E ​mint eltörölni (Új X-Men 1.) 61 csillagozás

Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

A Homo superior és az emberek közötti kapcsolatok egyre csak romlanak. Naponta születnek új mutánsok, akiknek útmutatásra lesz szükségük a dühük kordában tartására és arra, hogyan használják felelősséggel az adottságaikat. Ilyen vészterhes időkben még nagyobb szükség van Xavier tehetséggondozó iskolájára, ám mind Xavier professzor, mind az általa alapított X-Men nemsokára egy rég elfeledett ellenfél próbatétele elé állnak, aki hamar lidércnyomássá változtathatja az álmaikat.

A gyűjtemény a New X-Men 114-117. számát tartalmazza.

Eredeti mű: Grant Morrison: New X-Men 1. – E Is For Extinction

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

>!
112 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Frank Quitely, Ethan Van Sciver, Tim Townsend, Mark Morales, Dan Green, Prentiss Rollins
>!
Fumax, Budapest, 2007
102 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638760692 · Fordította: Bárány Ferenc · Illusztrálta: Frank Quitely, Ethan Van Sciver, Tim Townsend, Mark Morales, Dan Green, Prentiss Rollins

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

580 tag · 655 karc · Utolsó karc: 2019. május 23., 21:22 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jean Grey · Bestia / Henry "Hank" McCoy


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
GytAnett P
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

Bevallom, nem sok közöm van bármilyen képregényes világhoz, ezt a kötetet is a páromnak vettem, hátha meghozom a kedvét az olvasáshoz, végül én olvastam el. :D
Az előszó a korábbi ismeretek hiánya miatt nagyon hasznos volt, a történet eléggé durr bele módon kezdődött, fogalmam sem volt róla, hogy miről van szó, és ez nagyon sokáig meg is maradt. Jó ideig nem akart összeállni a történet, de a végére szerencsére egy egészet alkotott a kötet. Sajnos a folytatást nagyon kívánná, határozottan felkeltette az érdeklődésem, így kíváncsi lennék, hogy mi is lett a történet vége.
A rajzok nekem tetszettek. Láttam, másoknak pont ez nem jött be, de mivel más X képregénnyel még nem találkoztam, nincs viszonyítási alapom. :)
Érdekes volt számomra, hogy a mutánsoknál is fejlettebb (?) faj felbukkanhat. spoiler
Sajnálom, hogy nem jelent meg a folytatása.

2 hozzászólás
>!
elge76 P
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

Ez nagyon jó volt. Nem is tudtam, hogy X-professzorral kapcsolatban ilyen sok új infó ki fog derülni. Tetszett, csak kár hogy függővéggel ér véget, és úgy tűnik soha nem is lesz folytatása, legalábbis magyarul. :I

>!
Dávidmoly
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

Nem vagyok nagy X-Men rajongó, de úgy tűnik, hogy Emma Frost lesz a kedvenc mutánsom (annak ellenére, hogy valami érthetetlen okból folyton olcsó prosti jelmezt adnak rá). Egyszerűen vagy ő kapja a legjobb szövegeket, vagy az, akivel éppen beszél, és az E, mint eltörölni is akkor él igazán, amikor ő van színen. A történet némileg kidolgozatlan spoiler, viszont a rajzolás az rettentően ronda (még Bestia néz ki tűrhetően, de a többiek igen ocsmányak). Összességében ez a Frost-bónusszal együtt is csak három Louis Vuitton táska az ötből.

>!
Morn
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

Pörgős, izgalmas kötet volt, tetszett, ahogy előhúzták az evolúciót, és teremtettek egy kis spoiler hangulatot. Pluszt ad hozzá az a kevés magánéleti dráma, szerencsére nem volt belőle túl sok, de nem is volt hanyagolva, így tényleg emberiek maradhattak a szereplők. A lezáratlan véggel sem volt problémám, de örülök, hogy ennek a folytatásával nem vár olyan sokat a Hachette.
A rajzok eléggé felemásra sikerültek. Az új uniformis, meg pl. Rozsomák kinézete nagyon is megfelelt az elképzeléseimnek, de volt egy-két fura megoldás, pl. mikor megsérülnek, mintha kb szétfolyna az arcuk. No meg Emma szokott cafka jelmezét sem értem, miért dobják már el. Pedig érdekes egy karakter, szerintem. Meg az utolsó füzetekben is mintha Charles máshogy nézne ki, elég csak az arcára vetni egy pillantást spoiler.
Mindenesetre nagyon is várom a folytatást!

