Holtak ​könyvtára (Will Piper 1.) 70 csillagozás

Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Titokzatos ​bűnesetek borzolják New York város lakóinak kedélyét. A kilenc áldozat halálának körülményei teljesen különbözőek, látszólag függetlenek egymástól. Ami mégis egybekapcsolja őket, az egy hátborzongató küldemény: minden áldozat egy koporsót ábrázoló képeslapot kap halálának dátumával. Az FBI Will Piper különleges ügynököt bízza meg a nyomozással, aki nagy elszántsággal áll neki a munkának, ám a szálak mind jobban összegubancolódnak. Vajon milyen titokzatos kapcsolat köti össze a tértől és időtől független eseményeket? Létezik-e valami misztikus összefüggés a 21. század eleji gyilkosságok, az első században íródott Jelenések könyve, egy középkori brit apátság, Winston Churchill, az amerikai haditengerészet, a nevadai sivatag 51-es körzete és a hollywoodi filmforgatókönyvek között? Vajon a saját démonaival küszködő Piper ügynöknek sikerül-e fényt derítenie a földalatti könyvtárak titkaira? Beteljesedik-e a hetedik fiú hetedik fiának misztikus sorsa? Vajon közeleg-e már az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Geopen, Budapest, 2010
400 oldal · ISBN: 9789639973114 · Fordította: Mezei Gábor

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

dagikám>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Huhh de jó kis könyv volt ez. Nagyon féltem,hogy a sok negatív kritika miatt nem fog tetszeni,de hálistenek de és de TETSZETT. Az elején kicsit bezavart a sok szereplő, de utána letisztult. Mindig is szerettem az olyan történeteket, ami több szálon fut,illetve a múltba is vissza-visszakalandozunk. Itt is ez volt megfigyelhető. El se tudtam képzelni,hogy fogja összemosni a szálakat az író,de zseniálisan csinálta. Remélem azért nem fog bekövetkezni a jóslata….

5 hozzászólás
Roszka>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Nagy reményekkel kezdtem neki, de sajnos csalódnom kellett. Egy nagy katyvaszként indul az egész. Azután bejön a 777. év és vele egy nagyon érdekes történet. Ha ez lett volna a történet végig, azt hiszem, most dicshimnuszokat zengenék. Valahogy a régmúlt engem jobban megragadott, mint a jelenkor. Kissé unalmas„ nem az a történet, amiről azt mondom, alig várom, hogy olvashassam.

Pöfivonat>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Nekem ez annyira, de annyira. :D Tudom, hogy mások lehúzták, de nekem ez itt és most csillagos ötös. Nagyon régen olvastam már krimit és ez most nagyon jól esett. Mindenképpen el fogom olvasni a folytatást is. :)

4 hozzászólás
Bibliotekarius>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

A történelmi – s tényleg kitűnően megírt-- részek nélkül lehet alig négy csillagos lenne, de így együtt szerintem nagyon ötletes, szellemes és remek darab.

szederbori>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Az első oldal olvasása közben azon járt az eszem, hogy a csudába kerülhetett ez krimi a várólistámra? Úgy érzetem, tévedés volt.
De ha már hazacipeltem a nem is vékony könyvet a könyvtárból, gondoltam, adok neki egy esélyt.
Az érzés, hogy idegesítő az egész, és a hajam is viszket tőle, végig nem múlt el. De egy idő után letehetetlen volt a könyv.

kvzs P>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Kicsi természetfeletti, kicsi krimi, kicsi izgalom, kicsi szerelem, kicsi logikátlanság, sok sztereotípia, sok sablon, de hosszúhétvégés „nemkellgondolkozni” kikapcsolódásnak jó volt.

Emerencia P>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Olyan ez a könyv,mint egy kirakodóvásár.Van benne minden,de végeredményben nem volt rossz.

hattori>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Esti kikapcsolódásnak tökéletes. Kicsit D.Steel feeling a nagy betűk, szappanos cselekményvezetés meg sztereotíp főhősök miatt, de nem zavaróan.

Szabolcs_>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Nekem a kevesebb több lett volna. Ráadásul a felénél jöttem rá, hogy már olvastam :) Na mindegy, most már végigtolom, mert nem emlékszem mi lesz a vége…

Mió>!
Glenn Cooper: Holtak könyvtára

Kevesebbre értékeltem volna, de a befejezése miatt emeltem a pontszámot.


Népszerű idézetek

>!

David Swisher addig pörgette a blackberry hanyattegerét, míg rá nem talált arra a levélre, amit az egyik ügyfél pénzügyi vezetője küldött.

(első mondat)

3 hozzászólás
>!

Az őszinte ember Isten legnemesebb teremtménye. – szólalt meg hirtelen Kemp. – Ezt Alexander Pope mondta.


A sorozat következő kötete

Will Piper sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dean Koontz – Kevin J. Anderson: A tékozló fiú
Stephen King: Agykontroll
Aleatha Romig: Út a Fénybe
Chuck Wendig: Halálmadarak
Amanda Stevens: Örök kísértés
Blake Crouch: Wayward Pines
Dan Brown: Inferno
Robert Ludlum – Gayle Lynds: A Párizs opció
Mary Higgins Clark – Alafair Burke: A Csipkerózsika-gyilkosság
Tom Clancy: A kokain akció