És ​azután 178 csillagozás

Guillaume Musso: És azután Guillaume Musso: És azután

Nathan nyolcéves korában belépett a fényalagútba, amelyről a halálból visszatérők mesélnek.
Azután… még egy esélyt kapott.
Húsz évvel később Nathan az egyik legmenőbb ügyvéd New Yorkban. Még mindig szerelmes a feleségébe, akit gyermekkora óta imád, és aki nemrég elhagyta őt.

Szerelem életre-halálra címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Park, Budapest, 2018
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633554241 · Fordította: Tótfalusi Ágnes
>!
Park, Budapest, 2018
356 oldal · ISBN: 9789633554838 · Fordította: Tótfalusi Ágnes
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
390 oldal · ISBN: 9789632542928 · Fordította: Tótfalusi Ágnes

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Garrett Goodrich · Nathan Del Amico


Kedvencelte 17

Most olvassa 8

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 64

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

smetalin>!
Guillaume Musso: És azután

Ez a könyv pont olyan volt,mint amire gondoltam a többi könyvével kapcsolatban is, mikor még nem olvastam az írótól. Nekem túl romantikus, nyúlós.
Direkt nem olvastam fülszöveget, semmit, de ha látom a címkéket, akkor nem veszem kézbe, hát így jártam. Egyébként még az elején reménykedtem hogy valami másra fog kifutni a vége, de a közepénél már feladtam, addig sem történt semmi, csak a pasi életét részletezte az író. Izgalom, kíváncsiság , ezek az érzések nem jöttek elő bennem olvasás közben. Most pihi, és nagyon megnézem legközelebb a könyve címkéit, fülszövegét, mindent.

9 hozzászólás
Kókuszka>!
Guillaume Musso: És azután

Az élet és a halál kérdéseit feszegeti. Mennyit panaszkodunk az életben, ahelyett, hogy örülnénk minden egyes megélt napnak. Önmagában a pénz nem elég a boldogsághoz, ha nincs, akivel megoszthatjuk. Legtöbbször akkor szembesülünk mit hagytunk ki, mit tehettünk volna másképp, amikor már késő. Musso Nathanja figyelmeztetést kap „Hírvivő” által a közelgő halálról, hogy még időben rendbe tudja tenni mindazt, amit elrontott. Természetfeletti szállal kevert, tanulságokat levonó tanmese, sokszor belül maradva a közhelyeken.

Málnika P>!
Guillaume Musso: És azután

A Holnap után ez a második Musso könyvem, de biztosan nem az utolsó. Valami hihetetlen, ahogy az élet sorsszerűségét kutatja, izgalmas csavarokkal, és olyan sodró stílussal, hogy szinte lehetetlen letenni a könyveit. Az És azután… főszereplője a törekvő ügyvéd, Nathan, akinek az élete egy folytonos harc, hogy bizonyítson. A tökéletes boldogságot hajszolja, de amikor meglátogatja a Hírnök, rájön, hogy valójában nem közel, hanem borzasztóan messze került tőle. Paradoxon módon, mikor azt hiszi, közeleg a vég, hirtelen élőnek érzi magát, és bármit megtenne, hogy rendbe hozza életét, és a körülötte levőket boldognak lássa. Eltemetett empatikus készsége előtör, és a félreértelmezett üzenet miatt hatalmas áldozatokat tesz. A csavart valahol a közepén kezdtem megsejteni, ennek ellenére végig izgultam a szereplőkkel.

n P>!
Guillaume Musso: És azután

Ha még egyszer Mussot veszek a kezembe üssetek agyon! Nem bántok senkit, de elég gagyi könyv. Műfajilag meg ezotérikailag (nincs is ilyen szó) nem tudom megállja e a helyét, de az amúgy sem létező (?) üldözési mániámat növelte. Formailag bazi' nagy könyv, kényelmetlen tartani, de szép nagy betűkkel van szedve és ez dicséretes a gyors olvasás végett. A 4* indoklása: A koleszban sokan olvasták és az olvasó deák sokat ér, a csillag egy része nekik jár a többit majd velük szóban… ;-)
(@Galambdúc leírta már a többit)

12 hozzászólás
tündérrózsa>!
Guillaume Musso: És azután

Első olvasásom az írótól, és ez is azon könyvek egyike volt, amik évek óta várják a polcon, hogy levegyem őket. Mert mindig volt más fontosabb, sürgősebb, érdekesebb – gondoltam én. Pedig ez is érdekes volt.
Eleinte úgy éreztem, nagyon nehezen haladunk, nehézkes volt az indulás, de unalmasnak nem nevezném, mert maga a történet érdekelt, kíváncsi voltam, merre haladunk, hova tartunk. Nem mondanám épp vidám könyvnek, de a hangulata megfogott, szinte ott éreztem én is magam a havas, hideg New York utcáin Nathannel, és kerestem a kérdéseimre a választ. Musso olyan témát boncolgat ebben a könyvében, ami engem is érdekel, de a választ mégis a lehető legkésőbb szeretném megtudni. A végével kapcsolatban számítottam valami ilyesmire, de mégsem teljesen ezt vártam, szóval kicsit meglepett a csavar.
Ettől a történettől nem lettem boldog, és ünnepi hangulatba sem kerültem, hiába játszódik karácsony környékén, mégis úgy érzem, jó, hogy most olvastam. Fura, mert még mindig úgy érzem, hogy New Yorkban sétálok a hóesésben, miközben bent vagyok a meleg szobában, kint meg süt a nap. :)
Mindenképp szeretném elolvasni az író többi könyvét is.

