A ​császár hagyatéka (A 39 kulcs 8.) 171 csillagozás

Gordon Korman: A császár hagyatéka

A 39 kulcs utáni hajszában csak egy dolog tartotta a lelket a tizennégy éves Amyben és öccsében, Danben: az, hogy a jó oldalon küzdenek. De amikor rádöbbennek szüleik titkára, minden összeomlik, amiben eddig hittek, és az összetartó testvérek életükben először különválnak…

Amikor Dan eltűnik az egybilliós népességű országban, Amynek nehéz döntést kell hoznia: a kulcsot keresse meg… vagy az öccsét, Dant?

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455976 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455976 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455976 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Dan Cahill · Amy Cahill · Nellie Gomez · császár

Helyszínek népszerűség szerint

Kína · Peking


Kedvencelte 11

Most olvassa 8

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

GytAnett>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

Másfél évvel ezelőtt olvastam el az előző kötetet a sorozatból, féltem tőle, hogy milyen is lesz visszatérni, annak ellenére, hogy tetszett a sorozat korábban is. Elég sokat felejtettem sajnos az eltelt idő alatt, de én lepődtem meg a legjobban, hogy nagyon sok minden beugrott.
Ahhoz képest, hogy egy ifjúsági regény, nagyon izgalmas szerint. Valami mindig történik, az meg külön tetszik, hogy még az olvasónak is nyomoznia kellett olvasás közben. :) spoiler
Ez a rész nem volt annyira tanulságos olyan értelemben, hogy korábban pl. Mozartról tudhattunk meg nagyon sokat, de azért itt is nagyon sok érdekes információ szerepelt a történetben.
Furcsa volt a történet, mivel azt szoktam meg, hogy Amy és Dan mindig együtt van, itt viszont különváltak. Nem saját döntésükből ugyan, de külön utakon kellett nyomozniuk.
Elképesztően okosak ezek a gyerekek, én csak úgy pislogtam, hogy egy-egy nyomra mégis hogyan bírtak rájönni.
Természetesen felbukkant a család többi tagja is, akik szintén a 39 kulcsért küzdenek. Maradjunk annyiban, hogy a véleményem továbbra is változatlan, illetve Alastairről nem bírtam még kitalálni, hogy mit is gondolok róla. Igencsak többszínű figura. spoiler
Annak ellenére, hogy gyakorlatilag minden kötetet más író írja, nagyon jó, mindegyik a maga módján lebilincselő.
Életveszélyes történet az ifjúságnak. Kell ennél több? :) A folytatása nem is kétséges!

1 hozzászólás
kratas P>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

Tetszett ez a rész, pörgős volt és sok érdekes helyszínt bejártunk a már-már szuperhős testvéreinkkel és nem tett rosszat az sem, hogy most külön szálon nyomoztak egy ideig. spoiler

6 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

A sorozat kezdeni kötetei nagyon tetszettek és elég gyorsan daráltam őket, de így a végefelé már egyre nehezebben megy, egyre kevésbé izgalmas számomra a cselekmény, mindegyik kötet szinte ugyanarról szól spoiler Dan és Amy nagyon kedves testvérpár, jó olvasni a történeteiket, s tudom, hogy elsősorban kamaszoknak íródott ez a kötet, de nekem akkor is kicsit kevés, lehetne benne valami újdonság, valamivel több izgalom. Ettől függetlenül tovább fogom olvasni a sorozatot, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz a testvérpárral, hogy mi lesz a sorsuk, na meg hogy milyen módon záródik le a kulcsvadászat a rokonokkal, hogy sikerül-e megbékélniük, hogy rájönnek-e, hogy nem a kulcsok a legfontosabbak, hanem az, hogy ők egy családba tartoznak.

3 hozzászólás
Black_Angel>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

Ez a könyv volt talán a legjobb..(szinte mindegyiknél így gondolom, de ez most tényleg:D)
Az egész elvarázsolt, a kínai kultúra, a fal, a kolostor, éés a Csomolungma..
Tetszett, hogy kicsit eltávolodtak egymástól, mert így rájöttek, hogy egyikük sem egy velejéig gonosz személy. És még így is.. ilyen távol egymástól, ugyanarra a dologra jöttek rá, szinte egy időben:D Ahogy egyre több dolog kiderül a családról, és erről a rejtélyről..én egyre jobban nem akarom tudni mi is lehet ez.. egyszerűen annyira (mégjobban) széthúzza a családokat, és kihozza az emberből a kegyetlenséget.
A következő részre kíváncsi leszek, nehogy kiderüljön valami Jack Sparrow kapitányról..:D

HarleyQuinn>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

Kalandokban itt sincsen hiány szerencsére.
A sok-sok titok ami fokozatosan kerül a felszínre.
Szeretem az ilyen könyveket.
Nem tetszett,hogy a testvérek külön nyomoztak,jobbak ők együtt.
A jó Nellie egyre több dolog derül ki róla kivi leszek ki is ő valójában. Bár kezd megfogalmazódni bennem pár ötlet.
spoiler

Panni777>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

Ez a kötet most megmentette számomra a sorozatot, mert ezt nagyon élveztem. Visszatekintve az előző részekre, szinte mindig 3-4 csillag között értékeltem őket és már el is határoztam, hogy ha ez sem tetszik, félbehagyom a sorozatot. De végre ez igazán izgalmas volt és gördülékeny! Főleg az előzőekhez képest, amiket száraznak és logikátlannak éreztem. Nellie-re egyre kíváncsibb vagyok, hogy ki ő igazából és kinek dolgozik, szerintem valami nagy titok van a birtokában. A nyomok „félreérthetetlensége” mondjuk továbbra is idegesít és hogy mindent ennyire biztosnak vesznek, de hát végül is gyerekek és gyerekeknek is szól a történet.

anesz P>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

Kínába látogattunk ezúttal. A testvérek szétválnak, de így több helyszínt is meglátogathattak, és több szereplővel is érintkezésbe léphettek, így nem bántam. Mindjárt az elején Dan egy kínai gyárba került, ahol készülnek a magyar postások életét megkeserítő kis csomagocskák. Csak akkor lett volna hitelesebb, ha gyerekek lennének ott, nem felnőtt munkások! Nagyon vigyorogtam magamban. :-)
Aztán meglátogatták a kedvenceimet, az agyag-hadsereget, a Nagy Falat (bár itt is megemlítik azt a közkeletű tévedést, hogy ez az egyetlen emberi építmény, ami az űrből látható; pedig ez nem igaz, nem látszik. De egye fene, ezt elnézzük neki!). Még a Fecskefészekbe is bejutunk, sőt a Tiltott Városba is belátogatnak és a Mount Everest tetejét sem hagyják ki.
Mindeközben próbálják megemészteni, hogy melyik ágba is tartoznak. Többet megtudunk Jonahról és családjáról is. Megint kiderül, hogy senki nem velejéig gonosz, de a versenyszellem ugye…
Egyedül a borítóval nem vagyok kibékülve…
Viszont ha minden igaz, most jön egy kis kalózkodás!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455976 · Fordította: Acsai Roland
atomarcú P>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

Ez a sorozat csak nem tud közelebb kerülni a szívemhez. Kedvencem az a rész, amikor a két gyerek gond nélkül kutat a következő nyom után a Csomolungma csúcsán. Hiteles.

