A ​Napkirály árnyékában (Sötétségből a fénybe 1.) 53 csillagozás

Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában

Üldöztetés ​és menekülés a XVII. századi Franciaországban.

A családanya Versailles-ba megy, hogy a királyhoz, XIV. Lajoshoz fűződő korábbi szerelmi kapcsolatára építve igyekezzen mentességet kicsikarni bujdosó, zaklatásnak kitett családja számára. A gyönyörű asszonynak az udvar forgatagában férje és a király mellett újabb hódolója akad egy rendkívüli vonzerejű fiatal udvaronc személyében, akinek sorsa a továbbiakban összefonódik a családéval.

A fordulatos regény történései minden családtag hitét próbára teszik és megtudjuk, hogy bár Isten útjai számunkra kifürkészhetetlenek, minden pontosan illeszkedik egy magasabb rendű tervbe, hiszen az emberi szenvedésekkel Istennek célja van.

Fontos ismereteket szerezhetünk az emberi és a családi kapcsolatokról; arról, hogyan kell a másikban a jót látni, és kegyetlen megpróbáltatások közepette is egyben tartani a családot, megőrizni hitünket és szeretetünket. Megértjük, mekkora érték rejlik abban, ha az ember képes hite,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451671 · Fordította: Szalai Virág

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Fenyő_Bettina_Alexandra>!
Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában

A történet a Napkirály időszakában játszódik. Ahol a vallásuk miatt üldöztek több száz ártatlan embert, jogfosztottá tették őket, elvették tőlük minden vagyonukat, felégették házaikat, nincstelenek lettek. Csupán azért, mert másban hittek. Ez a regény nem fukarkodik az izgalmakban! spoiler XIV.Lajost nem tudtam megkedvelni, mert nem érdekelte népe sorsa, úgy gondolta, hogy az nem az ő dolga, hogy javítson helyzetükön, közben pazarlóan bánt a pénzzel. Igazán kegyetlen, mert nem érdekelte, hogy éri el célját, csak neki legyen jó. Nem tudom elhinni, hogy valaha is szeretett bárkit is önmagán kívül. Madeleine pedig igazán bátor, tettre kész és végsőkig kitartó asszony, aki mindent megtesz a családjáért bármilyen veszély is leselkedik rá. spoiler Kár ezért a sorozatért. Látok benne ezernyi lehetőséget, főleg, hogy a vége egy icipicit befejezetlen.

Adrikaaa>!
Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában

Igazából nem is hallottam erről a könyvről még, pedig Vörös Pöttyös. Nagymamám könyvespolcán akadtam rá. A Borítója nagyon megfogott, és a persze a Napkirály, ami egyet jelentett Franciaországgal.
Teljesen más történetet vártam, mint amit kaptam. A felénél kb. abba akartam hagyni.
Szerintem nem sok olyan FŐszereplő volt, akit utáltam a történet alapján, de XIV. Lajos ilyen volt. Az akaratossága, az, hogy nem számított neki mennyi ember halt meg azért, mert nem akart katolikus lenni. A pénzéhessége, hogy Versailles a legszebb európai park legyen. Kellett neki a pénz, de az nem érdekelte, hogy akiktől a pénzt kicsikarja, azokat tönkre teszi, a halába taszítja. Egy egyszerű zsarnok…
Madaleine igazán kitartó asszony, akit nem érdekel nemesi származása, és hozzáment egy egyszerű parasztemberhez, mégis gyönyörű élete volt, amellett, hogy folyton azt akarták, hogy térjen át a katolikus hitre. Régi románca a királlyal sem volt elegendő, arra, hogy elkerülje, azt a szörnyűséget, ami a családját érte. Igazi kalandokon, és fájdalmakon kellett keresztül mennie, ahhoz, hogy visszakapja a boldogságát.
Aki a kedvenc karakterem volt az Pierre. Eleinte azt hittem benne is csalódnom kell, de pozitív csalódást okozott. Kedves, segítőkész, merész és bátor fiatalember, aki bár a királyi udvarban dolgozik, segít a király ellenségének.
A tájak, a szereplők jelleme hol jól volt kidolgozva, hol hiányoltam, és Versaillesből is többet szerettem volna kapni.
Összességében nem rossz történet, csak én nem annyira szeretem a vallási témájú könyveket, így többet vártam volna. :/
A másik dolog amit furcsának tartok, hogy ez egy sorozat első kötete. Számomra befejezett a történet és nem tudom, hogy mit is lehetne még előhúzni a történetből.

Hiranneth>!
Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában

Nem volt rossz, nem volt rossz, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Sok érdekes, és elgondolkodtató témát vet fel, de úgy éreztem, hogy mindegyiknél csak felszínt érintjük és már ugrunk is a következőre.
Viszont egyszeri olvasásnak, és szórakozásnak jó.

eszter1818>!
Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában

Érdekes volt ebből a szemszögből szemlélni XIV. Lajos király idejét :)
Összességében tetszett.

Dooorka>!
Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában

Az elején úgy éreztem,hogy ez egy tipikus csöpögős romantikus regény lesz,de mikor kezdtek pörögni az események,nem tudtam letenni!! Jó volt ebből a szemszögből látni a XVII. századi Franciaországot, és jó volt olvasni egy igazán szeretetre méltó család megpróbáltatásairól. Sokan írják,hogy nekik nagyon nem szimpatikus Madeleine karaktere,de abban az időben teljesen másképp álltak a dolgok,mint ma, és Madeleine döntései- bár számunkra elég furcsának tűnhetnek- valójában pontosan olyanok voltak,mint amiket a helyzet megkívánt. Legalábbis szerintem. A szereplők egyébként nagyon-nagyon tetszettek, a legnagyobb meglepetést nekem Pierre okozta (amikor először feltűnt,egyáltalán nem volt szimpatikus,de a végére ő lett a kedvenc karakterem). Igen,a történet végét én is kicsit befejezetlennek tartottam,de ez csak azért van mert ez a könyv egy sorozat első kötete(csak a többi része nem jelent még meg magyarul). Azt a fél pontot nem is tudom miért nem adtam meg,talán csak mert összességében jó könyv volt,de olvastam már jobbat is.

Habók P>!
Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában

Napkirály kora, a versailles-i pompa és elegancia, közben a hugenották üldözése. Tudom, hogy ez volt. De ha nem tudnám, ennek a könyvnek nem hinném el. Ez olyan, mint egy jól fogalmazó iskoláslány munkája. Utánanézett, kutatott, fantáziája is van, de az írás… nos, az nem megy.

PatyiMoly>!
Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában

A borító azonnal megfogott. A cím is szerintem elgondolkodtató. A helyszínleírások tetszettek. Volt olyan szereplő is, aki tetszett. Ám valahogy az egész lehúzta számomra Madeleine karaktere, ha azt nevezhetem karakternek, illetve az a mesébe is alig illő vég, amiben minden jól végződik, „everyone is happy” …
Lehetett volna ez egy jó könyv, de engem nem sikerült megfogni.
Kicsit bővebb értékelésért katt ide: http://patyimoly.blogspot.hu/2013/07/nyaralas-napkiraly…

Ingryd>!
Golden Keyes Parsons: A Napkirály árnyékában

A könyv borítója nagyon szép lett, de ennek a könyvnek rengeteg hibája van. Sok benne a „mit kellene tenni”, mint a tett. A Napkirály és udvara pedig alig szerepelt, pedig amiatt kezdtem el. Ezenkívül meg akarja téríteni az olvasót, a hitről és a vallásról szól, pedig a cím, a borító és a fülszöveg alapján egy izgalmas történelmi regényt várunk. Egyhangú, unalmas és befejezetlen volt, bár utóbbi csak azért van, mert egy sorozat első kötete. Arra jó volt, hogy felkeltse az érdeklődésem a korszak iránt.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

finding_dori>!

Majd kiszakadt Madeleine-ből az iszonytató sikoly, amelyet hallott ugyan, de nem tudta, hogy az ő torkából jön. A sikoly, amelyet a börtön, az üldöztetés és a halál állandó fenyegetésének évei alatt elhessegetett, öntudatának mélyére fojtott el. Most végül előtört. Hajdani otthonának égett külső váza verte vissza a hangját; tető és ajtók már nem voltak, a még álló kőfalakon a fekete korom gyászos ujjak rajzolataként rakódott le.

174. oldal

Rencsu>!

Tudod meg, fiacskám, hogy az igazi bátorság nem azt jelenti, hogy nem félünk. Az igazi bátorság az, amikor valaki félelme ellenére is azt teszi, ami helyes.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sandra Gulland: A Napkirály szeretője
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Egység
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Juliette Benzoni: A szökevény
Juliette Benzoni: A királyért
Juliet Grey: A fényűzés napjai
Marina Fiorato: A muránói üvegfúvó
Anthony Capella: A jégkirálynő
Deborah Moggach: Tulipánláz