Mechanicum (The Horus Heresy 9.) 26 csillagozás

A tudás hatalom
Graham McNeill: Mechanicum

Ahogy az árulás lángjai végigsöpörnek a Birodalmon, Hórusz leigáz és elpusztít mindenkit, aki ellene szegül. A Marson a kohóvárosok a galaxist átszelő expedíciós flották számára termelik a hadianyagot, így a Mechanicum papságának szülőbolygója feletti uralom kulcsfontosságúvá válik a közelgő háborúban. A Hadúr ügynökei elhintik a lázadás magvait, s egymás ellen fordítják a korábban hűséges kohókat és a hatalmas titán légiókat. Miközben suttogva terjed a Vörös Bolygó felszíne alatt rejtőzködő ősi gonosz, a Sötét Mechanicum felemelkedik…

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Tuan, Budapest, 2017
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940642 · Fordította: Molnár Orsolya

Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

KerekesCs P>!
Graham McNeill: Mechanicum

Graham McNeill: Mechanicum A tudás hatalom

Amikor astartesek kerülnek a képbe, már az is rendkívüli módon kitágítja a harc és a háború perspektíváját, de amikor titánok tűznek össze, olyan léptékűvé válik a csata, a vérontás és a küzdelem, amitől egyszerűen kiráz a hideg. A Mars sorsának alakulása is érdekes volt, de a hadigépek ütközetei (titánoké és lovagoké egyaránt) voltak a kedvenc részeim a könyvben.

Balázs_Erőss>!
Graham McNeill: Mechanicum

Graham McNeill: Mechanicum A tudás hatalom

Kissé csalódtam McNeillben. A Fulgrim után ez elég komoly minősgbeli visszalépés tőle.
Az is lehet, hogy ha a Mechnikum érdemben belekeveredik egy könyvbe, akkor az ugyanolyan nehézkessé válik, mint az általa gyártott titánok.
Hosszasan elnyújtott felvezetést kaptam, ami az egész mars sorsának megpecsételődésében végződik, de az sincs teljesen lefedve, sokkal inkább összecsapottnak tűnik.
Más tészta, hogy ennél hosszabb formában már unalmassá válna az egész.
Vannak benne olyan ötletek, amiket kifejezetten értékeltem, de ezeket nem, vagy nem jól használja fel.
Mivel a W40k és a köré épített világ nagyon tetszik, nyilván nem adom fel. Remélem, hogy a következő kötet jobban sikerül majd.

Sirius>!
Graham McNeill: Mechanicum

Graham McNeill: Mechanicum A tudás hatalom

Nagyon jól összerakott könyv. A történetszálak tökéletesen összeérnek és kiegészítik egymást. Nagyon tetszett a Mechanicum és a Titán légiók leírása. A térkép is nagyon sokat dob rajta. Graham McNeill nagyon jól összerakta a történetet. A bevezetéstől a végkifejletig rendben van minden a regénnyel. A karakterek is nagyszerűen kidolgozottak, és külön tetszettek a fordulatok a regényben, mivel szerintem tökéletesen viszik előre a történetet.
Warhammer 40000 világában engem leginkább a Mechanicum témája foglalkoztat legjobban, ezért külön örültem neki, hogy a könyv az anyanyelvemen is kapható.
A fordítás is jó. Bár a warhound szót a fordító szelindeknek fordította, ami meglepett, mivel nem ismertem a szelindek szót a könyv olvasása előtt. Bár jobban belegondolva nem tudom, hogyan lehetett volna jobban lefordítani.
Összeségében véve szerintem egy szinte tökéletes regény a Warhammer 40000 világából.


Népszerű idézetek

Sirius>!

Csak a tényekben és a kísérletek nyújtotta bizonyítékokban bízz! Ne ingasson meg a szenvedély vagy a retorika, ha nem áll mögötte bizonyíték és tartalom. Addig, ameddig szabadon feltehetjük kérdéseinket, szabadon kimondhatjuk gondolatainkat, és szabadon gondolhatunk, amit akarunk, addig a tudomány sem fejlődik vissza. Legnagyobb bánatom, hogy egy olyan korban élünk, amikor büszkék vagyunk a gépekre, amelyek gondolkodnak, de gyanakszunk az emberekre, akik ugyanezt teszik. Higgy abban, amit tudsz, és amit be tudsz bizonyítani!

117. oldal, 1.07

Graham McNeill: Mechanicum A tudás hatalom

Lice>!

…egy olyan korban élünk, amikor büszkék vagyunk a gépekre, amelyek gondolkodnak, de gyanakszunk az emberekre, akik ugyanezt teszik.

117. oldal

Graham McNeill: Mechanicum A tudás hatalom


A sorozat következő kötete

The Horus Heresy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jack Campbell: Vakmerő
Drew Williams: Gazdátlan csillagok
Joe Haldeman: Örök háború
Karen Traviss: Coruscant
Pierce Brown: Hajnalcsillag
Wesley Chu: Időrabló
James S. A. Corey: Cibola meghódítása
Vladimir Weaver: 13+1
Orson Scott Card: Ender száműzetésben
Aaron Allston: Lidérc osztag