Hősök (Star Wars: A Felkelés kora) 28 csillagozás

Greg Pak – Marc Guggenheim – Jon Adams: Star Wars: A Felkelés kora – Hősök

AZ EREDETI STAR WARS TRILÓGIA HŐSEI VISSZATÉRNEK!

Ez a képregénygyűjtemény a MARVEL A Felkelés kora című sorozatának részeit foglalja magában. A kötetben található történeteket Greg Pak írta, Chris Sprouse és Karl Story rajzolta.

Han Solo éppen átvette jól megszolgált jutalmát a felkelőktől, és készül visszatérni a csempészélethez, amikor új barátja egy utolsó szívességet kér tőle. Luke Skywalker a sötét oldal csábításával kényszerül szembenézni, amely örökre megronthatja a fiatal Jedi lelkét. Lando Calrissian egy nagy dobásra készül, hogy végre-valahára megteremthesse magának azt az életet, amire mindig is vágyott. Leia hercegnő cselt sző, hogy kiszabadíthassa szerelmét Jabba, a hutt fogságából – vajon képes lesz eljátszani a fejvadász Boushh szerepét, hogy megmenthesse Han Solót?

>!
Szukits, Szeged, 2020
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975694 · Fordította: Sándor Zoltán · Illusztrálta: Jon Adams, Andrea Broccardo, Stefano Landini, Scott Koblish, Matteo Buffagni, Marc Deering, Will Sliney, Karl Story, Chris Sprouse

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Darth_Revan>!
Greg Pak – Marc Guggenheim – Jon Adams: Star Wars: A Felkelés kora – Hősök

A Felkelés kora: Hősök
A Köztársaság kora kötetek után ez a képregény gyűjtemény inkább csalódást keltő volt. Hatalmas visszaesés az előzőhöz képest. Az előzmény trilógia karaktereihez még mindig tudnak kiváló történeteket írni, akár egy füzetes képregényeket is. A klasszikus trilógia agyonhasznált hőseinél ez már nem működik mindig. Erre jó példa Jason Aaron búcsúja az alap Star Wars sorozattól. Lásd a Csillagok között című kötetet. Itt is egy füzetes sztorik voltak jelen. És itt sem tudott már a szerző mit kezdeni a figurákkal. Most e gyűjteményes kötet füzeteinek nagy részét Greg Pak írta. Számomra egy kicsit rémísztő ez. A szerző nem tudott jól bemutatkozni nálam. Nem tudom, hogy mit várjak ezek után a harmadik Darth Vader sorozattól, mely jelenleg is fut.
Nézzük a történeteket.
Leia hercegnő: Zsivány hercegnő.
Ez a füzet még egész jó lett. A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között játszódik. spoiler Egy kicsit gyorsan pörgött a sztori végén az akció, nem mindig volt rendesen követhető minden. De azért egy négyest megérdemel. Amit Carrie Fisherről írtak az összefoglalóban nagyon megindító lett.
Han Solo: Menekülés a felkeléstől.
Han nem sokkal az Egy új remény eseményei után szabadulni igyekszik a lázadóktól, de ez nem igazán sikerül, főleg Leia miatt. Most Luke bízza meg egy küldetéssel. Közben találkozik régi csempész ismerőseivel is, akikkel szinten elvállal egy közös melót. spoiler Unalmas volt. Han leleményessége és érző szíve miatt még megadom rá a hármast.
Lando Calrissian: Felhőváros Blues
Landot kedvelem, szívesen olvasok róla, de ez egy gyenge eresztés lett. spoiler Itt megint Lando érző szíve mentette meg a történetet. Hármas.
Luke Skywalker: Harcolj, vagy menekülj!
A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között játszódik. spoiler A rajzok sajnos nem mindig követhetők. Kissé elnagyoltak. De ettől függetlenül a négy és felet megadom rá.
A különszám történetei.
Dagobah próbája.
Ezt a történetet Marc Guggenheim írta. Yodát helyezi a középpontba. spoiler Egy kicsit rövid, de jó bepillantást enged Yoda gondolataiba. Inkább ebből a sztoriból kellett volna 20 oldalas történetet írni.
Lopott bátorság.
Nem hittem volna, hogy ezt leírom valaha, de megvan első Star Wars történet, melyre egyesnél jobbat nem tudok adni. Ez valami katasztrófa volt, de szó szerint. Jon Adams mit akart ezzel a történettel alkotni? Egy Holiday Special színtű paródiát? A Star Wars Benny Hill showját? Mert azt sikerült. spoiler Nem tudtam, hogy a füzet olvasása közben sírjak, vagy nevessek? Olyan béna megoldások jöttek elő a történetben, hogy az hihetetlen. Komolyan úgy éreztem, mintha a Benny Hill show-ból láttam volna egy részt. Fúj, Jon Adams ne írjon többé SW-t.
Összességében véve megadok egy hármast kegyelemből a Luke és a Yoda történet miatt. A csalódás érzés nagy. Kár, hogy az Age of… sztorikba ilyen bénaságok is bekerülhettek. Kár érte. Sok helyen még a rajzok is nagyon bénák lettek.

