Örökké ​holnapig 16 csillagozás

Graeme Simsion: Örökké holnapig

Az ​ötödik X-hez közeledő Adam nem panaszkodhat. Adatbázis-fejlesztőként félállásból is ragyogóan megél, jól zongorázik, a kocsmakvízek zenei kérdéseinek fenoménja, gondoskodik az anyjáról, és viszonylagos egyetértésben él a nővel, akit húsz éve élete párjának tekint. Valami mégis hiányzik. Egy nap váratlanul üzenetet kap a múltból. Szia! – ennyi, és nem több, de Adamet egy másik idősíkba repíti… Egykori szerelme, Angelina írt neki. Vajon mennyiben lett volna más az életük, ha két évtizeddel ezelőtt nem engedik el egymást? Adam fejében kérdések cikáznak, felelevenednek benne kedvenc dalai, és a ritmusukra a szíve is lüktetni kezd. Választ küld, ami nem marad viszonzatlan…

Graeme Simsion új regénye nem kevésbé izgalmas és szokatlan, mint A Rosie-projekt. Zenemániás főhőse ezúttal popslágerek mentén gondolkodik az életről, a tét pedig nem kevesebb, mint a boldogság megtalálása. Vajon tényleg létezik második esély barátságban, szerelemben, házasságban? Vajon a sors tényleg… (tovább)

Eredeti mű: Graeme Simsion: The Best of Adam Sharp

>!
Libri, Budapest, 2017
368 oldal · ISBN: 9789633104996 · Fordította: Sziklai István
>!
Libri, Budapest, 2017
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633109830 · Fordította: Sziklai István

Enciklopédia 1


Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Graeme Simsion: Örökké holnapig

Az eleje kellemes, a vége szuper, de a közepe elég furi, mondhatnám azt is, hogy kissé beteg. Rosie után nem ezt vártam, meg egyébként sem szeretem az ilyen jellegű történeteket (már ami a közepét illeti). A zenék se nagyon jöttek be, de azt el kell ismerni, hogy jól ír ez a fickó, úgyhogy megértem, ha valamikor, valakinek ez nagy élmény, nekem most sajnos annyira nem.

4 hozzászólás
>!
Kovaxka P
Graeme Simsion: Örökké holnapig

A Rosie könyveket imádtam, a zenés téma különösen vonzott. Az ötödik X is ismert téma nálam, ezért egyértelmű volt, hogy elolvasom. Nehezen haladtam vele, igenis kevésbé volt izgalmas, érdekes és szokatlan, mint a „máshogy drótozott” professzor története. „Mi lett volna, ha…” történet, életed szerelmével hogyan alakult volna, ha húsz évvel ezelőtt merészebbek lettetek volna. Bevallom, a középrésztől engem ez már alig érdekelt. Nem igazán szimpatikusak a főszereplők, túlgondolnak mindent. A szerző pedig a cselekményt kombinálja túl, mindezt eléggé erőltetetten, zeneszámok köré fűzve. Zavart a túlságosan sok testiség, különösen amiatt, hogy az érzelmek szinte teljesen hiányoztak. Ami még jobban hiányzott, az a humor: mindössze kevés irónia maradt. A végére valamennyire helyrerázódik, de összességében felejthető.

>!
tonks P
Graeme Simsion: Örökké holnapig

Graeme Simsion a szívem csücske lett A Rosie projekttel, így különösen csalódtam ebben a könyvében, amiből sajnos túl sok minden hiányzott.

Bővebben: http://smokingbarrels.blog.hu/2018/02/13/konyvkritika_g…

>!
BubuMaczkó P
Graeme Simsion: Örökké holnapig

Érzelemmentes, kegyetlen megoldást mutat az író egy emocionális kérdésre. Így egy nagyon durva üzenetet közvetít a történet, miszerint a kapcsolatokban az egyensúly az, hogy az egyik fél ad, míg a másik elfogad. Ha az egyensúly felbomlik, nyugodtan vonj be akár egy harmadik embert, és kezeld eszközként a társad és közted levő probléma megoldására! Ezt egyrészt számomra kínos és olykor gyomorforgató volt olvasni, másrészt pedig az önző, elvtelen főszereplőktől teljesen elidegenített.
Bővebben:
http://konyvkuczko.blog.hu/2018/01/09/graeme_simsion_o_…

>!
Cowardly_Lioness P
Graeme Simsion: Örökké holnapig

Nem tagadom, a Rosie miatt kezdtem el. A hangulat nagyon el van találva, a szereplők is, ám a történet egy kicsit kacifántosra sikeredett nekem. Remekül megragadta a soha-vissza-nem-térő pillanatok lényegét, akár még tanulság is levonható. Voltak nagy életbölcsességek és jó poénok, összességében egy négyest nagyon is megérdemel. Ja, és jók a zenék még úgy is, hogy csak olvastam őket. :-)

>!
silverlight78
Graeme Simsion: Örökké holnapig

A Rosie-projektben van egy ilyen mondat: „egész életemben azért kritizáltak, mert állítólag nincsenek érzelmeim”. Nos, azt hiszem, ez tökéletesen elmondható az íróról…

Unalmas, érzéketlen, érzelemmentes, úgy istenigazából sehová nem tartó történet, egyáltalán nem megismerhető és nem szerethető karakterek, és ezt a „felfűzöm az egészet zeneszámokra” dolgot… roppant erőltetetten sikerült csak (nem) megoldani.

A Rosie-projekt szórakoztató volt, a folytatása már határozottan uncsibb, ez itt pedig pont arra volt elég, hogy a jövőben ne adjak esélyt ennek a nagyon középszerű írónak.

>!
nagysas
Graeme Simsion: Örökké holnapig

Migrénből kifolyólag hangosan olvastam fel az utolsó 100 oldalt a páromnak. Ezután eldöntöttem, hogy az ezt megelőző 160-at nem fogom elolvasni. Ahogyan a következő Graeme Simsion könyveket sem. Megígérem.
A Rosie projekt után ezt azért nem gondoltam volna.


Népszerű idézetek

>!
tonks P

Mostanában inkább már csak kivettem emlékeim bankjából, mintsem betettem.

8. oldal

>!
Zsuzsanna_Buday P

Semmivel sem fog jobban fájni, ha nem sikerül, mint ha meg sem próbálod.

238. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Franciska: Macska a zongorában
Nina Harrington: Először és utoljára
Bächer Iván: Ököllel a zongorát
Somfai László: Joseph Haydn zongoraszonátái
G. G. Neuhaus: A zongorajáték művészete
Apagyi Mária: ZongorÁlom I-III.
John-Paul Williams: A zongora
Chován Kálmán: Elméleti és gyakorlati zongora-iskola, mint zenei nevelési eszköz kezdők számára
Zágon Géza Vilmos: Beethoven zongoraszonátái esztétikai megvilágításban
Aszalós Tünde: A zongorázó gyermek I.