Vérlovag (A tövis és a csont országai 3.) 50 csillagozás

Greg Keyes: Vérlovag Greg Keyes: Vérlovag

A ​Hangakirály útjában pusztulás és őrület jár. Félig elfelejtett, alig értett jövendölések szerint Anne Dare, Crotheny trónjának fiatal örökösnője lehet a világ egyetlen reménye. Csakhogy Anne-t a trónbitorló Robert seregei üldözik – Roberté, akinek sírból való visszatérése elmosta a határokat élet és halál között, és minden addiginál sötétebb erőknek nyitott utat. Maga Anne is olyan hatalommal rendelkezik, amit nem ért és nem is képes egészen az irányítása alá vonni, mostanra pedig eljött az ideje, hogy lányból nővé, trónörökösből uralkodóvá érjen. További menekülés helyett egy hadsereg élére áll, hogy visszaszerezze a királyságot, vagy belehaljon a próbálkozásba. Csakhogy egy rejtélyes orgyilkos követi, aki olyan tehetséggel járja a dessrata halálos vívótáncát, hogy még Anne barátja és védelmezője, a párbajhős Cazio sem állhat meg előtte… ahogyan felesküdött lovagja, az ifjú Neil MeqVren sem.

Ami Anne többi társát illeti – Fehér Aspart, a király berkészét, aki a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Delta Vision, Budapest, 2018
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952481 · Fordította: Rusvai Mónika
>!
Delta Vision, Budapest, 2018
390 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633952702 · Fordította: Rusvai Mónika
>!
Delta Vision, Budapest, 2018
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952498 · Fordította: Rusvai Mónika

3 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Anne Dare · hősök · Mery · Pell fratrex · Robert Dare · Winna


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Greg Keyes: Vérlovag

Az első rész után:
Hamar visszazökkentem a történetbe. Több fordulat és meglepetés következett.
Egy megállapítást tennék, miszerint jobb tördelői munkával (sortáv, betűméret stb.) egy kötetben kiadható lett volna. Persze úgy kevesebbet kérhettek volna érte. De vannak a kiadónak vastag könyvei, ez miért nem fért bele?
A második kötet elolvasása után.
Végre felpörögnek az események, rengeteg harc és ostrom. Stephen és Aspar is különválnak a hercegnőéktől, Cazio és Neil viszont vele maradnak és a főváros visszafoglalására készülnek. Nagyon olvastatta magát a sztori, gyorsan haladtam vele, és a folytatással sem fogok sokáig várni.

Riszperidon P>!
Greg Keyes: Vérlovag

Ebben a sorozatban nagyon sokszor hánynak! :D Kár, hogy nem számoltam.
Na deee hülyeséget félretéve, eddig számomra ez volt a sorozat leggyengébb része. Úgy is mondhatnám, hogy itt egy kicsit nekem behányt a sorozat! XD
De az nem azt jelenti, hogy ne lett volna ebben a kötetben is sok izgalom meg fordulat, mert azért négy csillagnál így sem adom alább. Ami nagyon zavart, hogy nekem néhol túl tolakodó volt a szerelmi szál, és pár dolgot erőltetettnek is éreztem. Ettől függetlenül nagyon nagy reményekkel vágok neki a befejező köteteknek, amik még nincsenek meg, de februárban meglesznek, és ha Hill Spórája engedi, akkor abban a hónapban el is lesznek olvasva. (Szép magyar megfogalmazással élve! :D) Valamint a gyengélkedő rész ellenére is esélyesnek érzem még arra a történetet, hogy új kedvenc sorozatot avassak!

Ui.: Nagyon zavart az, hogy az első két rész keményfedelese vastagabb papírra lett nyomtatva, itt meg leheletvékonyak voltak. Sokszor lapozni is nehezebb volt, nem beszélve arról, hogy nagyon könnyen gyűrődtek is. Nem tudom, hogy a befejező rész kötetei is erre a vékony papírra vannak-e nyomva, de gyanítom, igen.

