Az ​ínyesmesterség könyve 0 csillagozás

Glück Frigyes – Stadler Károly: Az ínyesmesterség könyve Glück Frigyes – Stadler Károly: Az ínyesmesterség könyve

Árverések ritka darabja, gasztronómiai gyűjtők féltett kincse kerül új kiadásban az olvasó elé. A szerzők korukban híres és „vendégszerető magyar urak”: Stadler Károly szállodatulajdonos, a Keleti pályaudvar vendéglőse és Glück Frigyes, a Pannónia Szálló tulajdonosa 1889-ben jelentetik meg Az ínyesmesterség könyvét. A kötet nem csupán receptgyűjtemény vagy konyhai titkok tárháza, sőt nem csupán gasztronómiai szótár – több is, más is. Művelődéstörténet, táplálkozástörténet, nyelvtörténet, történeti-gasztronómiai helységnévmutató, dietetikai táblázat, szép- vagy majdnem szépirodalom (korabeli irodalmi szemelvénytár az evésről, ivásról, vendéglátásról). És nem is csupán kordokumentum: ma is nehezen nélkülözhető munka a magyar gasztronómiai és vendéglátó hagyományok ápolásához és továbbviteléhez.

Eredeti megjelenés éve: 1889

>!
Kortárs, Budapest, 2013
416 oldal · ISBN: 9789639985544
>!
366 oldal · keménytáblás

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Mészáros Tibor – Voleszák Zoltán: Villásreggelitől a gálavacsoráig
J. Kovács Imre – Niszkács Miklós – Szerdahelyi Krisztina – Szuna Noémi (szerk.): Top séfek, éttermek, receptek – 25 magyar mesterszakács – A vendéglátás mesterei
Bächer Iván: Utóíz
Gordon Ramsay: Nem piskóta
Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban
444 jó hely Budapesten
Pelle Józsefné: Csemegék könyve
Gulyás Judit – Szeleczky Ildikó: A stílusos vendégvárás
Kaszab Andor: Német nyelv a vendéglátásban, az idegenforgalomban, a kereskedelemben
Fehér Béla – Szécsi Noémi: Hamisgulyás