Gróh Ilona (szerk.)

Jöjj ​ki, napocska! 3 csillagozás

Játékok, dalok, versek
Gróh Ilona (szerk.): Jöjj ki, napocska!

A népszerű Ringató-könyvek után itt a várva várt friss antológia, amely népi ölbéli játékokat, mondókákat, valamint dalokat és verseket tartalmaz. A könyv egyszerre nyújt fejlesztő szórakozást a kisgyermekes családoknak, és foglalja össze a bölcsődei zenei, anyanyelvi és irodalmi nevelés anyagát.

Gróh Ilona bevezetőjében módszertani útmutató olvasható, a gyűjtemény dalainak éneklését pedig letölthető zenei anyag segíti.

A Ringató-foglalkozásokról jól ismert játékok, mondókák és hangutánzók mellett a kötetben helyet kaptak többek között Nemes-Nagy Ágnes, Tamkó Sirató Károly és Weöres Sándor klasszikusai, illetve Varró Dániel, Nyulász Péter, Tóth Krisztina és még sok kiváló költő legkisebbeknek szóló művei is.

Kiadói ajánlás: 0 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A művek szerzői: Varró Dániel, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Tamkó Sirató Károly, Nyulász Péter, Havasi Attila, Kányádi Sándor, Orbán Ottó, Devecseri Gábor, Szabó T. Anna, Szilágyi Domokos, Móricz Zsigmond, Sarkady Sándor, Kántor Péter, Szepesi Attila, Kormos István, Gryllus Vilmos, László Noémi, Kiss Ottó, Csanádi Imre, Janicsák István, Barak László, Csoóri Sándor, Illyés Gyula, Csukás István, Zelk Zoltán, Tarbay Ede, Lackfi János, Tordon Ákos

>!
Kolibri, Budapest, 2018
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634370444

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
imma A+P
Gróh Ilona (szerk.): Jöjj ki, napocska!

Egyértelműen rajongok, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Rengeteg új dalt tanultam belőle, és szinte az összes nagyon tetszik. Jók a versek is, az ölbeli játékok is, a furulyás résznek hála pedig vettem egy furulyát is, és el kell, hogy mondjam, pokolian jól megy, kezd visszajönni a 25 év alatt eltemetett tudás :D Egyszóval remek válogatás, és fontos, hogy ingyenes hanganyag is van hozzá a neten, ami szintén nagyon jó anyag (bár arra nem sikerült rájönnöm, hogy tudnám letölteni, mint ahogy azt állítják). Én a sorozat többi tagjával nem igazán tudtam mit kezdeni, de ezt simán el tudnám képzelni, mint egy standard babaváró csomag része.

3 hozzászólás
>!
petrozy
Gróh Ilona (szerk.): Jöjj ki, napocska!

Nekünk bejött ez a dalolós mondókás, verselős, furulyázós gyűjtemény. A könyvben található linken sok dalocska és mondóka szintén megtalálható és hallgatható.
Nem csak kicsiknek és piciknek, hanem még az ovisom is lelkesen vett részt az interaktív olvasásban, és a már ismert versekkel, dalokkal, mondókákkal való találkozás még jobban lelkesítette őket, hiszen azokat már ők is ismerik, boldogan fújták a szöveget, bekapcsolódva az éneklésbe.


Népszerű idézetek

>!
imma A+P

Ezüst szánkót hajt a dér hófehér határon,
Deres szánon didereg, fázik a karácsony.

Zendül a jég a tavon, amint által jönnek.
Decemberi hópihén fénylik már az ünnep.

A kályhánkban láng lobog, gyere be, karácsony!
Gyújtsd meg gyertyád, fényszóród a fenyőfaágon.

Melegedj meg idebent, légy vendégünk mára!
Karácsonyi csillagod tedd a fenyőfánkra!

(Kodály Z. – Gazdag E.)

74. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gróh Ilona: Ölbéli játékok, mondókák, dalok
Brückner Judit: Jó kis hely az óvoda
Süt a nap
Rus Ibolya (szerk.): Minden napra mondóka
Csukásné Bernáth Krisztina: Mondókák, dalok kicsiknek
Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?
Rutkai Bori: Pizsamátor
Steiner Györgyi: Tanyasi világ
Kresz Mária: Húzzad, húzzad magadat
Palya Bea: Altatok