95. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Holnap 1600 csillagozás

Guillaume Musso: Holnap

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket – és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó…

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Park, Budapest, 2023
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636331054 · Fordította: V. Detre Zsuzsa
>!
Park, Budapest, 2022
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633557846 · Fordította: V. Detre Zsuzsa
>!
Park, Budapest, 2022
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633559000 · Fordította: V. Detre Zsuzsa

3 további kiadás


Enciklopédia 29

Szereplők népszerűség szerint

Romuald Leblanc · April Ferguson · Emma Lovenstein · Matthew Shapiro

Helyszínek népszerűség szerint

Boston


Kedvencelte 219

Most olvassa 57

Várólistára tette 590

Kívánságlistára tette 594

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Guillaume Musso: Holnap

Minden Musso könyv ennyire fenomenális? Biztosan fogok még olvasni a szerzőtől..
Imádtam az egészet. Ez a 400 oldal gyorsan elrepült, alig bírtam letenni a könyvet. Ha le is tettem, egy ideig biztosan kattogtam rajta. Irgalmatlanul beszippantott. Fordulatokban gazdag, illetve egyáltalán nem azt adta, amit vártam, így kellemesen csalódtam is. Némely cselekmény után csak úgy koppant az álam..
A főszereplők mindegyike kedvelhető, szimpatikus karakterek. Matthew lánya volt a kedvencem.
Több időutazás címkével fogok olvasni, ugyanis teljesen magával ragad.

„ A félelem több mindent rombolt le ebben a világban, mint amennyit az öröm teremtett. – Paul Morand. ”

12 hozzászólás
Pati28>!
Guillaume Musso: Holnap

”Hogyan lehet átlépni a szerelmet a tébolytól elválasztó határt?”

Musso neve számomra eddig ismeretlenül csengett, de a Holnap című könyvével megvett engem magának egy időre.

Csak annyit tudok mondani az első döbbenet után, hogy leesett az állam és teljesen beszippantott a történet mindenestül. Alig bírtam letenni, egy nap alatt ki is végeztem. Nem számítottam efajta sokkra, nem is hittem a szememnek, amikor a főszereplők találkozása minek következtében spoiler. Miközben Emma és Matthew szó szerint versenyt futnak az idővel, úgy kerülnek felszínre az igazság elképesztő pillanatai.
Sok kérdés merült fel bennem olvasás során, de legfőkébb az, hogy vajon sikerül megváltoztatni a múltunkat, hogy egy szebb jövőben találhassuk magunkat? Minderre választ kapunk, de az ide vezető út rögös, és nem épp veszélytelen.
Izgalmas és fordulatokban gazdag regény, folyamatosan kattogott az agyam a megoldáson, türelmetlenül vártam a megváltó befejezést. spoiler
Még biztos, hogy olvasni fogok Musso-tól, nagyon tetszett és remélem a többi regénye is hasonlóan impozáns. :)

4 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Guillaume Musso: Holnap

Egy Musso könyv olvasásakor garantált, felhőtlen kikapcsolódást kapunk, miközben gondolkodhatunk azon, hogy is van akkor a dolgoknak és az eseményeknek a menete, mely események mit hozhatnak a jövőben, vagy éppen a múltra milyen hatással vannak.

Nekem tökéletes kikapcsolódás volt ez a Musso könyv is, olyan egyszuszra elolvasós, mert nem hagy nyugodni a történet végkimenetele. Ami aztán még akár földhöz is vághat, úgy elámulsz.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/01/guillaume-musso-h…

5 hozzászólás
Maminti9 P>!
Guillaume Musso: Holnap

Őszintén megmondom, hogy az Egy párizsi apartman és a Most után nem vártam sokat a regénytől, habár több helyen Musso legjobb regényeként emlegetik, de pozitív csalódást okozott. Legalábbis jobb volt, mint az említett kettő.
Az tény, hogy rendkívül olvasmányos, ahogy egyébként az általam olvasott többi írása is, mert mindnek egy olyan misztikus és frappáns felütése van, hogy az ember falja az oldalakat, hogy kiderüljön, vajon mi is fog ebből kisülni.
Aztán van egy pont, ahol a történet olyan fordulatot vesz, ami egy teljesen más műfajba viszi az egész sztorit, és a befejezésekből általában az derül ki, hogy Mussonak sem volt elképzelése arról, hogy a hatalmas rejtélyt hogy oldja meg.
A Holnapot számomra viszont pont a befejezés mentette meg, mert egy bravúros keretbe foglalta az egész történetet.
Egy különös időutazásban lehet részünk, ahol két idősíkban folynak az események. Vajon jelenünkből befolyásolhatjuk-e a múltat, illetve a múltban megváltoztathatjuk-e a jövőnket? Van-e értelme beavatkozni mindabba, ami már megtörtént velünk?
Egy magányos sommelier lány, és egy, a felesége halálát feldolgozni képtelen filozófiatanár versenyfutása az idővel New York és Boston utcáin, ahol megdöbbentő részletekre derül fény a szereplők múltjával és jövőjével kapcsolatban.
A történet nagyjából háromnegyed részénél megjelenő thriller vonal nekem megtörte a lendületet, és kicsit elengedtem a történetet, azt gondolván, hogy ismét egy oda nem illő, a rejtélyekre választ nem adó befejezésben lesz részem.
Annak ellenére azonban, hogy maradtak bennem megválaszolatlan kérdések, összességében ötletes volt a befejezés.
Nem biztos azonban, hogy érdemes megismerni a múlt valóságait, mert “épp azoknak az igazságoknak a megismerése áll leginkább az ember érdekében, amelyeket a legkevésbé szeretne tudni.”

