Ízek ​Itáliája 0 csillagozás

Tankönyv haladóknak, kézikönyv séfeknek
Giorgio Locatelli: Ízek Itáliája

Olaszországban ​tanult meg főzni, Párizsban tökéletesítette tudását, londoni éttermében varázsolta ünneppé az étkezést. A világhírű olasz séf számára az evés nem pusztán ételek fogyasztása, hanem rítus, az élet tisztelete.
Az Ízek Itáliája több mint receptgyűjtemény.
Tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, mert kézen fogva, az alapoktól kezdve magyarázza el az igazi olasz ételek trükkjeit.
Kézikönyv a séfeknek, mert enciklopédikus alapossággal tárgyalja az ételkészítés évszázados fortélyait, az alapanyagok kombinálásának titkát, az ízek, aromák vegyítésének tudományát. Ötleteket ad arra is, hogyan lehet egy hagyományos ételt újjáéleszteni úgy, hogy a legelőkelőbb éttermek étlapján is megállja a helyét.
Gasztronómiai útikönyv Itália rajongóinak, mert a tévéműsorokból is ismert sztárszakács bebarangolja országa varázslatos tájait, s közben csodás történeteket mesél a modenai balzsamecetről, a pármai sonkát szárító szél illatáról, a barlangokban érlelt… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2009
614 oldal · ISBN: 9789632970486 · Fordította: Szkladányi András

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 24


Népszerű idézetek

>!
cassiesdream

Egy olasz feladata az életben az, hogy másokat etessen.

32. oldal

Giorgio Locatelli: Ízek Itáliája Tankönyv haladóknak, kézikönyv séfeknek

8 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Illés Andrea – Repka Noémi: Csizma az asztalon
Arnold Zabert (szerk.): Olasz főzőiskola kezdőknek és haladóknak
Lajos Mari – Hemző Károly: 99 pizza és tészta 33 színes ételfotóval
Sütőben sült finomságok
Uncle Ben's: Olaszos ízek percek alatt
Marksz Pál (szerk.): Olasz szakácskönyv
Marlena Spieler: Olasz vegetáriánus ételek 30 perc alatt
Dr. Oetker – Olasz ízek
Csák Erika (szerk.): Olasz konyha
Marta Orlowska (szerk.): Olasz konyha