Holnap 857 csillagozás

Guillaume Musso: Holnap

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket – és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó…

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Park, Budapest, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633557846 · Fordította: V. Detre Zsuzsa
>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa
>!
Park, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Matthew Shapiro · Romuald Leblanc · April Ferguson · Emma Lovenstein

Helyszínek népszerűség szerint

Boston


Kedvencelte 117

Most olvassa 32

Várólistára tette 447

Kívánságlistára tette 450

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Guillaume Musso: Holnap

Minden Musso könyv ennyire fenomenális? Biztosan fogok még olvasni a szerzőtől..
Imádtam az egészet. Ez a 400 oldal gyorsan elrepült, alig bírtam letenni a könyvet. Ha le is tettem, egy ideig biztosan kattogtam rajta. Irgalmatlanul beszippantott. Fordulatokban gazdag, illetve egyáltalán nem azt adta, amit vártam, így kellemesen csalódtam is. Némely cselekmény után csak úgy koppant az álam..
A főszereplők mindegyike kedvelhető, szimpatikus karakterek. Matthew lánya volt a kedvencem.
Több időutazás címkével fogok olvasni, ugyanis teljesen magával ragad.

„ A félelem több mindent rombolt le ebben a világban, mint amennyit az öröm teremtett. – Paul Morand. ”

12 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Guillaume Musso: Holnap

Egy Musso könyv olvasásakor garantált, felhőtlen kikapcsolódást kapunk, miközben gondolkodhatunk azon, hogy is van akkor a dolgoknak és az eseményeknek a menete, mely események mit hozhatnak a jövőben, vagy éppen a múltra milyen hatással vannak.

Nekem tökéletes kikapcsolódás volt ez a Musso könyv is, olyan egyszuszra elolvasós, mert nem hagy nyugodni a történet végkimenetele. Ami aztán még akár földhöz is vághat, úgy elámulsz.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/01/guillaume-musso-h…

5 hozzászólás
Maminti9 P>!
Guillaume Musso: Holnap

Őszintén megmondom, hogy az Egy párizsi apartman és a Most után nem vártam sokat a regénytől, habár több helyen Musso legjobb regényeként emlegetik, de pozitív csalódást okozott. Legalábbis jobb volt, mint az említett kettő.
Az tény, hogy rendkívül olvasmányos, ahogy egyébként az általam olvasott többi írása is, mert mindnek egy olyan misztikus és frappáns felütése van, hogy az ember falja az oldalakat, hogy kiderüljön, vajon mi is fog ebből kisülni.
Aztán van egy pont, ahol a történet olyan fordulatot vesz, ami egy teljesen más műfajba viszi az egész sztorit, és a befejezésekből általában az derül ki, hogy Mussonak sem volt elképzelése arról, hogy a hatalmas rejtélyt hogy oldja meg.
A Holnapot számomra viszont pont a befejezés mentette meg, mert egy bravúros keretbe foglalta az egész történetet.
Egy különös időutazásban lehet részünk, ahol két idősíkban folynak az események. Vajon jelenünkből befolyásolhatjuk-e a múltat, illetve a múltban megváltoztathatjuk-e a jövőnket? Van-e értelme beavatkozni mindabba, ami már megtörtént velünk?
Egy magányos sommelier lány, és egy, a felesége halálát feldolgozni képtelen filozófiatanár versenyfutása az idővel New York és Boston utcáin, ahol megdöbbentő részletekre derül fény a szereplők múltjával és jövőjével kapcsolatban.
A történet nagyjából háromnegyed részénél megjelenő thriller vonal nekem megtörte a lendületet, és kicsit elengedtem a történetet, azt gondolván, hogy ismét egy oda nem illő, a rejtélyekre választ nem adó befejezésben lesz részem.
Annak ellenére azonban, hogy maradtak bennem megválaszolatlan kérdések, összességében ötletes volt a befejezés.
Nem biztos azonban, hogy érdemes megismerni a múlt valóságait, mert “épp azoknak az igazságoknak a megismerése áll leginkább az ember érdekében, amelyeket a legkevésbé szeretne tudni.”

Réka0128 P>!
Guillaume Musso: Holnap

„Semmi sem volt változatlan és megváltoztathatatlan, főleg nem a boldogság. Az törékeny volt, akár az üveg, nem örökre szólt, hanem talán csak egy röpke pillanatra.”

Még tavaly májusban került fel a könyv a várólistámra, és nagyon szerettem volna elolvasni, csak éppen sehol nem lehetett kapni. Múlt hónapban végre sikerült beszereznem, aminek piszkosul örültem, mert hónapokon keresztül vadásztam rá. Már akkor éreztem, hogy ez az én könyvem lesz, amikor először a kezembe fogtam. :) Musso stílusa már az első oldalaktól kezdve rabul ejtett. A fülszöveg alapján egy romantikus sztorit vártam, de aztán nagyjából a felénél döbbentem rá, hogy ez a történet sokkal több annál. Egy igazán elgondolkodtató, rendkívül izgalmas és rejtélyes sztorit kaptam, ami ráadásul tele volt olyan fordulatokkal, amikre egyáltalán nem számítottam. Annak ellenére, hogy az elején kifejezetten lassan csordogáltak az események, egy ponton túl már olyan pörgős és akciódús lett a cselekmény, hogy csak kapkodtam a fejem. A befejezés is meglepett, de nagyon tetszett, mert igazán ötletes volt a kivitelezése.
A történetnek két főszereplője van. Matthew a bostoni tanár, aki a feleségét gyászolja és Emma, aki, bár sikeres a munkájában, de a magánéletében boldogtalan. Egy furcsa véletlen folytán Emma és Matthew beszélgetni kezdenek, majd a meghiúsult találkozójuk után teljesen a feje tetejére áll mindkettőjük élete. A könyv elején még Matthew karakterével szimpatizáltam, de mire a végére értem egyértelműen Emma volt az, akit közelebb éreztem magamhoz. A mellékszereplők közül Romuald volt a kedvencem.
Ez volt az első Musso könyvem, de biztosan nem az utolsó. Két kötetet már ki is néztem, amiket mindenképp sorra fogok tőle keríteni. :)

18 hozzászólás
Csabii P>!
Guillaume Musso: Holnap

Elmentünk @Lomax -al könyvtárba. Nekem ilyenkor nagyon nehéz mert rengeteg jó könyvet szoktam látni.
Most pedig megtaláltam Musso Holnapját ami már egy ideje a kívánságlistámon pihen ezért átfutott az agyamon, hogy öt napon van rá, és a végére kell érjek. Így hát mondtam a páromnak, hogy ezt kihozod nekem mert kell, muszáj, szükségem van rá. Nem olvastam minden nap úgyhogy el voltam maradva. Kicsit aggódtam is azzal kapcsolatba, hogy megtudom e rejtély megoldását. Lényegében két nap alatt faltam be.
Igen, sikerült!

Jöjjön a könyv.
Első oldaltól az utolsóig tartott az a végtelen izgalom amit a könyv okozott.
Rettentő jó a stílus, a fogalmazás minden szó ami benne van. Olyan gördülékeny mégis szépen fogalmaz, kaptam ugyan körítést de még azt is kellemesen fogyasztottam és nem tudtam jól lakni.
Mellesleg nem tudtam mire számítsak. Annyit tudtam ami a könyv hátulján fel volt jegyezve.
Arra gondoltam ez egy kis kellemes rejtélyes lovestory lesz egy kis vissza jövőbe, egy kis Déjá vu meghintéssel.
Volt benne lovestory de amik történtek közbe, hát garantálhatom, hogy fordulatokban nem szenved hiányt. Jó szereplőkkel akik közül szinte mindenkit kedveltem.

Aki fontolgatja a könyv elolvasását az képzelje el hogy elé csapom a könyvet és kinyitom az első oldalon. Engem lehengerelt, és beszippantott.

