Cry ​Baby 2 csillagozás

Ginger Scott: Cry Baby

Tristan ​Lopez is loyal to his brothers. He doesn’t really have a choice, born into a gang that has a chokehold on every kid that roams its streets. He gave his life to them willingly, knowing if he did then one day this kingdom, led by boys drunk with power and ruled by fear, would all be his.

He was loyal through it all. Loyal when prison took his dad away. Loyal when his face was touched by the cold metal of the rival gang’s gun. Loyal even though his mom begged him to run the moment she returned home from rehab.

He thought about becoming someone else. It was hard not to crave the life of a regular 17-year-old. It’s the only reason he stayed in school—to pretend. But he always fell back in line.

Loyal.

Riley Rojas didn’t belong in Tristan’s real world. She should have only been part of the fantasy, one of the many faces he got to pretend with amidst rows of metal chairs and desks and whiteboards with assignments. But there she was, moving boxes… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
322 oldal · ASIN: B07DTCJB7J

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
pveronika P
Ginger Scott: Cry Baby

*ARC kindly provided by the Author in exchange for an honest review*

Újra és újra meg kell állapítanom, hogy Ginger Scott elképesztően tehetséges szerző. Ismét egy olyan Young Adult könyvet tett le az asztalra, ami képes volt megrengetni a lelkemet. Mivel alapvetően a gengszteres, bandás, maffiás történetek nem tartoznak a kedvenceim közé, bevallom, egy kicsit tartottam ettől a könyvtől, de az írónő neve elég volt ahhoz, hogy esélyt adjak ennek a történetnek, és milyen jól tettem! Valami elképesztően megrendítő, erőteljes és magával ragadó volt ez a regény.

Miután Riley és édesapja kénytelenek egy olcsóbb környékre költözni, Riley új lányként kell, hogy beilleszkedjen egy olyan világba, amiben semmi keresnivalója nincs. Bár ezt a szomszédságban elő osztálytársai próbálják is a lány tudtára adni, Riley egy nagyon makacs, nagyon erős és nagyon önfejű lány, aki akkor is megjelenik a közelben lévő kosárlabdapályán minden nap, ha ott nem várják tárt karokkal, hiszen mindene a kosárlabda, és ő akkor is játszani akar. Azt azonban nem tudja, hogy a területet a Fifty-Seven nevű banda uralja, és makacssága olyan bajokba sodorhatja, amit el sem tud képzelni.

A költözésük első napján találkozik Tristan Lopez-el, egy környéken lakó egyik osztálytársával, aki segít neki a pakolásban. Tristan bár a figyelő szemektől rejtve egy melegszívű, segítőkész srác, a sorsa rég megpecsételődött, és soha nem szabadulhat már a drogok és az erőszak világától. Azonban Riley egy új fényt hoz az életébe, és mellette néhány percig betekintést nyerhet egy más jövő, a szabadság illúziójába, amely álom legalább olyan függőséget tud okozni, mint a drogok, amelyektől annyira tart.

Semmihez sem hasonlítható volt ez a könyv, amely egy nyers, komplex és nagyon mély mondanivalójú történet volt. Az írónő brilliánsan mutatott be egy olyan világot, amely tele van fájdalommal és félelemmel, ugyanakkor gyönyörű kontrasztként festett egy reménysugarat is Riley személyében. Az utószóból kiderül, hogy sok kutatómunka előzte meg a regény megírását, és a könyv részben igaz történeten alapul. A szívem olykor majd megszakadt a szereplőkért, és bár egyikük sem hétköznapi főhős, mindketten közel kerültek a szívemhez.

Bár előfordulhat, hogy az írónő nem értene velem egyet, de újra és újra úgy érzem, hogy Ginger Scott igazi zsenialitása az ifjúsági regényeiben tud igazán kibontakozni. Ez a könyv is kiemelkedő és feledhetetlen volt. Összességében ez egy nagyon összetett, őszinte és elgondolkodtató regény volt, amiben a fájdalom, a sötétség és a kilátástalanság mellett kis fénysugárként ott volt az első szerelem, a gimnáziumi mindennapok és a kosárlabda iránti szenvedély. Őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/ginger-scott-cry-baby-…

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
pveronika

My heart is literally tapping out a distress call and hunting for an escape. Anything, as long as this isn’t the only time I ever get to hold this girl.

>!
pveronika

Time doesn’t get to dictate how important someone is to you. That person gets to decide that. How they make you feel decides that. And in a few weeks, you have become important to me.

>!
pveronika

I invited the prey to come play in the lion’s den.
And I did it with a grin.

>!
pveronika

She knocked me off my axis, but she didn’t destroy my world. It’s more than that, though. I know it the second she turns her back to me and walks out the gym door.
I didn’t destroy hers.

>!
pveronika

I’ve shown you my hard truth, and yet you keep showing up. You’re so…fearless. And stubborn. You don’t pretend, and you don’t listen. God, I wish you’d listen sometimes.

>!
pveronika

I’m caught in a tornado of impossibles and nevers, and the only things left on my list are horrible sins.

>!
pveronika

Criminals aren’t born; they are made. This world made Tristan, and he fights to break free of it. That hold, though—it’s vicious.

>!
pveronika

You aren’t some other girl. You’re unlike any other girl. You make me wish things were different, that I was different, so don’t you ever apologize for being unlike anyone else. You’re exceptional.

>!
pveronika

I’m not a lot of things anymore. I’m not innocent. I’m also not naïve. And I’m not letting go of Tristan. Not through this night, and not through his nightmares. I want to fall in love with him. I think I already am.
And I think he is, too.

>!
pveronika

She’s built a bridge between my reality and my fantasyland, and I can’t stop crossing it.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Marissa Meyer: Cress (angol)
Kelly Oram: Cinder & Ella
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Jennifer Niven: All the Bright Places
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses
Susan Ee: World After
Colleen Hoover: Finding Cinderella