Horrorstör 154 csillagozás

A rémület bútoráruháza
Grady Hendrix: Horrorstör

Valami furcsa történik az Ohio állambeli, clevelandi Orsk bútoráruházban. A munkatársak reggelente megrongált Kjërring könyvespolcokra, törött Glans vizespoharakra, és szétvert Liripip gardróbokra bukkannak. A bevétel mélyponton, a biztonsági kamerák felvételein nem látni semmit, az üzletvezetőkön pedig kezd elhatalmasodni a pánik.
Három alkalmazott önszántából kilenc órás, napnyugtától hajnalig tartó műszakot vállal, hogy a rejtély végére járjon. Ám éjjeli őrjáratuk során a Bemutatótér különös jelenései és zajai közepette minden képzeletet felülmúló borzalmakkal kell szembenézniük.
Grady Hendrix korábban olyan lapoknak írt, mint a Variety, a Slate, a New York Post, a Playboy, a Village Voice, a Strange Horizons, valamint szerepelt a The Mad Scientist’s Guide to World Domination című antológiában is. Hosszú éveken át telefonos ügyeletesként dolgozott egy parapszichológiai kutatóintézetnél. Jelenleg a manhattani Orsk munkatársa.

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2015
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060369 · Fordította: Kemenes Iván · Illusztrálta: Michael Rogalski
>!
GABO, Budapest, 2015
236 oldal · ISBN: 9789634060789 · Fordította: Kemenes Iván

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Basil Washington · Amy Porter · Matthew C. McGrath (Matt) · Ruth Anne DeSoto · Trinity Park

Helyszínek népszerűség szerint

Orsk


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 97

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

EssentialHencsi P>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Ahogy @Kovaxka is megjegyezte, ilyenkor kicsit sajnálom, hogy e-könyvben olvasok, mert ennek a kiadványnak az adja meg a pikantériáját, hogy egy az egyben úgy néz ki, mint egy IKEA-katalógus. Az elején bemutató az áruházról, impresszum, miegymás, egyszerűen zseniális. A fejezeteket pedig termékbemutató képek választják el egymástól. Ahogy haladunk a történetben, úgy lesznek egyre bizarrabbak a bútorok, a BODAVEST szék, a KRAANJK kurbli és a JODLÖPP vassisak egyenesen ijesztő volt. A történet elég egyszerű, és pont ezért nagyszerű, gondoljunk csak bele, mi történhet éjjel egy ilyen bazi nagy áruházban, ami olyan, mint egy útvesztő? Én is kaptam már kisebb pánikrohamot az IKEÁ-ban, mert simán el lehet benne tévedni. Grady barátunk sem nagyon csípheti a helyet, ahogy a mellékelt ábra mutatja.
A szereplők sem voltak túl bonyolultak, pont olyanok, ahogy egy horrorban lenniük kell: sablonosak, és éppen annyira ismerjük meg őket, hogy aggódjunk értük.
Viszont egy pár dolgot nem értek: spoiler De ezeket úgyis elmagyarázza majd nekem valaki, és akkor már emiatt se lesz hiányérzetem.
Na de a fülszöveg! És én még rá is gugliztam, hogy létezik-e Orsk áruház. :)))
Mindenesetre most egy darabig nem merek IKEÁ-ba menni, pedig jó a kaja.

7 hozzászólás
Kkatja P>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Hogy mik vannak? Nem is került volna a szemem elé ez a kis gyöngyszem, ha nem rendeli meg egy kedves vevőnk, így gyorsan belekukkantottam, majd nem bírván magammal el is olvastam pár óra alatt.
Haláli volt, nekem nagyon tetszett benne minden, az ötletes kivitelezéstől, a palahniuki beszólásokon át, maga történet is. Persze nem voltak túlzott elvárásaim, így könnyen meg is tudott nekik felelni a Horrorstör, mert hát az alaphangot megadja az Ikeakoppintó Orsk áruház teljes árukészletet felsoroló díszletével és a fejezetek elején ilyen elmés kis termékleírásokkal: http://www.jennsbookshelves.com/wp-content/uploads/2014…
Mi mást várhatnánk még tőle egy éjszakán át tartó véres üldözésen kívül a démoni áruházban? :))

