A ​Mars istenei (Warhammer 40,000: A Mars kohói-trilógia 3.) 5 csillagozás

Graham McNeill: A Mars istenei

Kotov arkmagos galaxis határain túlra indított mesebeli kalandja véget ért. Elérte a célját, megtalálta a rég elveszettnek hitt Vettius Telok ősmagos nyughelyét. Telok azonban életben van és míg a Kotov flotta bátor felfedezői leesett állal bámulják a felsorakoztatott csodákat, a szemük előtt lassan alakot ölt egy ördögi terv. Az idők hajnalának felfoghatatlan technológiái által fenyegetett valóságban e hősök maroknyi csapatára vár a feladat, hogy gáncsot vessenek az egész univerzum pusztulását jelentő elmebeteg tervnek.

>!
Tuan, Budapest, 2021
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156075475 · Fordította: Takács Gergely

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

KerekesCs P>!
Graham McNeill: A Mars istenei

Igen impozáns szereplőgárdát felvonultató sorozat. pl. A Cadiaiakat, Fekete Templomosokat, hadigépeket, akik már önmagukban alapból izgalmasak, és akkor még ott vannak az Omnissiás képviselői is. De sajnos ennél többet nem igazán kapunk, bár sok szereplőt mozgat, de egyik sem igazán erős vagy érdekes.
Kiszámítható volt, de nagyon. A második kötet után semmi meglepő sincs a harmadikban, el lehet olvasni, hogy leellenőrizzük a fejünkben összeállt végkifejletet, de semmi váratlant nem kapunk.
Pedig az első kötet kimondottan jó, ahogy elkezdődik a nagy utazás, (hangzatosan expedíció), attól függetlenül, hogy nincs is benne akció a végéig. (Fura is volt, hogy több mint 200 oldalt kellett olvasnom, hogy valakit meggyilkoljanak végre.) És persze utána azt vártam, hogy a folytatásban beinduljanak az események. És vártam, és vártam. De legalább McNeill-nek elég jó a stílusa. Bár a karaktereit bonyolíthatná és árnyalhatná legalább egy kicsit.
Ami egyből szemet szúr, hogy ahhoz képest, hogy állítólag a Mechanicus elméi a legpengébbek, esküszöm, hogy az ovis csoportomban néha magasabb röptű eszmecserék szoktak elhangozni, a konfliktuskezelésről meg ne is beszéljünk.
Az első két könyvet a hardcore Mechanicus rajongók élvezhetik a sok gépszellemmel, magossal, meg tech-pappal és az ő szertartásaikkal, kántálásaikkal, stb. De ebből sem marad semmi erre a részre, kb. az én technikai szintemre kerülünk, ha RESET után sem üzemel valami, azt megütögetjük vagy megrugdossuk. Minden más problémára ott vannak a bolterek, lézerkarabélyok és lánckardok. Röviden ennyi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Aaron Dembski-Bowden: Az első eretnek
Orson Scott Card: Végjáték
Orson Scott Card: Ender árnyéka
John Scalzi: Vének háborúja
David Annandale: Vulkan nyomában
Dan Abnett: Mindhalálig
Jack Campbell: Vakmerő
Joe Haldeman: Örök háború
John Scalzi: Pusztító tűz
Chris Roberson: A háború hajnala II.