Holtak ​könyvtára (Will Piper 1.) 84 csillagozás

Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Titokzatos ​bűnesetek borzolják New York város lakóinak kedélyét. A kilenc áldozat halálának körülményei teljesen különbözőek, látszólag függetlenek egymástól. Ami mégis egybekapcsolja őket, az egy hátborzongató küldemény: minden áldozat egy koporsót ábrázoló képeslapot kap halálának dátumával. Az FBI Will Piper különleges ügynököt bízza meg a nyomozással, aki nagy elszántsággal áll neki a munkának, ám a szálak mind jobban összegubancolódnak. Vajon milyen titokzatos kapcsolat köti össze a tértől és időtől független eseményeket? Létezik-e valami misztikus összefüggés a 21. század eleji gyilkosságok, az első században íródott Jelenések könyve, egy középkori brit apátság, Winston Churchill, az amerikai haditengerészet, a nevadai sivatag 51-es körzete és a hollywoodi filmforgatókönyvek között? Vajon a saját démonaival küszködő Piper ügynöknek sikerül-e fényt derítenie a földalatti könyvtárak titkaira? Beteljesedik-e a hetedik fiú hetedik fiának misztikus sorsa? Vajon közeleg-e már az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tartalomjegyzék

>!
Geopen, Budapest, 2010
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639973114 · Fordította: Mezei Gábor

Enciklopédia 7


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 65

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

dagikám>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Huhh de jó kis könyv volt ez. Nagyon féltem,hogy a sok negatív kritika miatt nem fog tetszeni,de hálistenek de és de TETSZETT. Az elején kicsit bezavart a sok szereplő, de utána letisztult. Mindig is szerettem az olyan történeteket, ami több szálon fut,illetve a múltba is vissza-visszakalandozunk. Itt is ez volt megfigyelhető. El se tudtam képzelni,hogy fogja összemosni a szálakat az író,de zseniálisan csinálta. Remélem azért nem fog bekövetkezni a jóslata….

5 hozzászólás
Roszka>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Nagy reményekkel kezdtem neki, de sajnos csalódnom kellett. Egy nagy katyvaszként indul az egész. Azután bejön a 777. év és vele egy nagyon érdekes történet. Ha ez lett volna a történet végig, azt hiszem, most dicshimnuszokat zengenék. Valahogy a régmúlt engem jobban megragadott, mint a jelenkor. Kissé unalmas„ nem az a történet, amiről azt mondom, alig várom, hogy olvashassam.

Any>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Nagyon-nagyon tetszett és idén végre ez volt az első könyv, ami képes volt kizökkenteni az olvasási válságomból.
Mindenképp újraolvasós! Ne hagyjátok ki ti sem!

rókatündérlizi P>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Én még nem örültem ennyire, hogy egy sorozatnak az első részét olvastam el utoljára, mivel ez sokkal jobb, mint a második. Ha így alakul nálatok is moly-társak, no panic, mert kimarad a csalódottság érzése, hogy a második nem szólt akkorát. Na de ez! Glenn Cooper valóban szakértője a fikciós, misztikus, ám történelmi alapokon nyugvó thrillereknek. Kár, hogy nálunk még nem olyan (el)ismert, mint hazájában.

A cselekmény három idősíkon fut és olyan jól szövi a szálakat Cooper, hogy az egyiket nagyon sokáig nem is lehet hová elhelyezni. Hogyan fog kapcsolódni? És naná, hogy nem úgy, ahogy sejteti és tereli a fantáziánkat. Észnél kell lenni nála, mert néha koncként bedob valamit, amire azt gondolhatjuk, hogy „De kár, rájöttem!”, miközben ez csak elterelés, és ő akarta így, hogy ezt higgyük.
Az események pörögnek, a megoldás pedig érdekes, elgondolkoztató, mert minden kitalációnak szokott lenni némi igazság alapja.

kvzs P>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Kicsi természetfeletti, kicsi krimi, kicsi izgalom, kicsi szerelem, kicsi logikátlanság, sok sztereotípia, sok sablon, de hosszúhétvégés „nemkellgondolkozni” kikapcsolódásnak jó volt.

Pöfivonat>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Nekem ez annyira, de annyira. :D Tudom, hogy mások lehúzták, de nekem ez itt és most csillagos ötös. Nagyon régen olvastam már krimit és ez most nagyon jól esett. Mindenképpen el fogom olvasni a folytatást is. :)

4 hozzászólás
Bibliotekarius>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

A történelmi – s tényleg kitűnően megírt-- részek nélkül lehet alig négy csillagos lenne, de így együtt szerintem nagyon ötletes, szellemes és remek darab.

szederbori>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Az első oldal olvasása közben azon járt az eszem, hogy a csudába kerülhetett ez krimi a várólistámra? Úgy érzetem, tévedés volt.
De ha már hazacipeltem a nem is vékony könyvet a könyvtárból, gondoltam, adok neki egy esélyt.
Az érzés, hogy idegesítő az egész, és a hajam is viszket tőle, végig nem múlt el. De egy idő után letehetetlen volt a könyv.

bambali>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Zseniális, briliáns!!! Nagyon szeretem a jó krimiket, és ez a könyv végig fenn tartja az izgalmat, nem lehet előre kiszámítani, mi lesz a következő oldalakon. A régi, 9.századi szál egyszerűen fantasztikus, olyan alapötlet, hogy beleborzong az ember. Nagyon tetszett, az egyik legjobb krimi, amit valaha olvastam.