Sokszor inkább komikus volt, mint félelmetes, én jókat kacagtam főleg az első oldalak fogyasztói társadalmat kritizáló remek meglátásain, aztán kicsit megijedtem, hogy nagyon elkanyarodunk a szellemek irányába, de a végére szépen kikerekedett a történet is. A karakterek is rendben voltak… és én sem szeretnék éjjel egy ilyen áruházban lébecolni (bár talán még nappal sem annyira) nehogy feltáruljon egy rejtekajtó és előjöjjön belőle… spoiler akármi.
Filmvászonra való kis történet, szívesen adnám David Finchernek a lehetőséget. :)

>!
GABO, Budapest, 2015
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060369 · Fordította: Kemenes Iván · Illusztrálta: Michael Rogalski
4 hozzászólás
Kovaxka P>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Az ilyen ötletes kiadványok esetében sajnálom, hogy e-könyvet olvasok, de a helyhiány nagy úr. Szívesen lapozgattam volna ezt az IKEA-katalógust, de azért elektronikusan is szórakoztatónak találtam. Remek alapötlet és technikai kivitelezés, még a stílusa és a humora is tetszett, bár az utóbbi lassan elenyészett. Bár horrornak sem volt rossz, azért elfáradt a végére. Van hiányérzetem, de a multivilág kritikája felhozta nálam négyesre.

Papírra_vetett_gondolataim>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ez a könyv nekem tetszeni fog. A thriller horror műfajával meg csak most ismerkedek, de ez a könyv meggyőzött arról, hogy ez a műfaj nagyon is nekem való! Zseniális kötet, egyszerűen imádtam! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

https://youtu.be/T9TmnZKHGYk

AniTiger P>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Mióta is szerettem volna elolvasni? Mióta először megláttam és leért nálam, hogy nem egy IKEA magazinról van szó! A kivitelezés 5 csillagos, azonnal levett a lábamról (és rengeteget hozzátett ahhoz, hogy a könyv ne csak egy szimpla horrorocska legyen). spoiler A legötletesebb kiadvány, amit eddig láttam: a legapróbb apró betűs résztől a mindenféle extrákig műalkotás.

Viszont a sztori meg a karakterek… nálam egész erősen kezdett, mert a design megalapozta a hangulatomat, aztán jött hippi-Matt, aki jól odamondta a fogyasztó társadalomról meg az IKEÁ-ról, pardon… az ORSK-ról a véleményét főszereplőnknek, Amynek, aki… spoiler

Csodás kis csapat, nem is ez a gondja a sztorinak, hanem az, hogy alapmű: kis 3K-s csapat (kanosak, közönyösek és komolyak vegyesen), amint éjszaka üldöz valamit, ami aztán jól visszaüldözi és/vagy levadássza őket és spoiler megkapjuk a horror-finomságokat. Mindez urbánus környezetbe helyezve – egy nagyáruházba, amit a mai ember jobban ismer, mint az erdőt (az igazi alap horrorokból). Ám szerintem ez mégis inkább paródia! Carl szőrös kezén annyira röhögtem, hogy átröhögtem az utána következő kisebb infarktust is, amit kapnom kellett volna… Ha nem röhögök, hanem figyelek. Valahol Carl táján lanyhult az érdeklődésem, de aztán kellemesen meglepődtem a túlélőkön és kifejezetten tetszett az epilógus! Klasszikus, elegáns, borzongató lett. Összességében jó könyv, érdemes egy esélyt adni neki.

