Csomótündér 50 csillagozás

Gimesi Dóra: Csomótündér

„Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek. De Csomótündér csak egyetlen egy volt.”

Ő csomózza össze a szerelmes királyfiak és királylányok cipőfűzőjét, hogy örökre együtt maradjanak. De néha a királyfiaknak a világ tetejére is el kell mennie, hogy legyen mersze megkérni a királylány kezét. Néha kell egy kis tündérvarázslat, hogy egy szerelmes óriáslány át tudjon kelni tízemeletes házával együtt a hídon az ő szerelmes óriásához. Néha egy szemüveges, vézna kisfiúnak is sikerül tündérszárnyat varázsolnia a tündérére, akár egy kockás ballonkabátból is. Néha egy nagy veszekedés vége egy nagy közös láblógatás. Budapest jól ismert terei, a Margitsziget, a Gellérthegy, Zugló és a Klauzál tér megtelnek szerelemmel és mesével. Tündér-kislányoknak, bátor kiskirályfiknak és ifjú szerelmeseknek ajánljuk.

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2013
46 oldal · ISBN: 9786155291005 · Illusztrálta: Gyöngyösi Adrienn

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Gimesi Dóra: Csomótündér

Vicces, bájos, elragadó történetek.

Olvashatunk a Csomótündérről, két tízemeletes óriás szerelméről, az elálló fülű királyfiról, megtudhatjuk hogyan működnek a tündér-postahivatalok, hol tárolják a szerelmi vallomásokat, a becézéseket, a szívmelengető bókokat. Megbizonyosodhatunk arról, hogy a legreménytelenebb tündér-postáskisasszony számára is tartogathat meglepetéseket az élet és meghatódhatunk a szerelem hatalmasságán és erején, amikor a tündérlány és az emberfiú legyőzik a korlátokat és akadályokat.

Egytől egyig nagyon pihe-puha, jóságos mesék, gyönyörű illusztrációkkal. Nem csak gyerekeknek ajánlom, hanem mindenkinek.
http://konyvutca.blogspot.hu/2016/11/mesek-versek.html

>!
KönyvParfé P
Gimesi Dóra: Csomótündér

A mesekönyv nyelvezete gördülékeny és nagyon sok vicces név, kifejezés szerepel benne. Az illusztrációk gyönyörűek, a csodálatos rajzokért jár Gyöngyösi Adriennek a köszönet. Remekül visszaadta a történetek hangulatát, a képeken is átjön a csodaszép mesevilág és a humor. Nagyon aranyos és kedves mesék, melyek nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is képes elvarázsolni. Egy kivetnivalót találtam csak benne… hamar vége lett, és én úúúgy olvastam volna még.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2016/06/23/gimesi_dora_gyongy…

8 hozzászólás
>!
Chöpp 
Gimesi Dóra: Csomótündér

Csodás kis mesék! Mindegyik után azt mondta a kislánykám, hogy nagyon jó kis mese volt! Ez pedig valódi dicséret a javából! Nem szokott érdemtelenül dicsérni meséket.
A magam részéről nagyon élveztem mindegyiket. Napról napra vártam, hogy olvashassam! Remélem hamarosan jön a következő Gimesi Dóra meséskönyv! Sőt! Több is, hogy legyen min csodálkozni, örömködni és könnyet elmorzsolni a végén.

>!
ziara P
Gimesi Dóra: Csomótündér

Kedves történetek, különösen az első és az utolsó fogott meg. A rajzok illenek a könyvhöz, bájosak. Nem volt akkora durranás, mint amire számítottam, Adélkát sem fogta meg annyira, bár egyébként 7 éves kortól ajánlják, és ő még csak 6 lesz.

>!
egy_ember
Gimesi Dóra: Csomótündér

Van ebben egy:
Csomótündér, aki egy nap otthon felejti a szemüvegét, és ebből baj lesz.
Toronyháznak látszó óriás.
Csenevész, bilifülű Istipisti királyfi.
Mogorvának látszó tündérpostások.
Ballonkabátos, szeleburdi tündér, meg sok Budapest. Szerelmes mesék. De szépek ám!

17 hozzászólás
>!
sztinus P
Gimesi Dóra: Csomótündér

Innentől kezdve pedig azért is csillagozok le könyveket, mert vannak EZEK és azok.
Gimesi Dóra valamit tud. Ugyanolyan szavakat rak egymás utàn, mint a többiek,itt viszont van csoda. Van varázs. Mindig sírnom kell. Ő az új kedvencem.

>!
MrClee I
Gimesi Dóra: Csomótündér

Köszi az ajánlást @Napsugarkisasszony :D

Rég olvastam mesét, talán bánhatnám, de így még nagyobb élmény volt, még nagyobb lelkesedéssel tudtam belevetni magam ezekbe a kis rövid történetekbe.
Ugyan mi általában nem megyünk világgá egy hátizsákkal a hátunkon (kivételek azért vannak), nem látjuk meg a láthatatlan tündéreket (kivételek azért vannak), de képesek vagyunk az apró csodákra, képesek arra, hogy akár hét nap, hét éjjel törjük magunkat egy magasabb cél érdekében. Bennünk vannak ezek a kimondhatatlan, láthatatlan csodák, a mesék pedig képesek őket megvalósítani, kiemelni a rejtett részleteket, a vágyakozásokat, erre pedig az emberi léleknek hatalmas szüksége van.
Gimesi Dóra meséi pedig képesek erre, többfunkciós történetek, végig ezt éreztem bennük: egyrészt kisgyerekek számára kellemes olvasmány tud lenni, maga a történet, ugyanakkor a felnőtt korosztálynak címezve is megállja a helyét, mert számukra mindig egy háttérben bujkáló, mögöttes tartalom nyílik meg, ahol felfedezhetik magukat, elgondolkodtatóak.

>!
Juci P
Gimesi Dóra: Csomótündér

Nohát, ez bűbájos, de olyan módon, hogy az nem inzultálja az intelligenciámat. Voltak meglepő mesei fordulatok, pl. rögtön az elsőben, amivel azonnal megnyert magának az írónő, mert kiviláglott, hogy nem csak cukormázból szövi a mesét. Vannak itten problémás családok meg kellemetlen alakok meg mindenféle akadályok a szerelmesek útjában (pl. az, hogy az egyikük ember, a másik tündér, vagy hogy az egyikük Budán lakik, a másik Pesten), de a végén mindenkit megtalál a boldogság. Kenterbe veri Bosnyák Viktóriát meg Berg Juditot, Bartos Erikáról nem is beszélve, nagyon ajánlom :))

9 hozzászólás
>!
Bori_L P
Gimesi Dóra: Csomótündér

Jaj, hát ez nagyon… elbűvölő! aranyos! varázslatos! cuki! imádnivaló! Tökéletes mesekönyv! Csak azt sajnálom, hogy ilyen kevés mese volt benne.

Van egy büszke tündér-öregasszony, 38 dioptriás szemüveglencsékkel. Van egy királyfi, aki ért a kövek nyelvén (még bazaltul is!). Van egy királylány, aki soha el nem hervadó virágokra vágyik. Van egy tündérlány, akit nem látnak az emberek. Van Menyus királyfi és Panna királylány, akik mind a ketten szeretik azokat a filmeket, amiben földönkívüliek támadják meg a bolygót. Van egy óriás, akinek a mutatóujja villámhárító, a gerince lépcsőház, a lába pedig belegyökerezett a földbe, és cukrosan szereti a kávét.

Mindegyik mesében felbukkannak mai gyerekeket érintő problémák (veszekedő szülők, elvárások, nem működő kapcsolat, stb.), de egyik mese után sem maradt keserű utóíz a számban. Nagyon-nagyon tetszettek a mesék is, a rajzok is, remélem lesz még sok Gimesi Dóra-mese!

>!
Szamღca
Gimesi Dóra: Csomótündér

Nagyon tündéri és hangulatos mesék. Lányomnak és nekem is nagyon tetszet. Egy élmény volt olvasni.


