Négy ​évszak ízekben 3 csillagozás

Gordon Ramsay: Négy évszak ízekben

Gordon ​Ramsay, a konyha ördögeként emlegetett háromcsillagos séf új könyvében zseniális szezonális receptjeit gyűjtötte egybe. Nagy-Britannia legfelkapottabb szakácsa megszállottja a kiváló minőségű alapanyagoknak, most is meghökkentő ízeket párosít össze, kifinomult konyhatechnikát alkalmaz, és az elkészült ételcsodákat szemkápráztatóan tálalja. Sikerének kulcsa, hogy minden apró részletre gondosan ügyel, és mindig a tökéletességre törekszik.
Kezdő szakácsok is sikerrel forgathatják e könyvet, mert a szerző külön, fényképekkel illusztrált fejezetben mutatja be az alapkészítményeket és a mesterfogásokat, amelyek ismeretében könnyedén filézhetünk halat, tisztíthatunk articsókát, gyúrhatunk omlós tésztát. Az ételek többsége rendkívül könnyen elkészíthető, de Gordon ráadásként megismertet néhány recepttel, amely az exkluzív éttermek kínálatában is megállja helyét.
A gyakorlati konyhai tanácsok, újszerű ízkombinációk és ínycsiklandó ételek receptjei teszik Gordon Ramsay… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Alexandra, Pécs, 2009
222 oldal · ISBN: 9789632971063 · Fordította: Szkladányi András

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ombiwa
Gordon Ramsay: Négy évszak ízekben

Nagyon szép könyv sok képel és érthető megfogalmazással. A végén egy kis segítséggel a különlegességek elkészítéséhez.
Nagy hátránya az, hogy a receptek nagy részéhez olyan hozzávalók szükségesek, amik nálunk nem beszerezhetőek.

>!
szikszai_2 P
Gordon Ramsay: Négy évszak ízekben

Remek receptek! Profi munka! Már egy-két receptet főztem belőle és nem csalódtam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Yotam Ottolenghi – Sami Tamimi: Jeruzsálem
Alison Walker: Enni való ajándékok
Jeni Wright: 101 hal- és tengeri étel
Nigella Lawson: Egész évben nyári ízek
Nigella Lawson: Nigella falatozója
Jane Clark: Mit adj enni a babának?
Jennie Shapter: Szakácskönyv kenyérsütő gépekhez
Mima Sinclair: Bögresütik
Anthony Ryan: A vér éneke
James G. Frazer: Az aranyág