OFF: Egyébként meg biztosan én vagyok rosszul összerakva, de most legszívesebben kerítenék egy IKEÁ-t, hogy bebandukoljam az Igazak Ösvényének valóságbeli mását és még inkább átjárjon a Horrorstör-hangulat. (Továbbá a könyv mellé igazán járhatna egy Kjerring is! Majd megvadulok egyért. (ld. a borítón))

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/12/horrorstor.html

Citrompor P>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Már akkor kíváncsi lettem erre a könyvre, amikor megláttam @morzsi könyvtári könyvei között pár hónappal ezelőtt. Örültem, hogy találomra nézelődve pont szembejött velem a könyvtárban. Az alapötlet szerintem zseniális, a nagy, (már-már) tökéletes skandináv életérzést sugalló áruház egy horrorisztikus alteregójának felhasználásával a könyv tükröt tart a konzumidiotizmusban szenvedők és a mindennapi gürizők tömegei elé is. A „munka szabaddá tesz” – hangzik el egy helyütt a Méhkasban, ami nem kevésbé hátborzongató történelmi tanulságot hív elő az olvasó gondolataiban, mint amilyen hátborzongató kalandokban az áruházban rekedő, titokzatos események után nyomozó alkalmazottaknak lesz részük. A dolgozók hányattatásai során azonban az izgalom fokozódása helyett a történet kezd ellaposodni, kliséhalmazzá válni, ami egy jól fényképezett, megfelelő pillanatokban megnyomott hangsúlyos zenei aláfestéssel egy B kategóriás horrorfilmben sokkal pazarabbul tudott volna működni. Szarkazmusa, humora, és Amy karaktere ellenére könyvben ez nem üt úgy. De azért felettébb szórakoztató volt.

moskatanita IP>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Az Ikea-generáció terméke vagyok. Gyerekkorunkban közös hétvégi program volt elmenni az áruházba, amiről sokáig azt hittem, egy gigantikus játszótér, a repi ceruzákról pedig azt, hogy külön nekem kikészített ajándék. Gyakran elképzeltem, hogy beköltözünk a berendezett szobák egyikébe, mert minden színes és hívogató és steril… igen, ez pont úgy hangzik, mint egy modern horrorhelyszín.
A klasszikus horrordíszletek, mint a sötét erdők vagy az elhagyatott kísértetházak már nem feltétlenül működnek megfelelő térként a riogatásra. A nagyvárosi ember talán többet járt Ikeában, mint éjszakai rengetegben, így ami régen fenyegető közeg volt, az ma idegen és távoli. Az válik félelmetessé, ami a mindennapokba beszivárogva a leghétköznapibb, biztonságosnak tűnő cselekvések között támad meg, és ezért a bútoráruházba behozni a horrort igazi bravúr. Az eredmény pedig roppant szórakoztató: egy ültőben elolvasható, önironikus poénokkal tűzdelt horrorparódia, amely a bútorok leírásától kezdve a speciális összeszerelő alkatrészek kifigurázásáig tele van ötletekkel.
Csak azt sajnáltam, hogy nem barikádoztam be magam az egyik Ikeába egy „Brookára”, hogy zárás után, zseblámpafénynél olvashassam.

Kevesebb gyerekkori traumát felvállalva az SFmagon:
http://sfmag.hu/2015/05/04/grady-hendrix-horrorstor/

2 hozzászólás
makitra P>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

"Üdvözöljük kedves Vásárlóinkat a Horrorstör áruházban! Kérjük, helyezzék el táskáikat a kijelölt szekrényekben! Ma én leszek kísérőjük, szólítsanak Mariannának! Kezdjük is meg vásárlókörutunk!

Először is fogják kézbe katalógusunk! „A rémület bútoráruháza” – ígéri a címlap, ragyogó külcsínnel. Apró geggel indít már a borító is, belül pedig hatásos képek keltik a feszültséget, amelyek az olvasás előrehaladtával megidézik a Fűrész-filmek szellemiségét. Groteszk, gonosz poénok, melyek szembesítenek a modern marketinggépezettel. De haladjunk is tovább! […]

