A ​gyilkos tündérek városa 46 csillagozás

Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

Mit tehet az egyszeri pesti polgár, ha egy napon kiderül, a körülötte lévő világ több, mint amit eddig érzékelt belőle? Ha rájön, hogy a város lakói között különleges teremtmények rejtőznek, akik régi időkből származó hatalommal bírnak? Ha megtudja, hogy a Gellérthegy mélyén egy elfeledett birodalom központja húzódik, és épp ö kerül e titkos birodalom sötét alakjainak célkeresztjébe?
A félszeg tanársegéd egy világraszóló régészeti lelet kapcsán keveredik a misztikus események sodrásába. Hogy rettenthetetlen hőssé, Vagy lidércek és szörnyetegek által üldözött remegő ronccsá válik, az kiderül ebből a fordulatos, olykor humoros, máskor borzongató történetből.

>!
Olvasni Menő, Budapest, 2022
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156094209

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 183

Kívánságlistára tette 236

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

„A tekintet, a lélek tükre még csodával sem módosítható.”

Az első gondolat, amely hirtelen eszembe jutott, hogy mégis miért gondolják a legtöbben azt, hogy a hazai szerzők nem érnek fel a határokon túli, más népek gyermekeként felnővő nagy nevű írókkal. Mert igen, sokszor nem tökéletes, amit olvasunk, ráadásul ahány lélek, annyi üres vásznat kapunk, amelyre az aktuális alkotó felfesti majd könyvének rejtelmeit, de ehhez kell az olvasó fantáziája is és e kettőségből bontakozik ki végül az olvasási élménynek is hívott véleményezés. Jelen pillanatban azt gondolom, hogy nagyon izgalmas egy magyar szerző regényét kézbe venni és igen, én bátran nyújtom üres vásznamat, hogy töltse meg színekkel, élményekkel. Ezek után persze azt gondolhatja mindenki, hogy áradozni fogok erről az olvasásomról, de hogy ez kiderüljön, velem kell tartanotok. Mielőtt bármit is lejegyeznék, szeretném őszinte hálámat kifejezni a szerző irányába, hogy biztosított számomra egy példányt és előolvashattam a könyvét. Köszönöm szépen.

Gregus Gábor egy név a tömegből, de mégis egy hihetetlen kreatív elme, akinek a fantáziája valószínűleg kiapadhatatlan. Hogy miért gondolom így? Talán azért, mert ebben a történetében a magyar mondákat és népihiedelmeket formálta korunk modern világába. Az emberek élik „szürke” hétköznapjaikat és mégis annyi mindent nem látnak, nem hallanak. Persze ez még nem jó semmire se, mondhatná bárki, de aki kicsit is fogékony a magyarság őstörténetére, azon hagyományokból merítkező népimesékre, amelyeket minden ember valamilyen formában megismer gyermekként – ki félelmei alapjaira ismerhet, ki pedig csodás álmok világára –, azokban mind ott lakozik az őserő, amelyről már nem sokat beszélünk, de tudjuk létezését. Minden magyar szívében és lelkében őriz őseinek eszenciájából, de vannak kiváltságosok, akik vérünkben érzik pezsgését és kiapadhatatlan hittel formálják egy kézzel fogható bizonyítékká. Jelen esetben egy könyvről van szó, amely az olvasót el fogja bűvölni és esélye sem lesz eme „rontás” ellen védekezni. Tehát, ha azt kérdezed, hogy ki Gregus Gábor? Akkor a választ ebben a könyvben fogod meglelni, ezt garantálom. De, ha te mégis a racionálisabb csoporthoz tartozol, a szerző honlapján érdemes lehet kutakodnod! link

De most már foglalkozzunk olyan dolgokkal, amelyek ide vonzottak téged kedves olvasó. A könyv, mely évezredek óta ősi tudások őrzője. Titkok és rejtélyek gyűjtő helye. Egy különleges jelenség, amely bár fizikai formáját meglelvén bárki kezébe kerülhet, de csak annak mutatja meg valós tartalmát, aki nyitott lélekkel és tiszta tudással kezdi el olvasni sorait. Egy kötet, amely csak arra vár, hogy felnyisd fedelét és onnantól kezdve örök rabjává tesz, akár akarod akár nem. Van elég hited önmagadban és lelki erőd? Tudod, hogy képes vagy elolvasni és elengedni? Nos, erre csak akkor tudod meg a választ, ha cselekszel.

