Bocsánatos ​bűnök 25 csillagozás

Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Van ​bármi, amit ne tennél meg a testvéredért? És olyan, amit sosem bocsátanál meg neki?
Hollie Hudson és a férje, Richard, lassan minden reményüket elveszítik, hogy valaha is lehet kisbabájuk.
Ám Hollie képtelen búcsút mondani az álmainak, ezért utolsó mentsvárához, önfejű húgához fordul. Scarlett éppen az ellentéte zárkózottabb testvérének, de képes megadni neki a csodát, amire annyira vágyik, s kihordani a gyermekét.
Scarlett, akit a nővére csaknem teljesen egyedül nevelt fel, tudja, hogy sokkal tartozik Hollie-nak. Ezenkívül titkos motiváció is hajtja… Az Amazonas menti önkéntes munkából hazatérve azonban nehezen illeszkedik be az otthoni környezetbe, mert a múltja és az elfojtott érzelmei ismét kísérteni kezdik. Ha rajta múlna, legszívesebben azonnal visszamenne az esőerdőkbe.
Eközben az egyre kétségbeesettebb Hollie élete legnehezebb döntésével szembesül.

A Hudson nővérek lebilincselő történetének középpontjában az áldozathozatal, a testvéri… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pipacs könyvek

>!
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435027 · Fordította: Fehér Fatime

Most olvassa 2

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Hópárduc P
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Számomra kicsit unalmas volt.
Nekem ez a történet most nem igazán tetszett. Az alap téma jó lenne, de valahogy mégsem.
Sokszor nem értettem egyet a szereplőkkel és nem is igazán tudtam megkedvelni őket.
A borítója nagyon szép a könyvnek, ezért is bíztam benne, hátha….A vége kezdett kicsit izgalmasabb lenni, de ez már nem sokat javított rajta.
Nem volt olyan jó a történet, mint a borító.

>!
Csoszi
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Nekem nagyon tetszett ez a könyv, annak ellenére, hogy a stílusa nem a legjobb. A témája mindenesetre érdekes. A főszereplő Hollie nagy álma, hogy saját gyereke legyen, mert úgy érzi, hogy nélküle nem teljes az élete. A húgához fordul, hogy hordja ki a gyerekét. Scarlett beleegyezik, de csak azért, mert hátsószándékai vannak. Miután a mesterséges módszer nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, Hollie olyat kér a férjétől és a húgától, amit szerintem épeszű ember biztos nem tenne. És ez teljesen megváltoztatja a családon belüli kapcsolatokat. A szereplők közül Richard volt a legszimpatikusabb. A nővéreket sajnos nem tudtam igazán megkedvelni.

>!
KádárRozi
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

A sokadik Pioneer könyvemnél rá kell jönnöm, hogy sajnos ezeket sem a gondolkodás serkentésére írták. Bár ebben legalább vannak fordulatok és egy zavaros lezárás, mindkét főszereplőnő unszimpatikus. Hollie a görcsös ragaszkodásával a gyerekhez, Scarlett pedig az oké, de mégsem, de oké, de mégsem vacillálásával. Rich helyében még a történet kezdete előtt ott hagytam volna ezt a családot, oldják meg a nővérek az életüket, ahogy akarják.

>!
Jucca
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

A borító nagyon szép a maga egyszerűségével és tetszik rajta a piros lufi is, ami nem maradhat el hisz az a kulcs a történetben.
Ez a könyv nagyon jól bemutatja, hogy mikre képes egy nő, hogy anya lehessen. Sokszor olvasás közben a fejemet fogtam, hogy ne csak ezt ne!
A sok zűrzavar ellenére mégis pozitívan végződött a történet.

>!
alexa19900726
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Maga a történet nem lett volna rossz bár nem igazán tudtam azonosulni a szereplőkkel. Sokkal in kább zavart az írásmód. Olyan egyszerűnek….olyan t[megnek éreztem. Mintha a strandoa polcrol emeltem volna le egy kötetet. Lehet hogy majd később jobban fog tetszeni most jelenleg nem zudtam megérteni miért kell foggal körömmel ragaszkodni egy eszméhez jelen esetben hogy ő gyereket akar? Mindenen átgázolva rávéve a testvéremet és a férjemet????? :O hogy csináljanak nekem gyereket???? Ez mekem már sok volt…..

