A ​háromfa hölgye 3 csillagozás

Gráczer L. Tamás: A háromfa hölgye

1464, ​Buda. Fiatal nő holtteste függ a vesztőhelyen emelkedő háromfán. Külseje előkelő származást sejtet, kilétét és halálának körülményeit azonban homály fedi. Öngyilkos lett? Megölték? Ha az utóbbi, akkor miért tették közszemlére az ismeretlen szépséget, felakasztva a háromfára? Miért nem ásták el, vagy hagyták vadak prédájának? Marcus, a kíváncsi hóhér minden kérdésre tudni szeretné a választ, ezért napi teendői közepette, saját szakállára nyomozni kezd. Minél mélyebbre ássa magát az ügyben, annál több lesz a halott, annál jobban összekuszálódnak a szálak. Ám a hóhért sem Isten, sem ember nem tántoríthatja el céljától: eltökélt szándéka, hogy megtalálja a bűnöst, és vérpadra juttatja, igazságot szolgáltatva ezzel a háromfa hölgyének.

Az izgalmas történelmi krimiben kín és gyönyör, bűn és bűnhődés kéz a kézben jár. Gráczer L. Tamás regényében a Mátyás koronázására készülő, középkor végi Buda elevenedik meg zsibongó piacaival és utcáival, ragyogásával és nyomorával, bűnre… (tovább)

>!
PRAE.HU, 2022
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156199577

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

KAnita08 P>!
Gráczer L. Tamás: A háromfa hölgye

Ez egy erős közepes. De a jó fajtából. Ezért lett 4 csillag

A történet leírásokban bővelkedik, sok karaktert vonultat fel, és elég érzékletes is.
Nem volt rossz, egyáltalán…
Alapvetően ajánlom is.
Az első harmada a könyvnek teljesen beszippantott, az írásmóddal, az izgalmas, borzongató helyszínnel és halálesettel, de a könyv közepe fele kissé belassult és semmilyen lett a történet számomra. Szenvedtem az oldalakkal, hogy történjenek már dolgok… Az utolsó kb. 100 oldal volt ami miatt megadtam a 4 csillagot a végén. A végkifejlet szintén nagyon erős lett és érdekes volt.
A borító nagyszerű, az írásmód kiváló, a karakterek közt több érdekes személy is szerepel, és jól ki lettek dolgozva.

Levonás pusztán azért van, mert erősen belassult a közepére a történet (és ez nagyon sok oldalt jelent), valamint nekem túl sok volt a leíró rész (bár szépen voltak megfogalmazva és tényleg elképzelhető volt minden, de akkor is sok volt).
Illetve nem tudom mennyire passzoltak ide az obszcén szavak… :/ Valahogy nekem ez nem volt ide, ebbe a történetbe való…

Ettől eltekintve ajánlom azoknak akik egy magyar történelmi-krimi történetet szeretnének elolvasni, ahol sok érdekes helyzetet és szereplőt lehet megismerni, és izgalmas a krimi szál is, valamint nem zavarják az érzékletes leírások a halállal, halottakkal kapcsolatban (ami egyébként nagyon erős és érzékletes leírással van megoldva). Mert összességében ez egy „tömény” sztori.

Ez elvileg egy sorozat első részeként van megjegyezve a borító hátulján, de szerintem önállóan is megállja a helyét, nem függővéges.

MinaH>!
Gráczer L. Tamás: A háromfa hölgye

Imádtam minden sorát! Még sok-sok ilyet szeretnék olvasni!


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Doria
Cserhalmi Dániel: Szibériai csapda
Fabian Lenk: Titkos jelek Pompejiben
H. Fajth Evelin: A pokol édenkertje
C. J. Sansom: Egy bűnös siralmai
Indrek Hargla: Melchior és a hóhér lánya
Steven Saylor: Caesar trónja
Caleb Carr: A Halál angyala
Boros Botond: A Markoláb