Hogy mire számíthatsz, egy kis segítséget kapsz tőlem. Figyelmesen olvasd a következő sorokat, vagy vessz el hanyagságod miatt!

„Aki nem hisz a csodákban, az az életben sem hisz…”

Amit most látsz magad körül mind az ember által teremtett, anyagias világhoz tartozik. Ha kilépsz az utcára már egy fokkal közelebb vagy egy másik dimenzióhoz, amely körülvesz, de te észre sem veszed. Ha elindulsz a megadott ösvényen, talán láthatsz néha növényeket, fákat. Ha szerencsés vagy hűs szellő cirógatja arcodat, és a Nap incselkedik veled játékosan. Ez már egy jó kezdete annak, hogy néha átláthass a Fátyol mögé, amely egy olyan világot rejt, amelyhez foghatót úgy hiszem elképzelni sem tudtál soha.

Mai világunkban él egy szürke lelkű, sokszor maróan gúnyos szavakkal incselkedő fiatalember, akinek legnagyobb vágya éppen, hogy hőn vágyott és hónapok óta kiszemelt kolléganőjét végre randira hívhassa, de sajnos a mai nap még várat magára, hiszen jönnek tanulmányozni egy ősi könyvet, amelyet ugyanabban az épületben őriznek hét lakat alatt, ahol hősünk dolgozik éppen. Ugyan sokan akarják megkaparintani, de mi esélyük van álig felfegyverkezett őrök ellen, és ugyan ki lenne oly balga, hogy megpróbálja elvinni? Nos, igen, normális esetben ez a felvezetés valódiságon alapulna, de mivel nemcsak az emberek tudnak létezéséről, ezért sok harcost és nem evilági lényt vonz szintén tartalma. A kalandok igazán akkor kezdődnek, mikor egy Örzők névre hallgató társaság libben be a fent említett ősi leletért és persze ehhez főszereplőnknek is lesz egy – két fájdalmas sóhaja.

Hunor már a nap elején érzi, hogy valami igen kellemetlen élményben lesz része, de feltételezése okán csak abban hisz, hogy esetleg éppen kiszemeltje utasítja el, ehhez pedig már kezd hozzászokni igazán. Persze izgalmas a mai nap azon tekintetben is, hogy pár emelettel fentebb egy egész országot lázba hozó antik magyar leletet őriznek.

A kötet ősi nyelven íródott, amelyet csak a legjobb tudósok képesek talán megfejteni, de míg erre sor kerül, addig komoly erőkkel őrzik a beavatatlan szemek elől. Persze ez a pár fegyveres legény nem sokat ér, ha természetfeletti erejű ellenféllel találja magát szemben, főleg akkor, ha hirtelen többen is lesznek. Hunornak esze ágában nem volt belecsöppenni egy varázslattal, mágikus lényekkel tarkított horror filmbe illő világba, de ahogy magához tér és érzékeli a körülötte lévő világot, rá kell döbbennie, hogy a látszat csal és bár a józan eszét valószínűleg elvesztette, amikor elájult, mégis el kell fogadnia, hogy a gyermekkorában hallott mesék hősei bizony léteznek. Tündérek, manók, ősi fajzatok ezrei, akik elrejtőzve a Fátyol mögött élik életüket és nagyon komolyan vigyáznak kilétük fedhetetlenségére. De ahogy már lenni szokott, minden népnek vannak romlott tagjai, kik többre vágynak, mi éppen megadatik nekik. Jelen esetben, hogy ez egy emberméretű csótány vagy éppen egy tüzes asszony képében jelenik meg igazán mindegy, a lényegen nem változtat. Hiszel és cselekszel vagy elveszel! Hited legyen törhetetlen, lelked és hangod ezer fényben ragyogó és legfőképpen döntsd el most, hogy melyik oldalra állsz, mert mind a két oldalra elkél a friss hús! Döntöttél? Akarod a tudást és kell a könyv? Gyere és szerezd meg! De előtte barátom vegyél egy kis friss levegőt, mert ez lesz az utolsó, míg be nem fejezed a történetet…

