A ​Gorgó szeme (Csodanő) 29 csillagozás

Greg Rucka: Csodanő – A Gorgó szeme

CSODANŐ: A GORGÓ SZEME
Eredeti megjelenés: Csodanő 206-213. számában, 2004 szeptembere és 2005 áprilisa között.

Miközben Diana azért küzd a Fehér Házban, hogy megakadályozza egy háború kitörését, a vérszomjas Medúza is színre lép, és Csodanő élete teljesen feje tetejére áll. A végső összetűzés közte, és a Gorgó között – akinek a tekintete bárkit kővé változtat – nem maradhat el úgy, hogy ne legyenek tragikus következményei Dianára és szeretteire nézve. És a szörnyű áldozattétel után, Csodanőnek ismét bizonyítania kell az Igazság Ligájának tagja előtt.

CSODANŐ 92. SZÁM
Eredeti megjelenés: 1994 decemberében

Hippolita királynő kihívása szemtől szembe állítja egymással Dianát és a rettegett Medúzát. Vajon megéli-e a csodálatos amazon, hogy megnyerje a versenyt, és visszakapja a Csodanő nevet?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény

>!
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377184660 · Illusztrálta: Drew Johnson, James Raiz, Sean Phillips, Ray Snyder

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Dominik_Blasir
Greg Rucka: Csodanő – A Gorgó szeme

Azt hiszem, az eddigi három önálló Csodanő-sztori közül ebben éreztem a legtöbbet – és abból kiindulva, hogy ez is „csak” 3,5 csillagot ért nálam, el is gondolkodtatott, hogy tulajdonképpen engem miért nem érdekel Csodanő figurája (spoiler: nem tudom).
Legutóbb Supermannél panaszkodtam, hogy mennyire unalmas karakternek tartom, de Csodanőre ez nem igaz: ő nagyon is lehetne érdekes, bőven van olyan rétege, olyan háttértörténete, olyan személyiségjegye, amit ki lehetne aknázni. A mostani sztoriban még aktívan tevékenykedő istenek is voltak! (Ráadásul nem csak a görög panteonból.) Önmagát bátran felvállaló hősiesség, személyi dráma, ősi konfliktusok, esendő, de mégis rendkívül erős főszereplő – ezek mind olyan apróságok, amiből egy ütős cselekményt lehetett volna összehozni, de nem jövök rá, hogy miért nem tudott igazán megmozgatni. Miért van az, hogy Batmannél még a béna sztorikban is érzem mögötte az embert, míg Csodanő olyan hideg marad, távoli és elérhetetlen, aki bár szenved a halott halandók miatt, mégsem tudom ezt elhinni neki? Miért nem érzem a tétet a történetben, amikor ez még néha Supermannél is működik?
Talán majd a következő Csodanő-kötetnél kiderül.
A retrósztori viszont külön említést érdemel: Mike Deodato rajzai ugyanis nagyon izgalmasak – egyszerre nagyon részletgazdagok és anatómiailag elnagyoltak (plusz bántóan túlzóak), ami egy elég eredeti kombinációt eredményez.

1 hozzászólás
>!
ftamas
Greg Rucka: Csodanő – A Gorgó szeme

Egy teljesen korrekt és szép kötet, ahol egyrészt nincs túlzásba víve a klasszikus történet, másrészt az se zavarna, ha túlzásba lenne víve, mert talán a klasszikus szebben meg van rajzolva, mint az újabb.


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Hazatérés
Brian Michael Bendis – Steve Niles: Hellspawn – Pokolivadék-gyűjtemény 1.
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ostrom
Mark Millar – J. Michael Straczynski: Polgárháború – A háború kezdete
J. Michael Straczynski: Pókember: A Másik – Evolúció
Ed Brubaker – Mike Carey – Peter David – Craig Kyle – Christopher Yost: X-Men: Messiáskomplexus