Gonosztevők (Star Wars: A Felkelés kora) 24 csillagozás

Greg Pak – Simon Spurrier: Star Wars: A Felkelés kora – Gonosztevők

AZ EREDETI STAR WARS TRILÓGIA HŐSEI VISSZATÉRNEK!

Ez a képregénygyűjtemény a MARVEL A Felkelés kora című sorozatának részeit foglalja magában. A követben található történeteket Greg Pak írta, és számos kiváló művész rajzolta.

Nincs a galaxisban rettegettebb fejvadász, mint Boba Fett, aki kíméletlenül lecsap a prédára, és mindig begyűjti a vérdíjat – vajon miféle szív doboghat az ikonikus páncél alatt? Darth Vader a Birodalom legfélelmetesebb harcosa, mégis el kell viselnie, hogy egy moff parancsoljon neki – vajon meddig tűri ezt a Sith sötét nagyura? Miként tett szert Jabba, a hutt legendás hírnevére, és hogy építette fel galaxist behálózó bűnszervezetét? Fellebben a fátyol Tarkin nagymoff múltjáról – vajon milyen sötét titkokat őriz a Halálcsillag parancsnoka?

>!
Szukits, Szeged, 2020
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975793 · Fordította: Sándor Zoltán · Illusztrálta: Capar Wungaard, Ramon Bachs, Marco Turini, Roland Boschi, Emilio Laiso, Marc Laming

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Darth_Revan>!
Greg Pak – Simon Spurrier: Star Wars: A Felkelés kora – Gonosztevők

A Felkelés kora: Gonosztevők
Nos, ez a kötet a Felkelés kora: Hősökhöz képest sokkal jobbra sikerült. Még nincs meg a Köztársaság kora kötetek szintjén, de nem áll messze túlságosan tőle.
Tarkin Nagymoff: Agyar és karom.
Az Egy új remény idejében járunk. Tarkin a tűzéreket teszteli éppen. Fontosnak tartja, hogy minden tiszt tétovázás nélkül tartsa be a kapott parancsot. Még akkor is, ha népírtásra készülnek a birodalmiak. spoiler Nagyszerű bepillantást nyertünk Tarkin fanatizmusába és eltökéltségébe. De Luceno regénye ezeket jobban kifejtette. Négyes.
Boba Fett: A vadász szíve.
Ez a füzet egy kissé A mandalori tv-sorozatra emlékeztetett. Boba Fett épp a Carajamon teljesít megbízásokat a Fejvadász Céh számára. Zingo és Turfitch, szintén fejvadászok és ugyanazon a bolygón ténykednek. spoiler Tetszett, jó sztori volt. Megmutatta Boba emberi és számító arcát is. Négy és fél.
Jabba, a hutt: A hatalmas Jabba.
A Canto Bighton terjed a híre egy rendkívül értékes italnak, amit a taszkenek állítanak elő a Tatuinon: ez a Taszken Szél. Két szélhámos szeretne belőle szerezni, de ezzel Jabba érdekeit sértenék. spoiler Ötletes történet volt. Főleg a sivatagi összecsapás tetszett. Négy és fél.
Darth Vader: Szó szerint.
Vader túl sokszor önállósítja magát. Ezzel most Ahr kormányzónak tesz be, aki a császárhoz fordul. spoiler A visszaemlékezések felhúzták ezt a sztorit. Négy és fél.
Különszám történet: A hosszú játszma.
Nagy szerencsére ezt a történetet Simon Spurrier írta, aki a Doktor Aphrát jegyezte az utóbbi években. A középpontban IG-88 áll. Triplazérót is sikerült jól eltalálnia, ugyanez a helyzet IG-88-cal. spoiler Nagyon jó volt, csak kicsit rövid. Négy és fél.
Összességében véve ezek a sztorik már nagyon jók lettek. Négy és felet adok a teljes kötetre.

A_S1M0N P>!
Greg Pak – Simon Spurrier: Star Wars: A Felkelés kora – Gonosztevők

A Gonosztevők ismételten legyőzték a Hősöket, már ami a történeteiket illeti. Persze ez gonosz mivoltukból elve adódik, hiszen ki ne lenne kíváncsi, hogy mi is hajtja őket vagy mit rejt rettegést kiváltó külső, kemény páncéljuk (legyen az tényleges, vagy átvitt értelemben vett)?
Ez a kötet ezt próbálja bemutatni, összességében sikerült is neki, bár többet is olvastam volna még a többségükről.
Tarkin, Boba Fett, Jabba és IG-88 is olyan karakterek, akikről jó lenne még többet megtudni (bár a Nagymoff ebből a szempontból kivétel, neki azért jutottak könyvek), mellettük Vader lelkiállapota és múltja nyitott könyv.
Mindegyik történet tetszett, ahogy nagyrészt a rajzok is.

Csokky>!
Greg Pak – Simon Spurrier: Star Wars: A Felkelés kora – Gonosztevők

Pont olyan, mint a sorozat korábbi darabjai: rövid, színes kis történetek. Ami jó bennük, hogy nem is akarnak többnek látszani.


Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Weisman: Star Wars: Kanan 1. – Az utolsó padavan
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 1. – Vader
Henry Gilroy: Star Wars: A klónok háborúja – Titkos küldetés
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Cullen Bunn – Chris Eliopoulos: Star Wars: Darth Maul
Dennis Hopeless: Star Wars: Vader: Sötét Látomások
Charles Soule: Star Wars: Obi-van és Anakin
Kyle Starks: Rick and Morty 5.
Robert Venditti: X-O Manowar 2. – Ninjak közbelép