Bővebben: link

>!
Olvasni Menő, Budapest, 2022
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156094209
3 hozzászólás
nicosia P>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

Gregus Gábor első könyve egy budapesti tündérvilágba kalauzolja el az olvasókat. Ez az univerzum nem párhuzamos a miénkkel hanem összemosódik vele. A magyar mondavilág, a Grimm mesék és Gregus fantáziája nyomán táltosok, tündérek több százéves történelmi személyek, óriásbogarak és szellemek lepik el Budapest nevezetességeit és borzolják a főszereplő könyvtársegéd, valamint a könyvelő barátja (és az olvasó) idegeit.
Nagyon izgalmas a koncepció, ahogy az emberi valóság és a legendák összekeverednek, ahogy a mondák szereplői beépülnek a 21. század valóságába, és ahogy az író hitelessé teszi a megálmodott fantasyvilágot.
A pörgős, izgalmas történet műfaja a fantasy mellett krimi is, bűntényekkel, alvilággal, harccal, terrorral. Elég sok a naturális leírás, időnkét nem szépen halnak meg a szereplők, én ezt elég jól bírom, de érzékenyebb gyomrúaknak néhol lapozni kell.
Nem feltétel, de mégis fontos, humora is van a történetnek.
Hunor a főszereplő, némiképp esetlen, néhol gúnyos és meglehetősen racionális fiatalember a reális valóság talaján áll páros lábbal amikor belekeveredik egy rablásba, és hogy biztosan ne legyen egyedül a legjobb barátját, a nála is kétballábasabb Borsot rántja magával. A tündérvilág aztán mindkettejüket beszippantja, kit így, kit úgy, de a maguk módján mindketten helyt állnak, miközben felfedezik mit rejt valójában a Gellért-hegy vagy épp Csillebérc. Kalandjukhoz Őrzők, táltosok, varázslók, pincérnők, szellemfarkasok csatlakoznak, mindenki egy titkos könyv, és egy még nagyobb titok után veti magát.
Lehetetlen nem felvenni a ritmust, és a szereplőkkel együtt helyszínről helyszínre szaladni, harcolni, rejtvényt fejteni, megoldást keresni. Beszippantja az olvasót a könyv dinamizmusa. Ráadásul a szereplők is szimpatikusak (zömében), ezért könnyű őket követni.
Ami kevésbé tetszett, az a szövegezés volt, itt ott nekem megbicsaklott az írásmód, de végülis nem rontott az élményen, csak néha megakasztott.
Aki egyedi, mégis magyar „ízvilágú” fantasyra vágyik, nyugodtan lapozza fel, nem fog csalódni.

Laszdo IP>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

A vámpírok kastélyán, a rúnasziklákon és a vattacukorhegyeken túl találod a gyilkos tündérek városát, ami egy valóban kemény hely, és nem azért, mert Budapestnek hívják. A metropolisz valóságának függönye mögött sokszínű varázsvilág pezseg, amelyet a történelem és a népi folklór alakjai népesítenek be.
Ide csöppen bele egy szürke kis tanársegéd, és rögtön észveszejtő kalandokban találja magát. Miközben fokozatosan tárul fel előtte a függöny mögötti világ, rémisztő teremtményekbe botlik, durva altervilági üldözésekbe és leszámolásokba keveredik, új barátokat szerez és még egy finoman ébredő románc is megtalálja.
Erős a regény világépítése, szépen összeáll, logikus és hihető a két világ együttlétezése, a kalandok fantáziadúsak és szórakoztatóak.
Csak annyi zavart, hogy a szerző gyakran indokolatlanul nevük helyett jelzőjükkel utal a szereplőkre off, bár kétségtelen ez ad némi eposzi hangulatot is a szövegnek.
Érdekes és eredeti megközelítése ez a műfajnak, egész pofás kis etno-urban fantasy.

