Szerelemtánc 102 csillagozás

Gombos Tünde: Szerelemtánc

Mit tennél, ha találkoznál a szerelemmel? És vajon mit tesz Dávid, aki Budapest szívében önként vállalt magányban él?
Képes ledönteni a saját maga által hosszú éveken át felépített falakat, vagy mindörökre szomorú múltja rabja lesz? Van-e elég bátorsága, hogy kockáztasson, és felvállalja akár a csalódás lehetőségét is, a boldogság váratlanul megcsillanó reményében?
Mi helyes és helytelen, mi tisztességes és tisztességtelen, mi lehetséges és mi lehetetlen?
Miközben végighaladunk Dáviddal a válaszkeresés és döntés nehéz útján, észrevétlenül beszippant bennünket ez a szívet melengető történet.

Gombos Tünde megindító regényében egy huszonhét éves, végtelenül szomorú fiú bőrébe bújhatunk, aki egy angyali találkozás után lassacskán megbizonyosodik róla, hogy neki is jár a boldogság.

>!
Álomgyár, Budapest, 2016
218 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631256468
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
218 oldal · ISBN: 9786155692031
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
218 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155692031

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Margitsziget


Kedvencelte 13

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

Rövid kis történet volt, de gyönyörűen kivitelezve. Az újrakezdés története. Mindenki megérdemli a boldogságot, és ezt Dávid is megtapasztalhatja. Érdekes volt, hogy egy fiatal férfi életébe, gondolataiba enged bepillantást az írónő. Élveztem minden sorát, biztos olvasok még Tündétől.
@oldmoviegirl01 barátnőmnek köszönöm az ajánlást, mindig jókat olvasol :)

2 hozzászólás
vikcs>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

„Te mit gondolnál, ha úgy éreznéd, mindenki ferde szemmel néz rád az utcán, ha mindenki kerül és óvakodik tőled? Mit gondolnál, ha minden szeretted otthagyna a legnehezebb időszakodban, és teljesen magadra maradnál úgy, hogy te sem vagy tökéletes többé már?

Annyira mély érzelmek és gondolatok vannak a könyvben, hogy teljesen ki kell nyitnunk a lelkünket, hogy befogadhassuk a mondanivalóját. Remek kivitelezés, fantasztikus összkép, gyönyörű történet.

Ne várjunk nagy dolgokat a könyvtől, mert akkor csalódást okozhat. Ez a könyv egy élettörténetet mesél el, hogy hogyan éli át egy huszonéves, felnőtt férfi az élet nehézségeit, az élet rossz vicceit, a megpróbáltatásokat, hogyan változtatja meg a gondolkodását, és hogy mi kell ahhoz, hogy újra visszatérjen az Életbe.”

Bővebb értékelést a könyvről a blogomon olvashattok: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2016/12/gombos-tunde-…

Niitaa P>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

„Most még nem láthatom, hogy miért történt úgy, ahogyan, most még túl közel van, most még túlságosan fáj. De majd egy nap, amikor már kellően messze leszek, és kellően rálátok, egyszer csak össze fog állni a kép, mint egy hatalmas kirakó.”

Egy szóval is lehet jellemezni ezt a kis könyvecskét: aranyos! Nagyon jól esett most a lelkemnek egy ilyen történet. Erre volt szükségem. Köszönöm!
A szerelemtánc pontosan az, amire a cím is utal. Két fiatal csodálatos tánca, mely elvarázsolja az olvasót is. Nincsenek benne világmegváltó események. Legfőképpen csak gondolatok halmaza. De a maga nemében csodálatos!

