Elégtétel (Ne Légy Dühös 1.) 9 csillagozás

Gretchen McNeil: Elégtétel

Már ​a Netflixen és a BBC iPlayeren is megtekinthető!

Bree Deringerben, Olivia Hayesben, Kitty Weiben és Margot Mejiában nincsen semmi közös. Legalábbis szeretnék, ha az elit magániskolájuk tanulói és vezetősége is ezt gondolnák.

A lányoknak különbözőek a céljaik, különbözőek a barátaik, és az életkörülményeik is mások, viszont összeköti őket egy óriási titok: mindannyian tagjai a Ne Légy Dühösnek, egy titkos társaságnak, amely névtelenül áll bosszút az iskola rosszfiúin, a gonoszkodó
lányokon és a zsarnok tanárokon.

A legutóbbi célpontjuk azonban holtan végzi, mégpedig úgy, hogy egy vérrel átitatott NLD-kártya van a kezében. A lányoknak szembesülniük kell azzal, hogy nem olyan névtelenek, mint gondolták – és minden jel arra mutat, hogy valakik vagy valaki bosszút forral ellenük.

Miközben a különös csoport tagjai mindent megtesznek, hogy rájöjjenek, ki a gyilkos, olyan titkokat és hazugságokat is felfedeznek, amelyek megrengetik amúgy is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2023
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634995579 · Fordította: Ünnep Nóra
>!
Maxim, Szeged, 2023
400 oldal · ISBN: 9789634997443 · Fordította: Ünnep Nóra

Most olvassa 1

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

ProKontra>!
Gretchen McNeil: Elégtétel

Négy csaj, aki klubot alapít, hogy megbüntesse azokat, akik zaklatják a gyengébbeket, a kisebbeket. Viszont valami félresiklik és valaki meghal. Az iskolaigazgató és az edző a Ne Légy Dühös klubot vádolja. A lányok félnek, valaki tudja, hogy kik ők, pedig nagyon óvatosak voltak.
Akik szeretik a Pretty Little Liars sorozatot, azoknak kifejezetten ajánlom: rengeteg titok, sok ármánykodás és tragédia jelenik meg a történetben.
Azonban azt meg kell említenem, hogy számomra néhol nem igazán volt életszerű, például a korlátlan hatalom, amivel az igazgató és az edző felruházza azokat a diákokat, akik keresik a NLD klub tagjait. Bármit megtehetnek következmények nélkül. De nyilván ez egy könyv, egy fiatal felnőtteknek szóló pszichothriller, így talán csak engem zavart benne. Illetve a legvége rengeteg kérdést hagy nyitva, szinte semmire sem kaptam választ. Megtudtam a lányok kis és nagy titkait, de az igazi kérdésekre nem kaptam választ. Túl hirtelen lett vége, ami kissé frusztrált.
Azonban mindenképpen olvasni szeretném a második részt, mert sikerült a kíváncsiságomat annyira felkelteni, hogy tudni akadjam, ki az áruló, ki a barát, ki az ellenség.

deen>!
Gretchen McNeil: Elégtétel

Történet négy gimnazista lányról, akik megelégelik az iskolájukban folyó igazságtalanságokat és kegyetlen vicceket és megalapítják a Ne légy dühös csoportot. A lányok nem barátnők, kínosan ügyelnek arra, hogy soha semmilyen körülmények között ne lássák őket együtt. Azonban valaki mégis felfigyelt rájuk és a lányok hirtelen az üldözött oldalon találják magukat. Utolsó kiszemeltjük megleckéztetése után holtan találnak rá és egy csapásra őket gyanúsítja mindenki. A lányok kénytelenek valahogy kideríteni mi folyik itt, mielőtt még őket is utoléri a végzetük. De vajon bízhatnak-e egymásban? Vagy köztük van a gyilkos? Izgalmas cselekményű könyv, olvastatja magát, azonban akadnak benne következetlenségek és kicsit hamar zárul. Várom a folytatást.

damgreti>!
Gretchen McNeil: Elégtétel

Letehetetlen regény, egyből megfogja az olvasót. Kiváló feszültségteremtés, egyfolytában hevesen vert a szívem olvasás közben. Bosszantó a függővég, mert egyszerűen nem tudok várni a folytatásra, annyira tudni akarom, hogy ki áll a történések mögött.
Nem bízhatsz senkiben, még a legjobb barátodat sem avathatod be és közben minden megváltozik.


Népszerű idézetek

Maxim_Kiadó KU>!

Ahol kalózok vannak, ott bizony kincsekre is lehet számítani.

Maxim_Kiadó KU>!

Úgy tűnt, az egész világa darabokra hullik. Mi lesz a következő: Földrengés? Meteorbecsapódás? Hét órányi hittan házi?

Maxim_Kiadó KU>!

De megvolt rá az okunk anno, hogy belevágjunk a Ne Légy Dühös-missziókba: igazságot akartunk szolgáltatni azoknak az osztálytársainknak, akik túlságosan féltek kiállni magukért.


A sorozat következő kötete

Ne Légy Dühös sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Eileen Cook: Címlapsztori
Laura Ruby: Bone Gap
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Sara Shepard: Tökéletes
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Sara Shepard: A perfekcionisták
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Ursula Poznanski: Erebos