Utazás ​Snowfieldsbe (Lósuttogó Akadémia 1.) 37 csillagozás

Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

Kanada ​vad, tágas erdeiben áll egy fehér kastély: Snowfields. Ebben az internátusban képzik a világ legjobb lovasait, és itt gyógyítják a sérült lelkű lovakat.
Zoe egyáltalán nem ért a lovakhoz, annál többet a zenéhez. Ám amikor elkíséri Kimet, a barátnőjét felvételizni Snowfieldsbe, egy találkozás örökre megváltoztatja az életét. Az éjfekete mén, Shaman kiszámíthatatlan és veszélyes, de Zoéban az első pillanattól kezdve megbízik. Sőt: ráébreszti a lányt, hogy csak ő segíthet rajta.

A kanadai Snowfields Lovasakadémia a világtól elzárt, gyönyörű hely. Különlegessége, hogy a lovassport oktatása mellett lelkileg sérült lovak megszelídítésével is foglalkoznak. Ide érkezik Zoe, aki még soha nem ült lóháton, csak a barátnőjét kíséri el a felvételire. Ám egy mágikus találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét. Shaman, a fekete mén egyedül őt engedi magához, és Zoe rájön, hogy halálos veszedelemtől kell megmentenie a pompás lovat.
A fordulatos, finom humorral és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Scolar, Budapest, 2019
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635090709 · Fordította: Nádori Lídia

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Zoe Deventer · Irmhild Sullivan


Kedvencelte 5

Most olvassa 7

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

Shine>!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

„Senki nem hibás. És ne keressetek, nincs értelme. Csakis egyvalaki találhat meg: én magam."

Mindig imádtam a lovakat, az a tipikus lóbolond kislány voltam, ebbe a könyvbe pedig úgy kezdtem bele, hogy nyilván nem várok tőle sokat, csak egy kis kikapcsolódást, mivel mostanában semmi olyat nem olvastam, amit igazán szerettem volna. És nagyon szeretem azokat a történeteket, ami semmi másról nem szól, csak lovak, tábor, nyár, lovarda stb. Na ez is valami ilyesmi. Ennek ellenére sikerült találnom sok olyan részt ami tetszett, és azt vettem észre, hogy rengeteg olyan részletre fókuszáltam, amiknek nem a lovak a lényege. Ami azért elég érdekes egy lovas könyvnél, de sebaj.
Megszerettem a főszereplőnket, méghozzá azért, mert az írónő nagyon jól eltalálta az egyensúlyt a személyiségében. Fuvolista lány, nagyon erős önkontrollal és akaraterővel, de egyben makacssággal és pimaszsággal. Egy-két megszólalásában kicsit magamra ismertem. Az életkorát viszont néha fiatalnak találtam a gondolkodásához és cselekedeteihez.
El fogom olvasni a következő részeket is, hogy a többi szereplőt is közelebbről megismerhessem, mert így, az első kötetben sok szereplőt kaptunk, akikről még nem tudok semmit.
Összességében fiatalabb, 12-14 éves olvasóknak ajánlom, tisztában vagyok vele, hogy nem nekem írták, de azt hiszem én mégis így május végére, nyár elejére Snowfieldsbe költözök a hegyek, erdők, medvék, farkasok, na meg persze lovak közé. :)

Juca P>!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

Az első fejezetnél meglepődtem, mert nem tudtam elképzelni, hogyan jutunk majd el a komolyzenétől a lovakhoz. Aztán persze mindenre fény derül.

Snowfields csodaszép lehet, nekem Neuschwanstein lebegett a szemeim előtt olvasás közben. Egy ilyen helyen iskolába járni valóban olyan érzés lehet, mintha előkelőségek lennénk.

Aztán megjelenik a titokzatos Caleb. Néha a hideg futkosott tőle a hátamon, de jó értelemben. ;) Zoe nagyon bizalmatlan volt vele szemben: „Már ha tényleg tanár, és nem valami őrült.”

