkbe.

>!
brillco
Guillaume Musso: Holnap

Csak úgy felkaptam a könyvtárba és vittem haza egy light-os romantikára számítva.
Hát gyerekek ez nem az. Persze pici romantikával meg van fűszerezve, de szerintem ez még nem volt túl lihegve.
…és hogy mit kaptam?! Egy, izgalmas rejtélyekkel teli regényt, ami teljesen beszippantot.
Nagyon olvasatta magát és ahogy haladsz előre a történetben egyre inkább az fogalmazódik meg az emberben, legalábbis bennem igen :), hogy lehetetlen, de talán mégis lehetséges ez az „idősík kavarodás”. Csavaros kis történet, izgultam azért a szereplőkért és valahol drukkoltam is nekik.
Kicsit elgondolkodik az ember a történet alatt, hogy a tudatlanság tényleg áldás?! néha tényleg az. De szerencsére most is az emberi kíváncsiság kerekedek felül, ami izgalmas eseményeket elindítva, később mégis csak megnyugvást hoz a szívünkbe.

>!
Maria_Petrovszki
Guillaume Musso: Holnap

Hm, az idő csak illúzió? Ismét egy izgalmas történet, csipetnyi filozófiával fűszerezve.


Népszerű idézetek

>!
Kkatja P

A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.
Alekszandr Szolzsenyicin

260. oldal

>!
Kkatja P

Ha a szenvedés az, amit
legjobban ismer az ember,
keserves lemondani róla.
Michaela Marzano

37. oldal

>!
Kkatja P

Az igazságok illúziók, amelyekről elfelejtjük, hogy illúziók.
Friedrich Nietzsche

200. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami
Daniel Pennac: A karabélyos tündér
Romain Gary: A virradat ígérete
Timothée de Fombelle: Ágról szakadt Tóbiás – A számkivetett
Timothée de Fombelle: Perle könyve
Marie-Aude Murail: Lakótárs kerestetik!
Olivier Bourdeaut: Merre jársz, Bojangles?
Eric-Emmanuel Schmitt: Noé gyermeke
Eric-Emmanuel Schmitt: Ibrahim úr és a Korán virágai
Clélie Avit: Itt vagyok