Az ​írók titkos élete 123 csillagozás

Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Felejthetetlen olvasmány, szenzációs irodalmi kirakó, amely akkor válik igazán ördögivé, amikor az író az utolsó darabot is a helyére illeszti.
1999-ben, három kultuszregénnyé vált művel a háta mögött a híres író, Nathan Fawles végleg leszámol az írással, és visszavonul a Földközi-tenger partvidékének közelében fekvő, csodálatos és vad Beaumont-szigetre.
2018 ősze. Fawles az elmúlt húsz évben egyetlen interjút sem adott. Regényei azonban változatlanul rabul ejtik az olvasókat. Mathilde Monney, egy fiatal svájci újságírónő a szigetre utazik, hogy megfejtse a titkot.
Ugyanaznap egy női holttestet sodor partra a víz, és a hatóságok megtiltják a ki- és beutazást a szigetre. Veszélyes párharc kezdődik Mathilde és Nathan között, ahol néma igazság és makacs hazugság áll szemben egymással, a szerelmet és a félelmet pedig csak egy hajszál választja el egymástól…

>!
Park, Budapest, 2020
236 oldal · ISBN: 9789633556351 · Fordította: Sárközy Éva
>!
Park, Budapest, 2020
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633556344 · Fordította: Sárközy Éva

Kedvencelte 9

Most olvassa 7

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 101

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Nem tudom mikor volt olyan utoljára, hogy egy napon belül olvastam el egy könyvet, de ez most a történet rövidsége és feszessége miatt így adta magát. Az utolsó magyarul megjelent könyv Mussotól, amit még nem olvastam. Most már ez is „letudva”.
Mit is írhatnék? Ez is nagyon tetszett!!! Ez most megint kicsit más volt, mint amit eddig olvastam tőle. Nem volt természetfeletti vonal, szinte nulla romantika, viszont kaptunk egy kis történelmet. De ettől függetlenül nem csalódtam benne! Vérbeli krimi, minimális thriller vonallal. Egy könyv, kifordítva önmagából. Na és több csavar a végén, ahogy megszokhattuk már. Plusz az író megint kikacsint az olvasóira. Különösen tetszettek Fawles kiadókhoz, olvasókhoz való viszonyáról szóló fejtegetései. Tetszett a térkép az elején és az, hogy megint pillanatok alatt tudott atmoszférát teremteni. Faltam az oldalakat és végére akartam járni a múltban történteknek.
A fülszöveg tévesen írja, hogy partra sodor egy nőt a víz, hiszen spoiler.
Nagyon várom az őszt és vele együtt Musso 2017-es írását, az Egy párizsi apartman-t.

32 hozzászólás
bokrichard>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Szeretem Musso-t, de ez nem igazán jött be. Oké, hogy váltani próbált másra, hogy ne legyen egysíkú. Sok író él ezzel a lehetőséggel, hülyék is lennének, ha nem, de nem mindenkinek sikerült a megújulás. Szerintem ez sem lett túlságosan az. A rövid könyvekkel az van, hogy igazi robbanás kell, igazi kvintesszenciája kell legyen az izgalmaknak, ha krimikről van szó. Itt az 55-60%-a maga volt az unalom, egyáltalán nem tudtam beleélni magam, és mire jött volna valami tényleg jó rész, huss, vége is lett. Ja, és a fülszöveg is hülyeséget ír, Nem is nagyon tudok többet írni, csak váltok. De az írótól még mást is fogok olvasni.

12 hozzászólás
szabadosági I>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Nem okozott csalódást. Maga a történet kevésbé erős, mint az eddig tőle olvasottjaim (Holnap, Angyal hív) de bevallom a kismillió írással kapcsolatos utalással levett a lábamról. Az epilógus külön piros pont. Imádom, ha egy író beavat, és itt is ez történik. Mesél az ihletről, ami iszonyúan inspiráló. Köszönöm Musso, továbbra is az egyik kedvenc vagy, ha könnyed szórakozásra és „letehetetlen” történetekre vágyom!

Jagika P>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Megannyi megdöbbentő csavar és meglepő fordulat – de jó volt! Jó kis írói fogással a csodaszép idilli sziget a gyilkosság után és a titokkal terhes történet folyamán egyre inkább mutatja a sötét oldalát, a szereplők kilétének és múltjának fokozatos felfedése pedig folyamatos feszültségben tart. A rengeteg irodalmi utalás és a könyvesbolt mint az egyik helyszín a regényben már amúgy is megnyert magának, de a több szálon futó cselekmény izgalma nagyon hatott. spoiler

cintiatekla P>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Imádunk olvasni, de arra nem igazán van rálátásunk, hogy kedvenc íróink miként tevékenykednek, mi motiválja őket, vagy éppen ha egyik napról a másikra visszavonulnak, mi vezérli őket, mi alapján hoznak meg egy ilyen horderejű döntést. Guillaume Musso új regényében erre kapunk választ, természetesen egy picit megcsavarva.

