Daredevil ​– A fenegyerek 20 csillagozás

Greg Cox: Daredevil – A fenegyerek

Matt Murdock gyermekkorában egy szörnyű balesetben megvakul, ám a sors tartogat számára még egy csapást: nem sokkal később meggyilkolják az édesapját. Balesete következtében mégis nyer valamit: hallása és tapintása rendkívüli módon kifinomulttá válik, sőt, olyan radarszerű érzékszervvel rendelkezik, mint a denevérek vagy a delfinek.
Felnőttként Matt kettős életet él. Nappal ügyvédként támogatja a New York-i szegényeket, éjszaka pedig maszkot öltve, könyörtelen eszközökkel szolgáltat igazságot. Megismeri a szerelmet, ám a gyönyörű görög nő révén hamarosan szembekerül a város alvilágának vezérével, a Bűn Királyával.
A fellángoló küzdelemben összecsapnak a jó és a gonosz erők, ennek ellenére New York lakói nyugodtan alhatnak, hisz aki vigyáz rájuk nem más, mint Matt, a fenegyerek, az ember, aki nem ismeri a félelmet.

Eredeti cím: Daredevil

Eredeti megjelenés éve: 2003

Szukits, Szeged, 2003
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639441546 · Fordította: Szántai Zsolt

Franklin Percy "Foggy" Nelson

Syssy922>!
Greg Cox: Daredevil – A fenegyerek

Eddig csak a 2015-ös Daredevil sorozatból ismertem a sztorit és azt nagyon megszerettem. Úgyhogy amikor találkoztam a könyvvel egyértelmű volt, hogy beleolvasok. A beleolvasásból az lett, hogy le se tudtam tenni és majdnem egyhuzamban olvastam ki.
Nyilván más, mint a sorozat, főleg mivel a 2003-as filmből íródott. A sorozathoz képest ez sokkal kevesebb és több részletben is eltérő. De igazából nekem ez is nagyon tetszett. Bár lehet, hogy én a történéseket kiegészítettem magamban a sorozattal és azért is éreztem jónak?
Ami eddig nem tudom hogy kerülte el a figyelmemet és emiatt totál újdonság volt, az Elektra neve, eszembe se jutott, hogy görög név. Tetszettek a mitológiás utalások is.
Mindenképp megnézem most már a filmet is valamikor, még ha nem is fog tetszeni, aztán majd elválik.

Brigi007>!
Greg Cox: Daredevil – A fenegyerek

Emlékeim szerint a film megnézése előtt olvastam és határozottan nem volt rossz. Csak hát ha jól tudom, akkor ez a filmből készült és nem fordítva, így a kettőt összehasonlítva nem nagyon ad pluszt =/

GoneTom>!
Greg Cox: Daredevil – A fenegyerek

Tetszett…egyszer-kétszer olvasható light-os történet…ahogy a film is.

gater>!
Greg Cox: Daredevil – A fenegyerek

A filmet előbb láttam, de a könyv sokkal jobban tetszett. Érdekesebb volt ,jobban beleláttunk a szereplők fejébe és kicsit több plusz dolog van mint a filmben. Határozottan jó könyv!

András_Bozsoki>!
Greg Cox: Daredevil – A fenegyerek

A mindenfelé fellelhető sok negatív kritika ellenére nekem mind a könyv, mind a film tetszett.
Bizonyára jobban is meg lehetett volna írni mind a könyvet mind a filmet, de ezt a fajta nyavajgást amit bemutatott a publikum, nem értem.

Leliana >!
Greg Cox: Daredevil – A fenegyerek

Amikor megláttam a boltban, és először kérte, hogy hozzam magammal, nem voltam benne biztos, hogy jó ötlet, de aztán mégiscsak velem jött. :) Nagyon nem bántam meg. A filmet is szerettem régen, és ebben sem kellett csalódom. Nem igazából zavar az sem, hogy a forgatókönyvéből íródott, ez kicsit olyan, mint a tyúk vs. tojás vita, nem számít, melyik volt korábban. Annak ellenére, hogy általában el szoktam felejteni a filmek tartalmát, itt szinte mindenre emlékeztem, pedig nagyon régen láttam már, viszont így sem volt unalmas, határozottan élveztem. Az egyik kedvenc „szuperhősös” történetem :)

virrasztó>!

…a Sátán munkáját szinte minden esetben emberek végzik.

virrasztó>!

Ez valami rekordkísérlet akar lenni? – kérdezte. – Megismerkedsz egy nővel, és kihagyod a kapcsolatot, hogy minél hamarabb rátérhess a szakításra? – Elismerően füttyentett. – Ez aztán az időtakarékosság!

virrasztó>!

Kinyitotta a mosogató fölötti kis ajtót. Ebben a szekrényben tartotta az elsősegélykészletét, a fertőtlenítőket, a tapaszokat, a gézt, a peroxidot. Ezek nélkül egyetlen valamire való nagyvárosi hős sem létezhet.

virrasztó>!

A mennyek országa, ahonnan tanácsot kaphatott volna, iszonyú távolinak tűnt.

virrasztó>!

Elég sok apát megöltem. Melyik volt a tiéd?

virrasztó>!

Vajon az ilyen alkalmakra külön nyomtatnak kártyákat? – villant át Foggy agyán. Ráírhatnák például, hogy „Fájó szívvel búcsúzunk tőled, akit oly brutálisan gyilkoltak meg a házunkban!”

virrasztó>!

Matt elvette a tollat, lehajolt a zárhoz, és nekilátott, hogy kinyissa.
– Mit művelsz, MacGyver? Ezt is az egyetemen tanították? Aznap biztos hiányoztam… – hebegett Foggy. – Mondd csak, a tulajdonjog, vagy a büntetőjog előadáson mutatta meg a professzor?

Kapcsolódó szócikkek: Franklin Percy "Foggy" Nelson
virrasztó>!

Nem. Nem kérek kegyelmet. Ezt általában tőlem kérik.

virrasztó>!

Újabb forró légáramlat érkezett az alagútból; ismét szerelvény közeledett. Daredevil nem látta a reflektorokat, de sejtette, hogy fényesen világítanak.
– Látod a fényt az alagút végén? – kérdezte Quesadától nyugodtan. – Nos, az nem a mennyország kapuja.

Nocharity>!

Vidámsága millió apró szilánkká robbant, s ezek a szilánkok mintha mind, mind a szívébe döfődtek volna.

25. oldal, 1. fejezet