Guardians ​of the Whills 2 csillagozás

Greg Rucka: Guardians of the Whills Greg Rucka: Guardians of the Whills

Baze and Chirrut used to be Guardians of the Whills, who looked after the Kyber Temple on Jedha and all those who worshipped there. Then the Empire came and took over the planet. The temple was destroyed and the people scattered. Now Baze and Chirrut do what they can to resist the Empire and protect the people of Jedha, but it never seems to be enough. When a man named Saw Gerrera arrives with grand plans to take down the Empire, it seems like the perfect way for Baze and Chirrut to make a real difference and help the people of Jedha. But will it come at too great a cost?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781484780817
>!
Egmont UK, London, 2017
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405285018 · ASIN: 140528501X

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Kada22>!
Greg Rucka: Guardians of the Whills

Hát egy picit talán csalódott vagyok. Nem volt rossz könyv, de a története annyira faék egyszerű, hogy nem is írok róla semmit, nehogy eláruljak valamit. Ugyanakkor egy gyerekregénytől talán nem is lehet fordulatokban gazdag történetet kérni. spoiler A regény főszereplői a korábbi Őrzők, Baze és Chirrut. Ellenben nem sok új információt kapunk róluk, sőt igazából semmi újat nem tudtam meg. Nincs kibontva az Erőhöz fűződő viszonyuk. Ugyanazokat a karaktereket kaptuk meg, akiket a Zsivány Egyesből megismerhettünk. Semmivel sem többet. Ugyanígy nem tudunk meg semmit a Whillekről, maximum a fejezetek kezdése előtt leírt krónika részletek bővíthetik kicsit az ismereteinket. Ezeknek köszönhetően viszont a Jedi és a Sith kódex hivatalosan is visszakerültek a kánonba, ami plusz pont. spoiler

Összességében, a regény azért egyszer olvasható, és egyszer kellően lekötheti az embert. Talán egy fiatalabbat még jobban is megfogna a története, de nekem ez már nagyon egyszerű volt. Valahova „A csempész futása” és „A Jedik örököse” mellé tenném. Számomra eddig ezek voltak a leggyengébb kánon regények (a borzalmas, még könyvnek sem nevezhető „Szóval Jedi akarsz lenni?” és „Ne becsüld le a sötét oldal hatalmát!” nem számítanak). Közepes történeteikkel semmi kiemelkedőt nem adtak a világhoz, sajnos ezt a sort bővíti a „Guardians of the Whillls” is. Kár érte, jobbra számítottam, és egy megfelelő ifjúsági vagy felnőtt regény képében sokkal több potenciál lett volna benne.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tony DiTerlizzi: The Search for WondLa
Ransom Riggs: Hollow City
James Dashner: Gunner Skale
Brandon Mull: Wild Born
Madeleine L'Engle: A Wrinkle in Time
Robert A. Heinlein: The Rolling Stones
Robert A. Heinlein: The Star Beast
Ted Hughes: The Iron Man
Nicole Conway: Avian
John Forrester: Shadow Mage