Málnika P>!
Guillaume Musso: Holnap

Ez az első könyvem Musso-tól, és teljesen lenyűgözött. Romantikus könyvént kezdődik, de aztán az idősíkok váltogatásával egy sokkal mélyebb, titkokkal terhes történet indul be. Annyira olvastatja magát, hogy szinte lehetetlen letenni. Az izgamakat, csavarokat egészen a könyv végéig tudja fokozni, még az utolsó lapokon se lehet biztosan tudni, mi lesz a zárás. Az átfedéses jelenetek az újraírt történetben szintén zseniálisak.

Viszont számomra a zárás nem nyújt megnyugvást. Inkább felveti a kérdést, hogy jobb-e mindent tudni, vagy szerencsésebb lett volna Matthew számára nem bolygatni a múltat, tudatlanságban, egy fájdalmas tragédiával a háta mögött új életet tudott volna kezdeni, míg így valójában ismét becsapva, egy újabb manipuláció áldozata lesz. A történet „győztese” pedig egyértelműen Emma, aki saját sorsát felülírva új esélyt kap a boldogságra.

3 hozzászólás
Nono_ P>!
Guillaume Musso: Holnap

Hogyan lehet átlépni a szerelmet a tébolytól elválasztó határt?

Egy unalmas, koppintásnak tűnő love story-val induló könyv, ami végül egy teljesen más műfajba csap át.
Hölgyeim és Uraim! Lehetett kapkodni a fejeket ezerrel és várni, hogy mi is lesz ennek az egésznek a vége. Ezért úgy gondolom, az alapötlet óriási, meghökkentő és páratlan. Ugyanakkor az írói stílus és a szereplők megalkotása számomra sokat elvett a cselekmény gördülékenységéből és a történet kedvelhetőségéből.
Nem sok ilyen “mindent magába sűrítő” művel találkoztam eddig, így nagy eséllyel folytatni fogom Musso munkásságának a felderítését .

3 hozzászólás
Réka0128 P>!
Guillaume Musso: Holnap

„Semmi sem volt változatlan és megváltoztathatatlan, főleg nem a boldogság. Az törékeny volt, akár az üveg, nem örökre szólt, hanem talán csak egy röpke pillanatra.”

Még tavaly májusban került fel a könyv a várólistámra, és nagyon szerettem volna elolvasni, csak éppen sehol nem lehetett kapni. Múlt hónapban végre sikerült beszereznem, aminek piszkosul örültem, mert hónapokon keresztül vadásztam rá. Már akkor éreztem, hogy ez az én könyvem lesz, amikor először a kezembe fogtam. :) Musso stílusa már az első oldalaktól kezdve rabul ejtett. A fülszöveg alapján egy romantikus sztorit vártam, de aztán nagyjából a felénél döbbentem rá, hogy ez a történet sokkal több annál. Egy igazán elgondolkodtató, rendkívül izgalmas és rejtélyes sztorit kaptam, ami ráadásul tele volt olyan fordulatokkal, amikre egyáltalán nem számítottam. Annak ellenére, hogy az elején kifejezetten lassan csordogáltak az események, egy ponton túl már olyan pörgős és akciódús lett a cselekmény, hogy csak kapkodtam a fejem. A befejezés is meglepett, de nagyon tetszett, mert igazán ötletes volt a kivitelezése.
A történetnek két főszereplője van. Matthew a bostoni tanár, aki a feleségét gyászolja és Emma, aki, bár sikeres a munkájában, de a magánéletében boldogtalan. Egy furcsa véletlen folytán Emma és Matthew beszélgetni kezdenek, majd a meghiúsult találkozójuk után teljesen a feje tetejére áll mindkettőjük élete. A könyv elején még Matthew karakterével szimpatizáltam, de mire a végére értem egyértelműen Emma volt az, akit közelebb éreztem magamhoz. A mellékszereplők közül Romuald volt a kedvencem.
Ez volt az első Musso könyvem, de biztosan nem az utolsó. Két kötetet már ki is néztem, amiket mindenképp sorra fogok tőle keríteni. :)

