A ​tanulás forradalma 3 csillagozás

Gordon Dryden – Jeanette Vos: A tanulás forradalma Gordon Dryden – Jeanette Vos: A tanulás forradalma

• ​hogyan nevelhetünk boldog és egészséges gyermekeket? • hogyan tud felzárkózni az iskolában akkor is, ha nagyon lemaradt? • hogyan tud bármit gyorsabban, jobban és könnyebben megtanulni? • hogyan tud egy új nyelvet 8 hét alatt alapfokon elsajátítani? • hogyan lehet megtanulni írni és olvasni iskolakezdés előtt? • hogyan tanítsunk és oktassunk a világ legjobb módszereivel? • hogyan használjuk a világ legjobb tanulási technológiáit? • hogyan szerezhetünk jobb jegyeket az elmetérkép alkalmazásával? • hogyan fedezzük fel saját egyéni tanulási stílusunkat? • hogyan lehet megoldani a középiskolások lemorzsolódásának problémáját? TOVÁBBÁ… • azt a 16 trendet, amely a jövőben a világot leginkább formálni fogja; • azt a 20 lépést, amelyek segítségével bármit megtaníthatunk magunknak; • azt, hogy hogyan lehet megváltoztatni, ahogyan a világ tanul. A holland származású, Kanadában nevelkedett, amerikai Jeannette Vos pedagógiai doktorátusát hétéves kutatás után szerezte meg, amelynek során a… (tovább)

>!
Bagolyvár, Budapest, 2005
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639447528
>!
Bagolyvár, Budapest, 2004
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 963944751X
>!
Bagolyvár, Budapest, 2004
268 oldal · ISBN: 9639447269 · Fordította: Fehér Judit, Polyánky Balázs

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
gjudit8
Gordon Dryden – Jeanette Vos: A tanulás forradalma

Nagy élmény volt a könyv olvasása! Annak felfedezése, hogy máshogy is lehet, sőt kell gondolkodni az iskoláról, annak szerepéről, a gyerekek tapasztalatairól és a felnövekvő generációk terelgetéséről. Jó célokkal, értelmes tevékenységgel sokkal több hasznos információt/tananyagot lehet elsajátítani, és persze közelebb vinni a mindennapi életet, annak problémáit az iskolához.


Népszerű idézetek

>!
blianhun

Az elme nem edény, amelyet tele kell tölteni, hanem tűz, amelyet meg kell gyújtani.
(Plutarkhosz)

300. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tanulás
>!
gjudit8

A régi iskolamodell éppen annyira halott, mint az Ipari forradalom, amely létrehozta. Lehet, hogy 50 évvel ezelőtt kielégítő volt, ha a népesség 20 százalékát szakemberré „tanították ki”, 30 százalékát iparossá és hivatalnokká, míg a maradék 50 százalék jobbára műveletlen mezőgazdasági és fizikai munkás maradt.
De ha ezen a hozzáálláson nem változtatunk, az nemzeti és nemzetközi katasztrófához vezet. Szinte minden diáknak önállóan, magabiztosan és kreatívan kell a saját jövőjét alakítania
Még a felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében is gyakran az a helyzet, hogy a tudás, amit az egyetemen, főiskolán szereznek, elavul, mielőtt megkapnák a diplomát.
Általában igaz az, hogy az azonnali kommunikációt eredményező forradalmi változások képessé tesznek bennünket arra, hogy rendszeresen frissítsük ismereteinket, és mindenki számára, aki rendelkezik a megfelelő eszközökkel, szükség esetén elérhetővé teszik a kívánt információt.

1 hozzászólás
>!
miss_antrophy

„Egy új ötlet által kitágított elme soha nem tér vissza az eredeti dimenzióiba” – Oliver Wendell Holmes

186

>!
miss_antrophy

Ha nem használjuk ki az azonnali elektronikus kommunikáció adta lehető-ségeket az oktatásban, az olyan, mintha elődeink megtagadták volna az ábécé használatát, nem lettek volna hajlandók nyomtatott könyveket gyártani, vagy két botot összedörzsölni, hogy tüzet csiholjanak.

93

>!
blianhun

A tanulás a legjobb játék és a legnagyobb móka az életben.
Minden gyerek ezzel a hittel születik, és egészen addig hisz ebben, amíg meg nem győzzük arról, hogy a tanulás nagyon nehéz és kellemetlen munka.
Ennek ellenére néhány gyerek soha nem tanulja meg ezt a leckét, és abban a hitben éli le életét, hogy a tanulás jó mulatság és az egyetlen játék, amelyet érdemes játszani.
Van egy elnevezésünk az ilyen emberekre.
Zseniknek hívjuk őket.
(Glenn Doman)

390. oldal

>!
blianhun

Az egész iskolai előkészítő nagymértékben épít az egyik legkihasználatlanabb forrásunkra: a nagyszülőkre. Bármelyik napon is látogassuk meg a foglalkozásokat, azt láthatjuk, hogy nagyszülők vezetik a különböző énekeket, táncokat és más tevékenységeket.

439. oldal

>!
Krisztian

Ha az egyes termékek, mint például az autó vagy a gabonapehely, ugyanazt
a trendet követnék, mint a személyi számítógépek, akkor egy közepes méretű
autó 27 dollárba, egy csomag gabonapehely pedig egyetlen centbe kerülne.

BILL GATES
Business @ The Speed Of Thought

40. oldal

>!
miss_antrophy

Az élet furcsasága: ha elutasítod, hogy a legjobb kivételével bármit is elfogadj, akkor azt gyakran meg is kapod. – SOMERSET MAUGHAM

270. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Porkolábné Balogh Katalin: Készségfejlesztő eljárások tanulási zavarral küzdő kisiskolásoknak
Kalamár Hajnalka: Tíz alkalom – Tanulási zavarok korrekciójához kapcsolódó fejlesztő program tapasztalatai és lehetőségei
Joshua Harris: Búcsú a randevúktól
Mezeiné Isépy Mária (szerk.): Gyógypedagógiai pszichológiai alapismeretek
Dogossy Katalin: Baj van a gyerekkel
Sárvári Gáborné: Egészségvédelem
Mészáros Aranka (szerk.): Az iskola szociálpszichológiai jelenségvilága
Madarász Márta: Szabadidő-pedagógia az enyhén értelmi fogyatékosok általános iskoláiban és tagozataiban
Buzás László: A csoportmunka
Elliot Aronson: A társas lény