Zoe csodagyerek, zenei tehetség a fuvolában. De Snowfields után valami történik vele. Sajnáltam, hogy gyerekként ennyire túlhajszolták:
„Zoe megtanulta, hogyan dolgozzon keményen, hogyan győzze le magában a lusta disznót, hogyan fejlődjön napról napra. De szórakozni, élvezni az életet – ehhez nem értett. Fogalma se volt róla, hogy kell csinálni.”

A különleges ló, Shaman azonban rabul ejti Zoet. Tulajdonképpen egyszer csak olyan fordulatot vett a történet, mintha Zoe megőrült volna. Kalandos volt ugyan az útja, ehhez kétség sem fér, de egy kissé a valóságtól elrugaszkodott. Ettől függetlenül némi fenntartással ugyan, de élvezettel olvastam.

Beka12>!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

Nagyon tetszett! Teljesen másra számítottam,de jobbat kaptam!
Zoe egy nagyon belevaló lány és nagyon jó főhős.Shaman pedig egy olyan ló amire minden lovakat szerető ember szeretne.Egy ló aki csak benned bízik…
Kicsit mondjuk sablonosnak tartottam a történetet,mert minden második lovas könyvnek/filmnek az alényege,hogy egy ló aki mindenkiben elvesztette a bizalmát és csak a főhősben bízik,de ezt nagyon jól felépítette az írónő szóval ezt elnézzük neki:)
Alig várom,hogy olvashassam a következő részt:)

2 hozzászólás
Anna_G_07>!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

Jó rég olvastam már lovas könyvet, de amikor ezt megkaptam,megjött kedvem hozzá, így nekiláttam.
Nagyon jó olvasmány, ami leginkább megfogott, az a különleges hangulata volt. Ezt pedig nagyon fontosnak tartom egy könyvben. Az írónő nagyon tehetséges a gyönyörű leírások és hasonlatok írásában. Tetszett, ahogy a Zoéval történő dolgokkal párhuzamosan megismerhettük Shaman történetét is, bár ezek a részek szerintem onnan váltak igazán érdekessé, amikor megjelentek benne az emberek is.
A szereplőket is megkedveltem, a komoly Zoétól a bulizós Kimen át a többégük rendes volt. spoiler
Kellemes könyvélmény, tudom ajánlani.:-) Felkeltette az érdeklődésem, kíváncsi vagyok mi lesz a következő részben!^^

Bomarie >!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

Ez egy nagyon jó kis történet volt! Izgalmakkal, barátsággal, szerelemmel, csalódással, útkereséssel és állat és ember közötti bizalommal. Nagyon tetszett ez a tiniknek szóló történet, jöhet a következő rész! :)

Krityó>!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

Aranyos regény, de azért nem nyúlt többet annál, mint aminek elsőre tűnik. Snowfields nagyon szépen van leírva és többször is vágytam oda az olvasás során. De ezen kívül számomra egy átlagos kamaszoknak szóló könyv volt. Viszont ha valaki imádja a lovakat, annak biztosan nagyon tetszeni fog.

szandi19930324>!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

Egy nagyszerű lovas történet, ami még egy felnőtt olvasót is le tud kötni.

Csenge_2>!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

Lovak… mi is kellhet ennél több valakinek?
Hát igen…ez a könyv. Mindenki vegye meg! Olyan jó! Zoe kb pont olyan, mint én (kivéve, hogy én nem vagyok világhírű fuvolista): csak véletlenül kezdtünk lovagolni, mindketten vadul becsvágyóak vagyunk, csak nekem sajnos nincs vörös hajam.
A sztori nagyon jó(mondom úgy, hogy már elolvastam az egész sorozatot) Ez az első rész adta meg a kezdőlöketet az olvasáshoz. Azt hiszem 2021 karácsonyán kaptam, de azóta kismilliárdszor újraolvastam.
Pont az én korosztályomnak íródott, így olyan lendület hajtott, hogy azt ki sem lehet fejezni szavakkal.
Csodás könyv. Kedvencem…♡

k_Nati>!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

Már elolvastam és nagyon szeretem. Nagyon tetszik benne, hogy nem csak Zoe életéről, történetéről hanem Shamanéról és Calebéról is olvashatunk.
Nekem egyelőre a kedvenc könyveim közé tartozik.

lnl8080>!
Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe

szerettem de olvastam már jobbat is ebben a témában


Népszerű idézetek

Shine>!

Senki nem hibás. És ne keressetek, nincs értelme. Csakis egyvalaki találhat meg: én magam.

172. oldal, 14. fejezet, (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Deventer
Shine>!

– Próbáld elterelni a gondolataidat – tanácsolta. – Találkozz a barátaiddal, sportolj, szórakozz sokat!

103. oldal, 8. fejezet (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Deventer
Shine>!

Túl sokat gondolkodsz. A szülei is folyton ezt hajtogatták. Mintha csak úgy le lehetne kapcsolni az agyat, mint egy lámpát.

104. oldal, 8. fejezet (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Deventer
Shine>!

Kim leugrott a nyeregből, Zoéhoz rohant, és a nyakába ugrott.
– Köszönöm – suttogta. – Szemét voltál. De pont erre volt szükségem.
– Igazán nincs mit – vigyorgott Zoe.

35. oldal, 3. fejezet, (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Deventer
Shine>!

– Te kikészítesz engem, Zoe.
– Dehogyis. Felkészítelek. Az más.

36. oldal, 3. fejezet, (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Deventer
Shine>!

Hogy esténként ne gubbasszak folyton egyedül otthon. – Zoe érezte, ahogy dagad benne a düh. Nem zavarta, ha mások arrogánsnak, őrültnek, becsvágyónak tartották. De hogy sajnálják, azt tűrhetetlennek érezte.

105. oldal, 8. fejezet (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Deventer
Shine>!

Bebeszélte magának, hogy Jake elvágta magát nála, számára halott, tök mindegy, mit gondol róla. De egy pillanatig sem tudta komolyan elhinni.

17. oldal, 2. fejezet, (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Deventer
Shine>!

Annyira könyörgőn nézett, hogy Zoe majdnem elgyengült. A bulit amúgy hülyeségnek tartotta. De Jake. Jake! A szíve majd' kiugrott a helyéről, ha csak rágondolt.

26. oldal, 2. fejezet, (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Deventer
Shine>!

– Persze, hogy tisztában vagyok vele, anya. Még soha semmit nem szúrtam el, észrevetted?
– Minden alkalom egyszeri alkalom – sóhajtott Irmhild Sullivan. – Eddig minden az öledbe hullt. De ez nem marad így örökké.
– Hogy micsoda? Az ölembe hullott??? – Zoe teljesen kikelt magából. – Gyakorolok, mint egy őrült. Minden egyes nap, hosszú órákat. Az iskolatársaim azt hiszik, nem vagyok normális.

50. oldal, 4. fejezet, (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Irmhild Sullivan · Zoe Deventer
Véda89>!

Próbálta kikapcsolni a közönséget. Az emberek tapétamintává változtak előtte: szempárok, orrok ,szájak, fülek mintázatává.
Ezt az anyukájától tanulta. Az emberek nem fontosak,mondogatta neki. Koncentrálj a zenére.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Deventer

A sorozat következő kötete

Lósuttogó Akadémia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lauren Brooke: Hazatérés
Eleanor Jones: Lány a múltból
Eli B. Toresen: Veszélyes nyár 2.
L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
John Flanagan: A Tölgylevelesek
C. S. Lewis: Narnia krónikái
Tonke Dragt: Levél a királynak
Thomas Brezina: Mentsük meg a pónikat!
Eleanor Jones: Az álomlátó
Eleanor Jones: Holdgyűrű