>!
Rena213
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Idegesítő főszereplők. Váltott szemszőg, amelyben még jobban frusztrál a jellemük különbsége. Túl mély, érzelmi téma beleszuszakolása ebbe a felszínes légkörben. Többször tettem félre a könyvet, hogy emésztgessem és megértsem a döntéseiket, gondolkodásmódjukat, de hiába. Csak nyavajgás és önsajnálat. A végefelé titkok derülnek ki, csavarodik kicsit a helyzet a múltban is, de szerintem ezek csak kényszeredett próbálkozások az írónőtől, hátha még megmentheti a sztori komolyságát vagy egyáltalán az élvezhetőségét. Hát nem sikerült.
Pedig a borító és az alaptéma olyan jó lenne…

>!
harmatim
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Elgondolkodtató történet. Meddig képes az ember elmenni egy dologban amit nagyon, már szinte megszállottan akar és hogyan képes racionálisan dönteni amikor már annyira elvakultan akarja azt az egy dolgot, amiről azt hiszi már csak az hiányzik neki a 100%-hoz… Többször is véleményt változtattam. Úgy érzem már-már befolyásolva is lettem az érvek hatására. A végén nem tudtam eldönteni kinek a pátján állok. Az biztos, hogy nagyon de nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem kellett hasonlókon átmennem.
Ezt a könyvet egy nagy akció keretein belül vettem….féltem, hogy „olcsó húsnak híg a leve”… de nagyon nem bántam meg.

>!
kzsuzsu
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Érdekes volt a téma, elgondolkodtató. Sok helyen nem értettem egyet a szereplők viselkedésével, kéréseivel, indokaival. Hollie nem mérte fel igazán, hogy kívánságainak, elvárásainak milyen komoly családon belüli következményei lesznek, lehetnek. Kicsit elvakultan és önző módon akart „saját” gyereket.

>!
Sünike
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Nemcsak a könyv borítója, hanem a fülszöveg is magával ragadta a képzeletemet. JUó döntésnek bizonyult, hogy megvettem és elolvastam.
Hollie kisbaba utáni vágyát látva belegondoltam, hány millió nő lehet a világon, aki hasonló cipőben jár.
Örülök, hogy a sok szeretethiány és visszafojtott érzelem ellenére a történet a félreértések és félrevezetések ellenére is jó véget ért.

>!
piciszoszi007
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Jó kis történet. Fájdalmas témát boncolgat, ha bele gondolunk. Ezért is tartott 4 hónapig az elolvasása, amellett, hogy nem olvasok minden nap minden percében. Ennek ellenére tetszik, mert nagyon is valóságos. Gyakran támadt sírni kedvem, sokszor mosolyogtam, egyszóval átjött. Ilyen egy jó könyv: szerintem.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

Csak annyit akartam javasolni, hogy zökkenj ki egy kicsit a napi rutinból, biztos jót tenne. Csinálnod kellene valami különlegeset, valamit, amire eddig a legvadabb álmaidban sem gondoltál.

64. oldal

>!
cseresznyeszilva

– Mert nem érzem magam teljesnek egy gyermek nélkül. – Hogyan értethetném meg vele? – Az anyává válás mindig része volt annak a képnek, amit önmagamról kialakítottam. Enélkül hogyan lehetnék az az ember, aki a sorsom szerint kell, hogy legyek?

194. oldal - Bocsánatos bűnök (Pioneer Books)

>!
Málnika P

De néha… a saját gondolatunk jobban bánt, mint bárki más tettei.

361. oldal, Hollie (Pioneer Books Könyvkiadó Kft., 2014)

>!
Málnika P

– Csak azt akartam mondani, Rich, hogy néha, amikor valami igazán fontos számunkra, minden lehetséges módon szeretnénk azt elérni, és még olyasmire is képesek vagyunk, ami kívül esik a tűréshatárunkon.

192. oldal, Hollie (Pioneer Books Könyvkiadó Kft., 2014)


Hasonló könyvek címkék alapján

G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs
Szabó Magda: Für Elise
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
Jodi Picoult: A nővérem húga
Thomas Mann: József és testvérei
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Michael Morpurgo: Peaceful közlegény
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett