Egy ​párizsi apartman 2 csillagozás

Guillaume Musso: Egy párizsi apartman

Párizs, ​egy zöldellő fasor végén megbúvó műteremlakás.
Madeline azért bérelte ki, hogy félrevonuljon, és kipihenje magát. Egy félreértés miatt azonban a fiatal londoni rendőrnő mellé betoppan Gaspard, az emberkerülő író az Egyesült Államokból, aki magányt keres az íráshoz. Nincs más választásuk, mint néhány napig osztozni a lakáson.
A műhelyt még mindig áthatja korábbi tulajdonosa, a híres festő, Sean Lorenz színek és fények iránti szenvedélye. A művész, aki képtelen volt talpra állni, miután a kisfiát meggyilkolták, egy éve halt meg, három festményt hagyva maga után, amelyeknek nyoma veszett. A festő páratlan tehetsége és tragikus sorsa nem hagyja nyugodni Madeline-t és Gaspard-t, akik közösen erednek a remekművek nyomába.
Ahhoz azonban, hogy megfejtsék Sean Lorenz valódi titkát, saját démonaikkal kell megküzdeniük egy drámai nyomozás során, amely örökre megváltoztatja az életüket.

Guillaume Musso Franciaország első számú kedvence, regényeit több mint 40… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Park, Budapest, 2020
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633556856

Most olvassa 4

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 77

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Guillaume Musso: Egy párizsi apartman

Musso nem tud csalódást okozni. Hozza a kötelezőt: olvasmányos stílus, lendületes történetmesélés, kalandos nyomozás, szerethető és utálható szereplők, meglepő csavarok. Mindehhez hozzájön az a Musso-féle fűszer, amit nem tudok megfogalmazni. Mindig izgulok és kíváncsi vagyok, mi sül ki a történeteiből. Egyszerűen elvisz magával és feltétel nélkül elhiszem, amit ír.
Ezúttal egy festő múltjának felfedezése került könyve középpontjába. A főhősök, Az angyal hív című Musso-kötetből már megismert, egykori rendőr, Madeline és a színműíró, Gaspard egy adminisztrációs hiba folytán egyszerre foglalják le Sean Lorenz párizsi apartmanját. Mindketten súlyos terheket hordoznak magukban, de az elhunyt művész élete is olyan titkokkal teli, mely magától értetődően felfedezésre vár. Belemerülünk a múlt eseményeibe és mint már Agatha Christie-től megtanultuk: „régi bűnnek hosszú az árnyéka”, tehát a múltban elkövetett tettek hatással vannak a jelenre. Így van miért és kiért izgulni az egész könyv során.
A könyv első fele igen lassú, alapozó jellegű, de a közepétől fogva számomra letehetetlen lett. Leginkább Az éjszaka és a lányka című Musso-kötethez tudnám hasonlítani. Nincs benne természetfeletti vonal, színtiszta krimi az egész.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Suba_Csaba P>!

Az okos embernek néha be kell rúgnia, hogy kibírja a hülyék közt.

39. oldal

7 hozzászólás
Suba_Csaba P>!

Az ember a legádázabb ragadozó. Egy féreg, amely a civilizáció palástja alatt csak az uralkodásban és az elnyomásban leli örömét. Egy megalomániás és öngyilkos hajlamú faj, amely gyűlöli a társait, mert utálja önmagát is.

83. oldal

1 hozzászólás
Suba_Csaba P>!

Azt kérdezte, miért nem akarok gyereket. A válaszom az, hogy nem örülnék, ha káoszban és őrületben kellene felnőnie. Sosem kényszerítenék egy gyereket egy ilyen kegyetlen világra.

83. oldal

Suba_Csaba P>!

Ha gyereked van, fényesebben ragyognak a csillagok az égen. Minden hibádat, tévedésedet és baklövésedet helyrehozza a hála, amit a gyermek tekintetében látsz.

344. oldal

1 hozzászólás
Suba_Csaba P>!

A bolygónk sodródik a semmibe, és a kilátásaink borzalmasak: még több erőszak, rosszabb levegő és aggasztóbb jövő.

82. oldal

Suba_Csaba P>!

Az alkohol nem oldja meg a problémákat, de átmenetileg segít elviselni a középszerűséget, ami szinte megfertőzi az emberiséget.

39. oldal

Suba_Csaba P>!

Ha gyermeked lesz, nem látod annyira sötéten a világot, mint korábban. Tompul a világ abszurditása és rútsága, az emberek többségének határtalan ostobasága, és azok gyávasága, akik falkában támadnak.

344. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hazel Gaynor – Heather Webb: Az utolsó karácsony Párizsban
Mandy Baggot: Egy karácsony Párizsban
Catherine Rider: Csók Párizsban
Michel Bussi: Fekete vízililiomok
Leïla Slimani: Altatódal
Thierry Jonquet: Tarantula
Pierre La Mure: Moulin Rouge
Stephen King: A remény rabjai
J. D. Robb: Halálos ünnep
Joe Hill: NOS4A2