Hongkongi ​aktok 20 csillagozás

Greg Iles: Hongkongi aktok

Jordan Glass, Pulitzer-díjas fotós negyvenévesen úgy érzi, kiégett, nincs mit várnia az élettől. Az addig csak a munkájának élő, világutazó fotóriporternő ezért úgy dönt, hogy hosszabb pihenőt tart, miközben átgondolja, mit kezdjen az életével. Szabadságának első útja egy hongkongi múzeumba vezet, ahol döbbenetes dolgot talál: egy aktsorozatot ábrázoló kiállítás festményén saját ikertestvére képe köszön vissza rá, akinek pontosan egy éve nyoma veszett, és azóta sincs róla semmi hír. A kép láttán Jordanben feléled a remény, hogy testvére talán életben van, ezért lázas nyomozásba kezd. A nyomozásba hamarosan az FBI is bekapcsolódik, és a szálak visszavezetnek Jordan szülővárosába.

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2003
384 oldal · ISBN: 963945916X · Fordította: Sárossy-Beck Anita

Enciklopédia 3

Helyszínek népszerűség szerint

Vietnam


Kedvencelte 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Greg Iles: Hongkongi aktok

Első olvasásom a szerzőtől kedvező benyomásokkal. Érdekes alapszituáció, pörgős, fordulatos, állandó történésekkel fenntartott érdeklődés, szórakoztató krimi némi erotikus fűszerezéssel. Képet kaphatunk az FBI ügynökeinek munkájáról és lehetőségeiről. Kellemes kikapcsolódás volt. Fogok még olvasni a szerzőtől.

Szédültnapraforgó >!
Greg Iles: Hongkongi aktok

Nagyon jó könyv, izgalmas krimi, némi kis szexjelenettel fűszerezve:)
Greg Iles stílusa tetszik, fogok még tőle mást is olvasni.

Rooxy>!
Greg Iles: Hongkongi aktok

Nem volt rossz könyv, bár a történet maga semmi újat nem hordozott magában, a művészettel kapcsolatos információk pedig hamar unalmassá és szárazzá váltak. A fotózásról szóló részek viszont nagyon érdekeltek, egy idő után azt vettem észre, hogy ezeket a részeket várom legjobban.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/01/28/greg-iles-hongk…

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Greg Iles: Hongkongi aktok

Greg Iles minden könyvénél azt érzem, hogy a több, tényleg több lenne. Túlságosan filmszerű, pörgős, ezáltal a karakterek elnagyoltak, nehéz igazán közel kerülni hozzájuk. Ha még száz oldalnyi háttértörténet, anekdota, visszaemlékezés, párbeszéd színesítené a történetet, és tenné élőbbé a szereplőket simán megadható lenne az öt csillag. A másik visszatérő kritikám, a hihetetlenül egyszerű befejezések. E tekintetben Iles német származása ellenére túlságosan amerikai. A fenti, számomra bosszantó észrevételektől eltekintve amúgy a Hongkongi aktok egy sodró lendületű, izgalmas krimi, amely végig leköti az olvasó figyelmét.


Népszerű idézetek

Bla IP>!

Amerikában, ha valakit megmar egy csörgőkgyó, azonnal rohannak vele a kórházba. Vietnamban, ha valakit megmar egy kígyó, leül, és várja a halált. A halál ott az élet része. Sokak számára megváltás.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál · Vietnam
Szédültnapraforgó >!

Számomra a külső csak másodlagos. Felhasználtam arra, hogy előnyösebb munkákat kapjak, bolond lettem volna, ha nem teszem, de engem mégis zavarba hoz. A szépség csupán olyan véletlen genetikai adottság, amely nem az én érdemem.

68. oldal

Szédültnapraforgó >!

Mindannyian elkövetünk szörnyűségeket azokkal szemben, akiket szeretünk, Jordan. Ez emberi tulajdonság.

69. oldal

Szédültnapraforgó >!

