Legendás ​állatok és megfigyelésük (Harry Potter) 977 csillagozás

Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

Minden valamirevaló mágusháztartásban megtalálható a Legendás állatok és megfigyelésük egy példánya. Most – de csakis egy adott ideig – a mugli olvasóknak is lehetőségük lesz arra, hogy megtudják: hol él a quintaped, mivel táplálkozik a puffskein és miért nem tanácsos knarlok számára kint hagyni bármilyen élelmet.

A kötet megvásárlásával ön a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta küzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban. Egy olyan munka részese lesz tehát, kedves vásárló és olvasó, amely csodásabb bármilyen varázslatnál. Ha ezt nem így érezné, csak abban reménykedhetek, hogy ha netán Mantikór támadna önre, az arra járó varázslók kegyesebbek lesznek önhöz.

             Albus Dumbledore

Eredeti mű: Newt Scamander: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2018
156 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633245613 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Olivia Lomenech Gill
>!
Animus, Budapest, 2018
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633245187 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Tomislav Tomic
>!
Animus, Budapest, 2017
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633225187 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Tomislav Tomic

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

2240 tag · 8377 karc · Utolsó karc: 2019. május 19., 09:00 · Bővebben


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Hermione Granger · Perselus Piton · Harry Potter · Ron Weasley · Albus Dumbledore · Fred Weasley · Norbert · Loch Ness-i szörny


Kedvencelte 58

Most olvassa 25

Várólistára tette 246

Kívánságlistára tette 482

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
gumicukor
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

1 csillag levonása a következők miatt:
– A „belefirkálások” nagyon aranyosak voltak, sokszor megmosolyogtattak. Jó lett volna, ha több van belőlük! Chudley Csúzlik
– Jobban örültem volna neki, ha minden lény neve le van fordítva. Biztos hasonlóan szellemes fordítások születtek volna, mint amik a Harry Potter-könyvekben vannak. Nagyon sajnálom, hogy ezt nem engedte az írónő.

Összességében aranyos kis történetet olvashattam a varázsvilágból, amit imádok. Dumbledore előszava megvett kilóra, szerettem ezeket a nagyon bölcs, varázslóknak és mugliknak egyaránt szóló szavakat. Szívesen olvasnék még kiegészítő könyveket, pl. Bathilda Bircsók A mágia története c. könyvét. de még tudnám sorolni

14 hozzászólás
>!
KönyvParfé 
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

Ez a könyv varázsol… méghozzá álomba. Csalódtam, ugyanis csak a firkák és a kis rajzok viszik el az egészet, a többi meg száraz, mint a kéthetes rozskenyér. Engem nem kötött le, sokszor untam. A nevek jópofák, kár, hogy nem fordították le mindet.
Sokszor éri panasz a magyar kötelező olvasmányokat, hogy reformra szorulnak… háááát, az is biztos, hogy ha a varázsvilágban tényleg ebből tanulnak a kis tanoncok, tutira kevesen választanak majd olyan hivatást, ahol állatokkal kell foglalkozni.

22 hozzászólás
>!
Camelia
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

Két dolog miatt olvastam el, egy már ha megnyertem miért is ne. Aztán meg ma megyek moziba megnézni a Legendás állatokat, és gondoltam nem árt egy kis képzettség, még ha nem annyira erről szól majd a film.
Legalább a bestiákat egy kicsit megismertem. :D Bár őszintén bevallom nem sokat sikerült név szerint megjegyeznem. Főleg mert nem nagyon lettek lefordítva. Szerintem úgy jobb lett volna, de ettől még megértem, hogy az írónő nem akarta.
És szerintem sokan vagyunk úgy, hogy még egy kis firkálgatást el tudtunk volna képzelni. Szerintem az jobban feldobta volna a könyv hangulatát. De nekem ettől függetlenül is tetszett. :)
Kíváncsi leszek a filmre is. :D