2 hozzászólás
AdriiV>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

A császár hagyatéka ugyanolyan fantasztikus volt, mint a sorozat előző részei!
Ebben a részben Kínában járunk, ahol Dan és Amy annyira összevesznek származásuk miatt, hogy a 11 éves fiú elszökik nővére elől, és akaratlanul is eltéved ebben a hatalmas országban.
Ez a kisebb elválás a testvérpár között több szempontból is jó húzás volt az író részéről: egyrészt jót tett a sorozat dinamikájának, másrészt a két főszereplőt is jobban megismerhettük.
Főleg Dan volt a középpontban, amit egyáltalán nem bántam, mert mostanában Amy szemszögéből követhettük az eseményeket, és már kellett ez a vérfrissítés, meg amúgy is jobban tudok azonosulni Dan-nel, mint a nővérével. Ráadásul a könyv végére megtörtént az a bizonyos jellemfejlődés, amit már nagyon régóta vártam.
Nelly-t kb. a 6. rész óta nem tudom hova tenni. A sorozat elején sokkal jobban kedveltem.
Egy kicsikét hiányzott az ellenfelek szemszögébe való részletes betekintés, mint ahogy az előző részekben megszokhattunk, cserébe „kárpótoltak” a gonoszságukkal. Nyilván Amy-ék szempontjából nem volt éppen jó, viszont ettől vált igazán izgalmassá a befejezés.
Még mindig imádom A 39 kulcsot, szóval természetesen folytatni fogom! (:

bookworm1227 P>!
Gordon Korman: A császár hagyatéka

Ez a rész nyerte el a legjobban a tetszésemet eddig.
Nagyon szerettem Kínát: a Nagy Fal, a harcművészet, a kultúra, a Csomolungma. Fura volt Amy és Dan külön, de jót tett nekik egy kis távolság. Örülök, hogy Ian megmentése által mindketten rájöttek arra, hogy attól még nem rosszak, mert Madrigálok.
Jonaht kedvelem a szörnyű beszéde ellenére.
Furcsa, hogy ez már a nyolcadik rész, gyorsan haladok a könyvekkel. De hát letehetetlen a sorozat, nagyon szórakoztató.:)


Népszerű idézetek

Cammie>!

A gonosz vajon tudja magáról, hogy gonosz?

4. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gonosz
Imagine>!

Más szemmel nézel az életre, ha a halál képébe bámultál.

Cammie>!

– Ki vagyok tiltva a Tiltott Városból. Na persze, honnan máshonnan!

29. oldal

Cammie>!

Ahogy Grace mondogatta: „Ha egyszer átvágsz, szégyelld magad! Ha kétszer, lecsaplak ezzel a macskahordozóval!”

14. oldal

victoria_m997>!

– Helyesen cselekedni könnyű, minden hülye képes rá. Tudod mi a nehéz? Helyesen cselekedni, amikor rosszat szeretnél!

138 - 139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
Adrirawia>!

– Azt tettem, ami emberileg helyes volt – nézett az öcsére komoly tekintettel.

196. oldal

Niah>!

– A te hülyeségedet generációkon keresztül fogják vizsgálni a jövő tudósai – tudatta vele hűvösen Amy.

Cammie>!

– A Janusok! Azok az emberek az anyjukat is képesek lennének eladni egy festményért!

16. oldal

victoria_m997>!

– De ki más lehetett volna…? – meregette a szemét Dan. – Csak nem ő? A kis Puki… – mutatott a császári köntösbe bújtatott kisfiúra.
Amy elfintotodott.
Pu Jinak hívták, és Kína császára volt, nem bélgáz.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · császár · Dan Cahill · Kína
Cammie>!

– Ne szellőztesd feleslegesen a szád! – tanácsolta Eisenhower. – Szükséged lesz a levegőre. Tudod, hogy hívják errefelé, ami ránk vár? Halálzóna. Nyolcezer méter magasságban átmész haldoklóba. Sejtenként nyiffansz ki.
Mindkét csemetéje ujjongani kezdett.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halálzóna

A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Pierdomenico Baccalario: Az időkapu
Irene Adler: Utolsó felvonás az Operában
Jankó Olga: A kicsi Mit babája
Ruff Orsolya: Volt egy ház
Tea Stilton: A korallok hercegnője
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Majoros Nóra: A néma táltos
John Flanagan: Gorlan romjai
Nógrádi Gábor: Alattunk a kincs
Jean-Claude Mourlevat: A visszafelé-folyó