A ​félelem minisztériuma 9 csillagozás

Graham Greene: A félelem minisztériuma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Arthur ​Rowe bizonyos tekintetben gyilkos. Ő mindenesetre annak tekinti magát, hiába mentette fel a bíróság. Valójában az a bűne, ha ez bűn, hogy nem bírja elviselni a szenvedés látványát, és ezért végül is megmérgezte gyógyíthatatlan betegségében pokoli kínokat szenvedő feleségét. Magányos lelkifurdalásra kárhoztatva él a világháborús Londonban, amelyet naponta bombáznak a németek. Életének az ad váratlan fordulatot, hogy egy jótékony célú vásáron nyer egy tortát – mint utóbb kiderül, végzetes műhiba folytán. Kik követik el a hibát, és miért olyan fontos ez a torta, hogy akár Rowe élete árán is megpróbálnák visszaszerezni? Hogyan keveredik Rowe másodszor is gyilkosság gyanújába, ezúttal azonban olyan gyilkosságéba, amelyről tudja, hogy minden látszat ellenére nem ő követte el? Egyáltalán elkövette-e valaki? A spiritiszta szeánsz véres végkifejletéből a „föld alá” menekülő Arthur Rowe körül egyre több rejtély sűrűsödik. A szánalom megint lépre csalja: egy fáradt öregembernek akar… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1943

>!
Európa, Budapest, 1990
306 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630750627 · Fordította: Sipos Katalin

Enciklopédia 1


Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

calamum>!
Graham Greene: A félelem minisztériuma

A könyvtárban kóricálva kutattam betűrengeteg után, és a sok-sok-sok fehér borító közül kitűnt A félelem minisztériuma. Nocsak, micsoda cím! – és rávetettem magam, immáron másodjára. Meglepődve tapasztaltam, hogy a könyv régi új (volt); nem sokan nyúltak hozzá ama példányhoz rajtam kívül.
Először azt hittem, valami kis piti összeesküvésről lesz szó… De aztán végigizgultam a könyv 250 oldalát.
Csak ajánlani tudom; olvassátok!


Népszerű idézetek

Enola87 MP>!

Kevés olyan gyilkossági módot ismert, ami nem csúnya. A gyilkosság sokkal elegánsabb volt, ott a gyilkos dolga, hogy elkerülje a megdöbbenést, a gyilkos óriási erőfeszítésekre képes, csak hogy a halált csöndesnek, békésnek, boldognak tüntesse fel.

Kapcsolódó szócikkek: gyilkosság

Hasonló könyvek címkék alapján

Agatha Christie: A frankfurti utas
Agatha Christie: Frankfurti utas
Ittzés Laura: Nyolc perc
Sapper: A fekete banda
Valentine Williams: Az arany szelence
Frederick Forsyth: Ikon
Ian Fleming: Dr. No
David Mitchell: Felhőatlasz
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Agatha Christie: Hercule Poirot karácsonya