Gróh Ilona (szerk.)

Jöjj ​ki, napocska! 7 csillagozás

Játékok, dalok, versek
Gróh Ilona (szerk.): Jöjj ki, napocska!

A népszerű Ringató-könyvek után itt a várva várt friss antológia, amely népi ölbéli játékokat, mondókákat, valamint dalokat és verseket tartalmaz. A könyv egyszerre nyújt fejlesztő szórakozást a kisgyermekes családoknak, és foglalja össze a bölcsődei zenei, anyanyelvi és irodalmi nevelés anyagát.

Gróh Ilona bevezetőjében módszertani útmutató olvasható, a gyűjtemény dalainak éneklését pedig letölthető zenei anyag segíti.

A Ringató-foglalkozásokról jól ismert játékok, mondókák és hangutánzók mellett a kötetben helyet kaptak többek között Nemes-Nagy Ágnes, Tamkó Sirató Károly és Weöres Sándor klasszikusai, illetve Varró Dániel, Nyulász Péter, Tóth Krisztina és még sok kiváló költő legkisebbeknek szóló művei is.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 0 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A művek szerzői: Varró Dániel, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Tamkó Sirató Károly, Nyulász Péter, Havasi Attila, Kányádi Sándor, Orbán Ottó, Devecseri Gábor, Szabó T. Anna, Szilágyi Domokos, Móricz Zsigmond, Sarkady Sándor, Kántor Péter, Szepesi Attila, Kormos István, Gryllus Vilmos, László Noémi, Kiss Ottó, Csanádi Imre, Janicsák István, Barak László, Csoóri Sándor, Illyés Gyula, Csukás István, Zelk Zoltán, Tarbay Ede, Lackfi János, Tordon Ákos

>!
Kolibri, Budapest, 2018
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634370444

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

imma P>!
Gróh Ilona (szerk.): Jöjj ki, napocska!

Egyértelműen rajongok, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Rengeteg új dalt tanultam belőle, és szinte az összes nagyon tetszik. Jók a versek is, az ölbeli játékok is, a furulyás résznek hála pedig vettem egy furulyát is, és el kell, hogy mondjam, pokolian jól megy, kezd visszajönni a 25 év alatt eltemetett tudás :D Egyszóval remek válogatás, és fontos, hogy ingyenes hanganyag is van hozzá a neten, ami szintén nagyon jó anyag (bár arra nem sikerült rájönnöm, hogy tudnám letölteni, mint ahogy azt állítják). Én a sorozat többi tagjával nem igazán tudtam mit kezdeni, de ezt simán el tudnám képzelni, mint egy standard babaváró csomag része.

6 hozzászólás
Lulma>!
Gróh Ilona (szerk.): Jöjj ki, napocska!

A héten részt vehettem egy Gróh Ilona által vezetett, zenei nevelés témájú tanfolyamon. Csodálatos pedagógust ismertem meg a személyében. A képzésen volt lehetőségem megvásárolni tőle a Jöjj ki, napocskát, amit természetesen ott helyben dedikáltattam is. A munkám során mindennap fogom használni ezt a kötetet, hiszen (zenét, énekszót kedvelő) kisgyermeknevelőként törekszem, hogy minél színesebb zenei anyagot tudjak megmutatni a legkisebb korosztálynak. Szuper, hogy a kötet végén egy furulyaiskola is található. Ez a kezdők számára is segítség lehet, nekem pedig, már rutinosabbként jól jött, hogy egy-két dolgot felfrissítsek e téren is. Nem csak szakmabelieknek, hanem például kisgyermekes szülőknek is ajánlom ezt a könyvet. Merjetek énekelni a gyerekeknek, biztosan szeretni fogják!

petrozy>!
Gróh Ilona (szerk.): Jöjj ki, napocska!

Nekünk bejött ez a dalolós mondókás, verselős, furulyázós gyűjtemény. A könyvben található linken sok dalocska és mondóka szintén megtalálható és hallgatható.
Nem csak kicsiknek és piciknek, hanem még az ovisom is lelkesen vett részt az interaktív olvasásban, és a már ismert versekkel, dalokkal, mondókákkal való találkozás még jobban lelkesítette őket, hiszen azokat már ők is ismerik, boldogan fújták a szöveget, bekapcsolódva az éneklésbe.


Népszerű idézetek

imma P>!

Ezüst szánkót hajt a dér hófehér határon,
Deres szánon didereg, fázik a karácsony.

Zendül a jég a tavon, amint által jönnek.
Decemberi hópihén fénylik már az ünnep.

A kályhánkban láng lobog, gyere be, karácsony!
Gyújtsd meg gyertyád, fényszóród a fenyőfaágon.

Melegedj meg idebent, légy vendégünk mára!
Karácsonyi csillagod tedd a fenyőfánkra!

(Kodály Z. – Gazdag E.)

74. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Diószegi István (szerk.): Süss fel nap
Muzsikáló madárház
Tóbiás Krisztián (szerk.): Mire gondolsz?
Banyó Péter – Csányi Dóra – Edinger Katalin – Kovács Eszter (szerk.): Friss tinta!
Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
Óriás mondókáskönyv
Szabó István Attila (szerk.): Hinta-palinta
Bogos Katalin (szerk.): Erdőn, mezőn
J. Kovács Judit: Kerekítő 5.
Becze Gábor – Gryllus Dániel – Huzella Péter – Radványi Balázs (szerk.): Az én szívemben boldogok a tárgyak