Morpheus>!
Guillaume Musso: Holnap

Könnyű olvasmány, azért akartam elolvasni, mert a címkék között ott az időutazás. Utánanéztem, az Il mare (2000) dél-koreai film készült jóval előbb, mint ez a könyv – a filmből aztán készítettek az amerikaiak egy kevésbé jót Ház a tónál címen (2006). Bár a történet nem egy az egyben ugyanaz, mint a filmben, de az alapötlet teljesen az. A lenyúlást pedig nem csípem. Az eredeti filmet pedig ajánlom.

11 hozzászólás
Kkatja P>!
Guillaume Musso: Holnap

Musso megint megcsinálta, hozza a tőle elvárt, jól bevált receptet: izgalom, romantika, rejtély, kifinomult meghittség, minden volt itt is, mint eddig. Szokás szerint végigvágtáztam rajta, mert végig rabul ejtett a könnyed, ám mégsem a megszokott szabványtörténete.
Olvasás közben megállapítottam, hogy a könyveknek is van kényelmi foka, ez most olyan kényelmes (babzsák)fotelbe, pihepuha takaróba kuckolódós, fűszeres tea vagy csokiszörcsölgetős volt (míg a most olvasott új Harris regény kemény, mint egy priccsen való kényszeredett ücsörgés).
Tetszett ez a kettős idősík, ami metszi egymást, bár nem új gondolat, érdekesen van tálalva, jó persze, volt amit túltolt (pl. Kate szuperfiguráját), de többnyire jó arányérzékkel nyomja végig, szerencsére kevés nyállal és annál több izgalommal. Szinte filmszerűen peregtek előttem az oldalak, nem csodálnám, ha ezt is megfilmesítenék egyszer.

„A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.”
Alekszandr Szolzsenyicin
Nekem ez a kulcsmondata e történetnek, hisz valóban még magunkat sem ismerjük teljes mértékben, hát hogyan gondolhatjuk ezt egy másik, akár szeretett emberrel kapcsolatban?

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa
Chöpp P>!
Guillaume Musso: Holnap

Határozottan egyre kiforrottabbak – és nem utolsó sorban izgalmasabbak – ezek a Musso regények! Ezt például letenni alig bírtam! Egy nem éppen egyszerű, mindennapi helyzetből kiindulva spoiler egyre izgalmasabb helyzetekben vonulnak fel főhőseink. Bár sejteni lehet, hogy a végkifejlet nekik fog kedvezni, mert azért ez tendencia vonult végig az eddigi Musso könyvekben, mégis az újabb és újabb fejlemények magukkal ragadnak, és minden előzetes képzeted ellenére izgulsz és szurkolsz az utolsó lapig. És még talán azon is túl…

4 hozzászólás
Bunney P>!
Guillaume Musso: Holnap

Mindig is furdalta az oldalam mit szeretnek ebben a Musso Úriemberben :) Sosem olvastam tőle semmit, de most úgy alakult, hogy hozzájutottam ahhoz a könyvéhez, ami a legszimpatikusabbnak tűnt és egy ideje felkerült már a listámra. És ó jaj milyen jól esett ez most a lelkemnek.
@Suba_Csaba nagyon köszönöm! ☺️

Nagyon szükségem volt már egy ilyen jó könyvre. Már az elejétől kezdve nagyon tetszett és kíváncsivá tett. Szimpatikusak voltak a szereplők is. Eleinte nekem hasonlított egy filmhez spoiler, de szerencsére sokkal fordulatosabb és izgalmasabb volt, mint az a film,és hamar el is engedtem ezt, mert más lett a storyja is. Folyamatosan csigázott, egyre jobban és jobban, nem tudtam mi fog történni, hová fog kilyukadni a történet, de folyamatosan lekötött. És amire még figyelmes lettem már a legelején.. Akár csak érzésekről volt szó oldalakon át, vagy bármihez hozzányúlt, engem azzal is megfogott. Pedig nagyon sok könyvnél hamar beleunok, ha ilyen rész van, de itt nem így volt :) Tud valamit ez a fickó :)) De a könyv javarészt pörgős, izgalmas, csavaros volt és szurkoltam végig :) Kattogtam a sztorin, mikor épp nem olvastam, és mondhatom, ha én már a buszmegállóban is olvasok, akkor az már jelent valamit XD Alig várom, hogy olvassam a többi könyvét is ☺️ Nem tudok ehhez többet hozzáfűzni, csak, hogy nagyon ajánlom Mindenkinek ♥

