Kíméletlen (Orphan X 3.) 36 csillagozás

Gregg Hurwitz: Kíméletlen

– ​Ne feledd Konfuciusz szavait: „Mielőtt bosszút állnál valakin, két sírt áss!”

– Ó, én annál sokkal többet fogok ásni.

Evan Smoakot tizenkét éves korában vitték el egy nevelőotthonból, hogy elit orgyilkossá neveljék és képezzék ki. Miután szakított az Árva Programmal, felszívódott, és a Seholemberként bukkant fel újra, akit csak suttogva emlegetnek, és aki a kiszolgáltatottak megsegítésére tette fel az életét.

Ezúttal azonban Jack Johns kér tőle segítséget, az a férfi, aki felnevelte és kiképezte, az egyetlen ember, akit Evan kicsit is apjának érezhetett. Titkos kormányzati erők dolgoznak gőzerővel az Árva Program nyomainak eltakarításán, és miután Jack már kifutott az időből megbízza Evant utolsó küldetésével: keresse meg és vegye védelmébe utolsó tanítványát, akit a Programba toborzott.

De nem Evan az egyetlen, aki az utolsó Árva nyomába ered – az Árva Program új vezetője, Van Sciver semmitől sem riad vissza és minden rendelkezésére… (tovább)

>!
Fumax, Budapest, 2018
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700395 · Fordította: Rusznyák Csaba

Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

PRicsmond>!
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Evan Smoak kalandjai ott folytatódnak, ahol az előző könyv véget ér. A Seholember telefonjára újabb hívás érkezik, de ezúttal régi mentora kéri segítségét. Miután sikerül megfejteni Jack Johns utolsó üzenetét, Evan új élethelyzetbe találja magát, vigyáznia kell egy gyerekre, miközben Van Scriver folyamatosan a sarkában van és szisztematikusan likvidálja azokat az Árvákat akik nem hajlandóak mellé állni.
Mialatt Evan próbál ellenfele nyomára bukkanni, új segítőtársával kénytelenek versenyt futni az idővel, hogy meg tudják akadályozni, hogy Van Scriver találja meg hamarabb. Újabb veszélyes kalandok sorát élhetjük át hősünkkel miközben tanúi lehetünk érzelmi fejlődésének.
Hurwitz zseniálisan fejleszti főhősét, ismét egy feszültségekkel teli történetet kapunk, amiben megtudhatjuk, hogy a legjobb orgyilkos hogyan képes egyetlen csokiszelettel el tenni láb alól egy közel száz fős mexikói bandát:D.

agi452 P>!
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Kedvenc Árvánk ismét színre lép. Gregg Hurwitz semmit sem veszített lendületéből, ismét egy végletekig izgalmas, sodró, lendületes történetet kaptunk. Evan ezúttal egykori kiképzője utolsó tanítványának védelmét kapja küldetésül. Persze, mint eddig, most sincs könnyű dolga. Ősellensége, Van Sciver változatlanul nehéz pillanatokat okoz neki. Az új karakter, Joey nagyon szerethető, igazi belevaló, kemény csajszi. A kettejük közti szócsaták kellőképpen oldják a jelenetek feszültségét. Nagyon olvasnám már a folytatást, főleg a pazar befejezés után!

Rileey>!
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Én úgy szeretem ezt a sorozatot! Evan egy badass, annyira menő, hogy minden ténykedését élvezet olvasni, a cselekmény pedig filmszerű, lehetetlen unatkozni olvasás közben. Persze akadtak hatásvadász jelenetek, Joey felbukkanása, és az ezzel kapcsolatos erkölcsi dilemmák is elég klisésnek bizonyultak, de ennek ellenére is roppant mód élveztem ezt a részt is. A végén egyenesen kiszaladt belőlem egy wow. Miközben Evan hozta a szokásos epizódszerű seholemberes formáját, a háttérben megemelkedtek a tétek, és a zárófejezet rohadt hatásos lett. Annyira, hogy már most olvasnám a folytatást, de még angolul sincs, mi lesz így velem?

6 hozzászólás
Nagy_Atilla_Tas>!
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

