Stormlord's ​Exile (Watergivers 3.) 1 csillagozás

Glenda Larke: Stormlord's Exile

SHALE is finally free from his greatest enemy. But now, he is responsible for bringing life-giving rain to all the people of the Quartern. He must stretch his powers to the limit or his people will die-if they don't meet a nomad's blade first. And while Shale's own highlords and waterpriests plot against him, his Reduner brother plots his revenge.

TERELLE is Shale's secret weapon, covertly boosting his powers with her own mystical abilities. But she is compelled by the strange magic of her people and will one day have to leave Shale's side. No one knows what waits for her across the desert, but her people gave the Quartern its first Stormlord and they may save Shale and his people once again-or lead them to their doom.

This is the final volume of the epic Stormlord series.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Orbit, London, 2011
590 oldal · ISBN: 9781841498133

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Noro>!
Glenda Larke: Stormlord's Exile

Glenda Larke a kedvenc ausztrál fantasy szerzőm – és ezt a tényt az sem kisebbíti, hogy nem ismerek rajta kívül egyet sem. Stormlord-trilógiája a leghangulatosabb kortárs fantasyk közé tartozik. Sivatagi témában a Dark Sun óta nem láttam ilyen jól eltalált, részletekbe menően logikus háttérvilágot, amely sajátos időjárásától kezdve, mágiáján és élővilágán keresztül egészen a névadási szokásokig és kultúrákra jellemző átkozódásokig ki van dolgozva. A szerző komolyan belegondolt a víztől és a vizet egyedül pótolni tudó varázslóktól való függés apró részleteibe is, és minderre egy izgalmas, epikus fantasy trilógiát húzott fel.

A történetben egy olyan birodalmat ismerhetünk meg, ahol soha nem esik természetes eső, kizárólag a vízmágusok – a „viharurak” – képesek vízzel ellátni a sivatagot. De a viharurak száma vészesen lecsökkent, az utolsók egyike pedig felborította az amúgy is törékeny politikai egyensúlyt. A befejező kötetben megismerjük a vízmágia őshazáját is: ironikus módon egy olyan országot, amely bővelkedik a vízben, és egyáltalán nincs rászorulva a viharurak szolgálataira. Az itt élő számos varázslónak azonban nem fűződik érdeke ahhoz, hogy segítsen a sivatagi “barbárokon”.

Az író szimpatikus és összetett főhősöket, valamint intelligens és logikusan motivált gonosztevőket állít a történet középpontjába. Utóbbiak között olyan tragikus figurák is akadnak, akikkel más körülmények között akár együtt is lehetne érezni. Bár a trilógia háromszor 500 oldallal nem tartozik a legrövidebb mai fantasy történetek közé, mégis sikerül tökéletesen mellőznie a kortársaira annyira jellemző üresjáratokat és szócséplést.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Bradley P. Beaulieu: With Blood Upon the Sand
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Brandon Sanderson: Words of Radiance
Brandon Sanderson: The Final Empire
Andrzej Sapkowski: The Lady of the Lake
Brent Weeks: The Broken Eye