A ​penge éle (Kereszteslovagok 6.) 21 csillagozás

Graham Shelby: A penge éle

Tremelliont, a Falkanok megközelíthetetlen hegyi várát felkeresi Vaulmier úr, a Jeruzsálemi Királyság kincstárnoka és szépséges leánya, Christiane. Adományokat gyűjtenek a harmadik keresztes hadjáratra Szaladin szultán ellen, és meg is kapják a Falkanok minden vagyonát, Sir Geoffrey Falkan nagyobbik fia, Ranulf mérhetetlen dühére. Ranulf nem is marad tétlen: orvul meggyilkolja a kincset szállító apját, és elrabolja a pénzt. Baynardot, a kisebbik fiút azonban megigézi az Ügy – és Christiane bája. Véres harcban visszaszerzi az adományt, és elhatározza, hogy mindenáron eljuttatja a Szentföldre. Két kísérőjével, Guthric várnaggyal és Quillonnal, az orvhalásszal ezer veszélyt vállalva teszi meg az utat Cornwalltól Akkóig, rablókkal, kalózokkal, katonákkal küzdve meg, miközben árnyékként követi mindenhová Ranulf bosszúja.

>!
Árkádia, Budapest, 1991
372 oldal · ISBN: 9633071822 · Fordította: Szentgyörgyi József

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Morgiana>!
Graham Shelby: A penge éle

Nagyon élvezetes, pörgős kalandregény, azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
Igazából hozza a műfaji sajátságokat, megvan a hős (vagyis inkább a Hős), akit tragikus sorscsapások érnek, de mindig felülemelkedik rajtuk.
Megvan a Gonosz (a testvér) aki megkapja méltó büntetését a könyv végén.
Megvannak a harcok, az intrikák, a szeretett szereplők halála. (Tehát szinte az összes klisét ki lehet pipálni:))
Mindezt Shelby-nek sikerült egy cseppet sem unalmas, izgalmas történetté összegyúrnia, egy igazi kalandregénnyé, némi jellemfejlődéssel megspékelve.
Én mindenesetre nagyon élveztem.

GoneTom>!
Graham Shelby: A penge éle

Ezt is régen olvastam és nem maradt meg bennem, hogy pontosan milyen. Viszont mivel ez egy utolsó kötet (6. a hat kötetből…) így ha valamilyen úton-módon elolvasom az első két könyvet (osztozva az ezt megelőző 5 köteten kihagyva a harmadikat [???]) akkor ezt ismét el fogom olvasni. Addig marad 4 csillaggal.

nyolcadikutas>!
Graham Shelby: A penge éle

Tetszetős, izgalmas, korhű történet elfogadható prezentációban. Az író regényfolyamának színvonalához ugyan nem mérhető, de önmagában is elfogadható mű.

verity777>!
Graham Shelby: A penge éle

Nekem nagyon tetszett. Igazán izgalmas volt, fordulatos, korhű, jó történelmi háttérrel.

semmilyen>!
Graham Shelby: A penge éle

Nagyon szeretem a történelmi regényeket. Shelby 2 könyvét már régebben olvastam a keresztes háborúkról, azok is nagyon tetszettek.
Ez a regény nem annyira a történelmi tényekre, inkább a történetre fókuszál.
Aranyos kis szerelmi történet, egy mesébe illő kaland közepette.
A rosszfiú idősebb és a jófiú fiatalabb testvér versengése közepette. Sajnos a vége eléggé drámaira sikeredett.
Minden esetre az írónak ez a könyve sem nem volt rossz, bár többet vártam.

Orbantorgyan>!
Graham Shelby: A penge éle

Izgalmas történelmi háttérrel (keresztes háborúk), egzotikus tájakon játszódó kalandregény. Az interneten találtam, pdf formátumban olvastam. Nagyon érdekel a történelem, így érdekfeszítőnek tartom a regényt. Ez a műfaj is jól bejáratott, igazi klasszikusok is születtek a műfajban. Ez a regény jól megírt, de még nem klasszikus.

bozs>!
Graham Shelby: A penge éle

Izgalmas, lendületes, mozgalmas könyvet tarthattam a kezemben. Volt benne szerelem, sok gyilkolászás, átverések, börtönből szabadulás.
A vége miatt vontam le a csillagokból, mert ha anno ügyes marketingese lett volna az írónak, akkor még egy részt írhatott volna belőle. Az első 300 oldal tömm, mint 1 évet részletesen leír, a maradék 70-en pedig összedob 2 hónapot és a végső leszámolást. Ki érti ezt!?

Vierre>!
Graham Shelby: A penge éle

Útleírás a keresztes hadjáratok idejéből. Azaz, hogyan is jutott el egy lovag Cronwallból Akkóba. Szerelemmel, kalanddal, kalózokkal és minden egyéb nyalánksággal fűszerezve.


Népszerű idézetek

Vierre>!

…Legalábbis addig nem, míg rá nem teszitek kezeteket.Márpedig az nem lesz könnyű, mert én nemcsak csúnya vagyok, de nagyon csúnyán is tudok viselkedni.Sőt, az igazat megvallva, még rondábban is.

353. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Umberto Eco: Baudolino
Ken Follett: Az idők végezetéig
Bernard Cornwell: A tél királya
Robert Louis Stevenson: A fekete nyíl
Philippa Gregory: Három nővér, három királyné
Anne O'Brien: A szűz özvegy
Christian Rosenkrautz: Jeruzsálem pusztulása
Jiři Sotola: Tizennyolc Jeruzsálem
Jarosław Iwaszkiewicz: Vörös pajzsok
Robyn Young: A Testvériség