Balra áruházunk Legfontosabb Célkitűzéseinek Listáját láthatják. A cél nem volt más, mint hogy egy szokatlan térben játszódó horrortörténetet adjunk Önöknek! Elvégre mi lehet kevésbé megszokott, mint egy bútoráruház?! Horrorok inkább játszódnak sötét erdő mélyén, nyirkos kastélyokban, vagy éppen mostanság már a szomszéd szobában vagy a saját lakásunkban, de valahogy eddig mintha a Tescót, BauMaxxot vagy az Ikeát senki nem pécézte volna ki magának. Ez utóbbi pedig különösen alkalmas az ijesztgetésre, hiszen a kiejthetetlen nevű bútorok között még a legbátrabb szívűek is megrettennek. Éjjel pedig minden átalakul, szokatlan árnyékok, kemény élek, berendezett szobák. És ez persze a fogyasztói társadalom egyik szentélye is, hiszen vannak, amik a svéd húsgolyókért képesek vásárolni – második otthonunk! Lehet annál ijesztőbb, mint hogy minden az Önök kényelmét és a minél nagyobb profitot szavatolja?! […]

Mert hát mi is az a szellemi tőke, amit átad áruházunk? Hát az emberi gonoszság! Hiszen minden innen indul ki, manapság már az egyszerű borzongatás nem menő. Persze, vannak itt paranormális dolgok, de az egész mögött egy sötét szív dobog. Megtalálnak itt mindent, mi szem-szájnak ingere: suspense-t patkányokkal és sötét sarkokkal, hagyományos szellemidézést, oszladozó hullákat, penészes falakat. Alapítónk megidézi a klasszikusokat, a zombikon keresztül a szellemeken át az indián temetőkig, de még a torture horrorokat is. Persze, kaphatna ez modern színezetet, ha a fogyasztói kultúra nem csak tétlen háttere lenne a történetnek, hanem kicsit aktív szereplője, de ez elmarad. Egy-egy mondat szereplőink szájából a munkáért való aggódásról, a józan eszet felülíró pénzügyi érdekekről kevés – ehhez tudatosabb és mélyebb koncepció kellett volna. Így is összeáll ebből a keverékből valami feszült és félelmetes, de nem annyira maradandó. Viszont trendi és menő, ami miatt végül csilingelnek a pénztárgépek!

Elérkeztünk utunk végére, a kiválasztott árucikkeket kifizethetik a kasszáknál. Nem is volt sok ez a 236 oldal, igaz?! Ezért javaslom is Önöknek, helyezzék el a futószalagon legfrissebb, matt elefántcsontszín papírra nyomtatott és fényes borítóval ellátott Horrorstör könyvünket! Ha megtetszett, látogassanak még el hozzánk, hiszen itt mindig újabb és újabb borzalmakat találnak! És ha nem tudták eldönteni, hogy a beszámolóból mi igaz és mi az eladásösztönző szöveg? Úgy Önöknek nagyobb sikerük volt ezzel a bejegyzéssel, mint nekem a könyvvel, ugyanis ott ezt a kettősséget felülírta a történet. Pedig kaphattunk volna többet is. De remélem, mostanra már fizettek!"

Bővebben: http://tubicacezar.blogspot.hu/2015/05/grady-hendrix-ho…

4 hozzászólás
zamil>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Kezdjük azzal, hogy a borító, a katalógus szerű szerkesztés, a fejezetek elnevezései, és rajzai, zseniálisak. Teljesen egyedivé teszi a könyvet, és nagy ötlet. Emiatt felül is értékeltem egy fél csillaggal.
A tartalommal már van egy kis gondom. Elég sablonos horror történet, nem sok pluszt ad, sőt mint horror mondhatjuk semmit. Maga a helyszín választás jó ötlet, így olyan rohangálós, filmszerű sztorit lehet kerekíteni belőle. A ORSK bútoráruházon keresztül jól mutatja be egy multi dolgozóit, így jók a karakterek. A mindent megoldunk házon belül jól átjön a regényen. A szaftosabb részek ötletesek, de nem félelmetesek. A végén hiányoltam az epilógusból egy kis tényfeltárást (mi?, miért?), egy kis nyomozást, ha már nem hagyja nyugodni a túlélőket az átélt borzalom.
Még egy gondolat, tetszett a könyv rövidsége, és lendülete. King ezt a történetet 800 oldalba írta volna meg, és nem biztos, hogy több lenne ettől a regény.
Egy biztos Hollywood szereti az ilyen történeteket, nem lepödnék meg, ha film lenne belőle.