Lisie87 P>!
Greg Keyes: Vérlovag

Sokkal jobban tetszett, mint a második kötet(ek). Minden szálat élveztem és izgalmas volt. A legtöbb akció viszont a végére jutott, majdnem meg is adtam miatta az 5 csillagot, de az egészet tekintve 4,5-nél maradtam.
Nem nagyon tudok mit írni azon kívül, hogy élvezetes fantasy, jó karakterekkel és cselekménnyel. Viszont még mindig hiányzik nekem valami, ami az elejétől fogva hiány számomra. Talán az utolsó kötetek megadják a katarzist! :)

2 hozzászólás
zamil>!
Greg Keyes: Vérlovag

Nagyon vártam ezt a részt és végül is elégedett is vagyok vele. A történet jól folytatódik, hamar fel lehetett venni a lendületet, de valahogy megszokottá vált. Természetesen nem zökken ki, az író nagyon jó mesélő, mondjuk úgy le se tudtam rakni a regényt, de valahogy mégis elmaradt valami, ami az előző részekbe megvolt. Nehéz folyamatosan újat és újat hozni a történetbe, és mindig valami meglepőt kitalálni, lehet emiatt van bennem ez az érzés.
Ettől függetlenül nagyon jól szórakoztam és ez volt a lényeg.

Zsoofia>!
Greg Keyes: Vérlovag

Ez a sorozat még mindig úgy idézi meg Tolkien hangulatát, hogy igazából az összes általa alapnak tartott elvet megfordítja, főleg ebben a kötetben – miközben nem követi azt a borzalmas alapelvet, amit a Nolaniták és a grimdark rajongói igen: attól még, hogy valami realisztikus, nem feltétlenül kell sötétnek és romlottnak lennie. A világ felépülésében és változásaiban brillírozik Keyes antropológus múltja, általában az információ-adagolásért szolgáló pap karakternek minden szava érdekes, és ha az ember odafigyel, előre kitalálhatja a kötet egyik nagy csavarját. spoiler
Továbbra is élvezettel lubickolok ebben a világban, kifejezetten tetszik, amerre egy-két karakter fejlődik (Cazio pozitívba, Leoff meg negatívba), remélem, a sorozat zárókötete tartani fogja ezt a minőséget.

Dominik_Blasir>!
Greg Keyes: Vérlovag

Némileg olyan érzésem van, hogy megszaladt Keyes-nek a tolla, és az eredetileg trilógiának tervezett dolgot kicsit túlírta. Ezt a kötetet ugyanis eléggé feleslegesnek éreztem – megtudtunk persze pár izgalmas dolgot, haladtak előre az események, de szerintem mindennek bele kellett volna férnie az előző és a következő részbe. Ráadásul mintha a szereplők is mintha csak az időt húznák: közepesen izgalmas és kitalálható végű románcok, hosszadalmas kitérők…
Még mindig élvezem olvasni, még mindig érdekel, hogy mi a szösz is történik ebben a világban (egyre jobban imádom a koncepciót, ahogy még több körvonalazódik róla), még mindig kedvelem Keyes figuráit, de enélkül a bruttó nyolcszáz oldal nélkül azért meglettem volna.

3 hozzászólás
Nevox>!
Greg Keyes: Vérlovag

A sorozat továbbra is töretlen lendülettel robog előre, ismét egy jól megírt, sallangoktól mentes, feszes és dinamikus regénnyel van dolgunk, ahol Keyes ügyesen összekuszálja a szálakat ismét, hogy a szereplők ismét valami közös cél felé törekedjenek, ahol aztán megint lesz egy nagy találkozás.
Valamennyi szereplővel izgalmas dolgok történnek, noha nekem leginkább Aspar és Cazio tetszett legjobban, és persze nem szabad megfeledkeznünk Stephenről sem, aki nagyon érdkes városra bukkan. Valamivel többet fed fel a háttérről, mitn eddig és kezdem sejteni mi a fene is zajlik, de hihetetlen, hogy eltelt három könyv és még a szereplők sem biztosak benne, hogy ki ellen is küzdenek voltaképpen. Ezt többször el is mondják a történet során. Ez ne riasszon el senkit, nagyon élvezetese high fantasy a sorozat, ami könnyen olvasható és nekem továbbra is azt nyújtja amiért elkezdtem fantasy-t olvasni harminc éve. :D

kvzs P>!
Greg Keyes: Vérlovag

Egyre több mindent megtudunk a világ múltjáról, és egyre sötétebb a világ és a történések hangulata.
Sajnos sok idő eltelt, mióta az első két részt olvastam, így néha nagyon kellett gondolkodnom, hogy mi történt eddig, de ennek ellenére teljesen beszippantott újra a világ és a történet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, de úgy érzem, hogy sok jót nem tartogat a befejezés.