Ferger_Jolcsi P>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

A kötet első fejezete kicsit elrettentett, mert annyira szkeptikus és szarkasztikus volt a főszereplő hozzáállása, hogy kicsit megijedtem, hogy végig ilyen lesz majd, de szerencsére a történet előrehaladtával egyre inkább lejjebb adott ebből, ahogy egyre többet tapasztalt meg a természetfeletti világból és egyre inkább magával ragadták a történések. Az különösen tetszett a kötetben, hogy a szerző a magyar mitológiát és magyar történelmet helyezte előtérbe a cselekményben és erre szőtte rá a fantasy világot, ezáltal tanulságossá és információdússá téve a regényt. Bár voltak benne kisebb szerkesztési hibák és elgépelések, ettől függetlenül szórakoztató volt, úgyhogy mindenképpen megérte elolvasni.
Bővebben: link

Bookish_Moments_Blog>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

Gábor elképesztően jól ír, a stílusa és az ízléses szóhasználata fokozza az olvasás izgalmát és élvezetét. Amennyire tartottam tőle az elején, annyira zárult fergeteges élményként számomra. Cselekménydús és szórakoztató, ezzel a két szóval tudnám a legjobban jellemezni. Úgy vélem, hogy az író nagyszerűen keverte a magyar fővárost, a régebbi történelmi személyiségeket és a mesebeli alakokat. Minden egyes alkalommal vártam, hogy ezúttal milyen sajátos jellemmel találkozok a sorok között.

Mindent egybevetve A gyilkos tündérek városa című regény könnyen olvasható, akcióval teletűzdelt, pezsgő és fordulatos cselekményszállal megálmodott történet. Az olvasó sosem tudhatja, hogy milyen mitikus lénnyel vagy elgondolkodtató, ugyanakkor hiteles ténnyel találkozik a budapesti utca sarkon és mi vár rá azután.

Gregus Gábor egy ütős, tüzetes és páratlan utazásra hív ebben a műben. Ajánlom a misztikum és a fantasy kedvelő, az izgalmat kereső könyvmolyoknak, mert számukra ez a kötet bámulatos élményt ígér!

A teljes értékelésem itt olvasható:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2022/10/gregus-…

Baráth_Zsuzsanna P>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

Egy remek urban fantasy. Ezt kapjuk a szerzőtől, aki egy nagyon jó kis könyvvel ajándékozott meg bennünket. Kalandos úton jutott el hozzám ez a kötet, amelyre éppen ezért annyira kíváncsi lettem, hogy azonnal elkezdtem olvasni, amikor végre kézbe foghattam. És abba sem tudtam hagyni, azonnal magával ragadott a csavaros történet, amelyben találkozhatunk tündérekkel, ember méretű csótánnyal, óriásokkal, ördögfiókákkal és megannyi más lénnyel, és amelyet átitat a mágia, peregnek az események, amelyek egyetlen percig sem hagyják unatkozni az olvasót. Ráadásul Budapesten játszódik a történet, csak miközben ismerős helyszíneken járunk, egy teljesen más világba érkezünk, ahol szó szerint bármi megtörténhet, és ahol a tündérek bizony még gyilkolni is képesek. Ahogyan több más szerepelő is, nem véletlenül szerepel a könyvön a 16-os karika, ez nem egy gyerekeknek szóló történet, itt bizony folyik a vér, ronda dolgok történnek, időnként horrorisztikus események zajlanak, ezért inkább erősebb idegzetűeknek ajánlom. Mindezzel együtt ez egy kiváló regény, amely tele van akcióval, remek párbeszédekkel, és olyan élénk fantáziával került megírásra, amely nem mindennapi. Egy egész univerzumot épít fel a szerző, a magyar mondavilágból táplálkozva, mégis teljesen egyedien. A hangulat magyarosch, van itt minden, fokos, busó, betyár, és megannyi más jól ismert elem, tökéletesen újraértelmezve, fantáziadúsan újragondolva. A majdnem 400 oldal gyorsan elrepül, letehetetlen a könyv, talán csak annyi hibája van, hogy időnként picit túlírtak a jelenetek, de ennél nagyobb bajunk ne legyen, ez egy nagyon jól sikerült írás, amelynek érdemes adni egy esélyt. Emlékezetes urban fantasy, figyelemfelhívó címmel, amely összességében egy kiváló szórakozást tud nyújtani, miközben jókat lehet ámulni szerzőjének szárnyaló fantáziáján. Remélem, lesz folytatás, mert nagyon megkedveltem a szereplőket, szívesen olvasnék még a kalandjaikról.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2023/10/02/konyvkritika_…

