Kiegyensúlyozott ​Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve 7 csillagozás

A magabiztos és gondmentes gyereknevelés titkai
Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve

„Már nőtt a pocakom, amikor egyik kedves – szintén várandós – barátnőm mesélt nekem Gina Ford könyvéről és a Ford "csoda-módszerről”. Először kicsit hitetlenkedve hallgattam a beszámolóját, de amikor később elmentünk hozzájuk, hogy meglátogassuk az akkor 2 hónapos babájukat, teljesen elámultam azon, amit láttam.
A kis Elsa óramű pontossággal álmosodott, majd aludt el a szobájában, mi felnőttek pedig nyugodtan élvezhettük a baráti vacsorát. Kisbabám, Richárd megszületése után a könyv útmutatásait használva, nekem is könnyedén sikerült a napi ritmust kialakítani. Gina Ford könyve minden kérdésre azonnal választ ad, ezzel hihetetlen biztonságot adva a kezdő és a már gyakorlott anyukáknak is. A módszer bár szigorú – én is először megijedtem tőle – de biztosan tudom, hogy megéri belevágni, mert az útmutatások és a tanácsok alapján minden szülő ki tudja alakítani a baba és a saját igényeinek legmegfelelőbb napi időbeosztását!" (Balázsovits Edit)

>!
Twin Média, Budapest, 2006
288 oldal · ISBN: 9630603683 · Fordította: Szalai Nóra

Most olvassa 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ÁrnyékVirág>!
Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve

Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve A magabiztos és gondmentes gyereknevelés titkai

Kétgyerekes ismerőseink ajánlották, valamiféle vallásos áhitattal emlegetve ezt a könyvet, mint a gyereknevelés Alfáját és Omegáját. Nos, nagy nehezen mi is beszereztük, addigra a lányom már egy hónapos volt, úgyhogy startból lekéstük a vonatot, ugyanis Gina Ford módszerét már a kórházban, de legkésőbb otthon, mikor hazavitted a babát, el kell kezdeni. Én a szülés utáni első két-három hétben egy félig agyonvert, minden porcikájában sajgó, ötpercenként sírvafakadó zombinak éreztem magam, és a túlélés volt az egyetlen vágyam, a napirend szót szerintem nem is tudtam volna értelmezni.
Amúgy van egy fejezet arról is, hogy hogyan lehet még pár héttel később is csatlakozni a Boldog Babák Napirendjéhez. ezt is lekéstük már
Azt hittem, hogy nekünk találni fog a módszer, mivel én is a listák, dobozok, rendszerezések híve vagyok, és teljesen egyetértek abban a szerzővel, hogy a kisbabáknak szükségük van a napirendre.
De nekünk ez a fajta spártai szigor nem jött be. Talán azárt is, mert jövő-menő pár voltunk, és miután rájöttem, hogy úgy néz ki, túléltük a baba születését, lassan visszajött a mehetnékünk, gyakran csinálunk programot az aprósággal együtt is, olyankor persze borul a napirend.
Kifejezetten antipatikusnak találtam a nagyképűségét, ahogy hirdeti, hogy ez az egyetlen működő módszer, mert ő már több, mint 300 kisbabával foglalkozott, és tudja a tutit. Nekem a 300 nem tűnik annyira soknak, és különben is rebellis alkat vagyok, nekem ne mondja azt senki, hogy csak az ő módszere a jó.
Hasznos tippek azért voltak benne, és minden bizonnyal vannak családok, ahol ez a napirend megvalósítható, és tényleg segít.
Ha valaki komolyan követni szeretné a módszert, akkor a baba születése előtt olvassa el a könyvet, legalább kétszer.
Emma már öt hónapos, kialakult, de rugalmas napirendje van, ami remélem mindhármunknak jó. Hogy ez hogy sikerült, nem tudom, de nem ennek a könyvnek a segítségével :)

12 hozzászólás
Elena>!
Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve

Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve A magabiztos és gondmentes gyereknevelés titkai