2 hozzászólás
>!
Evelena
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

A régebbi, vöröses kiadás már sok éve a polcom egyik ékessége, azonban eddig csak bele-bele olvasgattam, de teljes valójában még nem olvastam végig.
A 20. évforduló vett rá igazán, a teljes sorozat elolvasásához is meghozta a kedvem.
Harry és Ron jegyzetei a leginkább szórakoztatóak, főleg a Hagridra tett utalások, azokon mindig szakadok a nevetéstől. :D
Az előszó is nagyon tetszett Dumbledore tollából, akárcsak Göthe szavai, tényleg annyira szereti a legendás állatokat, minden leírásából érzékelhető.
A tankönyvszerűség is megvolt, ezzel a néhol már eléggé az olvasóra tukmált információ egyveleg érzetével. De mindig akadt egy humoros történet, amivel feldobódott a hangulat. Biztos, hogy a későbbi filmeknél is sokat fogom forgatni, eddig a furkász a nagy kedvenc. :)
Még kiemelném, hogy a Loch Ness-i szörny állandó feltűnése is nagyon szórakoztatott.
Jó kis könyv, HP rajongóknak kihagyhatatlan. ;)

>!
Animus, Budapest, 2001
78 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639307246 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: J. K. Rowling
>!
gabiica P
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

Noha nem hozta azt a hatást, mint szerettem volna, mégis tetszett. Nyilván nem lehet úgy bemutatni, hogy teljesen azt érezzem, része a Harry Potter világnak, hiszen lényegében ez egy tankönyv. De mégis nagyon érdekes volt. Jó volt részletesebb leírást olvasni azon állatokról és varázslényekről, amelyek szerepet kapnak a könyvekben, ezért nagyon tetszett. Érdekes volt, szerintem jó kiegészítő kötet.

>!
Algernon +SP
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

Szórakoztató, érdekes, rövid olvasmány – jobban illeszkedett a varázsvilágba, mint Bogár Bárd.
Megjegyzés: én azért hagytam volna, hogy Ron jobban összefirkálja :)

4 hozzászólás
>!
Niitaa P
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

Tisztában voltam vele, hogy ez végül is egy tankönyvnek minősül, de azért kicsit jobbra számoltam. Viszont egy dolgot tökéletesen elért nálam: ha egy kicsit is hiányzott volna a főiskola, a tanulás, akkor kijelenthetem: mostmár egy szemernyit sem!
Unatkoztam közben, na. Pár helyre magam is írtam volna megjegyzést a margóra.
Persze, voltak benne jó részek, maguk az állatok leírása kifejezetten tetszett, viszont lehetett volna benne mondjuk több illusztráció. Annyira bugyuta neveik voltak szegénykéimnek… legalább egy ábrával adhattak volna nekik egy kis egyediséget.
Kedvencem természetesen marad az unikornis és az orrontó furkász :)
Ez nem lett az én könyvem, de imádom a borítót! Szóval marad a polcom kincse :)

>!
Levandra P
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

Minden valamirevaló Harry Potter-rajongónak kötelező elolvasni a könyvet, amiből a kis túlélő Roxfort falai között buzgón tanulta e tárgyat! Érdekes feladat előtt állok, ugyanis tankönyvről sem írtam még értékelést, habár visszagondolva az utolsó kémia könyvemre, egyről azért volt határozott véleményem, viszont kiindulási alapnak mégsem tekinthetek rá.

Rendhagyó kritika a blogon! Ja, és külön köszönet @Sol -nak a képért! :D
http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/09/gothe-salmande…

1 hozzászólás
>!
dontpanic P
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

Cuki.

Lehetne benne több firka és rajz is. (Ajánlom a Monster of the Day, magyar Fb oldal, minden napra egy legendás állat: https://www.facebook.com/MonsterOfTheDay/)

A kedvenc sztorim belőle, hogy a kentaurok és a sellők elutasították az „értelmes lény” kategóriát, és maradtak inkább legendás állatok… :) tökéletesen megértem, értelmes lénynek lenni elég fárasztó meló. :)

15 hozzászólás
>!
DoreenShitQ
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

Ahhoz képest, hogy nem érdekelnek a legendás lények, magam is meglepődtem, hogy mennyire lekötött a könyv. Féltem, hogy untatni fognak a leírások, de szerencsére nem így lett, szerettem Dumbledore előszavát és Harry meg Ron firkái is feldobták a könyvet. Még mindig lenyűgöz Rowling azzal, hogy minden kis részletre oda tud figyelni. Hatalmas pacsi!

