A ​csempész futása 26 csillagozás

Han Solo és Csubakka kalandja
Greg Rucka: A csempész futása Greg Rucka: A csempész futása

EBBEN A TELJESEN ÚJ TÖRTÉNETBEN ISMÉT IZGULHATUNK HAN SOLÓÉRT ÉS CSUBAKKÁÉRT!

A cselekmény a Star Wars: Új remény és a Star Wars: A Birodalom visszavág című filmek közötti időszakban játszódik. Han Solo és Csubakka egy titkos küldetésre indul a Millennium Falcon fedélzetén, miközben könyörtelen fejvadászok és egy fáradhatatlan birodalmi ügynök veszi üldözőbe hőseinket…

A történetben olyan fontos információkat is megtudhatunk, amelyek a STAR WARS: AZ ÉBREDŐ ERŐ című VII. epizód cselekményéhez szorosan kapcsolódnak.

>!
Kolibri, Budapest, 2015
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155501951 · Fordította: Bus András · Illusztrálta: Phil Noto

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Leia Organa · Chewbacca


Kedvencelte 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
barbikaunatkozik
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Amikor megláttam, hogy kik lesznek a főszereplők, rögtön tudtam, a könyv tetszeni fog nekem. Alapjaiba véve nagyon jól állt hozzá a karakterekhez Greg Rucka, ezért egy bosszús megjegyzésem sincs ez irányba. Han még mindig az a menő pilóta (többek között), akit az eredeti trilógiából ismerünk (az elején és a végén található öregebb kiadás sem különbözik az Ébredő erőben felbukkanó változatától, ami azért is jó, mert azon történet előtt játszódik a kötet), Chewbakka még mindig az ügyeletes legjobb barát, akire mindig lehet számítani, most ráadásul láthattunk kicsit a nyers erejéből. Beck a Birodalom oldaláról érdekes volt a hátterét ismerve. A könyv végére igazán érdekelt, mi lett a sorsa. Erre mindenképpen kíváncsi vagyok.
Az akciót tekintve pörgős, eseménydús ez a néhány óra, amit felölel a történet. Véresebb jelenetekben sem szenvedünk hiányt, amiért nem értem, hogy lehet ez egy gyerekkönyv. Legalább is a könyvtárban ott található minden Star Wars történet.
Viszont ez tényleg nem több ennél az egy, izgalmas, akciódús röpke történetnél, amely olvastatja magát. Sok mindent nem szabad elvárni tőle és akkor nem lesz csalódás. Ám én csak ajánlani tudom.

>!
PAVideoStudio
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

A regényből Hannak és Csubinak közvetlenül az Egy új remény utáni kalandját ismerjük meg, ami amint arra számítottam közepes minőségű, felejthető. A keményborítót itt is indokolatlanul fölöslegesnek tartom.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/xFaQ8kAT22s

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
Roland_Rahl
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Ez már sokkal jobban tetszett mint a Jedi fegyvere, ott egy kicsit laposabb volt a történet. Ez végig lekötött, hangulatos volt ahogy a Koréliai csempész és Csubi, vagy Csuvi jó kérdés, mennek végig kalandjukon. És külön tetszettek az Ezeréves Sólymos részeik.
Két negatívumot tudok felhozni.
1. Néha elég fura volt a fogalmazás. Talán a fordító végzett kevésbé jó munkát? Nem tudom.
2. Nem értem miért kellett Falcon-nak hívni állandóan vagy Millenium Falconnak. Miért nem volt jó a Sólyom vagy Ezeréves Sólyom? Ha már egyszer a filmekben is magyarosították akkor itt miért nem volt jó?

Összességében viszont pozitív értelemben csalódtam. Sokkal rosszabbra számítottam erre egy tök jó kis sztorit kaptam. Ha ennél rosszabbat nem írnak többet, (mert természetesen ennek a végén is ott a folytatás lehetőségének megemlítése) akkor jó kis könyvek jönnek. MÉG ILYET! :)

U.I.: Érdekes volt a szőke kiborg birodalmi nő karaktere is. :)

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

nem is tudom igazából mit is írhatnék .rövid ,nagyon drága ,nagyon egyszerű nincs túl bonyolítva .igazából nem kellett izgulni Han ás Csubi miatt a többi szereplő nem jelentet túl sokat .ha élnek vagy meg halnak .tökéletesen be lehet illeszteni az új Disney rajzfilm minőségébe .nem értsen félre senki nem azt írom hogy rossz lenn egyszerűen nem ad semmit extrát a Star Wars világához .azért mert ifjúsági lehet kicsit hosszabb ,talán tartalmasabb is . a friss Kánon regényeket megvettem amit a kolibri adott ki.
hogy a többit ami a jövőben fog meg jeleni meg-e veszem valószínűleg igen .majd valamelyik antikváriumban jóval szolidabb áron .