A_S1M0N P>!
Greg Pak – Marc Guggenheim – Jon Adams: Star Wars: A Felkelés kora – Hősök

A történetek nem fogtak meg különösebben, de a jól ismert karakterekről tudtak újat mutatni, megismerve a motivációikat vagy éppen valódi, rejtett személyiségüket.
Az egyes szereplők megformálóival készült rövid interjúk is tetszettek, apró érdekességeket osztottak meg velünk.
A rajzok összességében tetszettek, de nem mindenhol lettek a legjobbak.

Lanti18>!
Greg Pak – Marc Guggenheim – Jon Adams: Star Wars: A Felkelés kora – Hősök

Kimondottan érdekes adalékot ad hozzá a főbb szereplők életéhez, a karakterekről illetve megformálóikról írt szövegek is érdekesre, izgalmasra sikeredtek. Pár helyen, kissé egyszerűnek/leegyszerűsítettnek érzem a rajzolást, de összességében ez sem zavaró.

ftamas>!
Greg Pak – Marc Guggenheim – Jon Adams: Star Wars: A Felkelés kora – Hősök

Végtelenűl egyszerű, nem összefüggő történetecskék gyengén megrajzolva. Érdekes, hogy láttam pár régi Marvel Star Wars számot. ami sokkal de sokkal jobbnak és szebbnek tűnt.

Monty>!
Greg Pak – Marc Guggenheim – Jon Adams: Star Wars: A Felkelés kora – Hősök

Leia, Han, Lando, Luke és Yoda, illetve Porkins egy-egy rövid kalandját kapjuk. A történetek színvonala kettőt kivéve sajnos elég lapos; mintha pár szerző stílusgyakorlatot tartott volna, de semmi több. Ilyenkor érzem, hogy a Disney hogy szórja szét a Lucas-féle talentomait a szélbe… Porkins sztorija az egyik kivétel, ez hangvételében a régi Mesék humoros-irónikus történeteire hasonlít. A rajzstílusokat sem fogom hálatelt szívvel felemlegetni, viszont a borítófestmény nekem nagyon tetszett, a hetvenes-nyolcvanas évek koncepciós plakátjait idézi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Weisman: Star Wars: Kanan 1. – Az utolsó padavan
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 1. – Vader
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 4. – A szabadulóművész
Henry Gilroy: Star Wars: A klónok háborúja – Titkos küldetés
Cullen Bunn – Chris Eliopoulos: Star Wars: Darth Maul
Charles Soule: Star Wars: Obi-van és Anakin
Jeffrey Brown: Baljós árnyék
Kyle Starks: Rick and Morty 5.
Robert Venditti: X-O Manowar 2. – Ninjak közbelép