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/02/gombos-tunde-szer…

Gorkie>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

Hű, nem gondoltam volna, hogy ennyi minden belefér ebbe a kis könyvbe. Rengeteg érzés látott napvilágot, egy nagyon érdekes életúttal.
Dávid élete rendkívül hullámzó volt. Megtapasztalta a siker, és a boldogság időszakát, de a hatalmas testi és lelki fájdalom is utolérte.
Nagy utat tesz meg élete során, amelyet elmesél a saját szavaival.
Gombos Tünde szépen ír, jól visszaadja azt a sokféle érzést, ami Dávidban lejátszódott. Mindenféle sallang és körítés nélkül kapunk betekintést az életébe.
Úgy olvastam, mint egy nagy lélegzetvételt, csak egyszer tettem le, amikor ebédelt a család. :)
Még biztosan fogok olvasni Tündétől.

>!
Álomgyár, Budapest, 2016
218 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155692031
Sippancs P>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

Rövid, ám annál inkább tartalmas, elgondolkodtató és érzelmekkel teli könyv volt ez egy elsőkönyves, magyar írónő tollából.
Számomra az volt a történet legfőbb mondanivalója, hogy habár mondhatjuk azt, hogy nem kell nekünk senki, és élhetünk egy ideig magányosan, az elveinkhez ragaszkodva, elzárkózva a világ elől, mégis csak emberek vagyunk, és mint olyanoknak, szükségünk van legalább egy társra, valakire, aki mutatja az utat, és aki miatt nem betegszünk, nem temetkezünk bele a magányosságba.
Szeretnék még olvasni Gombos Tündétől!

oldmoviegirl01>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

Először a borító fogott meg, aztán a fülszöveg érintett meg, végül a tartalom teljesen meggyőzött, hogy szívesen olvassak még Gombos Tündétől. Remélem lesz rá lehetőség.
A nagyon valódi és valódian kifejezett, átélhető és átérezhető érzelmek, gondolatok mellett, ami nagyon megragadott az a választékos fogalmazás. A vissza-vissza térő kifejezések, apró mozzanatok pedig meghatódott mosolyt csaltak az arcomra.
Meghitt, reményteli történet.

1 hozzászólás
Deziréé>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

Egyszerűen nem értem magam, hogy miért halogattam már megint egy ennyire fantasztikus könyvet. Ilyenkor tiszta dilisnek érzem magam. Féltem nagyon a könyvtől, hogy majd szomorú leszek és sírni fogok. Hiába tudtam rettenetesen beleélni magam a történetbe nem sírtam, hanem mosolyogtam legtöbbször, hogy igen ez a fiú megérdemli a boldog életet. Az emberekkel történnek rossz dolgot, de utána mindig jön majd valami jó is.
Annyira imádtam minden sorát, bevallom művészettörténet órán olvastam el a nagy részét, de egyszerűen nem bírtam letenni. Tudni akartam mi lesz benne.
De komolyan ilyen gyönyörű szerelmet már rég olvastam, főleg férfi szemszögből. Tényleg ilyen érzelmes és varázslatos gondolatai lehetnek egy férfinak is? A válasz igen, Dávid csodaszép szavakkal elmesélte nekem milyen is szerelembe esni. Hihetetlen.
Egyszerűen annyira csodaszépen vannak megfogalmazva a szavak, hogy még mindig csak nézek ki a fejemből.
És hogy mi miatt lettem libabőrös? Amikor az írónő a történet végén elmeséli, hogyan született meg ez a csodás könyv. Nem akarom elhinni komolyan.
Rettenetesen boldog vagyok, hogy elolvastam a könyvet, komolyan szárnyal a szívem, hogy elolvastam a könyvet. Szerintem még nem is éreztem magam így egy könyv után, ennyire hűű, szó sincs rá, hogy milyennek. A szívem tele van szebbnél szebb érzésekkel és ez a lényeg. A történetben is, szebbnél szebb szavak vannak.

J_K_Smith I>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

Rég olvastam ilyen fájdalmasan gyönyörű történetet. Tünde, köszönöm az élményt!

Tóth_Orsolya_3 P>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

Meglepően jó volt. Sőt, határozottan tetszett.
Finom, gyengéd, mégis mély érzésekkel teli.

