A ​gonosz közel van 18 csillagozás

Greg Iles: A gonosz közel van

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gazdag ​vagy, de nagyon? És szabadulni szeretnél a házastársadtól? Hagyd a nem túl sok előnnyel járó válást, és ne legyenek erkölcsi gátlásaid! Jobban jössz ki anyagilag, és a gyerekeket sem veszik el tőled, ha megunt párodat elteszed láb alól – persze úgy, hogy se a rendőrség, se más ne foghasson gyanút. Gond csak akkor lehet, ha egy FBI-ügynöknő kerül véletlenül a halálosztó hazardírozók, vagyis egy gyémántokat halmozó ügyvéd és egy kísérteties orvos közelébe.
A sebhelyes arcú ügynöknőre, Alexre rájár a rúd: mintha nem lenne elég egy nemrégiben tragikusan véget érő túszmentés és az anyja betegsége, nővére az intenzív osztályon utolsó leheletével megsúgja neki, hogy a férje juttatta a sírba. Az ügynöknő magányos, de elszánt nyomozásba kezd árván maradt unokaöccse miatt is.
Árulás, szex, pénz- és hatalomvágy, őrült eszmék és pokoli gonoszság – a hiúság vásárának hitvány bábjait egy hétköznapiságában is félelmetes figura mozgatja a háttérből. Sikerül-e legyőzni a… (tovább)

Eredeti cím: True Evil

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2008
480 oldal · ISBN: 9789636430214 · Fordította: Tokai András

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

smetalin>!
Greg Iles: A gonosz közel van

Nem volt rossz, de olvastam már kiemelkedőbbet is az írótól! Érdekes elgondolás volt, hogy már „így” is lehet gyilkosságot elkövetni, kicsi lebukási veszéllyel! de mint tudjuk, tökéletes gyilkosság nincs!:) vagy igen, de az meg nem derül ki, igaz!!!
Azt nem értem, és nem találtam magyarázatot sem, hogy Alex nővére, hogy jött rá, hogy a férje megölte, hisz ezzel indult a lavina, a hajsza a gyilkosok után!!!!!

PKA>!
Greg Iles: A gonosz közel van

Akkor kezdj bele, ha legfeljebb két részletben el tudod olvasni. A vége nagyon pörög, nem lehet letenni, csak győzzük kivárni az elején, amíg beindul a történet.

nyolcadikutas>!
Greg Iles: A gonosz közel van

Iles szokásos háttérmunkája után egy alapvetően lineárisan építkező, tökéletes karaktereket felvonultató regényt bocsájtott útjára a szokásos minőségben. A könyv utolsó negyede igazi mestermunka!

briggg>!
Greg Iles: A gonosz közel van

Jó volt, bár kicsit nehezen indult. Az utolsó 100 oldalt csak akkor kezd el olvasni, ha be tudod fejezni, mert ott már nagyon sok minden izgalom történik. Az eleje miatt nem kapott nagyobb pontszámot.

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Greg Iles: A gonosz közel van

Olyan, mint egy gyenge Robin Cook regény. Kicsit túl sok a fantasztikum; a gonosz egy szuperképességekkel rendelkező orvos, a gyilkosságok mikéntje az orvostudomány adott szintjét bőven meghaladja. Semmilyen csavar nincs a történetben, az mindvégig lineárisan halad az előre sejthető végkifejlet felé. Ugyanakkor a történet jól kidolgozott, érdekes, gyorsan követik egymást az események. Greg Ilestől egy kicsit kevés, de összességében azért még átlag feletti olvasmány.


Népszerű idézetek

bgea>!

– Szóval azt mondod – folytatta Biddle –, hogy például szabadjára tudjuk ereszteni ezt a vírust Sanghajban, és…
– És mire az első halálesetek bekövetkeznek, a vírus már tizenöt hónapja exponenciálisan terjedőben lesz. Ott lesz már minden nagyobb kínai városban. És egy egész sor különféle rák következik be, nem lesz mind ugyanaz. Elképzelhetetlen, micsoda káosz lesz belőle.
– De addigra már át kell hogy terjedjen a tengeren túlra is – jegyezte meg Biddle.
Eldon arcáról eltűnt a mosoly. – Igen. Néhány balesetet majd bele kell kalkulálnunk, de csak átmenetileg. Ahogy az AIDS esetében is történt, a legtöbb ország hatalmas programokat indít majd be, hogy megtalálja a járvány elleni védőoltást. Az Államokban pedig a te céged lesz a piacvezető.

372. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Andy Weir: A marsi
Stephen King: 11/22/63
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Harlan Coben: Senkinek egy szót se
Stephen King: Álom doktor
Karin Slaughter: Kín
Dennis Lehane: Titokzatos folyó
Richard Paul Evans: A 25-ös cella foglya