>!
Animus, Budapest, 2001
78 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639307246 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: J. K. Rowling

Népszerű idézetek

>!
Algernon +SP

MIT NEVEZÜNK BESTIÁNAK?
a nagy szőrös izét, aminek túl sok a lába

10. oldal

7 hozzászólás
>!
Frank_Spielmann I

Ez a könyv Harry Potter tulajdona.

     meg Ron Weasleyé, mert az övé szétesett.

Akkor miért nem veszel magadnak egy másikat?

     A saját könyvedbe firkálj Hermione!

Szombaton bevásároltál egy rakás trágyagránátot! Vettél volna inkább egy új könyvet!

     A trágyagránát szuper!

1. oldal

Kapcsolódó szócikkek: firka · Harry Potter · Hermione Granger · könyv · Ron Weasley
>!
Algernon +SP

A Varázslényfelügyeleti Főosztály szigorú ellenőrzés alatt tartja a legendás állatok kereskedelmét, a kísérleti keresztezésről szóló, 1965-ben hatályba lépett törvény pedig megtiltotta új fajok létrehozását.
de Hagridnak erről senki sem szólt

22. oldal

>!
Algernon +SP

= C H U D L E Y      C S Ú Z L I K =
Weasley!
Ha már belefirkálsz a könyvembe, legalább egy normális csapat nevét írd bele!

5. oldal

Kapcsolódó szócikkek: firka · Ron Weasley
>!
Életveszélyes_és_Tilos

MAGYAR MENNYDÖRGŐSÁRKÁNY

A legveszedelmesebbnek ez nem vicc tartott sárkányfaj. Kimondottan óriásgyíkszerű testét fekete pikkelyek borítják. Szeme sárga, szarvai és a farkából kiálló tüskék bronzvörösek. Kivételesen hosszú lángcsóvát tud fújni, akár 15 métereset is. Cementszürke tojásának héja rendkívül kemény. Áttöréséhez a kicsinyek kikelésükkor a farkukat használják, amelyen addigra kifejlődnek a tüskék. A magyar mennydörgősárkány kecskét, juhot és – ha teheti – embert eszik.

69-70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sárkány
>!
Frank_Spielmann I

A Varázslényfelügyeleti Főosztály minden ismert bestiát, mágikus értelmes lényt és szellemet besorol egy öt kategóriából álló rendszerbe. A besorolás az adott faj tapasztalati úton megállapított veszélyességét hivatott tükrözni. Az osztályok a következők:

A Mágiaügyi Minisztérium által meghatározott (M. M.) osztályok:
XXXXX      bizonyítottan varázslót ölt / idomításra, szelídítésre alkalmatlan
vagyis Hagrid imádja
XXXX      veszélyes / kezelése szaktudást igényel / csak magasan képzett varázsló tud bánni vele
XXX      képzett varázslóra nem veszélyes
XX      ártalmatlan / szelídíthető
X      unalmas

25. oldal

>!
lapkasajt

A kimératojás A-kategóriájú kereskedelmi forgalomba nem hozható cikknek minősül.
tuti, hogy Hagrid nemsokára szerez egyet

Kapcsolódó szócikkek: Rubeus Hagrid · tojás
>!
Boglinc P

Szerk. megj.: a mugliknak e helyett a szokásos szöveg: ezek mind kitalált lények, semmi baj, nem kell félni, jó szórakozást stb.

A szerző előszava - Csak a varázslóknak szánt változatba! (Animus, 2017)

>!
zsálya P

(…) a varázslók számára a padlásszörny jelenléte általában kedvelt társalgási téma, sőt, sok családban házi kedvencnek tekintik.

60. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: A Fantázia Birodalma
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Terry Pratchett: Fegyvertársak
Mark Lawrence: Bolondok hercege
Terry Pratchett: Sofőrök
Douglas Adams: Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek