Kíméletlen (Orphan X 3.) 11 csillagozás

Gregg Hurwitz: Kíméletlen

– ​Ne feledd Konfuciusz szavait: „Mielőtt bosszút állnál valakin, két sírt áss!”

– Ó, én annál sokkal többet fogok ásni.

Evan Smoakot tizenkét éves korában vitték el egy nevelőotthonból, hogy elit orgyilkossá neveljék és képezzék ki. Miután szakított az Árva Programmal, felszívódott, és a Seholemberként bukkant fel újra, akit csak suttogva emlegetnek, és aki a kiszolgáltatottak megsegítésére tette fel az életét.

Ezúttal azonban Jack Johns kér tőle segítséget, az a férfi, aki felnevelte és kiképezte, az egyetlen ember, akit Evan kicsit is apjának érezhetett. Titkos kormányzati erők dolgoznak gőzerővel az Árva Program nyomainak eltakarításán, és miután Jack már kifutott az időből megbízza Evant utolsó küldetésével: keresse meg és vegye védelmébe utolsó tanítványát, akit a Programba toborzott.

De nem Evan az egyetlen, aki az utolsó Árva nyomába ered – az Árva Program új vezetője, Van Sciver semmitől sem riad vissza és minden rendelkezésére… (tovább)

Eredeti mű: Gregg Hurwitz: Hellbent

>!
Fumax, Budapest, 2018
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700395 · Fordította: Rusznyák Csaba

Kedvencelte 3

Most olvassa 6

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Nagy_Atilla_Tas
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

A szokásos wwodka lime lájt férfiaknak az a fajta, amit sebtiben magaddal ragadsz a trónterembe árnyéktevékenységed megkoronázandó mert rohantadban nem leled eltűnt Vajákod és ez a kíméletlen ott van előtted,aztán már a negyvenedik oldalon is jársz mire az árnyékszékre röpkén rászorulva kikerülsz.És seperc alatt felzabálsz 100 oldalt, mert noha meglepetést nem fog okozni, ezt a takarító' és embert ritkító' emberbarát és mód'szeres faszit valahogy csíped és élvezettel falod a tevékenységeit,jókat rötyögsz az átlagemberek közti szókereső chatlésein-botlásain.Ezeket a fogásokat már az előző kötetekben is örömtelin üdvözölhetted.És hőn imádkozva kéred a reinkarnációért felelős Égi Hivatalt ha újra leszületsz te is ilyen Castle Heightson köznapinak tetsző emberkerülő és mocsokeltakarító „bérgyilkos” hős lehess mi más.Tökéletes lazulásos, egyszerre felszippantható sorozat ez, ami olykor lehetne véresebb durvább is, de annak ellenére hogy az É.H is filmre teremtette és az összes legjobbaktól vett ötletekkel végzi minden mutatványát az egész vérprofi üdítően bájos, oldschoolból és korszerűből is csipegető(meg kell tanulnom a darknetet kezelni a mindenit)olykor kacagtató és pokolian logikusan összerakottan szerethető, mintha egy remekül tető alá hozott szériát élvezkednénk végig sörrel pizzával és jólesően öblös hatalmas böfögéssel,és más szeleléssel.f(r)oc(l)irhrrhrrangadó helyett vagy épp közben Egyelőre ennyi, de sok hasonló jellegű könyv helyett a műfaj szerelmesei számára ez a sorozat, ami ellentétben sokakkal remekül megírt faszinasi ami kihagyhatatlan.(Ugyan itt ebben a részben a jányok is lehetnek maguknak kontyalávaló kedvelhető ízeket-zamatokat.És ez bármilyen hihetetlen a cselekményen élvezetesen nagyot dobott, de nem vetette el az ömlengés vagy picsogás hiteltelen sulyokját, hanem kiemelte és kiemeli az emberi érzelmek fontosságát, teljesen életszerű módon! Egyelőre Nnyi Később folyt köv…
…Közel két napot késleltettem a Westernek előtt is főhajtásnak beillő lőpárbajos finálét 40 oldal.A többit meg felfaltam ahogy vótt kiváló, ötletek mint mindig.Szerethető szereplők mint mindig.Embertelen emberség mint mindig.Látszólag logikai hiba amiről később kiderül hogy dehogyis hiba mint mindig.Még többet tudunk meg a hátterekről, az emberekről és az embereknek nem nevezhető patkányokról akik féregirtását élvezettel falhatjuk,és faljuk is mer' megéri de még hogy mint mindig.Hősünk még rokonszenvesebbé válik, hibáival és hibázásaival együtt mint mindig.És akkor kérdem ééén, hogy HOL A KÖVETKEZŐ TOllfoSSSSZA + A WHOHAWGUN(y)OS BAGOLY?!(És mennyi jóerő van még ebben a mesében a végkifejletig?(AZTÁNELNECSESSZÉKNEKEM)
És a kezdés előtt és záráskor egyfajta szertartássá vált ösztönösséggel újra elolvastam az első kötet ajánlom magamat sorait és jutott eszembe számtalan szebbnél szebb mondolat és általam igencsak szeretett gyilkos magános hősalak.És ismét csak elmosolyintottam magamat pár percig mint most is róva e sorokat mert ez a sorozat úgy fasza ahogy van s nem salak …mint mindig(bár lehetne durvább sötétebb és véresebb de ha ez így marad akkor is szeretni fogom nagyon, mert a lényeg nagyon is benne van az én szájam íze szerint meg főleg)

2 hozzászólás
>!
Rileey
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Én úgy szeretem ezt a sorozatot! Evan egy badass, annyira menő, hogy minden ténykedését élvezet olvasni, a cselekmény pedig filmszerű, lehetetlen unatkozni olvasás közben. Persze akadtak hatásvadász jelenetek, Joey felbukkanása, és az ezzel kapcsolatos erkölcsi dilemmák is elég klisésnek bizonyultak, de ennek ellenére is roppant mód élveztem ezt a részt is. A végén egyenesen kiszaladt belőlem egy wow. Miközben Evan hozta a szokásos epizódszerű seholemberes formáját, a háttérben megemelkedtek a tétek, és a zárófejezet rohadt hatásos lett. Annyira, hogy már most olvasnám a folytatást, de még angolul sincs, mi lesz így velem?

4 hozzászólás
>!
nyolcadikutas
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Mit mondhatnék?
Vasárnap délután kaptam ajándékba és tegnap éjjel, gyakorlatilag huszonnégy óra alatt kivégeztem.
A történet rendben van, a karakterek jók, a cselekmény filmszerű.
Igaz, lektűr irodalom ez, de a minőségi fajtából.
Kíméletlenül elszórakoztat, leköt, és valljuk be, olykor nem is kell ennél több.
Jó szívvel ajánlom a műfaj kedvelőinek. :-)

>!
nagyi77
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Hát ez a rész is nagyon szuper, szívmelengető volt, végig izgalmas, felesleges mondatok, bekezdések nélkül.

>!
colman
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Tökéletes! Tom Wood Victor sorozata után közvetlenül ez viszi a prímet. Az elődeihez hasonlóan ez a rész is kedvenc lett. A befejezésből kiindulva nem kis leszámolásra számíthatunk a folytatásban,ami eredeti nyelven februárban érkezik. Remélem jövőre magyarul is olvashatjuk!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Fumax KU

– Oké. Akkor le tudnál jönni úgy húsz perc múlva?
– Oké. – Azon kapta magát, hogy idegesen járkál fel-alá. Mondania kellett volna még valamit, amit az emberek a filmekben és a sorozatokban ilyenkor mondani szoktak. A szavak gépiesnek és esetlennek tűntek számára, mégis kierőltette őket a száján. – Hozzak valamit?
– Csak magadat.
Ez állt a forgatókönyvekben. Több tucatszor nézte már végig ezt a jelenetet, de most benne volt, most ő szavalta a sorokat.
Volt egy másik szabály is. A nőnek nemet kellett mondania, neki azonban ennek ellenére is vinnie kellett valamit. De hát mit vihetne? Olajbogyót? Energiaszeletet? Egy testpáncél átdöfésére alkalmas tantóhegyű, összecsukható Strider kést?
A hétköznapi élet olyan stresszes.