Bt_Dóri P>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

A kötet egy másik Budapestet tár elénk, ahol tündérek és Szürkék élnek, de nem biztos, hogy tud egyik a másikról. Vajon kik is a Szürkék? Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa című könyve egy jó kis alapötletből indul: egy Könyv, egy könyvtárban dolgozó férfi és harc a Könyvért. Kissé könnyen adták-vették ezt a Könyvet, de szerencsére a megfejtés és a felhasználás miatt nem kellett aggódni.
A könyvben felvonultatott szereplők kidolgozása talán kissé felületes, hiszen egyik szereplővel sem tudtam azonosulni, de még csak nagyon szimpatizálni sem. A szerző sokszor hivatkozik a szereplőire úgy, hogy azok külső jellemzőit írja le, kissé visszatetsző számomra (szemüveges, öreg, göndör hajú, kislány) és nem szokványos.
A borító szuperül sikerült, figyelemfelkeltő és találó, azonban a szövegben – ahogy sajnos szinte minden jelenleg megjelenő könyvben – túl sok elgépelés és hiba található. Egy korrektúra a nyomdába kerülés előtt igencsak ráfért volna. Az ilyenek megakasztják az olvasást és rossz érzést keltenek, tehát a történet folytatásához való kedv csökken. Mindezeken átlendülve egy érdekes történetet kaptam, amiben voltak történések, de néhol igencsak lecsapott lett a helyzet megoldása. A tündérek iránt érdeklődők számára jó lehet egy olvasásra, hiszen a világ a világ alatt koncepció miatt érdekes, de nem ez a top kötet számomra.

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

Egy teljesen korrekt fantasy regény lett nem lesz kultusz regény, nem ezt fogom elő venni ha régi olvasásra vágyom. Nem tudok igazán sokat írni de őrülök, hogy elolvastam nem bántam meg.

Criala P>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

Hát nem okozott frenetikus élményt számomra. Tetszett, de csak ilyen egynek elment érzést hagyott. Valahogy mást vártam.
A történet alap ötlete érdekes és izgalmas, a kivitelezést már nem éreztem igazán annak. A karakterek közül Edriket és Folkust kedveltem a legjobban, a többiek olyan semmilyenek voltak.

Szinte minden könyvre ugrok, ami tündéres és egyre több magyart is olvasok, és tényleg rengeteg köztük a gyöngyszem, de ezzel a regénnyel nem igazán sikerült összemelegednünk és ez nem teljesen a könyv hibája. Nem igazán nekem íródott úgy tűnik, amit nagyon sajnálok. Mindennek ellenére viszont szívesen olvasnék még az írótól, mert képzelőereje az viszont van.

2 hozzászólás
hmelcsi>!
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

Azt kell mondanom, hogy a borító megvett magának kilóra, úgyhogy ha a hupikék törpikék szerepeltek volna benne, akkor is elolvasom Így belegondolva, nem is mondanék nagy hülyeséget ezzel, mert voltak itt kék lények, csak kicsit pszichopatábbak és vérszomjasabbak…

Hunor, a főszereplőnk nem éppen a legszimpatikusabb ember a világon. Kissé unalmas és savanyú az élete, ezért izgalomra vágyik, azonban amikor az megérkezik az életébe, akkor már a fenébe kívánja Nagyon is magyaros a mentalitása ezzel a szkeptikus, borongós hozzáállással. Azonban később valamivel már elviselhetőbb és kevésbé lesz hisztis.

Kapunk egy kedves kis csipetcsapatot, betyárokkal és egy féltündér személyében.
A kis loli Liliannán kívül mindig kevertem Folkus és Edrik karakterét, mert sokszor nem a nevükön nevezi őket az író, ami zavaró tud lenni és kizökkent az olvasásból.
Lilianna volt számomra a legszerethetőbb karakter, nem lehet könnyű számára felnőtt és bölcs nőként egy kislány testében élni.
Bors szerencsétlensége és tudatlansága szerethető, de hosszú időre kispadra kerül…

Be kell vallanom, hogy Báthory karaktere eleinte vonzott, aztán az a sok vér és kegyetlenség abszolút elrettentett tőle.
Talán kicsivel kevesebb szadizmus és kegyetlenség jót tett volna a kötetnek. A pszichopata, gyerekgyilkos tündérek és Palika meg az anyja sok(k) volt számomra, úgyhogy ez abszolút nem egy gyerekmese. Itt nem a legkisebb királyfi fogja legyőzni a sárkányt…

Nagyon érdekesnek találtam a Hangzatot, ami itt a mágiának/varázslatnak felelt meg. Szépen volt összekötve a hiedelem világgal.