>!
112 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Frank Quitely, Ethan Van Sciver, Tim Townsend, Mark Morales, Dan Green, Prentiss Rollins
>!
PAVideoStudio
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

A történet in medias res kezdődik, bár néhány dolgot megtud az olvasó az előzményekről, és kvázi cliffhangerrel végződik, de ennek ellenére izgalmas és fordulatos olvasmány. Tanulva az Új mutánsok képregénynél előforduló ragasztási rendellenességből, ezt már nem nyitottam teljesen szét. Hogy ne peregjen lapokra úgy szorítottam a füzetet, hogy egyszerűbb lett volna satuba fogva lapozgatni. Viszont nem esett szét. Hurrá! Győzelem! A történet szerint Bolivar Trask fogorvos unokabátyja segítségével egy rusnya banya az őrrobotokat bevetve meg akarja semmisíteni a mutánsokat, amihez azonban Xavier tanoncainak is lesz egy-két szavuk. Szóval a szokásos klisék, bölcsességek. Az emberi alakok megrajzolása nem tetszik, bár van pár művészi megoldás az utolsó számban. A nem-ember mutánsok viszont végig szép ábrázolást kaptak és a tájak, gépek, stb. Azért Jean és Emma dögösebben is nézett már ki. Mindenesetre egy olvasást megérdemel, de azért az Új mutánsok jobban tetszett.

>!
TribeBubu
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

A sztori telitalálat, nagyon X-Menes. Viszont a figurák szerintem ostobán néznek ki. Ügyes a színezés és a kihúzás, de annyira rombolja számomra az egészet a grafikai stílus, hogy csak amiatt annyit veszített nálam az értékéből ez a füzet, hogy másfél csillaggal lejjebb kellett értékelnem a maximálisnál.

>!
FitzwilliamDarcy667
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

Sajnos ugyanazt a megszokott sztorit hozza mint amit már megszoktunk. Jön valaki aki ki akarja irtani a mutánsokat és az X-Mennek meg kell akadályoznia ezt. A rajzstílus elmegy, nem dobtam hanyatt magamat tőle, de nem is volt csúnya. Viszont indokolatlanul sok volt benne a véres/gore jelenet. Ez pont egy erősen középszerű X-Men képregény lett csak.

>!
Nelli0805 
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

Sajnos a rajzok miatt nem tudok ennél több csillagot adni, egyáltalán nem tetszik. :/ A történetbe nehéz volt beleélnem magam, mert az arcok nem tükrözték azt, amit a szereplők mondanak. Nem is igazán tudnám értékelni magát a történetet, hiszen az egészet csak nagyvonalakban ismerem.

>!
Brigi007
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

Van egy olyan érzésem, hogy én nagyon rossz helyen nyúltam bele a sorozat olvasásába, mert pl. azt, hogy pontosan kicsoda is most Emma Frost és kinek az oldalán áll, azt ez a kötet alapján nem sikerült összeraknom. Ugyanakkor a kötet vége is olyan, hogy ordít azért, hogy folytassam tovább az olvasást, csak ugye mivel? Szóval ha valaki esetleg meg tudna dobni egy olvasási sorrenddel ezekhez, azt iszonyatosan megköszönném.

Ugyanakkor viszont szerintem elég jó kötet volt, voltak benne nagyon ütős poénok, a két kedvencemet ki se tudtam írni, mert annyira a képi világgal operált.

Viszont ha őszinte akarok lenni, akkor azt is be kell vallanom, hogy az én fejemben így van helyesen az összefüggés:
E, mint @Zonyika!

1 hozzászólás
>!
Aranymag
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni

Azt tudni kell, hogy nagyon távol áll tőlem ez a világ, az elején azt sem tudtam, most akkor hogy kell nézni, olvasni, folyamatosan a két oldalt, vagy csak oldalanként, utoljára azt hiszem Garfield képregény volt a kezemben kb. úgy 10 éve.
Viszont ezt rettentően élveztem. A rajzok szuperek, ami nekem eszembe jutott az a sok japán manga világa, és tudom, hogy ugye nagyon sok képregényt az inspirál. Olyan mintha az ember egy rajzfilmet nézne közben.
A történet ahogy belőttem valahogy a legújabb film Az eljövendő múlt napjai környéke előtt játszódhat, de a szörny már benne van. A Fehér hajú leányzót nem igazán tudtam hova tenni, hogy ő volt -e már, vagy még lesz, de érdekes karakter. Az meg még érdekesebb, hogy Farkas (mert nekem ő Farkas, én a filmeken szocializálódtam) a képregényben Rozsomáknak lett fordítva.


Népszerű idézetek

>!
Brigi007

Küklopsz: Itt ne füstölj, kérlek, Rozsomák. Neked ott az önregeneráló képességed, nekünk ez az egy tüdőnk van.

2 hozzászólás
>!
Brigi007

Rozsomák: Vajon mennyit fizethetett Xavier ezért a kis repülő kütyüért?
Küklopsz: Nyugi. Több légi katasztrófát éltem túl, mint bármelyik másik mutáns. Ne félj, majd fizet a biztosító.

6 hozzászólás
>!
Brigi007

Jean: Üditőt?
Bestia: Csak diétásat.
Jean: Minek? Úgyis 300 kilót nyomsz.
Bestia: Na és? Nem akarok elhízni. Ugrándozom is eleget. A mostani bestia-alakom talán kapcsolatban van az idei mutáns gyerekszaporulattal. Napfoltaktivitás, mániákus-depressziós kilengések; úgy érzem magam, mint egy hindu szexisten, Jean. Írok erről egy tanulmányt, ha majd ismét meg tudom fogni a tollat.

1 hozzászólás
>!
Brigi007

Mutáció. Véletlenszerű változás a génállományban, mely éppúgy lehet áldás, mint átok. Az, aki képes a saját javára fordítani az anyatermészet szeszélyeit, behozhatatlan előnyre tesz szert a többi fajjal vívott harcban, mely során elvész az, aki képtelen alkalmazkodni. E végtelen harc következtében jutottunk el az egysejtűektől bolygónk jelenlegi domináns fajáig, az emberig.
És bármennyire is megnyugtató volna így hinnünk, a folyamat itt nem állt meg…

>!
Brigi007

Farkas: Hé, fiú! Nincs valami használható mutánsképességed?
Fiú: Három arcom van, haver, és mindhárom disznószerű. Ilyesmire gondoltál?

>!
Brigi007

Három arcú mutáns: Fiúk, ti a jóképű mutánsok vagytok, mi?
Farkas: Szép, hogy észrevetted, Ronda John.

>!
Dávidmoly

Jean Grey: Mitől vagy te ilyen rohadék, Emma?
Emma Frost: A származás, kedvesem. Az előkelő közeg.

63. oldal

>!
Dávidmoly

Scott Summers / Küklopsz: Emma… tudtam, hogy nem fordítasz hátat nekünk.
Emma Frost: Édes vagy, de nem miattad jöttem vissza, Scott, csak a táskámért. Szerencsédre ez Louis Vuitton márka…

73–74. oldal

>!
Dávidmoly

Milyen érzés, ha valaki ráokádik a lelkedre, Henry?

91. oldal

>!
TribeBubu

[Jean Grey]: Üdítőt?
[Bestia]: Csak diétásat.
[Jean Grey]: Minek? Úgyis 300 kilót nyomsz.
[Bestia]: Na és? Nem akarok elhízni.

Kapcsolódó szócikkek: Bestia / Henry "Hank" McCoy · Jean Grey

A sorozat következő kötete

Új X-Men sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Stan Lee: Az Ezüst Utazó: Példabeszéd
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!
Brian K. Vaughan: Saga 1.
Mike Mignola: Hellboy 1.
Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 1. – Apokalipszis szvit
Carl Barks: Donald kacsa kalandjai 1. – A nagy fogás és más történetek