Mió>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Kevesebbre értékeltem volna, de a befejezése miatt emeltem a pontszámot.


Népszerű idézetek

>!

David Swisher addig pörgette a BlackBerry hanyattegerét, míg rá nem talált arra a levélre, amit az egyik ügyfél pénzügyi vezetője küldött.

(első mondat)

3 hozzászólás
>!

– Az őszinte ember Isten legnemesebb teremtménye – szólalt meg hirtelen Kemp. – Ezt Alexander Pope mondta.

86. oldal

rókatündérlizi P>!

A férfiak kézfogással ellenőrizték le egymás szorítóerejét.

232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kézfogás
rókatündérlizi P>!

A részvényei zuhanórepülésbe kezdtek, élete pedig egyre inkább a Dante-féle Pokolhoz kezdett hasonlítani.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: részvény
rókatündérlizi P>!

Egy-egy papírcetli volt a pizsamazsebeiben. Az egyik egy vers Szophoklész Aias című tragédiájából, Forrestal remegős kézírásával:

Bizony, ha kései napjait élve
fehér öregségében az anyja hallani fogja fia őrületét,
jajszava, jajszava
fel fog törni, de nem mint panaszos csalogány
nyögése, hanem sikoltó gyászdalokat
fog jajgatni szegény, s kezének ütése
keblére kongva hull majd
s tépett fürtjei szürke hajának.

A másik zsebében egyetlen kézzel írt sor volt: 1949. május 22-e van, ez az a nap, mikor én, James Vincent Forrestal meg kell hogy haljak.

62. oldal

rókatündérlizi P>!

Körüljárta a kecskelegelőt, hogy aztán eljusson kedvenc épületéig, a szkriptóriumig, ahol Paulinus vezetésével vagy hat asztal fölé görnyedő szerzetes készített szép másolatokat Szent Benedek reguláiról és a Bibliáról.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerzetes
rókatündérlizi P>!

Mikor diák volt, mély benyomást tett rá Thornton Wilder Szent Lajos király hídja című története, ahol öt idegen pusztul el együtt egy leszakadó hídon. Mikor Nevadában kezdett dolgozni, sokszor elmélkedett a sors és az eleve elrendeltség összefüggésein. Úgy döntött, modern köntösbe bújtatja a klasszikus mesét. Az ő verziójában az idegenek életének egy terrortámadás vet véget.

78. oldal

rókatündérlizi P>!

– Annyi itt a könyv, mint a szar – jegyezte meg Reggie.
Atwood titkon abban reménykedett, hogy az archeológia történetének egyik legnagyobb felfedezésekor elhangzó első szavak ennél kicsit elmélyültebbek lesznek. Lehet, hogy Carter is azt hallotta Tutankhamon sírjának bejáratánál, hogy „Annyi itt a cucc, mint a szar, nem, haver?”

276. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
Anó P>!

Kérdőn nézett a bár mögött kialakított, művészi, kőbe vágott durva falfelületre, ami kék neonfénnyel volt megvilágítva, meg a villogó síkképernyőkön megjelenő videoinstallációkra, majd azt kérdezte magától: Mit keresek én itt?
Nem több mint egy hónappal ezelőtt annak a valószínűsége, hogy Will megjelenik a 25 éves főiskolai találkozóján, egyenlő volt a nullával. Most mégis itt volt, újra a Harvardon, több száz negyvenhét- negyvennyolc éves társával, és azon gondolkozott, hová tűnt életük szebbik része.

rókatündérlizi P>!

Paulinusnak volt egy példánya a Szent Ágoston által írt Vallomások tizenhárom könyvéből. A szerzetesek közül mindenki nagy becsben tartotta ezeket, hiszen Ágoston jelzőtűz volt lelki életükben, akinél csupán Szent Benedek lehetett számukra fontosabb.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerzetes

A sorozat következő kötete

Will Piper sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Karin Slaughter: Hitetlen
Dan Brown: A Da Vinci-kód
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Stephen King: Később
Aleatha Romig: Kiút a sötétből
Kolozsi László: A bejrúti járat
James Patterson – J.D. Barker: A fekete özvegy halála
Nora Roberts: Szent bűnök
Steve Berry: A templomosok öröksége
J.D. Barker: Az ötödik áldozat