A történettel kapcsolatban úgy éreztem magam mint főhősünk, én is sodródtam az árral. Pörgős a cselekmény és folyamatosan történnek a dolgok. Rejtvények, autós üldözés, Atilla kardja, mindent eldöntő végső csata. Tényleg mintha egy magyar hiedelem világgal leöntött akció filmet néztem volna.

Összességében ez egy elég pasis kötet, ha mondhatom ezt, sok vérrel, akcióval és a magyar hiedelem világgal megbolondítva. Aki vevő ezekre annak bátran ajánlom


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

A bolygó legértelmesebb faja minden másodpercben más fajok millióit pusztítja el szemrebbenés nélkül, nem beszélve a saját faján belüli gyilkolásról.

108. oldal

Nikolett0907 P>!

A tekintet, a lélek tükre még csodával sem módosítható.

114. oldal

Nikolett0907 P>!

– A zene és a ritmus alapvetően misztikus erőkből ered. Védelmet nyújtottak, feltüzelték, vagy megnyugtatták az embereket, igény szerint. A csend a valóság félelmetes üressége, amit mi azzal törünk meg, hogy hangot adunk ki magunkból. Dúdolni kezdünk egyedül a sötétben, hogy ne érezzük annyira a védtelenséget. Régen dobokkal indultak a harcba, ma pedig a fülünkbe dugjuk a fülhallgatót, hogy csak egy kis időre kizárjuk az egyhangú szürkeséget.

33. oldal

Nikolett0907 P>!

– A magafajták eljátszogatnak abban a sártengerben, amit a Földből csináltak. Süketek, vakok, a betonrengeteg gyermekei. Ott születnek, és ott is halnak meg. Abban a világban, ahol semminek sincs értéke, de mindennek van ára.

64. oldal

Nikolett0907 P>!

A szépség és a fiatalság örökös hajszolása.
Az emberiség legnagyobb részét érintette ez a problematika, és amióta világ a világ, ebből egyesek igencsak jól profitálnak. Milliárdok költődnek el egészséges élelmiszerekre, sporteszközökre, edzésekre, gyógyszerekre, tanácsadókra, orvosokra. Ha valaki összeszámolná, azt találná, hogy sokkal több pénzt fordítottak a zsír elleni harcra, mint a föld bármilyen éhezési problémájára, vagy a szegénység felszámolására. A jelenkor ráadásul erőteljesebben tobzódik ebben a őrületben, mint bármelyik korábbi éra a történelemben. Mindenhonnan árad ránk, életünk minden percében kapjuk a dózist. Minden fronton, minden médiumon keresztül, minden hullámhosszon láthatjuk a szép és fiatal embereket, akik boldogok és gondtalanok. A szépség maga a boldogság.
És mivel minden olyan túláradóan szép körülöttünk, rájövünk, hogy azért nem vagyunk boldogok, mert nem vagyunk elég szépek.

137. oldal

Nikolett0907 P>!

A magyarok hiedelemvilága a sámánizmus volt. Ez a hit az ősi valóságból ered. Abból, hogy minden él, és minden kapcsolatban áll mindennel. Az ég, a föld, a tűz és a víz, mindez mi vagyunk. Hatnak ránk, de mi is hathatunk rájuk. A régi dalaink, mondókáink, meséink mind erről szólnak. Ezekkel a rigmusokkal űzte el a táltos a gonosz szellemet, gyógyította a beteget, hozott esőt…

33. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Buehlman: A fekete nyelvű tolvaj
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom
T. B. Byrt: A néma csillag dala
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete
Anthony Ryan: A mártír
Dan Simmons: Terror
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő
Michael Crichton: Ködsárkányok
Adrian Tchaikovsky: Pókfény