A szokásos wwodka lime lájt férfiaknak az a fajta, amit sebtiben magaddal ragadsz a trónterembe árnyéktevékenységed megkoronázandó mert rohantadban nem leled eltűnt Vajákod és ez a kíméletlen ott van előtted,aztán már a negyvenedik oldalon is jársz mire az árnyékszékre röpkén rászorulva kikerülsz.És seperc alatt felzabálsz 100 oldalt, mert noha meglepetést nem fog okozni, ezt a takarító' és embert ritkító' emberbarát és mód'szeres faszit valahogy csíped és élvezettel falod a tevékenységeit,jókat rötyögsz az átlagemberek közti szókereső chatlésein-botlásain.Ezeket a fogásokat már az előző kötetekben is örömtelin üdvözölhetted.És hőn imádkozva kéred a reinkarnációért felelős Égi Hivatalt ha újra leszületsz te is ilyen Castle Heightson köznapinak tetsző emberkerülő és mocsokeltakarító „bérgyilkos” hős lehess mi más.Tökéletes lazulásos, egyszerre felszippantható sorozat ez, ami olykor lehetne véresebb durvább is, de annak ellenére hogy az É.H is filmre teremtette és az összes legjobbaktól vett ötletekkel végzi minden mutatványát az egész vérprofi üdítően bájos, oldschoolból és korszerűből is csipegető(meg kell tanulnom a darknetet kezelni a mindenit)olykor kacagtató és pokolian logikusan összerakottan szerethető, mintha egy remekül tető alá hozott szériát élvezkednénk végig sörrel pizzával és jólesően öblös hatalmas böfögéssel,és más szeleléssel.f(r)oc(l)irhrrhrrangadó helyett vagy épp közben Egyelőre ennyi, de sok hasonló jellegű könyv helyett a műfaj szerelmesei számára ez a sorozat, ami ellentétben sokakkal remekül megírt faszinasi ami kihagyhatatlan.(Ugyan itt ebben a részben a jányok is lehetnek maguknak kontyalávaló kedvelhető ízeket-zamatokat.És ez bármilyen hihetetlen a cselekményen élvezetesen nagyot dobott, de nem vetette el az ömlengés vagy picsogás hiteltelen sulyokját, hanem kiemelte és kiemeli az emberi érzelmek fontosságát, teljesen életszerű módon! Egyelőre Nnyi Később folyt köv…
…Közel két napot késleltettem a Westernek előtt is főhajtásnak beillő lőpárbajos finálét 40 oldal.A többit meg felfaltam ahogy vótt kiváló, ötletek mint mindig.Szerethető szereplők mint mindig.Embertelen emberség mint mindig.Látszólag logikai hiba amiről később kiderül hogy dehogyis hiba mint mindig.Még többet tudunk meg a hátterekről, az emberekről és az embereknek nem nevezhető patkányokról akik féregirtását élvezettel falhatjuk,és faljuk is mer' megéri de még hogy mint mindig.Hősünk még rokonszenvesebbé válik, hibáival és hibázásaival együtt mint mindig.És akkor kérdem ééén, hogy HOL A KÖVETKEZŐ TOllfoSSSSZA + A WHOHAWGUN(y)OS BAGOLY?!(És mennyi jóerő van még ebben a mesében a végkifejletig?(AZTÁNELNECSESSZÉKNEKEM)
És a kezdés előtt és záráskor egyfajta szertartássá vált ösztönösséggel újra elolvastam az első kötet ajánlom magamat sorait és jutott eszembe számtalan szebbnél szebb mondolat és általam igencsak szeretett gyilkos magános hősalak.És ismét csak elmosolyintottam magamat pár percig mint most is róva e sorokat mert ez a sorozat úgy fasza ahogy van s nem salak …mint mindig(bár lehetne durvább sötétebb és véresebb de ha ez így marad akkor is szeretni fogom nagyon, mert a lényeg nagyon is benne van az én szájam íze szerint meg főleg)

2 hozzászólás
nyolcadikutas>!
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Mit mondhatnék?
Vasárnap délután kaptam ajándékba és tegnap éjjel, gyakorlatilag huszonnégy óra alatt kivégeztem.
A történet rendben van, a karakterek jók, a cselekmény filmszerű.
Igaz, lektűr irodalom ez, de a minőségi fajtából.
Kíméletlenül elszórakoztat, leköt, és valljuk be, olykor nem is kell ennél több.
Jó szívvel ajánlom a műfaj kedvelőinek. :-)

V_rita P>!
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Harmadik részében folytatódik Evan Smoak – a titkos ügynökségből kiugrott orgyilkos – története. Evan Smoakot tizenkét éves korában vitték el egy nevelőotthonból, hogy elit orgyilkossá neveljék. Miután szakított az Árva Programmal, Seholemberként bukkant fel újra, hogy segítsen az arra rászorulóknak. Mentorának, Jack Johnsnak köszönhetett mindent, amit elért; ő tanította, nevelte és képezte ki .Ő volt az a férfi is, akire felnézett és akit az apjának tekintett. Ebben a részben ezúttal ő szorul segítségre, mert a kormányzati erők gőzerővel dolgoznak az Árva Program nyomainak eltüntetésén. Jack megbízza Evant utolsó megbízásként , hogy keresse meg és vegye védelmébe utolsó tanítványát, akit a Programba toborzott. Árva Program új vezetője, Van Sciver azon dolgozik hogy elpusztítson minden Árvát, köztük Event és fiatal védencét, Joeyt .Jack külön feladattal bízta meg de a Seholember telefon vonala továbbra is él és jelentkezik is az újabb segélyhívás Fordulatos, izgalmas könyvet kaptunk megint.A könyv végén tudomásunkra jut ki indította el és milyen okból a vadászatot az Árvák után. A következő részben így Ő kerül szembe az Árvával és persze sok kérdés is még nyitott maradt.

