Mókus, ​mókus, mit csinálsz? 39 csillagozás

Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Gryllus Vilmos nemcsak mások verseit zenésíti meg, de ő maga is ír verseket, mondókákat, amelyek magával ragadó ritmusuk, könnyen megjegyezhető szövegük miatt rögtön a legkisebbek kedvenceivé válnak. Most Horváth Ildi rajzaival lapozgathatjátok a jól ismert verseket az erdőről, a mókusról, a rókáról, a szarvasról és a sünről.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2015
12 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100188 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

10 versikét tartalmaz ez a keménylapos, kicsi gyerekeknek szóló lapozgatós könyvecske. Mi már mindannyian kinőttünk belőle, de el tudom képzelni, hogy a gyerekeim nagyon élvezték volna kétéves koruk környékén és még utána is egy jó ideig. A versek kedvesek, bájosak, engem személy szerint nosztalgikus hangulatba hoztak, visszarepítettek kisgyermekes anya időszakomba, amikor a gyerekek számára megunhatatlan volt egy-egy kedvenccé vált mondókás könyv, és azt vettem észre, hogy a boltban sorban állás közben is azt mormolom a fejemben.:D
Az illusztrációk nagyon szépek, aranyosak, igényesek, néhol vicces.
Még más gyerekkönyvek: http://konyvutca.blogspot.nl/2016/08/mesevalogatas.html

>!
Gelso P
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

A másik hasonló könyvével olvastam egymás után, a Kutyát kérek, kiskutyát!-tal, a két könyv színvonala talán egy és ugyanaz, mégis nekem talán ez tetszett kevésbé (a fiamnak meg ez).
Horváth Ildi illusztrációi teljesen rendben vannak, Nagyon tetszenek, aranyosak, kedvesek, felismerhetőek, igazi színekben látjuk az állatokat. Ami még nagyon tetszett, hogy közvetlen élőhelyükön ábrázolja őket (mókus az odúban, tobozzal, őzike a zöldben rejtőzve, cinke az ágon, hörcsög a föld közelében, borz a barlangban), ugyanakkor a versbeli helyzetben is egyben (a rókás és a szarvasos tetszik a leginkább, mert az még nekem népmeseies is). A versek közül a középsők tetszenek főleg azért, mert játszva tanítanak a célközönségnek, és pont annyit, amennyi kell: ki, hol lakik, mit eszik. A borzos vers igazi nyelvjáték a borz szóval, szavalóversenyen ezt nem, de egy óvódáscsoporton és kisalsós osztálybeli nyelvtörő, vagy monddgyorsan vetélkedő keretében el tudom képzelni megfelelő helyen.

@meseanyu Merítés-díj / gyermekirodalom (2015) c. kihívásához.

2 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Roppant aranyos lapozó a legkisebbeknek, az állatokról szóló versikék ebben a korban mindig népszerűek, Gryllus Vilmos pedig nagyon fülbemászóan oldja meg a feladatot. Horváth Ildi rajzai meg csodásak.

>!
bonnie9 +SP
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Az igazság az, hogy mi ezeket a verseket már ismerjük a Dalok 2 albumról, így csak elénekelni tudjuk a könyvet. :)
A rajzok tetszenek, felnőtt fejjel is jópofa és szerintem gyerekszemmel is esztétikus és vidám.
Egy hibája van csak, hogy nem az egész album összes verse van benne, mert én még elnézegetném-énekelném sok oldalon-dalon át.

>!
Futóhomok P
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Ebben felbukkannak ismert, régi kedvencek: a legeslegjobban a Borznak örültem. A képek szuperek, üdítő látni, hogy aki keres, találhat ízléses lapozgatót is:)

>!
Juci P
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Nekem ez új volt, hogy Gryllusnak vannak saját versei is, méghozzá teljesen jók. És nagyon szép ez a kötet, az illusztrációk remekek, guszta az egész, ajándéknak is szuper kis egy-két éveseknek.

1 hozzászólás
>!
icu79 P
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Ja, hogy ezek versek!? Mi, ezeket kérem csak énekelni tudjuk! Hiszen Gryllus Vilmos Dalok 2. albumán megtalálható mindegyik és nálunk az alapmű. Azt nem tudtam, hogy ő írta őket, így ettől csak még szimpatikusabb lett. Egyértelműen a Szúrós gombóc a kedvenc. :)

>!
Bence AP
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Aranyosak a versikék, de elsősorban a grafikák és a kötet tipográfiája fogott meg. A kedvenc a rókás lett, de másutt is beüt egy kis Dixit-szerű szürrealizmus a képi világába, ami miatt kedve van az embernek lapozgatni.

>!
blueisthenewpink SP
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Nagyon szép könyvecske, jó kézbe venni. Szépek a rajzok is, jó volt valósághű növényeket, állatokat látni a változatosság kedvéért. A versek kedvesek, dallamosak, szépek. Tetszett a Kicsinek és az Ovisnak is (a Kicsinek jobban). Azt hiszem, meg fogják kapni mások is ajándékba.

>!
worsi ASP
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Gyerekkoromban rengeteg Gryllus-zenét hallgattunk, így nem vagyok különösebben meglepve, hogy ezeket a kis gyerekverseket kötelező jelleggel az ő hangján hallom, miközben olvasom őket.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
B_Niki P

Brr, ez az ásás borzasztó,
gömbölyű horpaszt horpasztó!
Szörnyű a lét, ha mozgalmas,
borznak a munka borzalmas!

Kapcsolódó szócikkek: borz

Hasonló könyvek címkék alapján

Kányádi Sándor: Kakasszótól pacsirtáig
József Attila: Altató
Arany János: Juliska elbujdosása
Móra Ferenc: A gavallér zsiráf
Petőfi Sándor: Arany Lacinak
Irene Geiling: A madárház ablakából
Horváth Mónika: Mesél az erdő
Zelk Zoltán: A három nyúl
Julia Donaldson: A róka zoknija
Móra Ferenc: A nagyhatalmú sündisznócska