Vérlovag (A tövis és a csont országai 3.) 30 csillagozás

Greg Keyes: Vérlovag Greg Keyes: Vérlovag

A ​Hangakirály útjában pusztulás és őrület jár. Félig elfelejtett, alig értett jövendölések szerint Anne Dare, Crotheny trónjának fiatal örökösnője lehet a világ egyetlen reménye. Csakhogy Anne-t a trónbitorló Robert seregei üldözik – Roberté, akinek sírból való visszatérése elmosta a határokat élet és halál között, és minden addiginál sötétebb erőknek nyitott utat. Maga Anne is olyan hatalommal rendelkezik, amit nem ért és nem is képes egészen az irányítása alá vonni, mostanra pedig eljött az ideje, hogy lányból nővé, trónörökösből uralkodóvá érjen. További menekülés helyett egy hadsereg élére áll, hogy visszaszerezze a királyságot, vagy belehaljon a próbálkozásba. Csakhogy egy rejtélyes orgyilkos követi, aki olyan tehetséggel járja a dessrata halálos vívótáncát, hogy még Anne barátja és védelmezője, a párbajhős Cazio sem állhat meg előtte… ahogyan felesküdött lovagja, az ifjú Neil MeqVren sem.

Ami Anne többi társát illeti – Fehér Aspart, a király berkészét, aki a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Delta Vision, Budapest, 2018
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952481 · Fordította: Rusvai Mónika
>!
Delta Vision, Budapest, 2018
390 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633952702 · Fordította: Rusvai Mónika
>!
Delta Vision, Budapest, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952498 · Fordította: Rusvai Mónika

3 további kiadás


Most olvassa 3

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zamil
Greg Keyes: Vérlovag

Nagyon vártam ezt a részt és végül is elégedett is vagyok vele. A történet jól folytatódik, hamar fel lehetett venni a lendületet, de valahogy megszokottá vált. Természetesen nem zökken ki, az író nagyon jó mesélő, mondjuk úgy le se tudtam rakni a regényt, de valahogy mégis elmaradt valami, ami az előző részekbe megvolt. Nehéz folyamatosan újat és újat hozni a történetbe, és mindig valami meglepőt kitalálni, lehet emiatt van bennem ez az érzés.
Ettől függetlenül nagyon jól szórakoztam és ez volt a lényeg.

>!
Zsoofia
Greg Keyes: Vérlovag

Ez a sorozat még mindig úgy idézi meg Tolkien hangulatát, hogy igazából az összes általa alapnak tartott elvet megfordítja, főleg ebben a kötetben – miközben nem követi azt a borzalmas alapelvet, amit a Nolaniták és a grimdark rajongói igen: attól még, hogy valami realisztikus, nem feltétlenül kell sötétnek és romlottnak lennie. A világ felépülésében és változásaiban brillírozik Keyes antropológus múltja, általában az információ-adagolásért szolgáló pap karakternek minden szava érdekes, és ha az ember odafigyel, előre kitalálhatja a kötet egyik nagy csavarját. spoiler
Továbbra is élvezettel lubickolok ebben a világban, kifejezetten tetszik, amerre egy-két karakter fejlődik (Cazio pozitívba, Leoff meg negatívba), remélem, a sorozat zárókötete tartani fogja ezt a minőséget.

>!
Dominik_Blasir
Greg Keyes: Vérlovag

Némileg olyan érzésem van, hogy megszaladt Keyes-nek a tolla, és az eredetileg trilógiának tervezett dolgot kicsit túlírta. Ezt a kötetet ugyanis eléggé feleslegesnek éreztem – megtudtunk persze pár izgalmas dolgot, haladtak előre az események, de szerintem mindennek bele kellett volna férnie az előző és a következő részbe. Ráadásul mintha a szereplők is mintha csak az időt húznák: közepesen izgalmas és kitalálható végű románcok, hosszadalmas kitérők…
Még mindig élvezem olvasni, még mindig érdekel, hogy mi a szösz is történik ebben a világban (egyre jobban imádom a koncepciót, ahogy még több körvonalazódik róla), még mindig kedvelem Keyes figuráit, de enélkül a bruttó nyolcszáz oldal nélkül azért meglettem volna.

3 hozzászólás
>!
kvzs P
Greg Keyes: Vérlovag

Egyre több mindent megtudunk a világ múltjáról, és egyre sötétebb a világ és a történések hangulata.
Sajnos sok idő eltelt, mióta az első két részt olvastam, így néha nagyon kellett gondolkodnom, hogy mi történt eddig, de ennek ellenére teljesen beszippantott újra a világ és a történet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, de úgy érzem, hogy sok jót nem tartogat a befejezés.