>!
Somogyip
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Rövid, egyszerű, szórakoztató történet Hannal és Csubival. Szőrös lelkiismeretének köszönhetően Han egy újabb „nem az én ügyem” helyzetben találja magát ahelyett, hogy saját magával törődve gyorsan rendezne egy sürgető tartozást. Tetszettek a Falconnal kapcsolatos leírások, a birodalmiak bemutatás, illetve Solo trükkje, amivel próbára teszi a nyomában loholó ügynököt.

>!
Lewy_666
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Azt hiszem, hogy a három könyv közül talán ez tetszett a legjobban. Chewbacca még mindig szenzációs és a kedvencem, ahogy Han is. Bár már az elején volt egy sejtésem a történetet illetően. Tetszett, ifjúsági könyvnek viszont kicsit… hát nem tudom mit mondhatnék rá. Minden esetre, kikapcsolódásnak jó, viszont az árát nem tartom korrektnek. Bár én 3000-ért vettem a hármat együtt, így totál megérte. :D Szóval összességében jó kis könyv volt, bár én rossz sorrendben olvastam őket. De legalább a legjobb maradt utoljára.

>!
Nightmare I
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Ifjúsági regény létére nem rossz… Mondom ezt én, akinek egy hónap alatt valahogyan sikerült elolvasnia. De az csak azért volt, mert nem volt kedvem tovább olvasni.
A könyv Han Solo Cyrkonon lévő küldetéséről szól. Kevés benne az elhalálozás (ami nekem nagyon nem tetszett, mivel még izgulni sem lehetett senkiért), de legalább van benne akció.

>!
Kada22
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Vegyes érzéseim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatban. Talán kicsit nagyobb elvárásokkal feküdtem neki, mint a Mozgó Célpontnak. Ott nagyon pozitívan csalódtam, és a kommentek alapján ez a könyv jobban sikerült, mint az. Ezzel szemben, voltak részek, amik nagyon tetszettek és voltak, amik nem. Azok a részek tetszettek leginkább, amik már kicsit túl is mentek az ifjúsági kategória határán és sokkal komolyabbá tették a jeleneteket. spoiler
Szerkesztés tekintetében is voltak gondjaim. Luke kalandját még nem olvastam, de ebben a részben rettentően sokat szerepel Solo neve. Mármint ez nem úgy baj, hogy szerepel benne, hiszen ő a főszereplő, hanem hogy nem „Han”-ként hivatkoznak rá, hanem „Solo”-ként. Ez olyan, mintha Luke-ra mindig Skywalkerként, Leiára meg Organaként hivatkoznánk. A Mozgó Célpontban nem volt ilyen, remélem a Jedi fegyverében sem lesz, mert nekem furcsán hat. A közepe felé, fejben már nem is Solo-t, hanem Hant olvastam, hogy helyre billenjen az egyensúly.
Összességében nem tetszett annyira, mint Leia hercegnő kalandja. Számomra kevésbé volt monumentális a történet, mint ott és az összhatás is messze alulmaradt. Egy történetnek elmegy, de semmi maradandót nem kaptam az olvasása során.

>!
Kóródi
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Számomra ez a befejező része Ébredő Erő hajnala sorozatnak, amiben az eredeti trilógia három főhősének egy-egy történetét ismerhetjük meg. Ha pedig a három könyvet sorrendbe kellene tenni, akkor a Csempész futása kerülne számomra a ranglista második helyére. A bronzérem a Jedi fegyvere kapná, még az első hely továbbra is a Mozgó célponté lenne.

A történet Han Solo és Chewbacca egyik kalandját meséli el, még pedig azt, hogy miért is maradtak a Lázadókkal ahelyett, hogy elmentek volna és kifizették volna a tartozásukat Jabbának. Szóval ez végre egy olyan történet, ami érdekes kiegészítő lehet a filmekhez. De azt azért meg kell jegyeznem, hogy ebben sem kapjuk meg a beígért kihagyhatatlan információt, inkább ez is a gyerekrajongók olvasmányai közé tartozik.