Amikor a kezembe adták a könyvet, még terhes voltam. Elolvastam, és egy csomó minden tetszett, meg is fogadtam, hogy ezt meg ezt eszerint fogom csinálni, és simán fog menni ez az anyukásdi. Aztán mikor megszületett Peti rá kellett jönnöm, hogy ez nem fog menni.
Véletlenül sem tudtam ráerőszakolni az időpontokban történő alvást, az evésről meg ne is beszéljünk. Próbálgattam vagy 3 hónapig szoktatni, szegény gyerek meg csak sírt, sírt mikor az előírást próbáltam követni. A sírást meg anyai szívem nem bírta hallgatni, szóval dobtam a könyvet a sarokba és mentem vigasztalni. Aztán persze megint bele-bele néztem, hogy hol kéne tartanunk a könyv szerint, mennyit kéne aludni éjjel-nappal, aztán csak fogtam a fejem, hogy hát ugye nálunk nem egészen ez van. Az előírt időközönkénti etetés meg csak álom volt, 2, 5 óránként ettünk, mikor a könyvben már 4 óránál kellett volna tartani. ( az előírt mennyiségekről ne is beszéljünk, nem tudom az angol gyerekek hány kilósak, de mi piszkosul híztunk, mégse bírtam annyit belediktálni, amennyit javasolt ) .
Végül eltettem a könyvet.
Most már a másfél éves kor küszöbén mosolyogva nézek a könyvre, hogy Istenem, de jó, hogy volt annyi eszem, hogy végül nem vettem komolyan ezt a könyvet és nem őrültem bele abba, hogy a gyerekem nem egy időzített baba aki óramű pontossággal álmosodik, eszik, játszik. És onnantól, hogy feladtam a küzdelmet, és csak magamra hallgattam valahogy minden helyrerázódott, kevesebb lett a sírás és nagy -nagy boldogságban csak-csak rátaláltunk a számára megfelelő napirendre.

eeszter>!
Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve

Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve A magabiztos és gondmentes gyereknevelés titkai

Már korábban megszereztem ezt a könyvet, mert teljesen megbűvölt a címe. Aztán sokáig pihent a polcomon, úgy is terveztem, hogy majd akkor vegyem elő, ha aktuálissá kezd válni. Gyakorlati tapasztalataim nincsenek még vele kapcsolatban, de maga a könyv egy hatalmas önbizalom-löket – ami rám nagyon rám fér. Plusz az is nagyon tetszett benne, hogy úgymond „hülyebiztos” módon ír le dolgokat, ami nekem nagyon kell!

Lèna>!
Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve

Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve A magabiztos és gondmentes gyereknevelés titkai

Első gyerekes anyuknak számtalan jó tanács van a könyvben, amiért már megérte elolvasni. Jó, hogy rávilágít, hogy van az igényszerinti szoptatáson, sőt úgy általában a szoptatáson kívül is élet (napi egyszer belefér a cumisüveg és mégsem olyan ördögtől való a cumi); illetve leírja az egyes módszerek előnyeit-hátrányait, ok-okozati összefüggéseket. Engem az órára pontos napirend iszonyúan stresszelne (bár elismerem, hogy eredményes lehet a módszer) de én valahol az iszisz és a kötetlenebb napirend között érzem a saját utamat.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Réka: Ökobaba
Frédérick Leboyer: A gyöngéd születés
D. Tóth Kriszta: Lolával az élet
Fiala Borcsa: Egy cirkuszigazgató mindennapjai
Szőnyi Szilárd (szerk.): Isten hozott!
Szilágyi Diána: Babázz lazán!
Libby Purves: Hogyan ne legyünk tökéletes anyák?
Sarah Napthali: Buddhizmus kisgyerekes anyáknak
Jónás Anna: Kicsivel – könnyebben
Penny Preston: Amit minden anyának tudnia kell a baba első évéről