CaptainV IP>!
Greg Keyes: Vérlovag

Végül is csodálkoztam volna, ha pont Keyes az, aki képes megugrani, hogy a négykötes (most a kettébontott formátumot ne számoljuk) regénysorozatából zsinórban hármat megír ugyanolyan szinten, és nem Keyes képességein élcelődöm ezzel, hanem azon, hogy ez már csak ilyen, a legnagyobbaknak sem igazán megy az ilyesmi. A Vérlovag véleményem szerint azon csúszott el, hogy egy leplezetlen üresjárat, és emiatt fele olyan lelkes sem tudtam lenni, mint amilyen az első kettő résszel kapcsolatban voltam. Ahhoz is túl érdektelen maradtam, hogy kiemeljek bármit.
A sorozat árnyéka önmagának – csak remélni tudom, hogy a negyedik, befejező rész visszatornázza a színvonalat.

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Greg Keyes: Vérlovag

Remek folytatás lett , de hol az utolsó rész ?
Na szóval mindenki megy csak megy valaki meg szeretné szerezni a trónt ezért járja be a birodalmat, valaki azért megy mert valami ősi várost , erődöt keres , valaki szörnyeket vadászik le, vagy csak simán menekül..
Ez most nagyon zanzásított lett de a lényeg ez, nincs semmi felesleges kitérő ,nincsenek felesleges oldalak ,feszes gyors jó tempójú, jó olvasni.


Népszerű idézetek

Riszperidon P>!

Ha meg akarsz ismerni egy embert, adj neki koronát.

217. oldal, II. kötet (Delta Vision, 2018)

12 hozzászólás
Riszperidon P>!

Ha túl sokáig halogatsz egy döntést, lehet, hogy végül nem lesz lehetőséged dönteni.

335. oldal, II. kötet (Delta Vision, 2018)

1 hozzászólás
Riszperidon P>!

– Az a baja, hogy meztelen – vágott közbe ekkor Mery segítőkészen. – Anya szerint a férfiak nincsenek hozzászokva ehhez, és rosszul viselik. Azt is mondta, hogy ruha nélkül nem valami okosak.

276. oldal, I. kötet (Delta Vision, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Mery
3 hozzászólás
Riszperidon P>!

Egy lány a hősbe szeret bele. Egy nő viszont a férfiba.

227. oldal, I. kötet(Delta Vision, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: hősök · nők · szerelem · Winna
Riszperidon P>!

A kés amit a szívembe döftél, elég egyértelmű célzás volt arra, hogy nem vagy elragadtatva a házassági ajánlatomtól.

15. oldal, I. kötet (Delta Vision, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Robert Dare
Riszperidon P>!

A történelem sokszor többet mond a jelenről, mint a múltról, mivel a történelmet azok kedvére írják, akik éppen hatalmon vannak.

258. oldal, I. kötet (Delta Vision, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: hatalom · Pell fratrex · történelem
Riszperidon P>!

Ebben annyi értelem sincs, mint egy korsó sörben

218. oldal, I. kötet (Delta Vision, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Winna
Riszperidon P>!

Az, hogy szembesülnöd kellett a dolgok eltorzulásával, még nem jelenti azt, hogy semmi sem valódi a világban.

259. oldal, I. kötet (Delta Vision, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Pell fratrex
Riszperidon P>!

Kívánságom oly legény
ajka színe, mint a vér
és a bőre hófehér
hollótoll-szín a haja
– őt kívánom én.

23. oldal, I. kötet (Delta Vision, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Anne Dare
SzRéka >!

A tenger most is gyönyörű volt, mint mindig.

Második kötet, 262. oldal, 4. rész, 4. fejezet - Haláldalok


A sorozat következő kötete

A tövis és a csont országai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Bear: Range of Ghosts – Szellemek hegyei
Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek
Mark Lawrence: Az Osheimi Kerék
Stephen Donaldson: A Kárhozat Urának átka
Max Gladstone: Nagyrészt halott
Lois McMaster Bujold: Chalion átka
Gabriella Eld: Remények Jordan számára
Nicholas Eames: A Wadon királyai
Gail Z. Martin: Az árnyak háborúja
Brian Staveley: A tűz kegyelme