Musso igencsak érti a dolgát, ugyanis a regény főszereplője, Nathan Fawles egy fiktív karakter, de a könyv végére olyan érzésem volt, hogy azért csak kell lennie valami háttérnek – még rá is kerestem a nevére, vagy esetleges munkásságára –, aztán persze röhögtem magamon, hogy jól csőbe húztak.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2020/03/guillaume-musso-az-i…

2 hozzászólás
nope>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

<hümmög>
Olvastam már több könyvét is Mussonak, úgyhogy be kell vallanom, nem ezt vártam. Rossznak nem mondanám, váratlannak annál inkább. Sokkal hangsúlyosabb volt a thriller része a dolognak, mint amit az írótól megszoktam, a romantikus szál pedig gyakorlatilag elmaradt spoiler.
Amiket eddig olvastam az írótól Holnap, Az angyal hív, Central Park, azok egészen hamar magukkal ragadtak, olvastatták magukat. Ezzel is gyorsan tudtam haladni, de ez inkább annak köszönhető, hogy nagy a betűméret és nem nehéz a nyelvezet. A könyv első részét majdnemhogy untam, elgondolkoztam rajta többször, hogy csinálok mást olvasás helyett. Aztán a regény felétől beindulnak az események és elkezd tényleg érdekes lenni, csak hát odáig el is kell ugye jutni.
Az vitathatatlan, hogy a mű második fele izgalmas és érdekes, jellemző is az íróra, meg nem is. Csavaros, kicsit kiszámíthatatlan, kicsit tragikus, de azért a végére pozitív. A karakterek így utólag visszagondolva nem túl részletesen kidolgozottak, az érzéseik szintén elég felszínesek legalábbis szerintem, de ennek ellenére nincs hiányérzetem. Elolvastam, szép volt, jó volt, elég volt.

Boglinc P>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Sosem olvastam még Mussot, viszont nagyon sokszor találkoztam a nevével, és azzal, hogy mennyire szeretik.

Ezzel a kötettel számomra is érthetővé vált, hogy miért is kedvelik annyian, s ha nem tartanám őrültségnek egyetlen olvasás után kedvenccé avatni, megtenném.

Izgalmas, csavaros, letehetetlen olvasmány volt, amit egy szuszra olvastam végig, pedig ez már nagyon régen nem fordult elő velem.

Fogalmam sincs, milyen a többi írása, de hogy ez zseniális, az biztos, illetve már ott megnyert magának, hogy egy térkép is helyet kapott az első oldalakon. *.*

Bővebben itt írtam róla: https://booktasticboglinc.blogspot.com/2020/03/guillaum…

>!
Park, Budapest, 2020
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633556344 · Fordította: Sárközy Éva
Nushi P>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Nagyon furcsa volt nekem ez a könyv főleg a végszót olvasva „borultam” ki egy pettyet. Szerintem nem nagyon emlékeztet Musso többi könyvére. Én igazán nagy tisztelője vagyok a mesternek minden könyvét olvastam. A többihez képest ez nem igazán teszik, de amúgy nagyon jó izgalmas thriller csak olyan mintha más írta volna…Félelmetesen meg vannak benne csavargatva a szálak, és nagyon éles váltások vannak benne csak kapkodtam a fejem, hogy is jutottunk ide…Gyakorlatilag nem tudom ki is volt a főszereplő.:-)

A_Shara>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Hát ez meg mi volt?! Az író előző könyve (Az éjszaka és a lányka) eléggé tetszett, így le is csaptam a legújabb művére. Nagy csalódás volt…
Adott egy író, aki közel 20 éve visszavonult a nyilvánosságtól, nem publikál, nem ad interjúkat stb. Ehhez képest elég könnyen a közelébe tudott férkőzni az írópalánta és az újságírónő is. Persze van egy titka, amiről senki nem tud semmit és a végén abban sem vagyok biztos, hogy mi olvasók megtudjuk a tényleges igazságot.
És a vége…csavarként (!!!) megkaptuk a spoiler
Mintha nem is ugyanattól az írótól olvastam volna. Kár pazarolni rá a szót. Gyorsan elfelejtem inkább…nem lesz nehéz.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

robinson P>!

– Tudomásul kell vennünk, hogy az irodalom pusztulófélben van. Manapság mindenki írni akar, de már nincs, aki olvas.

1 hozzászólás
robinson P>!

Mihez ért az íráson kívül?
Azt mondják, kiváló borjúragut készítek.

robinson P>!

– A regényírók a történelem legnagyobb szélhámosai, nem?
– Nem, azok a politikusok. És a történészek. Na meg az újságírók. De nem a regényírók.

R_Kingaa >!

Boldog napok, melyeket akkor tudunk igazán értékelni, amikor már elmúltak.

139. oldal, 9. fejezet - Szeretteink halála

Boglinc P>!

Azt állítják, hogy az életről írnak, pedig ez hazugság. Az élet túlságosan összetett, hogysem egy könyv lapjaiba zárhatnánk. Több, mint matematika vagy fiktív tudomány. A regény maga a fikció, és mint olyan, hazugság.

Andee_Sis>!

Sosem szerettem, ha más mondta meg, kit és mit olvassak.

30. oldal

Boglinc P>!

-Mi kell a jó regényhez?
-Olyan szereplők, akiket megkedvel az olvasó. Aztán meg kell ölni ezeket a szereplőket. Ezzel fájdalmat okozunk az olvasónak. Na, akkor biztosan nem felejti el a regényt. (John Irving)

Flora_The_Sweaterist P>!

Az a legnagyobb írói erény, ha valaki egy jól megírt történettel képes rabul ejteni az olvasót. Kiragadja a való életből, és egyenesen a szereplők legbelső világába repíti. A stílus csak átszövi és élővé teszi az elbeszélést.

23. oldal

steinerszofi P>!

Ha elfogadod, ha nem: az emberi természet nem fekete vagy fehér. Mindannyian a szürke árnyalatai vagyunk, bizonytalan közegben élünk, ahol a legjobb ember is képes elkövetni a legszörnyűbb tettet.

181. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
Kondor Vilmos: Budapest noir
Marc Elsberg: Zero
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Pierre Lemaitre: Téboly
Karine Giébel: Csak egy árnyék
Marc Elsberg: Blackout
Ruth Ware: A nő a tízes kabinból
Gillian Flynn: Éles tárgyak