Teljes véleményemet itt olvashatjátok: https://korodi.wordpress.com/2018/07/10/greg-rucka-a-%e…

>!
harsak
Greg Rucka: A csempész futása

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Talán a legjobban sikerült a három közül.
Megint visszaemlékezés, Han papa' a suhancoknak elmeséli mi az igazi vagányság. A történet főként Han és egy női BBH-s tiszt szemszögéből zajlik közvetlenül a Yavin után. Így időrendben első helyen van majd a Luke és a Leia. Olvasási sorrendnek is ezt javasolnám, mert a Leiában hivatkoznak Ematt-re de jópár S.W. könyv és képregény után sem tudtam ki a fene ő, itt azért megtudunk róla pár dolgot.
Amit még utolsóként említenék a Lázadós viszakezes utalás tetszett. :)
4 csillagot adnék rá, de sajnos eszméletlenül rövid és nagyon borsos az ára.
Ki lehetett volna adni a 3 történetet egy könyvben egy ezressel drágábban, úgy korrekt lett volna.


Népszerű idézetek

>!
PAVideoStudio

Beck némileg meglepetten vette észre, hogy egy klónnal – talán az egyik utolsó aktív, eredeti kaminói minta alapján létrehozott példánnyal – van dolga.
[…]
– Nyilván van beceneve. A barakkban. Hogy szólítják?
– Torrentnek, asszonyom.

98-99. oldal, 6. fejezet – A csempész futása (Kolibri, 2015)

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

2 hozzászólás
>!
Roland_Rahl 

A Falcon ránézésre csupán egy volt a galaxisban üzemelő több ezer, ha nem több százezer koréliai gyártmányú YT-1300-as könnyű teherszállító hajó közül. Pilótafülkéje a jobb oldalán meredezett furcsa szögben – hogy miért nem a középvonalán helyezték el, azt a Corell Iparvállalat tervezőmérnökein kívül senki nem értette. Hajtóművei a méretéhez képest túl erősek voltak, vezérlőeszközei viszont olyan érzékenyek, hogy az szinte már a paranoia határát súrolta, így aztán annyira szeszélyesen viselkedett, hogy a pilóta és másodpilóta is kellett az irányításához. És ha nem értették mindketten tökéletesen a dolgukat, még így is hajlamos volt elszabadulni. Ezek voltak az egész YT-1300-as szériára jellemző tulajdonságai.

20. oldal, Első Rész - 1. Fejezet - Tűkön Ülve (Kolibri, 2015)

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

>!
Roland_Rahl

– Ha nekem dolgozna, már rég kirúgtam volna magát.
– Ha magának dolgoznék, már rég felmondtam volna, hölgyem – fonta keresztbe a karját Solo.

24. oldal, Első Rész - 1. Fejezet - Tűkön Ülve (Kolibri, 2015)

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Leia Organa
2 hozzászólás
>!
Saille P

Han Solo viselkedése nem volt épp bizalomgerjesztő, amikor elöször találkoztak. Nagyszájú, önelégült, sőt arrogáns alak benyomását keltette. Úgy tűnt fontosabb neki, hogy saját magára vigyázzon, mint hogy másoknak viselje gondját. Ő maga „felvilágosult énközpontúságnak” nevezte a dolgot.
„Ha én nem törődöm a saját jóllétemmel, senki más nem fog széles e galaxisban, pajti” – mondta a férfi.

19. oldal

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · Han Solo
>!
Somogyip

Csubi lehajolt és hangosan felhördült, forró lehelete egészen beborította Solót. Olyat mondott a kapitánynak, hogy abba a legtöbben belepirultak volna.
– Ide hallgass, te molycsemege – felelte Solo. – Ha még egyszer ilyet mondasz, nagyon megbánod!

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · Han Solo
>!
Saille P

A hercegnő egy pillanatig még nem mozdult, csak meredt rá azzal a jellegzetes pillantással, amitől a csempész sejtése szerint annak idején minden ellenfele sírva fakadt a menet közben feloszlatott Birodalmi Szenátusban.

24. oldal

Greg Rucka: A csempész futása Han Solo és Csubakka kalandja

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Leia Organa

Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma V.
Ernest Cline: Ready Player One
Andy Weir: A marsi
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Frank Herbert: A Dűne
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VI.
Suzanne Collins: Az éhezők viadala