Holnap 477 csillagozás

Guillaume Musso: Holnap

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket – és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó…

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa
>!
Park, Budapest, 2017
ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa

Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Emma Lovenstein · Matthew Shapiro · Romuald Leblanc

Helyszínek népszerűség szerint

Boston


Kedvencelte 69

Most olvassa 21

Várólistára tette 290

Kívánságlistára tette 273

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Guillaume Musso: Holnap

Egy Musso könyv olvasásakor garantált, felhőtlen kikapcsolódást kapunk, miközben gondolkodhatunk azon, hogy is van akkor a dolgoknak és az eseményeknek a menete, mely események mit hozhatnak a jövőben, vagy éppen a múltra milyen hatással vannak.

Nekem tökéletes kikapcsolódás volt ez a Musso könyv is, olyan egyszuszra elolvasós, mert nem hagy nyugodni a történet végkimenetele. Ami aztán még akár földhöz is vághat, úgy elámulsz.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/01/guillaume-musso-h…

5 hozzászólás
Csabii P>!
Guillaume Musso: Holnap

Elmentünk @Lomax -al könyvtárba. Nekem ilyenkor nagyon nehéz mert rengeteg jó könyvet szoktam látni.
Most pedig megtaláltam Musso Holnapját ami már egy ideje a kívánságlistámon pihen ezért átfutott az agyamon, hogy öt napon van rá, és a végére kell érjek. Így hát mondtam a páromnak, hogy ezt kihozod nekem mert kell, muszáj, szükségem van rá. Nem olvastam minden nap úgyhogy el voltam maradva. Kicsit aggódtam is azzal kapcsolatba, hogy megtudom e rejtély megoldását. Lényegében két nap alatt faltam be.
Igen, sikerült!

Jöjjön a könyv.
Első oldaltól az utolsóig tartott az a végtelen izgalom amit a könyv okozott.
Rettentő jó a stílus, a fogalmazás minden szó ami benne van. Olyan gördülékeny mégis szépen fogalmaz, kaptam ugyan körítést de még azt is kellemesen fogyasztottam és nem tudtam jól lakni.
Mellesleg nem tudtam mire számítsak. Annyit tudtam ami a könyv hátulján fel volt jegyezve.
Arra gondoltam ez egy kis kellemes rejtélyes lovestory lesz egy kis vissza jövőbe, egy kis Déjá vu meghintéssel.
Volt benne lovestory de amik történtek közbe, hát garantálhatom, hogy fordulatokban nem szenved hiányt. Jó szereplőkkel akik közül szinte mindenkit kedveltem.

Aki fontolgatja a könyv elolvasását az képzelje el hogy elé csapom a könyvet és kinyitom az első oldalon. Engem lehengerelt, és beszippantott.

Chöpp >!
Guillaume Musso: Holnap

Határozottan egyre kiforrottabbak – és nem utolsó sorban izgalmasabbak – ezek a Musso regények! Ezt például letenni alig bírtam! Egy nem éppen egyszerű, mindennapi helyzetből kiindulva spoiler egyre izgalmasabb helyzetekben vonulnak fel főhőseink. Bár sejteni lehet, hogy a végkifejlet nekik fog kedvezni, mert azért ez tendencia vonult végig az eddigi Musso könyvekben, mégis az újabb és újabb fejlemények magukkal ragadnak, és minden előzetes képzeted ellenére izgulsz és szurkolsz az utolsó lapig. És még talán azon is túl…

4 hozzászólás
Kkatja P>!
Guillaume Musso: Holnap

Musso megint megcsinálta, hozza a tőle elvárt, jól bevált receptet: izgalom, romantika, rejtély, kifinomult meghittség, minden volt itt is, mint eddig. Szokás szerint végigvágtáztam rajta, mert végig rabul ejtett a könnyed, ám mégsem a megszokott szabványtörténete.
Olvasás közben megállapítottam, hogy a könyveknek is van kényelmi foka, ez most olyan kényelmes (babzsák)fotelbe, pihepuha takaróba kuckolódós, fűszeres tea vagy csokiszörcsölgetős volt (míg a most olvasott új Harris regény kemény, mint egy priccsen való kényszeredett ücsörgés).
Tetszett ez a kettős idősík, ami metszi egymást, bár nem új gondolat, érdekesen van tálalva, jó persze, volt amit túltolt (pl. Kate szuperfiguráját), de többnyire jó arányérzékkel nyomja végig, szerencsére kevés nyállal és annál több izgalommal. Szinte filmszerűen peregtek előttem az oldalak, nem csodálnám, ha ezt is megfilmesítenék egyszer.