Kedvenc könyvem a Rejtelmes sziget. A könyveimet egy reklámkatalógusból rendelem, amelyet a tanárnő osztott ki az osztály minden egyes tanulójának. Emil és a detektívek. Fehér agyar. Meg hasonlók. A pénzzel mindig szűkében vagyunk, de ha könyvekről van szó, anyám tékozlóvá válik. Annyi könyvet rendelhetek, amennyit csak akarok. Itt ülök nap, mint nap, és várom, hogy a könyveim megérkezzenek. Az én könyveim. Egy hónapba is beletelik, de mikor végre megérkeznek, amikor a tanárnő kinyitja a nagy dobozt, és kiosztja a megrendelt könyveket a gyerekeknek, ellenőrizve a címeket az asztalán lévő rendelési listáról, nos , én akkor csakúgy sugárzom. Soha nem a legújabb ruhákban járok vagy a legdivatosabbakban, de mindig előttem tornyosul a legmagasabb könyvkupac. Kisméretű, puhafedeles könyvek, a még nedves nyomdafesték illatát árasztják. Államat a hűvös borítóra helyezem, és már előre várom a bennük rejlő történeteket, és tudom, a többi lány el sem tudja képzelni, mi az ördögöt akarhatok én annyi könyvvel.

328-329. oldal

Szédültnapraforgó >!

Kaiser leteszi a telefont, és bizonyára azon gondolkozik, hogy soha életében nem ismert nőt, aki a zuhany alatti meztelenségből öt perc alatt képes elkészülni.

224. oldal

Szédültnapraforgó >!

A munkám lényegében nem állt másból, mint hogy a világban tudósítsak a halál rettenetes képeiről. A halál akár természetes dolog is lehet, számomra azonban leggyakrabban a gonoszság megtestesítője. És a többi szakmabelihez hasonlóan, akik a halál igazi arcát látják – rendőrök, orvosok, papok – , a fotósok is jóval gyorsabban öregszenek az átlagembernél. Az öregedés nyomai nem feltétlenül láthatóak, de az ember ott érzi őket a csontjaiban és a szíve mélyén. Ólomsúllyal nehezednek rá, melyet a nem szakmabeliek közül kevesen éreznek csupán. Ebben a munkában kevés a nő. Nehéz meghatározni, hogy miért.

6. oldal

Szédültnapraforgó >!

– De ha maga nem az apja stílusát követi, milyen fotósnak tartja magát? Mi hajtja?
– A kényszer. Soha nem hoztam tudatos döntést a munkámat illetően.
– A világot akarja megváltoztatni?
Nevetni kezdek. – Eleinte ez volt a szándékom. Ma már nem vagyok ilyen naiv.
– Pedig talán többet változtatott rajta, mint a legtöbb ember. Mert az emberek gondolkodását formálja, ahogyan a dolgokat látják. És szerintem ez a legnehezebb feladat a világon.

92. oldal

Szédültnapraforgó >!

Könnyű függetlennek érezni magad, amikor fiatal vagy, és úgy érezni, hogy senkire sincs szükséged. De az idő múlásával egyre fontosabbá válik a család.

169. oldal

Szédültnapraforgó >!

Nem gyújtom meg a fürdőszobai lámpát, úgy mosok fogat és arcot. Egy pillanatig morfondírozok, hogy kisminkeljem-e magam, de úgy döntök, nem éri meg a fáradtságot. Ha nem tetszem neki így, ahogy vagyok, nem vagyunk egymáshoz valók.

232. oldal

Szédültnapraforgó >!

A nyugati világban a halállal kapcsolatos magatartás általában a tagadás. A nyugatiak a fiatalságot tisztelik, rettegnek az öregségtől és a betegségektől. És legfőképpen a haláltól. Keleten ez másként van.

135. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz
Colleen Hoover: Verity
Thomas Harris: Hannibal
Gillian Flynn: Holtodiglan
Lisa Jackson: Tegnap éjjel
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Gillian Flynn: Éles tárgyak
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok
Riley Sager: Zárj minden ajtót!
Ania Ahlborn: Vértestvérek