Bori_L P>!
Grady Hendrix: Horrorstör

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Előrebocsátanám, hogy nekem az Ikea-program többnyire kimerült a katalógus lapozgatásában. Egyszer-kétszer voltam Ikeában kisebb koromban, most meg az egyiktől tíz percre lakom, de (confession) nem szeretek oda járni. Mégpedig azért, mert az Ikea szerintem tényleg rohadtul félelmetes hely, tisztára mint egy labirintus, ahol minden egyes alkalommal eltévedek, és szinte sose találom meg azt, amire szükségem van. Ha ehhez hozzávesszük még azt is, hogy szinte sose olvasok horrort (mert a rémtörténetek hajlamosak belopózni a gyakran amúgy is elég feszült álmaimba), akkor talán bevallhatom, hogy én azért féltem egy kicsit. Rémálmaimban aránylag gyakran szerepelnek labirintusok, úgyhogy szerintem zseniális ötlet volt egy modern labirintusba helyezni egy spoiler modern horrorsztorit. Annak meg külön örülök, hogy a megoldás spoiler, mert ha nem az lenne, a büdös életben többet be nem tenném a lábam semmiféle bútoráruházba.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

mrsp>!

– Hányni fogok – jelentette be Amy.
– Ne az árura! – intette Basil.

130. oldal, 9. fejezet - Mesonxic

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Kapcsolódó szócikkek: Amy Porter · Basil Washington
mrsp>!

– Réges-rég – folytatta Trinity. – A tizennyolcadik században.
– Tizenkilencedikben – javította ki Matt.
– Mit számít? – kérdezte Trinity.
– Vagy száz évet – nézett rá Matt.

62. oldal, 4. fejezet - Liripip

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Kapcsolódó szócikkek: Matthew C. McGrath (Matt) · Trinity Park
Kkatja P>!

    Trinity az olyasfajta vidám, elképesztően népszerű csupa energia lányok egyike volt, akikre Amy nagyjából úgy gondolt, mint a Szörnyecskék lényeire: úgy fél óráig szórakoztatóak voltak, utána az ember viszont szíve szerint turmixgépbe gyömöszölte volna őket. A szülei állítólag mélyen vallásos, keresztény koreaiak voltak, ami legalább részben magyarázattal szolgál rózsaszínre festett copfjaira, nyelvpiercingjére, a csípőjére vart ribancrendszámra, no meg a szivárvány összes színét felvonultató műkörmeire. Ám glam punk külső ide vagy oda, Amy jól tudta, hogy körmei százhuszonöt dollárt kóstáltak, a haját profi fodrász színezte, a piercing egy kisebb vagyonba került, és a tetkója sem lehetett sokkal olcsóbb. Kapirgáld meg a lázadó felszínét, mélázott Amy, és biztosan apuci hitelkártyáját találod alatta.

21. oldal Brooka

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Kapcsolódó szócikkek: piercing · tetoválás
AniTiger P>!

Nem sétálhatsz ki csak úgy egy katasztrófahelyzetből, azt remélve, hogy mások majd rendet raknak helyetted.

130. oldal, 09. fejezet - MESONXIC

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Kapcsolódó szócikkek: Basil Washington
Kkatja P>!

    Az Orsk, mint skandináv gúnyába bújt, ám velejéig amerikai bolthálózat az Ikeát alulról fúró árakon kínált egy fifikásan kimódolt életérzést és humánoptimista szlogenje szerint egyúttal „jobb életet mindenkinek”.
Kiváltképp önnön részvényeseiknek, akik évről évre Wiscosinba, azon belül is a cég Milwaukee-beli főhadiszállására zarándokoltak, hogy meghallgassák, Ikeára hajazó üzletláncuk mekkora profitot is termel. Az Orsk kínálatában Balsak bölcsőktől kezdve egészen a Gutevol hintaszékekig minden szerepelt, amire „életszakasztól függetlenül bárkinek” szüksége lehetett. Koporsókat kivéve. Egyelőre.

