Húzós ​szerelem 22 csillagozás

Greff Magdi: Húzós szerelem

Különleges regény a sportról és a szerelemről.

Réka kajakozik, és állatorvosi egyetemről álmodik, ám a szocializmus alatt egy dezertőr gyereke az utolsó, aki bejuthat egyetemre. Egyetlen esélye a sportösztöndíj, és egyetlen dobása egy verseny Belgiumban. A csapattal tart egy furcsa, örökké jegyzetelő fickó, és egy undok orosz versenyző. Képes lesz Réka megnyerni a versenyt, ahol a jövője a tét? Ha mindez még nem lenne elég, feltűnik a színen Szőke, egy vagány új sporttárs, de Ádám, a régi barát is másféle érdeklődést mutat.Melyikük a nagy szerelem?

Réka izgalmas utazásra indul, ahol nem csak a vízen kell helyt állnia, de a szívügyekben is, mert nem minden az, aminek látszik, egy olyan korban, ahol minden szóra vigyázni kell.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571605

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Réka


Most olvassa 3

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Greff Magdi: Húzós szerelem

„…karjai között megérkeztem valahová, ahová eddig nem is sejtettem, hogy menni akarok.”

Annyira nagyon szerettem. Mert számtalanszor megnevettetett, és mert a nevetés mellett képes volt mély érzelmeket is megmozgatni bennem. Mert ez a könyv valójában nem egy könnyed történet. Egy eléggé nehéz és számomra borzalmas kort mutat be úgy, hogy közben mégis képes vagy nevetni és átadni magad egy igazi húzós szerelemnek.
Rékát már a kezdetektől fogva szerettem, és be kell valljam, igazi Szőke rajongó lettem. *-*

3 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Greff Magdi: Húzós szerelem

A kor amiben ez a regény játszódik, az én fiatalságom kora. Ezzel nem volt bajom, jól esett nosztalgiázni, bár kevesebb popkult utalás is több lett volna az elégnél. A problémám a cselekménnyel volt, szó szerint annak hiányával. Nem tudtam azonosulni a szereplőkkel, egyik sem került közel hozzám. Nem volt izgalom vagy fordulat, egy mondattal el lehet mondani a történetet.
A szerző egyébként nagyon szimpatikus, remélem a későbbi műveiben olvashatok majd erős karakterekkel megírt, mély érzelmekről szóló regényt.

5 hozzászólás
>!
Media_Addict_Hu
Greff Magdi: Húzós szerelem

Csodálatos írói debütálás, a könyv pedig egyszerűen letehetetlen. Greff Magdi jól elkapta a ’80-as évek disztópikus hangulatát, emellett viszont a történet tele volt vicces, jópofa és romantikus pillanatokkal, miközben végig ott tombolt bennem az érzés: bár ott lehetnék én is a srácokkal.

» http://sorok-kozott.hu/2017/11/konyvkritika-greff-magdi…

>!
beccaelle
Greff Magdi: Húzós szerelem

Elöljáróban annyit, hogy nagyon-nagyon-nagyon tetszett és ajánlom mindenkinek. Hamarosan a blogon is kifejtem bővebben, miért. :)

4 hozzászólás
>!
Ács_Milán 
Greff Magdi: Húzós szerelem

A Vörös pöttyös könyveknek elsősorban nem az én korosztályom az olvasói célközönsége, de ettől függetlenül nekünk, idősebb olvasóknak is élvezhető és szórakoztató lehet egy ilyen könyv, mint jelen esetben ez a regény.
A történet olvasása közben nosztalgikus hangulatba kerültem. Visszarepülhettem egy kicsit az időben, a saját tinédzserkoromba. Abba a tinédzserkorba, amikor még kazettás magnó és walkman volt a menő, a nyugati autók helyett még Daciák, Skodák és Wartburgok hasítottak az utakon. Amikor csakúgy, mint a történet szereplőinek valutát kellett váltani külföldre utazás előtt és amikor még Csehszlovákia volt…
Alapvetően nagyon szórakoztató és humoros volt a történet, amiben egy kis romantika is helyet kapott. Fiatalok! Olvasásra fel!

>!
Mpattus P
Greff Magdi: Húzós szerelem

A karaktereket alapvetően nem igazán tartottam egyedieknek, bár attól, hogy a jelentősebb szereplők más-más kultúrából, eltérő szocializációs közegből érkeztek, hihetetlenül jól biztosította, hogy a sztorit (és a korszellemet) több nézőponton/szemüvegen keresztül is megismerhessük – a disszidens szülők gyermekétől kezdve, a szabadabb északról érkezett fiún át, egészen a közvetlen szovjet uralom alatt nevelkedő, hűvös, ám szabadságra vágyó lányig. Érdemes ezekre is figyelmet fordítani olvasás közben.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/11/greff-magdi-huzos…

>!
Dora_Rakosi
Greff Magdi: Húzós szerelem

lányom(13) olvassa, behúzta.vicces, érdekes, lendületes.Mivel az én gyerekkorom idején játszódik, alig várom, hogy én is elkezdhessem. :)

>!
ljudit
Greff Magdi: Húzós szerelem

Gratulálok a szerzőnek! Nagy élmény volt újra egy kicsit a 80-as években lenni, persze értettem az egész közeget, hisz abban éltem egykor. Nagy szám volt akkoriban, ha részt vehettünk egy-egy külföldi versenyen. Szórakoztató, sportos sztori, a szocializmus korszakának keserű ízeivel, igazi retro elemekkel, kajakozó tinédzserekről nemcsak tinédzsereknek. Ajánlom felnőtteknek és fiataloknak egyaránt!

>!
Fehérfoxi
Greff Magdi: Húzós szerelem

Nagyon nyers, nagyon nem vonz be, nincs sármja a könyvnek. Versenyről (is) szól, de közben nem drukkolunk igazán senkinek, mert unjuk.


Népszerű idézetek

>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– Tudni akarom, hogy miről beszélgetnek! – fordult hátra Géza.
Megköszörültem a torkom, de mire kinyitottam a számat, addigra Szőke válaszolt.
– Csak éppen megkérdeztem Rékát, hogy járna-e velem.
Géza arca vörös lett az indulattól, és Ádám kényelmetlenül fészkelődött mellettem.
– Nem tartom jó ötletnek, sőt kifejezetten károsnak tartom az elképzelést – hápogta Géza.
– Ha nem lehet, akkor nem lehet – vonta meg a vállát Szőke, majd hozzám hajolt. – Csak vicceltem – súgta. – Nem érdekel Géza véleménye. Felőlem járhatunk.

>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– Ez igazán nagyszerű volt – tapsolt hangosan Tibi bá’ a produkció végén, és a társaság ettől valamelyest magához tért. – Vegyetek érzékeny búcsút egymástól, és irány befelé! Tíz perc!
– Elbúcsúzhatok tőled? – karolta át Gábor Marcit, és csücsörített a szájával.
– Nem kell, szivi, én veled maradok. Melletted alszom ma is – mondta unottan Marci.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Mindenki, akit szeretek, fontosabb a személyes boldogulásomnál! Én képtelen vagyok becsapni és elárulni másokat, csak azért, hogy nekem jobb sorsom legyen. Mert szeretem őket, és abba nem fér bele az önzés. És soha nem fogom elfogadni az indokaidat, hogy te miért tetted meg ezt velem! Mert azok nem indokok! Nincs elfogadható indok arra, hogy egy anya elhagyja a lányát.

345. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Réka
>!
Tóth_Orsolya_3 P

…karjai között megérkeztem valahová, ahová eddig nem is sejtettem, hogy menni akarok.

357. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Réka
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Szőke a két keze közé fogta az arcom, és gyengéden, de határozottan megrázta a fejem. Mélyen a szemembe nézett.
– Érted most már?
Bólintottam, hevesen átkaroltam a nyakát, majd csúnyán zokogva elbőgtem magam.
– Réka, jól vagy? – kérdezte Lacus.
– Igen – bömböltem.
– Mégis inkább csókolózzatok – ingatta a fejét Lacus.
– Egy pillanat, meglesz az is, csak megfékezem a takonyáradatot.
– Nagyon bunkó vagy – hüppögtem.
– Tudom. Egy nagyon szerelmes bunkó.

357. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tavi Kata: Szívkeringő
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
J. L. Armentrout: Origin
Cassandra Clare: A hercegnő
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Cassandra Clare: Üvegváros
Kerstin Gier: Zafírkék
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Shift – Változás