18 hozzászólás
Naiva P>!
Guillaume Musso: Holnap

Sokat hallottam már Guillaume Musso-ról, de olvasni még nem olvastam tőle semmit. Ez volt tőle az első könyv, amit olvastam. Lassabban ír, mint ahogyan én olvasni szoktam, ahogy én azt szeretem, de tetszett a téma, az ahogyan az idővel játszott.
A történet elején még egy a Ház a tónál történetre számítottam, de ahogy jobban elmerültem a történetben, egy teljesen más történetet kaptam.
Az írói stílus szép, könnyen befogadható.Örülök, hogy nem engedtem el egy könnyen, mert alig vártam, hogy megtudjam, milyen lesz a vége. Engem lenyűgözött. Szerintem fogok még olvasni a szerzőtől.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Guillaume Musso: Holnap

Első olvasásom a szerzőtől, és nem is tudom eddig még miért nem olvastam tőle. A Holnap egy erdekesen induló, kicsit Ház a tónál című filmre hajazó dráma, ami szép fokozatosan átmegy thrillerbe. Egyik főszereplő sem lett a szívem csücske, még talán a kis számítógépvirtuózt kedvelltem legjobban, de azért egész jól összehozták a végére a dolgokat. Meglepett, hogy hová futott ki ez az egész, mert én teljesen másra tippeltem Kate-tel kapcsolatban. A fordulatos cselekmény mellett az író stílusa is tetszett, gördülékeny, valasztékos volt a szöveg, jó volt olvasni.

Csabii>!
Guillaume Musso: Holnap

Elmentünk @Lomax -al könyvtárba. Nekem ilyenkor nagyon nehéz mert rengeteg jó könyvet szoktam látni.
Most pedig megtaláltam Musso Holnapját ami már egy ideje a kívánságlistámon pihen ezért átfutott az agyamon, hogy öt napon van rá, és a végére kell érjek. Így hát mondtam a páromnak, hogy ezt kihozod nekem mert kell, muszáj, szükségem van rá. Nem olvastam minden nap úgyhogy el voltam maradva. Kicsit aggódtam is azzal kapcsolatba, hogy megtudom e rejtély megoldását. Lényegében két nap alatt faltam be.
Igen, sikerült!

Jöjjön a könyv.
Első oldaltól az utolsóig tartott az a végtelen izgalom amit a könyv okozott.
Rettentő jó a stílus, a fogalmazás minden szó ami benne van. Olyan gördülékeny mégis szépen fogalmaz, kaptam ugyan körítést de még azt is kellemesen fogyasztottam és nem tudtam jól lakni.
Mellesleg nem tudtam mire számítsak. Annyit tudtam ami a könyv hátulján fel volt jegyezve.
Arra gondoltam ez egy kis kellemes rejtélyes lovestory lesz egy kis vissza jövőbe, egy kis Déjá vu meghintéssel.
Volt benne lovestory de amik történtek közbe, hát garantálhatom, hogy fordulatokban nem szenved hiányt. Jó szereplőkkel akik közül szinte mindenkit kedveltem.

Aki fontolgatja a könyv elolvasását az képzelje el hogy elé csapom a könyvet és kinyitom az első oldalon. Engem lehengerelt, és beszippantott.


Népszerű idézetek

_Katie_ P>!

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

_Katie_ P>!

Nem lehet csak úgy egyszerűen kiseprűzni az emlékeket. Ott maradnak bennünk, a sötétben megbújva, a pillanatra várva, amikor lanyhul az éberségünk, s akkor sokszoros erővel törnek fel újra.

Kapcsolódó szócikkek: emlék
_Katie_ P>!

Azokat az őrültségeket sajnálja legjobban az ember, amelyeket nem követett el, amikor alkalma lett volna elkövetni.

Kkatja>!

A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.
Alekszandr Szolzsenyicin

260. oldal

_Katie_ P>!

Miért van az, hogy egyesek a jó pillanatban a jó emberrel találkoznak? Egyeseknek mért van joguk a szerelemre és a családi boldogságra? Vajon ez érdemtől, a szerencsétől, a véletlentől, a sorstól függ?

_Katie_ P>!

"A külsejéért szeretni valakit, ez olyan, mintha egy könyvet a kötéséért szeretnél!"*

* Laure Conan kanadai francia írónőnek tulajdonított idézet.

_Katie_ P>!

A halálnak is van jó oldala: sebezhetetlenné teszi az embert.

_Katie_ P>!

…csak akkor érthetjük meg az embereket, ha ismerjük a múltjukat.

Kapcsolódó szócikkek: Romuald Leblanc
Kókuszka>!

Semmi sem volt változatlan és megváltozhatatlan, főleg nem a boldogság. Az törékeny volt, akár az üveg, nem örökre szólt, hanem talán csak egy röpke pillanatra.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
_Katie_ P>!

A taktika abban áll, hogy az ember tudja, mit kell tennie, ha van mit tenni. A stratégia pedig abban, hogy az ember tudja, mit kell tennie, ha nincs mit tenni.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos ünnep
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók 2.
Carlos Ruiz Zafón: A mennyország fogságában
Mike Menders: Krisztin karácsonya
Marie Force: Végzetes viszony
Joanne Fluke: Karácsonyi habcsók és gyilkosság
Vavyan Fable: Vészbejárat
R. Kelényi Angelika: Édes Flores
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Cathrin Smith: Eredet