23 hozzászólás
Milli88 P>!
Guillaume Musso: Holnap

Erről a könyvről először anyósomtól hallottam. Megtetszett az, amit mesélt róla, ezért utánanéztem és elolvastam a fülszöveget, ami még a vártnál is jobban felkeltette a figyelmem. Rájöttem, hogy szükségem van rá, egyszerűen kell az érzés, hogy a magánkönyvtáramban tudjam ezt a könyvet.
Évekig próbálkoztam megszerezni, sikertelenül. Nem csoda, hiszen másokat is elvarázsolt.
Végül hosszas próbálkozások után itt Molyon sikerült lecsaptam egy egyszer olvasott példányra. Elmondhatatlanul boldog voltam. :D

Amikor elkezdtem olvasni, akkor az egyik kedvenc filmem jelenetei ugrottak be (Ház a tónál). A könyv lapjait olvasva viszont rá kellett, hogy jöjjek, hogy ez a történet sokkal több egy sima romantikus regénynél, ahol két összetört szív találkozik, akiket elválaszt az idő.
Egy véresen komoly krimibe csöppentem, amit nagyon élveztem.
A végén minden idegszálam az égnek állt, az izgalom a tetőfokára hágott.
A szereplőkkel először nem tudtam napirendre térni, de végül rájöttem, hogy nem is kell, hogy feltétlenül mélyen megszeressem őket. A szimpátia viszont megvolt irántuk.
A könyv vége spoiler. *-*
A Holnap volt az első Musso könyvem, de gyanítom, hogy nem az utolsó.


Népszerű idézetek

Kkatja P>!

A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.
Alekszandr Szolzsenyicin

260. oldal

_Katie_ P>!

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

_Katie_ P>!

Nem lehet csak úgy egyszerűen kiseprűzni az emlékeket. Ott maradnak bennünk, a sötétben megbújva, a pillanatra várva, amikor lanyhul az éberségünk, s akkor sokszoros erővel törnek fel újra.

_Katie_ P>!

"A külsejéért szeretni valakit, ez olyan, mintha egy könyvet a kötéséért szeretnél!"*

* Laure Conan kanadai francia írónőnek tulajdonított idézet.

_Katie_ P>!

A halálnak is van jó oldala: sebezhetetlenné teszi az embert.

_Katie_ P>!

Azokat az őrültségeket sajnálja legjobban az ember, amelyeket nem követett el, amikor alkalma lett volna elkövetni.

Kkatja P>!

Ha a szenvedés az, amit
legjobban ismer az ember,
keserves lemondani róla.
Michaela Marzano

37. oldal

Kókuszka>!

Semmi sem volt változatlan és megváltozhatatlan, főleg nem a boldogság. Az törékeny volt, akár az üveg, nem örökre szólt, hanem talán csak egy röpke pillanatra.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
_Katie_ P>!

A taktika abban áll, hogy az ember tudja, mit kell tennie, ha van mit tenni. A stratégia pedig abban, hogy az ember tudja, mit kell tennie, ha nincs mit tenni.

_Katie_ P>!

Miért van az, hogy egyesek a jó pillanatban a jó emberrel találkoznak? Egyeseknek mért van joguk a szerelemre és a családi boldogságra? Vajon ez érdemtől, a szerencsétől, a véletlentől, a sorstól függ?


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Fellegszálló
J. D. Robb: Halálos ünnep
Estelle Brightmore: 13. napon
Marie Force: Végzetes viszony
Joanne Fluke: Karácsonyi habcsók és gyilkosság
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Martin Kay: Titkok útvesztője
Dan Brown: Eredet
Stephenie Meyer: A Vegyész
David Mitchell: Felhőatlasz