Felixa P>!
Guillaume Musso: És azután

Nem az első könyvem az írótól, így a korábbi olvasások alapján voltak elvárásaim. Tulajdonképpen meg is kaptam azt, amit vártam. A cselekmény mente és szövése pillanatok alatt magával ragadott. A kíváncsiság egyre csak fokozódott bennem, de gondoltam, hogy nem csak egyszerűen eljutok a történet végére; vártam a jól megszokott fordulatot. Aztán természetesen jól félre lettem vezetve. Egy percig sem unatkoztam olvasás közben.

Ibanez MP>!
Guillaume Musso: És azután

Igazából nem volt unalmas a történet, csak kissé kiszámítható. Nekem nem okozott nagy meglepetéseket, a csavarok nem voltak annyira „erősek”, hogy meglepődtem volna. A végét nagyon-nagyon lezáratlannak érzem, hiszen ha belegondolunk, hogy végső soron hogyan alakultak a dolgok, egy csomó kérdés lezáratlan marad spoiler.

Volt a könyv felénél kb. egy pont, ahol azt hittem, hogy valami nyomdahiba és kimaradtak lapok. A bankban történtek után annyira hirtelen tértünk rá arra, hogy mi lesz Nathan-nel, hogy úgy éreztem, valami nekem kimaradt… Valahogy ott az átvezetés nem volt igazán jól megoldva…

Ugyanakkor egy nagyon kellemes olvasmányélmény, a lapok peregnek, a misztikus Hírnök-vonal izgalmas (bár az alagutas-fényes dolgot kihagytam volna, annyira elcsépelt már, hogy ott a szemem forgattam). spoiler

mazsof>!
Guillaume Musso: És azután

Kicsit vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban, mert bár tetszett, valami mégsem stimmel, de nem tudnám megmondani, hogy pontosan mi a „baj” vele. Néhol kicsit nyomasztó és lassú, de igazából tetszett ez a furcsa történet. A vége valamelyest kiszámítható, de jól fel lett vezetve.

cintiatekla P>!
Guillaume Musso: És azután

Az És azután tulajdonképpen egy csodálatosan megírt történet szeretetről, elmúlásról, elengedésről, és önfeláldozásról Nathan szemén keresztül, akinek az életébe gyakorlatilag berobban Garrett Goodrich, aki első hallásra csupa sületlenséget beszél, ráadásul rébuszokban, melyet Nathan félreért.

Eme félreértés adja a könyv vázát, amin viszont végig éreztem, hogy túl egyszerű lenne, ha így lenne – viszont nem a tények a fontosak, hanem az utazás, és a cselekmény, melyekbe Nathan belebonyolódik, az interakciók, melyek során olyan embereket ismer meg, akiket máskülönben nagy bizonyossággal soha, no és egy fontos jelenetben azt hiszem, ez a félreértés az, ami egy olyan döntésre készteti, amibe egyébként nem menne bele.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2018/07/guillaume-musso-es-a…

nettikeee P>!
Guillaume Musso: És azután

Ez egy nagyon bizarr könyv volt. Talán azért, mert francia. Talán azért, mert a túlvilágról szól. Talán azért, mert a szeretetről szól. Talán azért, mert a döntéseink befolyásolják az életünket.
Talán az elfogadás az, ami a legnehezebb. Nathannek sokat kell még tanulnia. Főleg az érzelmekről. Főleg az elfogadásról.
A könyv majdnem a legvégéig, én is mint mindenki, azt hittem, hogy Nathan fog meghalni, az ő elmenetelét készítjük elő. De a csavarra a végén nem számítottam. Rendesen lesokkolt. És baromira nem lettem volna a csávókánk helyében. Nagyon sajnáltam őt. Nem kedveltem különösebben, de együtt éreztem vele.


Népszerű idézetek

Virág_>!

A siker csodálatos dolog, de az ember nem tud éjszaka hozzábújni, ha fázik.

Marilyn Monroe

21. oldal

Nusii P>!

Mindketten azt hitték, hogy lépéseket tesznek a másik felé, de mégsem találkoztak.

189. oldal

Aquarius>!

Ha nem vagy kész mindenre, nem vagy kész semmire.

(Paul Auster)

262. oldal

clarisssa P>!

– Mallory, én ezt tudom.
– Mit tudsz?
– Mindent, amiről beszéltél: hogy a boldogság nem egyenlő az anyagi jóléttel. Hogy a boldogság mindenekelőtt abból áll, hogy az ember meg tudjon osztani a másikkal mindent: az örömöket és a rossz dolgokat. Hogy egy tető alatt, egy családban éljenek… Most már mindezt tudom.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
Sweetyke>!

A múlt nagyon gyorsan utolér minket, akkor is, ha egész életünkben mást sem teszünk, mint megpróbálunk távol kerülni tőle.

216. oldal

Virág_>!

Az ember mindig fél attól, amit nem ismer.

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nathan Del Amico
Virág_>!

Nem a halál rossz. Hanem a bevégezetlen feladat.

Beszélgetés az angyallal

337. oldal

MezeiMarcsi>!

Nem volt diplomája, de volt a szívében szeretet.

62. oldal

Aquarius>!

Soha nem képzelte volna, hogy a beszélgetésük a hidegség ilyen fokát is elérheti. Hogy lehetséges, hogy két ember, akik olyan közel voltak egymáshoz, úgy viselkedik, mint két idegen?

24. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Egomániás
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
John Grisham: Csapdában
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem
John Green: Alaska nyomában
Sophie Jackson: Egy font hús
Karen M. McManus: Lehull a lepel