15 ​perc jóga 4 csillagozás

Godfrey Devereux: 15 perc jóga Godfrey Devereux: 15 perc jóga

A ​jóga több mint testgyakorlat: célja a testi és szellemi erők felébresztése. Javítja az egészséget, jó közérzetet teremt, mentális megtisztulást hoz. Egyfajta lelki út, melynek kedvező hatása az életünk minden területén megmutatkozik. A jóga hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre bővül a jógaiskolák és a jógaközpontok kínálata. Könyvünk azoknak szól, akik e téren még kevés tapasztalattal rendelkeznek, de szeretnének még többet tenni testi és lelki egészségük érdekében. A jóga nagy előnye, hogy otthonunkban, a szabadban, de még munkahelyünkön is végezhető, nem kell hozzá más, csak néhány perc nyugalom és egy békés sarok, ahová elvonulhatunk. Könyvünkben hat olyan 15 perces gyakorlatsort mutatunk be, amelyek egyszerűek, könnyen tanulhatóak, ráadásul hatékonyak és biztonságosak. Ezeket a gyakorlatokat edzettségi állapottól és jógaismerettől függetlenül bárki elvégezheti. Minden testhelyzet ismertetésénél részletes tudnivalókat kínálunk a formai követelményekről, a… (tovább)

>!
Bioenergetic, Budapest, 2014
puhatáblás
>!
Bioenergetic, Budapest, 2012
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632911113 · Fordította: Matolcsi Gábor
>!
Bioenergetic, Piliscsaba, 2011
208 oldal · ISBN: 9789632911113

2 további kiadás


Most olvassa 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

szangi P>!
Godfrey Devereux: 15 perc jóga

Az elméleti része nagyon tetszett, nem túl szigorú, informatív, és teljesen érthetően ír le dolgokat. A gyakorlati rész kicsit elvontabbnak tűnt, nem voltak benne a testhelyzetek éppen könnyűek, vagy könnyített pózok.


Népszerű idézetek

Niann>!

A jóga ugyanis – és ez a legfontosabb – abban segít, hogy jól érezzük magunkat. … Nem arról van szó, hogy más – és ezzel jobb – emberek leszünk, hanem arról, hogy szívesebben leszünk azok, akik vagyunk.

9. oldal

szangi P>!

A jóga valójában lehetővé teszi, hogy az egyén önmagára támaszkodva érje el azt, amit a vallás megígér, ám ritkán ad meg neki.

24. oldal

szangi P>!

A jóga fizikai és érzelmi felszabadító ereje mellett ki kell emelnünk felerősítő hatását. A jógázás ugyanis felerősíti azt az alapállapotunkat, amelyben elkezdtünk jógázni. Vagyis ha agresszív állapotban fogunk a jógához, még agresszívabbak leszünk tőle. Ha nyitottan közelítünk hozzá, tovább fokozza a nyitottságunkat. Ha érzékenységet viszünk bele, még érzékenyebbek leszünk tőle.

27. oldal

szangi P>!

Az első fázis nélkül nem érhetjük el a másodikat, és a második kell ahhoz, hogy az első megvalósulhasson.

75. oldal

szangi P>!

Figyelmünket fordítsuk az agyunkra, és finoman lazítsuk el valamennyi agysejtünket.

185. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Selvarajan Yesudian – Haich Erzsébet: Sport és jóga
Selvarajan Yesudian: Jóga hétről hétre
Yael Adler: Bőrügyek
Buda László: Mit üzen a tested?
Kriston Andrea – Ruzsonyi Péter: Kriston intim torna
Tajti Ildikó: Esszenciális bőrápolás
Anthony Smith: Testünk titkai
Johannes Hinrich von Borstel: Szívügyek
Sheila Kitzinger: Már élsz
Andrea Schwendemann: Testünk