Goto Fumiyo (szerk.) · Kiss Sándorné (szerk.)

ひらがなカタカナれんしゅうちょう ​/ Hiragana és Katakana japán írás munkafüzet 1 csillagozás

Goto Fumiyo – Kiss Sándorné (szerk.): ひらがなカタカナれんしゅうちょう / Hiragana és Katakana japán írás munkafüzet

A Magyarországi Japánnyelv-oktatók Társaságának kiadványai az érettségi vizsgára és a nyelvvizsgára való felkészülést kívánják segíteni, de haszonnal forgathatják a kezdő nyelvtanulók is. Az írás munkafüzet azok számára készült, akik könnyen, gyorsan szeretnék elsajátítani a japán írás alapjait. A szógyűjtemények több mint 2300 japán és 2800 magyar címsót tartalmaznak. A feladatgyűjtemények 4-4 feladatsora és vizsgakövetelmények nem csak a vizsgára készülőknek, hanem a pedagógusoknak az iskolai munkához is segítséget nyújtanak. A feladatgyűjteményekhez hanganyag is tartozik.

>!
56 oldal · ISBN: 9789630697002

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

supermario4ever>!
Goto Fumiyo – Kiss Sándorné (szerk.): ひらがなカタカナれんしゅうちょう / Hiragana és Katakana japán írás munkafüzet

Nagyon jó könyv, nagyon jól meg lehet tanulni belőle a kanák írását, mindenképp ajánlott. A könyvet a kiadó weboldalán lehet megrendelni: https://mjot.hu/mjot-kiadvanyok-3/ És érdemes is, mert képi asszociációkkal segít könnyebben elsajátítani a kanákat.
Alapvetően két hibát tudnék mondani: 1. Csak a könyvben keveset lehet írni, ezért érdemes külön négyzetrácsos füzetet is rendszerezni az írásra. 2. Az első sorban jó, hogy mutatja a vonássorrendet, de onnan kimaradtak a segédvonalak, ezért nehezebb segítség nélkül jól írni.
Ettől függetlenül csak ajánlani tudom, mert szótanulásra is alkalmas. A végén pedig kanákkal beírhatjuk a magyar szavak japán jelentését.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gáncs Nikolasz: Shodo – Az ecset útja
Kiss Sándorné – Sato Noriko – Székács Anna: Dekiru 1
Suhainé Orbán Gyöngyi: Írás munkafüzet
Hidasi Judit: Japán nyelvkönyv
Goto Fumiyo – Kiss Sándorné: 基礎漢字練習帳 – きそ かんじ れんしゅうちょう – Kezdő kandzsi I.
Goto Fumiyo – Kiss Sándorné: 基礎漢字練習帳 – きそ かんじ れんしゅうちょう – Kezdő kandzsi II.
Japán nyelvtani áttekintés
Harada Tomomi – Erdély Orsolya: Sokkal barátságosabban japánul
Adachi Izumi – Goto Shota – Horváth Krisztina – Kiss Sándorné – Markó László – Sato Setsuko – Somodi Júlia – Székács Anna – Uchikawa Kazumi – Uryu Akiko – Wakai Seiji: Japán nyelv középszintű érettségi és alapfokú nyelvvizsga feladatgyűjtemény
Varga István: Tanuljunk japánul! / 日本語 を 学びましょう