Bocsánatos ​bűnök 19 csillagozás

Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Van ​bármi, amit ne tennél meg a testvéredért? És olyan, amit sosem bocsátanál meg neki?
Hollie Hudson és a férje, Richard, lassan minden reményüket elveszítik, hogy valaha is lehet kisbabájuk.
Ám Hollie képtelen búcsút mondani az álmainak, ezért utolsó mentsvárához, önfejű húgához fordul. Scarlett éppen az ellentéte zárkózottabb testvérének, de képes megadni neki a csodát, amire annyira vágyik, s kihordani a gyermekét.
Scarlett, akit a nővére csaknem teljesen egyedül nevelt fel, tudja, hogy sokkal tartozik Hollie-nak. Ezenkívül titkos motiváció is hajtja… Az Amazonas menti önkéntes munkából hazatérve azonban nehezen illeszkedik be az otthoni környezetbe, mert a múltja és az elfojtott érzelmei ismét kísérteni kezdik. Ha rajta múlna, legszívesebben azonnal visszamenne az esőerdőkbe.
Eközben az egyre kétségbeesettebb Hollie élete legnehezebb döntésével szembesül.

A Hudson nővérek lebilincselő történetének középpontjában az áldozathozatal, a testvéri… (tovább)

Eredeti mű: Giselle Green: A Sister's Gift

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435027 · Fordította: Fehér Fatime

Most olvassa 1

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Nekem nagyon tetszett ez a könyv, annak ellenére, hogy a stílusa nem a legjobb. A témája mindenesetre érdekes. A főszereplő Hollie nagy álma, hogy saját gyereke legyen, mert úgy érzi, hogy nélküle nem teljes az élete. A húgához fordul, hogy hordja ki a gyerekét. Scarlett beleegyezik, de csak azért, mert hátsószándékai vannak. Miután a mesterséges módszer nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, Hollie olyat kér a férjétől és a húgától, amit szerintem épeszű ember biztos nem tenne. És ez teljesen megváltoztatja a családon belüli kapcsolatokat. A szereplők közül Richard volt a legszimpatikusabb. A nővéreket sajnos nem tudtam igazán megkedvelni.

>!
Jucca
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

A borító nagyon szép a maga egyszerűségével és tetszik rajta a piros lufi is, ami nem maradhat el hisz az a kulcs a történetben.
Ez a könyv nagyon jól bemutatja, hogy mikre képes egy nő, hogy anya lehessen. Sokszor olvasás közben a fejemet fogtam, hogy ne csak ezt ne!
A sok zűrzavar ellenére mégis pozitívan végződött a történet.

>!
harmatim
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Elgondolkodtató történet. Meddig képes az ember elmenni egy dologban amit nagyon, már szinte megszállottan akar és hogyan képes racionálisan dönteni amikor már annyira elvakultan akarja azt az egy dolgot, amiről azt hiszi már csak az hiányzik neki a 100%-hoz… Többször is véleményt változtattam. Úgy érzem már-már befolyásolva is lettem az érvek hatására. A végén nem tudtam eldönteni kinek a pátján állok. Az biztos, hogy nagyon de nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem kellett hasonlókon átmennem.
Ezt a könyvet egy nagy akció keretein belül vettem….féltem, hogy „olcsó húsnak híg a leve”… de nagyon nem bántam meg.

>!
KádárRozi P
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

A sokadik Pioneer könyvemnél rá kell jönnöm, hogy sajnos ezeket sem a gondolkodás serkentésére írták. Bár ebben legalább vannak fordulatok és egy zavaros lezárás, mindkét főszereplőnő unszimpatikus. Hollie a görcsös ragaszkodásával a gyerekhez, Scarlett pedig az oké, de mégsem, de oké, de mégsem vacillálásával. Rich helyében még a történet kezdete előtt ott hagytam volna ezt a családot, oldják meg a nővérek az életüket, ahogy akarják.

>!
alexa19900726
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Maga a történet nem lett volna rossz bár nem igazán tudtam azonosulni a szereplőkkel. Sokkal in kább zavart az írásmód. Olyan egyszerűnek….olyan t[megnek éreztem. Mintha a strandoa polcrol emeltem volna le egy kötetet. Lehet hogy majd később jobban fog tetszeni most jelenleg nem zudtam megérteni miért kell foggal körömmel ragaszkodni egy eszméhez jelen esetben hogy ő gyereket akar? Mindenen átgázolva rávéve a testvéremet és a férjemet????? :O hogy csináljanak nekem gyereket???? Ez mekem már sok volt…..

>!
kzsuzsu P
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Érdekes volt a téma, elgondolkodtató. Sok helyen nem értettem egyet a szereplők viselkedésével, kéréseivel, indokaival. Hollie nem mérte fel igazán, hogy kívánságainak, elvárásainak milyen komoly családon belüli következményei lesznek, lehetnek. Kicsit elvakultan és önző módon akart „saját” gyereket.

>!
fuszi P
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Elég hosszú idő kellett, hogy befejezzem ezt a könyvet. A felénél úgy voltam, hogy abba fogom hagyni mert amit láttam és gondoltam, hogy hogyan fognak alakulni az események. De aztán mégis megembereltem magam és kivégeztem :D Ahogy haladtak tovább az események, újra sikerült beszippantania a könyvnek és olyan fordulatokat kaptam amikre nem is számítottam. Kicsit körülményes, de mint kiderült minden okkal történt, mindennek megvolt a miértje. Volt olyan aminek örültem, hogy úgy alakult ahogy, de volt olyan is ami nem. Leginkább az nem tetszett a végén, hogy nem vártuk meg míg megszületik a baba és hogy ez újfent milyen változásokat okoz a két testvér között. Erre nagyon kíváncsi lettem volna.
Nekem is van egy húgom és el sem tudnám képzelni, hogy ilyen helyzetbe keveredjünk mégis minden cselekedetük mozgatórugóját meg tudtam érteni és el tudott gondolkodtatni.
Összességében egy jó könyv volt, sok elgondolkodtató esemménnyel az életünkkel kapcsolatban (főleg akinek van testvére).

>!
Sünike
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

Nemcsak a könyv borítója, hanem a fülszöveg is magával ragadta a képzeletemet. JUó döntésnek bizonyult, hogy megvettem és elolvastam.
Hollie kisbaba utáni vágyát látva belegondoltam, hány millió nő lehet a világon, aki hasonló cipőben jár.
Örülök, hogy a sok szeretethiány és visszafojtott érzelem ellenére a történet a félreértések és félrevezetések ellenére is jó véget ért.

>!
Málnika
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

A borító könnyed olvasmányt ígér, de a kibontakozó történet minden, csak nem könnyed. Mind a két testvért a szeretethiányból eredő mánia vezérli, az egyik egy számára elérhetetlen gyerekre, a másik egy elérhetetlen férfire vágyik mindennél jobban. A sérült személyiségek nem képesek józan cselekedetekre, kérdés, hogy ez elkövetett iszonyatos bűnök valóban bocsánatosak-e. A könyv legvégén kibontakozó megoldás szerintem nem a legszerencsésebb.

>!
cirmilla
Giselle Green: Bocsánatos bűnök

A 368. oldaltól volt benne némi történés. Untam.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi P

Csak annyit akartam javasolni, hogy zökkenj ki egy kicsit a napi rutinból, biztos jót tenne. Csinálnod kellene valami különlegeset, valamit, amire eddig a legvadabb álmaidban sem gondoltál.

64. oldal

>!
cseresznyeszilva

– Mert nem érzem magam teljesnek egy gyermek nélkül. – Hogyan értethetném meg vele? – Az anyává válás mindig része volt annak a képnek, amit önmagamról kialakítottam. Enélkül hogyan lehetnék az az ember, aki a sorsom szerint kell, hogy legyek?

194. oldal - Bocsánatos bűnök (Pioneer Books)

>!
Málnika

De néha… a saját gondolatunk jobban bánt, mint bárki más tettei.

361. oldal, Hollie (Pioneer Books Könyvkiadó Kft., 2014)

>!
Málnika

– Csak azt akartam mondani, Rich, hogy néha, amikor valami igazán fontos számunkra, minden lehetséges módon szeretnénk azt elérni, és még olyasmire is képesek vagyunk, ami kívül esik a tűréshatárunkon.

192. oldal, Hollie (Pioneer Books Könyvkiadó Kft., 2014)


Hasonló könyvek címkék alapján

G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs
Szabó Magda: Für Elise
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
Jodi Picoult: A nővérem húga
Thomas Mann: József és testvérei
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Michael Morpurgo: Peaceful közlegény
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett