10X 6 csillagozás

Az egyetlen különbség siker és kudarc között

AZ ​EGYETLEN KÜLÖNBSÉG SIKER ÉS KUDARC KÖZÖTT

„Grant Cardone fején találta a szöget: elárulja, hogyan érnek el az emberek sikert az élet bármely területén.” Brian Tracy

A könyv olyan életfelfogást szeretne létrehívni, amely minden sikeres emberre jellemző. Célozzuk meg azt, ami tízszer magasabban van, mint ahol most vagyunk, és ha alatta is maradunk a várakozásnak, messzebbre jutunk, mint ha megőriztük volna életünk jelenlegi állapotát. Megtanít bennünket:

hogyan valósítsunk meg korábban elérhetetlennek hitt célokat,
hogyan tűzzük ki helyesen a céljainkat, és hogyan garantáljuk, hogy el is érjük őket,
hogyan teremtsünk soha nem látott boldogságot és elégedettséget az életünkben,
hogyan sarkalljuk magunkat a félelem erejének segítségével… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Guruló Egyetem / MotiBooks, Budapest, 2020
320 oldal · ISBN: 9786155420573 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
MotiBooks, 2020
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155420566 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Grant Cardone: 10X Az egyetlen különbség siker és kudarc között

„A siker nem veled történik, hanem miattad.”

Jó könyv ahhoz, hogy felrázzon a tespedtségből, lustaságból, tétlenkedő halogatásból, kifogásokat kereső magyarázkodásokból, mások hibáztatásából. A siker az összeszedetteké és a tevékenyeké. Felhívja a figyelmet, hogy miért fontos a személyes részvétel, a kreativitás, ahelyett, hogy másoktól várjuk a megoldást, hogy félgőz helyett teljes erőbedobással érdemes csinálni azt, amivel valóban akarunk foglalkozni. Ösztökél, hogy emelkedjünk ki a tömegből – versengés helyett uralva a kihasználatlan területeket.

Rossz könyv ahhoz, hogy
– elengedd a szükségtelen teendőket (a könyv szerint a siker kulcsa: „tarts kézben mindent”),
– tisztázd kereteidet, határaidat, hogy rendezettebbé tedd az életedet (a könyv inkább a korlátok áttörésére buzdít),
– időt szánj a feltöldődésre, pihenésre (a visszahúzódó magatartást a szerző megveti),
– megéld, milyen a kényszerűségtől mentes cselekvés, az elégedett nyugalom (a könyv szerint a sikerhez „állandó, szünet nélküli erőfeszítést kell tenni”, „a mennyiség fontosabb, mint a minőség", „minél nagyobb az erőfeszítés, annál nagyobb a „szerencse” esélye”, „a megszállottság nem betegség, hanem adomány”).

A 10X-es teljesítmény nem minden. A teljes élet az.
A Yang nem működőképes a Yin nélkül.
(De azok, akiknek az élete se yin, se yang oldalra nem billent, hanem csak belesüppedtek a középszerű kiegyensúlyozottságba, és úgy érzik, nem tartanak semerre, hasznos ösztönzést meríthetnek e könyvből.)

mandyedi>!

Grant Cardone: 10X Az egyetlen különbség siker és kudarc között

Kellemes csalódás volt a könyv. Eleinte olyan érzésem volt hogy a „10x szabály" kifejezés lesz papagáj módjára ismételve különböző sikertörténetekkel megtűzdelve. Végül is az első része igaz lett, de a könyv számos olyan dologra kitér, ami gondolatébresztő lehet és megváltoztatja a hozzáállásunkat az élethez. Nem feltétlenül értek egyet minden állításával és nem mondom hogy a könyv, úgy ahogy van segíthet a problémáink leküzdésében, de az első lépések megtételéhez nagy segítség lehet.
Másik lehetséges buktatónak gondoltam, hogy a könyv csupán a motiváció érzését adja el, de a gyakorlati feladatok az egyes fejezetek végén hozzáadják azt a pluszt, amivel több lesz, és erre a szerző is kitér, hogy a motiváció önmagában nem elég, mert cselekedni kell.

FélszipókásŐsmoly >!

Biztosíthatok mindenkit, hogy amikor rossz dolgok történnek jó emberekkel, a jó embereknek több közük van hozzá, mint amennyiért általában felelősséget vállalnak.

Tarts kézben mindent!

FélszipókásŐsmoly >!

Aki korlátozza potenciális sikerét, határt szab annak is, hogy mit tesz meg a siker megteremtéséért és megtartásáért.

Mi a 10X-es szabály?

FélszipókásŐsmoly >!

A gyakran használt kifejezés ellenére sincs „váratlanul jött siker”. A sikert korábbi tettek előzik meg, és mindegy, hogy látszólag mennyire jelentéktelenek, vagy milyen régen került rájuk sor.

A siker a kötelességünk