Népszerű idézetek

>!
egy_ember

Menyus királyfi zöldesszürkés szemű, vigyori szájú királyfiszakos egyetemista volt. Tudott dobolni meg madárhangokat utánozni, és rajongott az olyan filmekért, amelyekben földönkívüliek támadják meg a bolygót.
Amikor a tündér meglátta, épp a Királyi Egyetemről tartott a Királyi Szimplakert felé.

4. oldal

3 hozzászólás
>!
egy_ember

– Margitka! Iparkodjon, kérem! Le fogjuk késni a kezdőrúgást!
– Iparkodom! – üvöltötte vissza a fürdőszobából a királyné. (…)
Szerencsésen odaértek a kezdőrúgásra, a nép éljenzett, a királyné bíborszín kiskosztümje remekül illett a király arcszínéhez. Egyszóval nem hiányzott a boldogsághoz semmi.

22. oldal

>!
imma AP

Léna megtanította a kisfiút mindenre, amit a tündérgyerekek tudnak: szitakötőt kötni, ökörnyálat köpni, meztelencsigára házat építeni.

41-42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: meztelencsiga
>!
imma AP

Várlak a réten a szélbe pörögni
várlak cinkosan összeröhögni
várlak a fűzfa alá menekülni
várlak az erdőt körberepülni.
lesni a tóban a kis köröket
nézni szemedben a friss örömet

(belső borító, illusztráció)

>!
Bori_L P

– Te érted, amit mondok?
– Hogyne érteném – vonogatta a vállát a királyfi.
– Bámulatos – vigyorodott el a kockakő. – És mondd, milyen nyelvten beszélsz még? Piritül? Baritul? Smaragdul?
– Azt hiszem, minden kövek nyelvén értek valamicskét – szerénykedett Istipisti.
– A hétszázát! – álmélkodott a kockakő, és minden bizonnyal összecsapta volna a kezét, ha lett volna neki. – Bazaltul is?
– Bazaltul is.
– Hát, pedig az ritka ronda nyelv.

23. oldal (Istipisti és a kővirágok)

6 hozzászólás
>!
egy_ember

[Istipisti királyfi] Olyan híres volt, hogy egyszer még a tévében is szerepelt, királyi szülei alig ismertek rá.
– Hát látja, mi lett ebből a mi vézna kisfiunkból? – törölgette a szemét a királyné.
– Én mindig is tudtam, hogy egyszer sokra viszi – mondogatta büszkén a király, majd átkapcsolt egy másik adóra, ahol éppen akkor kezdődött a focimeccs.

26. oldal

>!
MrClee I

Vannak ugyanis kisfiúk, akik látják a láthatatlanokat.

>!
imma AP

Zsuzsánna királykisasszonynak és Istipisti királyfinak
vagyis
Anyának és Apának,
akik telemesélték nekem a világot.

(ajánlás)

>!
Bori_L P

– Az örökcsomó azért örökcsomó, mert széttéphetetlen, elvághatatlan, kibogozhatatlan. Kivételes esetekben el lehet ugyan vágni a nagyját, de valami mindig megmarad belőle.

10. oldal (Csomótündér)

>!
mazsolafa

Istipisti királyfi ekkor már hetedhét határon túl járt. Ugyanis amíg a királyi szülei egymással pöröltek, ő szép csendesen összecsomagolt mindent, ami a világgá menéshez kell (cukorspárgát, svájci bicskát, tornacipőt, kalapácsot, túrós lepényt, napórát, kockás füzetet, meg a féltve őrzött nagyítóját), kiosont a kapun és elvegyült a hömpölygő tömegben.

22. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Tündér Lala
Soós Dóra (Kira Bright): Juno mesél: Tündérek
Csicsay Alajos: A tündérek titka
Berg Judit: Tündérnaptár
Berg Judit: Tündér biciklin
Berg Judit: Tündérzene
Berg Judit: Tündérváros
Császár Levente: Aprónépek országa
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Berg Judit: Rumini és a négy jogar