>!
CaptainV P
Greg Keyes: Vérlovag

Végül is csodálkoztam volna, ha pont Keyes az, aki képes megugrani, hogy a négykötes (most a kettébontott formátumot ne számoljuk) regénysorozatából zsinórban hármat megír ugyanolyan szinten, és nem Keyes képességein élcelődöm ezzel, hanem azon, hogy ez már csak ilyen, a legnagyobbaknak sem igazán megy az ilyesmi. A Vérlovag véleményem szerint azon csúszott el, hogy egy leplezetlen üresjárat, és emiatt fele olyan lelkes sem tudtam lenni, mint amilyen az első kettő résszel kapcsolatban voltam. Ahhoz is túl érdektelen maradtam, hogy kiemeljek bármit.
A sorozat árnyéka önmagának – csak remélni tudom, hogy a negyedik, befejező rész visszatornázza a színvonalat.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Greg Keyes: Vérlovag

Remek folytatás lett , de hol az utolsó rész ?
Na szóval mindenki megy csak megy valaki meg szeretné szerezni a trónt ezért járja be a birodalmat, valaki azért megy mert valami ősi várost , erődöt keres , valaki szörnyeket vadászik le, vagy csak simán menekül..
Ez most nagyon zanzásított lett de a lényeg ez, nincs semmi felesleges kitérő ,nincsenek felesleges oldalak ,feszes gyors jó tempójú, jó olvasni.

>!
HoneyMimoza
Greg Keyes: Vérlovag

Nos a meglepően jó az egészben, hogy Keyes remekül tartja a színvonalat a kötetek során. Nincsenek mélypontok, egységes az egész. Az óriási piros pont pedig a történet folyamatos építéséért jár, ahogyan részenként bukkannak fel az aktuális szörnyikék és a fontos információk, amelyek fényében át kell alakítanunk az eddigi tudásunkat. Nagyon ravaszan, az orrunknál fogva vezet minket végig, ráadásul úgy, hogy nem sóhajtozik az olvasó, hogy nah neee már… Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy hova fogunk kilyukadni, izgi lesz.

Viszont ebben a részben, egy kicsit langyos medencében ülve éreztem magam, pedig a karakterek sziporkáztak, a történet meg továbbra is pörög.

3 hozzászólás
>!
ftamas 
Greg Keyes: Vérlovag

Egy kicsit mintha lelassult volna a sztori és olyan középső rész érzésem volt, annak ellenére, hogy a végére azért lettek fejlemények. Talán egy kicsit belefáradtam a történetbe, vagy Keyes írta túl, ugyanakkor jó történet ez és nem untam meg. A borítók továbbra is gyönyörűek, viszont a világnak most igen kevés részével bővített és a karakterfejlődéssel sem voltam teljesen elégedett.

>!
TóthEdina
Greg Keyes: Vérlovag

A történet a végéhez közeledik, több dolog is letisztázódik ebben a kötetben. Tetszik, hogy több főszereplő biztosabb lesz magában. A fél csillag levonás csak azért van mert túl sokszor éreztem azt, hogy némelyik rész ami nem volt lényeges el volt húzva az izgalmasakat pedig egy kicsit jobban is kifejthette volna az író, de ennek ellenére ez a rész is nagyon jó volt. :) Jöhetnek is az utolsó kötetek, hogy végre megtudjam mi lesz Annék sorsa :)

>!
koppy
Greg Keyes: Vérlovag

Még mindig nagyon szeretem ezt a sorozatot, de ez a rész egy kicsit lelassult. Persze itt is történnek érdekes dolgok, de inkább a karakterek megismerésére fordítja a hangsúlyt. Kicsit olyan érzetem van, mintha a zárókötet nagy csattanóját készítené elő (a vihar előtti "csend"). Ezek után még inkább kíváncsi vagyok a befejező részt.


Népszerű idézetek

>!
SzRéka

A tenger most is gyönyörű volt, mint mindig.

Második kötet, 262. oldal, 4. rész, 4. fejezet - Haláldalok

>!
SzRéka

Ez a dolgok rendje: semmi sem állandó.

Második kötet, 281. oldal, 4. rész, 6. fejezet - A halál lábnyoma

>!
SzRéka

– Tudni, hogy mit akarsz, nem ugyanazt jelenti, mint birtokolni azt.

Második kötet, 317. oldal, 4. rész, 8. fejezet - A waerd csatája

>!
SzRéka

Robert Dare mosolyogva nyújtott egy rózsát Muriele felé.

(első mondat)

>!
SzRéka

– Ha megfigyeled, az élet mindig elkezdődik és elmúlik – szólalt meg a lány. – Valami mindig születik, és valami mindig meghal. Tavasszal több a születés, késő ősszel több a halál. Az elmúlás természetesebb dolog, mint az élet. Halálból vannak a világ csontjai.

195. oldal, 2. rész, 3. fejezet- Az őrület gyermekei


A sorozat következő kötete

A tövis és a csont országai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Bear: Range of Ghosts – Szellemek hegyei
Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek
Mark Lawrence: Az Osheimi Kerék
Stephen Donaldson: A Kárhozat Urának átka
Max Gladstone: Nagyrészt halott
Lois McMaster Bujold: Chalion átka
Gabriella Eld: Remények Jordan számára
Nicholas Eames: A Wadon királyai
Gail Z. Martin: Az árnyak háborúja
Brian Staveley: A tűz kegyelme