Eve ​of Man – A jövő reménye (Eve of Man-trilógia 1.) 44 csillagozás

Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

MINDEN VÁRAKOZÁS ELLENÉRE TÚLÉLTE. AZ ELMÚLT 50 ÉVBEN EGY LÁNY SEM SZÜLETETT – AZTÁN JÖTT Ő. EVE-NEK NEVEZTÉK EL.

Eve-et egész életében távol tartották a másik nemtől, múltja titkait pedig sosem fedték fel előtte. Azonban 16 évesen a lánynak szembe kell néznie a sorsával. Kiválasztották számára a lehetséges társjelölteket. Az emberiség jövője az ő kezében van. És ő mindig is elfogadta a sorsát.

Amíg nem ismerte Bramet. Azonban most már Eve szeretné irányítani a saját sorsát. Szabad akar lenni. De hogyan is lehet választani a szerelem és az emberiség sorsa között?

Eredeti mű: Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2019
400 oldal · ISBN: 9789634990901 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Maxim, Szeged, 2019
400 oldal · ISBN: 9789634990413 · Fordította: Stier Ágnes

Kedvencelte 5

Most olvassa 13

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/07/giovanna-fletch…

"Az ilyen könyvek miatt érdemes odafigyelni a médiában felröppenő hírekre is, nem csak a saját benyomásaink alapján választani olvasmányt. Ha nem lett volna az Online nyári olvasótábor, biztos nem került volna a kezembe ez az izgalmas disztópia, pedig kár lett volna kihagyni! A történet alapgondolata és az eseménysorok felépítése is egyedi. Holly karaktere, az elért technológiai vívmányok mind egy gazdag fantázia szülöttei, melyekhez hasonlóval még sehol sem találkoztam. Emellett még a cselekmény is akcióban gazdag, magával ragadó. A befejezés pedig egyszerűen briliáns. Remélem, hogy a folytatásra nem kell sokat várni majd. Legszívesebben most azonnal a kezembe fognám a következő részt és egy szusszanásnyi idő elteltével fejjel előre zuhannék bele az ismeretlenbe. Ezt ritkán váltja ki belőlem könyv, így a részemről ez igazi elismerésnek minősül az irányába.
Nem mondom, hogy hibátlan, ám messzemenően élvezhető, ígéretes olvasmány. Csak ajánlani tudom azoknak, akik hozzám hasonlóan rajonganak az ifjúsági disztópiákért."

>!
AniTiger MP
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

Nekem nagyon bejött a regény, mert izgalmasnak tartom ezt az „50 évet várunk egy lányra, elzárjuk a világ elől, adunk mellé egy nem létező barátnőt meg pár Anyát, aki tanítja erre meg arra, miközben lövése sincs arról, hogy mi folyik odakint” -sztorit! Szerettem Eve-t (és a barátságát Hollyval meg az Anyákkal), de még jobban szerettem a másik főszereplőt, Bramet, aki egy egészen badass karakter! Izgalmas, fordulatos és kicsit elgondolkodtató is, hiszen nem derült ki, hogy spoiler

Nyilván akadtak benne klisés dolgok, de jóval több egyedi forulatot tartalmazott, és a technológiai vívmányok is ötletesek voltak szerintem. Úgy gondolom, hogy kellőképpen olvasmányos és eredeti, ezért a legtöbb egyedi YA disztópiát kedvelő olvasónak tetszeni fog.

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/06/eve-of-ma…

>!
Maxim, Szeged, 2019
400 oldal · ISBN: 9789634990413 · Fordította: Stier Ágnes
>!
diamondfox P
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

Nem vonok le csillagot! CSAK AZÉRT SE!!
Jó, nem azért. Hanem azért, mert én nem akarok semmiért sem levonni. Korrekt prológus, erős kezdés és lassan, de biztosan kibontakozó mocskos emberek hada. Érdekes ez a „mi lenne ha nem lenne több lánygyerek” a világon felállás, nekem tetszett az elgondolás és kellő mennyiségű magyarázatot is kaptam a többi technikai esetben – lásd a Kupola kinézete, felépítése, Holly létezése és a többi. Néhol volt humor is, de nyilvánvalóan nem ez dominált a leginkább. Számomra a legerősebb része a könyvek spoiler

Nagyon remélem, hogy mihamarabb érkezik a folytatás, mert ugyan nem annyira függővéges a vége, de nyilván nem lehet csak a levegőben hagyni az egyetlen leánygyermeket 50 év után :D

2 hozzászólás
>!
_Nikki P
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

„Őszintén szólva már az elején kételkedtem egy kicsit abban, hogy mi fog kisülni az egészből, ugyanis – bár ilyen nem sűrűn szokott velem előfordulni többszerzős műveknél – most úgy éreztem, hogy ez a "kettős felállásban írjunk könyvet”-dolog nem igazán akar működni. Nem tudom, hogy zajlott Fletcherék közt a munka, de az első oldalakon még végig olyan érzésem volt, mintha akadozna a cselekmény, nem lenne dinamika… Tudjátok valahogy úgy, mintha az egyikük írt volna pár bekezdést, hogy aztán „most te jössz!”-felkiáltással lepasszolja a tollat a másikuknak, aki pedig hasraütés-szerűen folytatta volna tovább, mindenféle határozott cél nélkül. Olyan volt, mintha nem találnák a helyüket magában a történetben, illetve még nem igazán lenne meg a közös hang, nem igazán csiszolódtak volna össze az írás tekintetében. Ez az idegenszerűséggel járó érzés szerencsére egy idő után elmúlt és onnantól sokkal élvezhetőbbé vált a cselekmény.

(…)

Amit sajnálok, hogy nem igazán sikerült kiaknázni a sztoriban rejlő lehetőségeket. A világépítés lehetne jó, a disztópikus vonal ugyanis mindig izgalmas, számtalan potenciált rejthetnek magukban a felvázolt negatív jövőképek. Itt is nagyon jó alappal kezdtek dolgozni a szerzők, aztán csak rengeteg megválaszolatlan kérdést hagytak maguk után. Kezdésnek például ott van, hogy miért nem születnek lánygyermekek? Nincs tudományos, de még csak annak ható magyarázat sem. A főszereplők végig valami romantikus, irracionális hittel viseltetnek a természet iránt, amely szerintük ezt a furcsa szelekciót létrehozta. Ha ezen túl is lépünk, akkor még ott maradnak azok a kérdések, hogy miért és egyáltalán hogy lett szinte teljesen elpusztítva és kizsákmányolva a bolygó? Mit tettek, hogy a disztópikus jövőképig juttatták a világot? Kapunk persze valami ködös magyarázatot a hatalmat akaró emberekről, de semmi konkrét nem derül ki. Kik akarják pontosan a hatalmat? És egyáltalán milyen hatalmat? Miben nyilvánul ez meg? Mégis egy ilyen szinte teljes elpusztított bolygón miért érdemes ennyi mindent feláldozni? Sok-sok megválaszolatlan kérdés, amire talán a folytatások kínálnak majd választ."

A teljes értékelés: https://nemfelunkakonyvektol.blogspot.com/2019/06/giova…

>!
beecebocaღ P
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

A borítójába szerettem bele a könyvhéten, akkor még nem tudtam, hogy egy trilógia első részéhez van szerencsém. Imádom a disztópiákat és a fülszövegét és nagyon érdekesnek találtam. Az alapötlet nagyon jó. A cselekmény kicsit nehezen bontakozott ki számomra. Kíváncsian várom a következő részeket. Bram pedig egy fantasztikus karakter szerintem.*-*

>!
Cintia9910
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

A kötet stílusa igazán könnyed és olvasmányos. Végig fenntartotta az érdeklődésemet a történet, a szereplők valódiak és emberiek, így könnyedén megszerettem őket. A történetben gyakran voltak olyan nem várt fordulatok, amitől sokszor az állam után kapkodtam. Igazán jól sikerült kötet, amit érdemes elolvasni!

Igazán örülök annak, hogy ez a kötet a kezembe került, mert nagyon sajnáltam volna, hogy ha egy ilyen jó regény kimarad az életemből. Eve és Bram karaktere igazán a szívemhez nőtt. Remélem, hogy minél előbb jön a folytatás, mert nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan fog alakulni a továbbiakban Bram és Eve sorsa.

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/08/n…

>!
ap358 P
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

Ez a történet magába szippantott. A stílus igazi YA, olvastatja magát, és habár lassúnak tűnhet a cselekmény, végig ott van az a bizonyos feszültség a levegőben, ami miatt alig bírtam letenni.
Hol Eve, hol Bram gondolataiba tekinthettem be, és ezúttal a váltott szemszög egy azon világot mutatta be, hiszen mind a ketten a Kupolában élnek, ráadásul Bram kisgyerek kora óta ismeri Evet, így ő nem szenvedi meg a kísértés, a másik nem zsigeri hiányát. Mindezek által keveset tudunk meg a világfelépítésről, és amit igen, az is hiányos, vagy néhol zavaros… kérdéseket vet fel.
Akadtak hiányosságai a könyvnek, de annyira érdekes vitákat és elképzeléseket szülnek ezek, illetve maga a könyv is iszonyat tetszett, így nem tudok kevesebb csillagot adni rá.
Ha ötven éve nem született lány, akkor miért csak hatvan körüli nőket látni mindenhol? Hol vannak az 51 évesek? A legfiatalabbnak vélt fiú miért tizenéves kamasz? Negyven felett is lehet gyereket vállalni, még óvodások is létezhetnének. Ha már a mai világban lehetőség van a születendő gyerek nemének a kiválasztására, és az adott disztópiában elképesztő (szinte Mátrix-szintű) technológia van, akkor az orvostudomány miért olyan fejletlen? Mondjuk hibernáció azért van, szóval volt bennem egy kis katyvasz, de ha itt pont az orvoslás ezen ága rekedt meg (a mesterséges megtermékenyíts még megy, de a nem szabályozás már nem), akkor is akadnának gondok. Hiszen Eve korabeli fiúk még vannak, de mégis mit várnak tőle? Mármint Eve mit hitt, mi lesz a jövője? Szül egy lányt, aki mire eléri a 16-ot, már csak 30 feletti pasik lesznek, és Eve hiába szül még több lányt, a lehetséges apák annál idősebbek lesznek, ami már lassan kielégíti a pedofília fogalmát. A lassú „benépesítésről” és elkerülhetetlen beltenyészetről nem is beszélve.
Különös, hogy Eve mindent megkapott, tanulhatott is, mégsem gondolt a fentiekre.
Mégis… minden hibája ellenére imádtam a könyvet. A romantika nem uralkodott a sztorin, éppen csak fűszerezte azt. A szokásos YA toposzok megjelentek: lázadók, világmegváltó kamaszok, főgonoszok, rossz szülők, tiltott kapcsolat. Aki ezeket szereti, az ezt a könyvet is imádni fogja.
Amiért nagyon mérges vagyok, az a folytatás. Még eredeti nyelven se jelent meg. Bele se merek gondolni, mikor kerül el hozzánk.

>!
csfannie P
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

"Az alapötlet megfogott, sőt, nagyon is tetszett, de nekem a kidolgozással voltak gondjaim. Úgy érzem, nem tett teljesen jót a könyvnek a váltott szemszög. Többet kaptam Bramből, mint szerettem volna, Eve vonalát pedig elég kevésnek éreztem.
Kétség kívül izgalmas és akciódús, de valamiért én nem ezt vártam, hiányérzet maradt bennem. A könyv feléig egész jól haladtam, de onnantól elég sokszor tettem félre, még magamhoz képest is. Nem éreztem úgy, hogy letehetetlen, és a figyelmem könnyen elterelődött róla. Lehet, hogy csak rosszkor került a kezembe, de nem hinném, hogy újra fogom olvasni, és habár nincs hatalmas függővége, kíváncsi vagyok a folytatásra, és arra, hogy Eve hogy boldogul majd a jövőben.
Annak ellenére, hogy nekem nem tetszett, titeket biztatlak az olvasására, ugyanis sok más olvasónak tetszett, és könnyen meglehet, hogy most csak az én hangulatommal volt probléma."

A teljes bejegyzés:
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/08/giovanna-tom…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

Az alapötlet zseniális, de a kidolgozott világ sajnos nagyon biceg, és baromira zavaró, hogy az LMBT téma szóba se került egy olyan világban, amiben 60 év alatt csak férfiak vannak (kivéve Eve). Ettől függetlenül azért izgalmas volt a könyv, sőt, igazából letehetetlen, és a folytatásra is vevő leszek.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/06/konyvkritika-giovanna-fl…

9 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi IP
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

Ígéretes kezdés és jó alapszituáció. Sajnos a kivitelezéssel gondjaim vannak, nem tudom, eredetiben is ilyen maga mű, vagy a fordítás nem az igaz? Nagyon sok a szóismétlés, főleg a hogy szó használata. Engem nagyon zavart.
Eve és Bram – átlag tinikarakterek, semmivel sem emelkednek ki a tucatból, sajnos :( Hiába érdekes lenne az ő kapcsolatuk, nem tud a klasszikus Rómeó és Júlia fölé emelkedni.
Nem is tudom, szereplők közül kit emelnék ki, talán Hartmant. Vagy őt se. Vagy Ernie-t, de neki meg olyan kevés szerepe volt, ő is elvész. Sok karakter van, beleolvadnak a nagy tömegbe.
Viszont a világot szépen ábrázolják, érzékletes képeket kapunk, jól láttatnak mindent. Maga a világ is tetszett, amit felépítettek, ezekért mindenképp jár plusz pont.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Különös, hogy a halottaknak néha több válaszuk van, mint az élőknek.

206. oldal

>!
beecebocaღ P

Azt hiszem a valóság egyszerűen az a világ, amivel szembetalálkozunk.

29. oldal

>!
_Nikki P

– (…) Kérlek, tanuld meg, hogy nem minden csatát kell megvívni, különösen azokat nem, amik jó szándékkal kezdődnek.

68. oldal

>!
Niitaa P

Keress szerelmet… Vagy inkább engedd, hogy a szerelem találjon meg téged!

73. oldal

>!
TiszlaviczMarcsi IP

– Mi történik, ha kifogy az Oxi-izém? – kiáltja Jackson valahol előttünk.
– Visszafordíthatatlan agykárosodás – válaszolja a Projektáns hűvösen.
– Te valószínűleg nem vennél észre nagy különbséget, Jackson – szól oda neki Hartman.

178. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Katharine McGee: Az ezredik emelet
Ally Condie: Matched – Egymáshoz rendelve
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Karen Thompson Walker: Csodák kora
Estelle Brightmore: 13. napon
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Richelle Mead: Vérvonalak
Pittacus Lore: A negyedik
Veronica Roth: Árnyak és jelek