1 hozzászólás
>!
Fumax KU

Ám ahogy a tetejére ért, már kocogott, és egyre csak gyorsult. Aztán egy virágcserépről felugrott az ajtókeretre, onnan feljebb szökellt egy betonoszlop és egy fal közti résről, majd felhúzta magát a tetőre. Kabátja köpenyként lobogott, izmos birkózóalkata egy pillanatra sziluettként rajzolódott ki az égbolt előtt.
– Basszus – fakadt ki David. – Láttátok ezt? Az a fickó tiszta Pókember.

2 hozzászólás
>!
Fumax KU

Felvitt egy vékony réteg pillanatragasztót az ujjbegyeire. A pillanatragasztó kevésbé feltűnő, mint a kesztyű, ugyanakkor teljes tapintókészséget biztosít. Nekinyomta bal kezének ujjait az ablaknak. Öt lenyomatmentes pötty maradt utánuk.

>!
Fumax KU

– Szükségem lesz egy láda Red Bullra meg egy kádnyi cukorkára.
– Megkapod.
– És Zac Efronra. Zac Efront is akarom.
– Ki az a Zac Efron?
– Istenem, de bazi öreg vagy. – Elmosolyodott, és ettől úgy ragyogott fel az arca, mintha csak felkapcsoltak volna benne egy lámpát. Nézte, ahogy Evan nézi őt. – Mi van?
– Még nem láttalak mosolyogni.
Joey visszafordította a tekintetét az útra.
– Ne szokj hozzá.

>!
agi452

Peter sarokba szorította a lányt a kisvasútnál.
– Mi a kedvenc színed?
– A matt fekete.
– Mit szeretsz játszani?
– Semmit.
Mivel szeretsz játszani?
– Gyerekek zsigereivel.
– Mik azok a zsigerek?
– Belek.
– Tényleg?
– Igen.
Peter feldolgozta a hallottakat barna szeme mögött.
– Tényleg belek, vagy tényleg azokkal szeretsz játszani?
Evan megköszörülte a torkát.
– Ideje mennünk.
Mia befejezte a telefonhívást, és odalépett hozzájuk, megborzolva Peter haját.
– Anyu – mondta Peter. – Evan Smoak unokahúg-ismerőse király.

234. oldal

>!
agi452

Minden döntésben ott a megváltás lehetősége.

243. oldal

>!
agi452

Nem tudsz olyanokon segíteni, akik nem akarnak magukon segíteni.

334. oldal

>!
agi452

– Tényleg végigcsinálod? Valakiért, akit alig ismersz?
– Igen.
Egyetlen szál fegyver nélkül indult az ajtó felé.
Joey lecsúszott az asztalról, és a mellkasára tette a tenyerét. Sárgás pettyekkel teli zöld szeme vadul szikrázott.
– Miért?
– Mert segítségre van szüksége, és én vagyok az egyetlen, aki efféle segítséggel szolgálni tud neki.
A lány esdeklő tekintettel nézett rá.
– Joey. Ez a dolgom. Mindig is ez volt a dolgom. Semmi sem változott.

386. oldal

>!
agi452

– Keress valakit, akinek szüksége van rám – válaszolta Evan. – Ahogy neked is szükséged volt. Nem számít, meddig tart. Keress valakit, aki kétségbeesett, aki előtt nincs kiút, és add meg neki a számomat: 1-855-2-SEHOL.
Mindketten bólintottak.
– Mesélj neki rólam. Mondd meg neki, hogy ott leszek a vonal másik végén.
– A Seholember – mondta Benito.
– Így van.
Ahogy Evan felállt, hirtelen Xavier is talpra ugrott.
– Uram – a szó nevetségesen és ódivatúan hangzott a szájából. – Miért csinálod ezt?
[…]
– Mert mindenki megérdemel egy második esélyt.

400. oldal

>!
agi452

Jack mindig azt tanította Evannek, hogy gyilkosnak lenni nem nehéz. Embernek maradni nehéz. Evan az előbbiben kiváló volt. De már utóbbi is egyre jobban ment neki.

434. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: A Fantom
Greg Iles: Huszonnégy óra
Steve Berry: A Lincoln-mítosz
John Sandford: Gyilkos képek
Dean R. Koontz: Hideglelés
Robin Cook: Invázió
John Sandford: Az ördög kódja
Peter Straub: Tudom, ki vagy
Stephenie Meyer: A Vegyész
Dan Wells: Nem akarlak megölni