„A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.”
Alekszandr Szolzsenyicin
Nekem ez a kulcsmondata e történetnek, hisz valóban még magunkat sem ismerjük teljes mértékben, hát hogyan gondolhatjuk ezt egy másik, akár szeretett emberrel kapcsolatban?

>!
Park, Budapest, 2017
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633552070 · Fordította: Detre Zsuzsa
bokrichard>!
Guillaume Musso: Holnap

Véletlen választás a kölcsönkapott könyvek közül, és azt kell, hogy mondjam, elég érdekesre sikeredett. Az angyal hív után ez a második olvasásom Musso-tól, és nem kellett csalódnom most sem, sőt, ezúttal nekem jobban tetszett az első próbálkozásnál. Pedig nem annyira kezdődött jól számomra a könyv, egyből belefutottam a „Ház a tónál”-ba, melyet „A kéz, amely a bölcsőt ringatja” követett. Akkor elkezdtem aggódni, hol lesz benne az, ami igazán fog tetszeni, és jött a megkeverés a javából, és jöttek a krimis elemek, és jöttek a meglepetések. A vége kissé idilli, de jó, és nem ment át sziruposba, ami fontos. Ja, és az is, hogy kevesebb volt benne az üresjárat, bár azért volt benne. Eztán nem fogom elvetni Musso könyveit, ha a kezembe kerülnek.

Timcsibaba77>!
Guillaume Musso: Holnap

Időcsavarba kerültem. Roppant ravaszul felépített mű, Musso tollából. Azon kaptam magamat, hogy saját szabadidőmmel harcolok, minél több időt tudjak szentelni ennek a remek könyvnek. Megint nem csupán egy történet, hanem egy tőből kicsavart story több szemszögből, ahol ütközik tér-idő megfűszerezve a számunkra még lehetetlennel, az időugrással, a kvantum fizika lehetőségével, mikor két fiatal két idősíkon kapcsolódik egymással egy not-book segítségével, olyan érzést keltve bennem, ami persze lehetetlen, elbotlottam az időbe, ahogy Einstein mondaná.
Megszokott módon tanmese, kicsit elgondolkodtatja az olvasót, hogy hibákat követünk el folyton, és nagyságunkat illetve szabadságunkat a titkok adják, amit mások nem tudnak rólunk." Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra", és tanuljunk meg a tények mögé látni. Bárkinek ajánlom ezt a könyvet, mert itt legalább is „Minden lehetséges”. De egy valamire azért oda kell figyelni, a holnap akként jön el, köszön be, ahogy ma cselekszünk. Hiszen a tegnapok építik a mát, a mai napunk meg a holnapot.

smetalin>!
Guillaume Musso: Holnap

Nem is olyan rossz a stílusa, ez a könyv volt a próba, hisz még nem olvastam az írótól. Ügyesen csűri-csavarja a szálakat, de azért én találtam üresjáratot is, no meg egy-két párbeszéd olyan volt mintha én írtam volna, és igen , nekem nincs írói vénám:)
Az elejétől azért egy kicsit megijedtem, azt hittem már megint egy csöpögős romantikába nyúltam bele, de 60 oldal után kezdett átbillenni, és jöttek a kérdések, most akkor ki is ez a nő? és ilyenek, majd még jobban meglódult az író fantáziája. Mondom a végére egy pofás kis sztorit kaptam.
Oké, ha kinyit a könyvtár még olvasok az írótól!

Any>!
Guillaume Musso: Holnap

Amikor olvasni kezdtem, kicsit dejavu érzésem volt. Aztán rájöttem, hogy nagyon hasonlít az egyik kedvenc filmemre. Ház a tònál. Elkedvetlenedtem… nem akartam, hogy a teljes mása legyen, mert csak unatkoztam volna rajta.
De aztán becsapott a villám és kitörölte Sandra Bullockot és Keanu Reevest a fejemből.
Ez a könyv fantasztikus! Izgalmas, elgondolkodtatò, egyedi és letehetetlen. A szereplők szerethetőek.
Az írò pedig egy zseni! :)