9-10. oldal Brooka

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Kkatja P>!

     – Mi van az üzemi bejáróval?
     – Behalt.
     – Akkor hogy jelentkezünk be?
     – Ne siess már annyira -szólt Matt, majd megpróbált kiszippantani egy sajtfoszlányt a száját körülvevő szőrtengerből. – Nem vár bent semmi, csak bérrabszolgaság, végtelen kizsákmányoltság, és személyes alávetettség céges nagyurainknak.

12. oldal Brooka

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

AniTiger P>!

Amy hirtelen kapcsolt.
– Te nem hiszel a szellemekben – állapította meg. – Kicsit sem.
Matt bekapcsolta a kamerát.
– Hiszem, hogy a szellem szubjektív élmény. Az objektív valóságban nem létezik. Kizárólag azoknak a benyomásaiban, akikkel kapcsolatba kerül.
– Vagyis szellemek nincsenek.

69. oldal, 05. fejezet - MÜSKK

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Kapcsolódó szócikkek: Amy Porter · Matthew C. McGrath (Matt) · szellem
Kkatja P>!

    Az Orsk óriási szív volt, mely háromszáztizennyolc munkatársat – kétszázhuszonnyolc teljes- és kilencven részidőst – pumpált át kamráin szüntelen keringésben. Reggel értékesítési munkatársak áramlottak be, lehúzták azonosítójukat, beindították számítógépüket, majd a vevők segítségére siettek, hogy azok összeállíthassák tökéletes Knäbble vitrinjeiket, meglelhessék a legkényelmesebb Müskk ágyat, vagy kiválaszthassák a legmegfelelőbb Lågniå vizespoharakat. Délután árufeltöltő munkatársak sokasága érkezett, hogy szintre hozza az Önkiszolgáló Raktárat, kikeresse a rendeléseket, megpakolja a turkálóládákat, valamint raklapokat vonszoljon a Piactérbe. Hibátlan rendszer volt ez, melyet mérnöki pontossággal arra terveztek, hogy optimális értékesítői hatékonyságot nyújtson mind a száztizenkét Orsk-helyszínen Észak-Amerika-szerte és a világ harmincnyolc egyéb pontján.
    Ám június első csütörtökén, reggel 7.30-kor Ohio állam Cuyahoga megyebeli, 00108-as számú Orsk-helyszínén e finomra hangolt rendszer csikorogva megtorpant.

10. oldal Brooka

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

Kkatja P>!

     – Az Orsknak kétféle vendége van. Azok, akik nem vesznek semmit, és azok, akik bármit megvesznek. Ám komoly vásárlásra addig nem kerül sor, míg el nem jutnak a földszinti Piactérbe, ahol szembesülnek azzal, amit mi csak „pénztárcanyitogató” részlegeknek hívunk. Lényegük, hogy a lehető legnagyobb vásárlási kísértésnek tegyék ki a vevőket. Célunk, hogy a pénztárcájukba nyúljanak, és vegyenek valamit, akár csak egy villanykörtét, hiszen amint sikerült erre rávenni őket, költekezni fognak, mégpedig látogatásonként átlagosan 97 dollár értékben.

18. oldal Brooka

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

gybarbii P>!

– Ma reggel pedig történt… egy incidens. Az egyik Brookával.
– Incidens? – firtatta Ruth Anne.
– Valami anyaggal kenték össze – magyarázta Basil.
– Szarral – pontosított Amy.
– Valami anyaggal – ismételte Basil nyomatékosan.
– Aminek szarszaga volt.

29. oldal

Grady Hendrix: Horrorstör A rémület bútoráruháza

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: Pillangók kertje
Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot
Stephen King: Joyland
Stephen King: Álom doktor
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Stephen King: Mr. Mercedes
Thomas Harris: A vörös sárkány
Blake Crouch: Wayward Pines
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház