Árverések ritka darabja, gasztronómiai gyűjtők féltett kincse kerül új kiadásban az olvasó elé. A szerzők korukban híres és „vendégszerető magyar urak”: Stadler Károly szállodatulajdonos, a Keleti pályaudvar vendéglőse és Glück Frigyes, a Pannónia Szálló tulajdonosa 1889-ben jelentetik meg Az ínyesmesterség könyvét. A kötet nem csupán receptgyűjtemény vagy konyhai titkok tárháza, sőt nem csupán gasztronómiai szótár – több is, más is. Művelődéstörténet, táplálkozástörténet, nyelvtörténet, történeti-gasztronómiai helységnévmutató, dietetikai táblázat, szép- vagy majdnem szépirodalom (korabeli irodalmi szemelvénytár az evésről, ivásról, vendéglátásról). És nem is csupán kordokumentum: ma is nehezen nélkülözhető munka a magyar gasztronómiai és vendéglátó hagyományok ápolásához és továbbviteléhez.
Az ínyesmesterség könyve 0 csillagozás
Eredeti megjelenés éve: 1889
Kívánságlistára tette 1
Hasonló könyvek címkék alapján
- Mészáros Tibor – Voleszák Zoltán: Villásreggelitől a gálavacsoráig ·
Összehasonlítás - J. Kovács Imre – Niszkács Miklós – Szerdahelyi Krisztina – Szuna Noémi (szerk.): Top séfek, éttermek, receptek – 25 magyar mesterszakács – A vendéglátás mesterei ·
Összehasonlítás - Bächer Iván: Utóíz 97% ·
Összehasonlítás - Gordon Ramsay: Nem piskóta 93% ·
Összehasonlítás - Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban 92% ·
Összehasonlítás - 444 jó hely Budapesten 93% ·
Összehasonlítás - Pelle Józsefné: Csemegék könyve ·
Összehasonlítás - Gulyás Judit – Szeleczky Ildikó: A stílusos vendégvárás ·
Összehasonlítás - Kaszab Andor: Német nyelv a vendéglátásban, az idegenforgalomban, a kereskedelemben ·
Összehasonlítás - Fehér Béla – Szécsi Noémi: Hamisgulyás 88% ·
Összehasonlítás