2 hozzászólás
Snow_White P>!
Guillaume Musso: Holnap

Korábban nem is hallottam az íróról, de aztán egyre többször jött szembe velem itt molyon, és amúgy is egy olvasási válság közepén voltam, amikor úgy döntöttem beleolvasok, aztán meglátjuk, mi lesz. Őszintén szólva kicsit másra számítottam, amikor a kezembe vettem a könyvet. Talán, nem is tudom…valami komolyabbra. De ezt most nem rossz értelemben mondom, igenis nagyon tetszett a regény eleje ezzel az időutazásos témával, hiszen én azt nagyon szeretem. Könnyed volt és érdekes. Aztán valahol a regény közepe felé egyszercsak jött egy éles váltás, és hirtelen egy akciódús, kicsit thrilleres beütésű kémtörténetbe csöppentem. Nem tetszett ez a váltás, mert nem erre számítottam. Mintha az író túl sokat akart volna markolni. Mintha félúton rájött volna, hogy ő most mégsem egy aranyos romantikus történetet akar írni, hanem egy akciódús krimit. A regény alapötlete, az időutazásos téma is jelentőségét vesztette ezáltal, ahogy haladtunk előre a történetben. Bár így utólag belegondolva lehet, hogy jobb is, ugyanis olyan szintű logikai és időbeli bakik voltak a történetben, amelyek csak úgy ordítottak a lapokról. Egyébként mindezek ellenére szerettem olvasni, az írói stílus nagyon lendületes és gördülékeny volt. Valószínűleg a jövőben még fogok próbálkozni az íróval (nem időutazásos témában). De a legnagyobb érdeme kétségkívül az, hogy végülis kirántott az olvasási válságból.

2 hozzászólás
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!
Guillaume Musso: Holnap

Hűha… Nagyon kíváncsi vagyok mostmár az író többi könyvére, ez a könyve is nagyon jól sikerült!
Az írók titkos élete című könyvével kezdtem az ismerkedést, ez ahhoz képest egy kicsit másmilyen volt. Ugyabúgy volt benne kaland, illetve krimi szál, de az vegyült egy kis misztikummal, illetve romantikával.

„Vajon meddig lehet büntetlenül kijátszani a sorsot, keresztezni a terveit? Milyen árat kell majd fizetnie azért, amiért dacolni akart az idő törvényeivel, és elkerülni a végzetét?”

Maga történet nagyon ártatlanul indul. Megismerünk egy férfit, aki egyedül neveli a négy és fél éves kislányát, és aki még mindig nem dolgozta fel szeretett felesége halálát. Egy garázsvásáron hozzájut elég kedvezményesen egy laptophoz, és levelezésbe kezd egy Emma nevű hölggyel, akié a laptop volt… Igen ám, de valami nem stimmel. Amikor ehhez a részhez eljutottam, és kiderült, hogy mi olyan fura kirázott a hideg. Egészen addig olvasgattam a könyvet, kevésszer vettem a kezembe, viszont miután kitisztult a kép letehetetlen volt! (280 oldalt 2 nap alatt ledaráltam)
Tele volt csavarral, kalanddal és lendülettel. Volt benne néhány rész, ami már kicsit túl volt gondolva, vagy kihagyható lett volna, volt, ami kevésbé volt kidolgozva, de ezek nem nem rontottak az élményen. :)


Népszerű idézetek

Kkatja P>!

A szabadságunk azon alapszik, amit mások nem tudnak rólunk.
Alekszandr Szolzsenyicin

260. oldal

_Katie_ P>!

Minden ember közös, eszelős álma: visszaforgatni az idő kerekét, hogy jóvátegyük a hibáinkat és az élet igazságtalanságát.

_Katie_ P>!

Azokat az őrültségeket sajnálja legjobban az ember, amelyeket nem követett el, amikor alkalma lett volna elkövetni.

_Katie_ P>!

"A külsejéért szeretni valakit, ez olyan, mintha egy könyvet a kötéséért szeretnél!"*

* Laure Conan kanadai francia írónőnek tulajdonított idézet.

Kkatja P>!

Ha a szenvedés az, amit
legjobban ismer az ember,
keserves lemondani róla.
Michaela Marzano

37. oldal

_Katie_ P>!

Nem lehet csak úgy egyszerűen kiseprűzni az emlékeket. Ott maradnak bennünk, a sötétben megbújva, a pillanatra várva, amikor lanyhul az éberségünk, s akkor sokszoros erővel törnek fel újra.

_Katie_ P>!

…csak akkor érthetjük meg az embereket, ha ismerjük a múltjukat.

Kapcsolódó szócikkek: Romuald Leblanc
Kkatja P>!

Az igazságok illúziók, amelyekről elfelejtjük, hogy illúziók.
Friedrich Nietzsche

200. oldal

Kókuszka >!

Semmi sem volt változatlan és megváltozhatatlan, főleg nem a boldogság. Az törékeny volt, akár az üveg, nem örökre szólt, hanem talán csak egy röpke pillanatra.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
Aquarius>!

A faggatózás egészséges dolog. Így lehet kitörni a némaságból, elkerülni a tabukat, s végső soron megszabadulni a félelemtől.

1. rész, 3. fejezet, Az üzenet


Hasonló könyvek címkék alapján

Marie Force: Végzetes viszony
Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Dan Brown: Angyalok és démonok
Steve Berry: Az elveszett parancs
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
J. D. Robb: Halálos ünnep
Anita Boza: Édes borzongás