Virág_Blogger>!
Gombos Tünde: Szerelemtánc

„Most még nem láthatom, hogy miért történt úgy, ahogyan, most még túl közel van, most még túlságosan fáj. De majd egy nap, amikor már kellően messze leszek, és kellően rálátok, egyszer csak össze fog állni a kép, mint egy hatalmas kirakó.”

Több értelemben is nagy meglepetést okozott számomra Gombos Tünde bemutatkozó regénye – de örömmel mondhatom, hogy mindenképpen csak pozitív értelemben. Imádtam, hogy képes volt könnyeden és élvezhetően dolgozni fel súlyos témákat, a komolyságukat sem palástolva, és mégis kellemes humorral, ha úgy hozta a helyzet. Fontos dolgokat mutatott meg, az igazi értékeket – ami miatt az Arctalan szerelemhez tudnám hasonlítani, és ha olvastátok az arról írt értékelésemet is, tudjátok, hogy ez elképesztő nagy szó nálam – és bár én még kicsit éreztem, hogy ez volt az írónő szárnybontogatása, szerintem mindenki boldog lehetne, ha elsőre ilyet tehetne le az asztalra. Pompás könyv egy kellemes kis délutáni pihenéshez, aranyos, könnyed és pattogós – akár egy tánc ;) – kellő romantikát, humort és komoly mondanivalót – például sérülések, nagy korkülönbség, gyász, önmagunk elvesztése – ötvözve. Mi más kellene még ezek után?

Teljes értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/01/gombos…


Népszerű idézetek

Virág_Blogger>!

Most még nem láthatom, hogy miért történt úgy, ahogyan, most még túl közel van, most még túlságosan fáj. De majd egy nap, amikor már kellően messze leszek, és kellően rálátok, egyszer csak össze fog állni a kép, mint egy hatalmas kirakó.

59. oldal

J_K_Smith I>!

Ha nyerni nem is tudok többé, azért még győztes lehetek! Vagyok!

vikcs>!

Soha nem értettem azokat az embereket, akik képesek négy fal között, lesötétített lakásban tölteni az egész nyarat, mert meleg van.

5. oldal

oldmoviegirl01>!

Elképesztő összhangban kalapál duettet rettegő szívem a mellkasomban és reszkető kezem a billentyűkön.

kismosoly_olvas P>!

… az életben semmi sincsen ok és cél nélkül. Most még nem láthatom, hogy miért történt úgy, ahogyan, most még túl közel van, most még túlságosan fáj. De majd egy nap, amikor már kellően messze leszek, és kellően rálátok, egyszer csak össze fog állni a kép, mint egy hatalmas kirakó. Addig az a dolgom, hogy küzdjek, és ne adjam fel.

59. oldal

Trudiz >!

[…] az életben semmi sincs ok és cél nélkül.

zyzmut>!

Őt is elhelyezem azon a polcon, ahol életem elérhetetlen vágyai és régenvolt örömei porosodnak. Néha előveszem egyiket-másikat, leporolom kissé, megmosolygom vagy megkönnyezem, aztán visszateszem szépen, és élek úgy, ahogyan nekem lehet.

112. oldal

kismosoly_olvas P>!

Egész addigi életemben egy nagy, masszív hegy tetején álltam, amit könyörtelenül kitoltak alólam, és én ott maradtam a levegőben mindenféle kapaszkodó és támaszték nélkül. Zuhanni kezdtem.

54. oldal

BarbyMalik0112 P>!

De mi menti meg a lelkemet? Mi tartja életben ezután?

54. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

B. E. Belle: Megtörtek
Papp Csilla: Szerelem újraírva
Olivia Brice: Újra élni és hinni
Rojik Tamás: Befogad és kitaszít
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt
Istók Anna: Semmiért egészen
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Rácz-Stefán Tibor: Túl szép
Anne Raven: Illegális szerelem
Mira Sabo: Amíg kijutunk a fényre