PAVideoStudio >!
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Evan Smoak gyerekkorában került be az Árva-programba, mely keretén belül profi ügynök vált belőle, azonban most visszavonulva segít a bajbajutottakon, de most egykori tartótisztje tanítványát kell megvédenie a galád Van Sciver karmaitól.
Nagyon izgalmas, feszült krimi, igazán élveztem.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/gQqSMjnoKIg

Véleményem további könyvekről: http://goo.gl/Va2b5D
Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

nagyi77>!
Gregg Hurwitz: Kíméletlen

Hát ez a rész is nagyon szuper, szívmelengető volt, végig izgalmas, felesleges mondatok, bekezdések nélkül.


Népszerű idézetek

Fumax KU>!

– Oké. Akkor le tudnál jönni úgy húsz perc múlva?
– Oké. – Azon kapta magát, hogy idegesen járkál fel-alá. Mondania kellett volna még valamit, amit az emberek a filmekben és a sorozatokban ilyenkor mondani szoktak. A szavak gépiesnek és esetlennek tűntek számára, mégis kierőltette őket a száján. – Hozzak valamit?
– Csak magadat.
Ez állt a forgatókönyvekben. Több tucatszor nézte már végig ezt a jelenetet, de most benne volt, most ő szavalta a sorokat.
Volt egy másik szabály is. A nőnek nemet kellett mondania, neki azonban ennek ellenére is vinnie kellett valamit. De hát mit vihetne? Olajbogyót? Energiaszeletet? Egy testpáncél átdöfésére alkalmas tantóhegyű, összecsukható Strider kést?
A hétköznapi élet olyan stresszes.

1 hozzászólás
Fumax KU>!

Ám ahogy a tetejére ért, már kocogott, és egyre csak gyorsult. Aztán egy virágcserépről felugrott az ajtókeretre, onnan feljebb szökellt egy betonoszlop és egy fal közti résről, majd felhúzta magát a tetőre. Kabátja köpenyként lobogott, izmos birkózóalkata egy pillanatra sziluettként rajzolódott ki az égbolt előtt.
– Basszus – fakadt ki David. – Láttátok ezt? Az a fickó tiszta Pókember.

2 hozzászólás
Fumax KU>!

Felvitt egy vékony réteg pillanatragasztót az ujjbegyeire. A pillanatragasztó kevésbé feltűnő, mint a kesztyű, ugyanakkor teljes tapintókészséget biztosít. Nekinyomta bal kezének ujjait az ablaknak. Öt lenyomatmentes pötty maradt utánuk.

Fumax KU>!

– Szükségem lesz egy láda Red Bullra meg egy kádnyi cukorkára.
– Megkapod.
– És Zac Efronra. Zac Efront is akarom.
– Ki az a Zac Efron?
– Istenem, de bazi öreg vagy. – Elmosolyodott, és ettől úgy ragyogott fel az arca, mintha csak felkapcsoltak volna benne egy lámpát. Nézte, ahogy Evan nézi őt. – Mi van?
– Még nem láttalak mosolyogni.
Joey visszafordította a tekintetét az útra.
– Ne szokj hozzá.

agi452 P>!

Azt mondják, a bosszú hidegen tálalva a legjobb, ám Evan jobb szerette tűzforrón.

52. oldal

agi452 P>!

Minden döntésben ott a megváltás lehetősége.

243. oldal

agi452 P>!

Nem tudsz olyanokon segíteni, akik nem akarnak magukon segíteni.

334. oldal

agi452 P>!

Jack mindig azt tanította Evannek, hogy gyilkosnak lenni nem nehéz. Embernek maradni nehéz. Evan az előbbiben kiváló volt. De már utóbbi is egyre jobban ment neki.

434. oldal

agi452 P>!

Ha nem tudod, mit nem tudsz, honnan tudnád, mit kell megtanulnod?

141. oldal

agi452 P>!

Makulátlan képzésben részesítették, teljes életté formálta a fedősztoriját, önmaga legendájává vált. És most ide jutott.
Kicsinálta a Target.

233. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Clive Cussler: Éjszakai portya
Tom Clancy: A kokain akció
John Sandford: Gyilkos képek
John Sandford: Megmondja a kártya
Jeff Abbott: Ennek rossz vége lesz
Robert Ludlum: Janson küldetése
Peter Straub: Rejtély
Laurell K. Hamilton: A Harlekin
Simon Kernick: Másodállása: gyilkos
John Grisham: Csodatévő