A ​tündér csizmája 61 csillagozás

Gimesi Dóra: A tündér csizmája

Egy aprócska város aprócska utcájában él egy vidám cipészmester, aki meg szeretné tanítani a három fiának is a mesterségét, ám a fiai erről hallani sem akarnak: az egyik bankigazgatónak áll, a másik centercsatárnak, a harmadik meg feleségül vesz egy királykisasszonyt, és attól fogva csak heverészik a kanapén.
A cipészmester ezután már nem mosolyog és nem fütyörészik, egyre kevesebb cipőt készít, míg egy napon végül bezárja a műhelyét. Karácsony előtt néhány nappal azonban bekopog hozzá egy tündér, aki hétmérföldes csizmát szeretne csináltatni magának…
Vajon ajtót nyit a szomorú suszter? Vajon hajlandó még valaha cipőt készíteni? És kiteszi-e még a lábát a műhelyéből? Kövesd a mese fonalát, majd a lábnyomokat a hóban, és nézd meg, hova készül a tündér az új csizmájában!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 5 éves kortól · Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2018
26 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104100 · Illusztrálta: Szegedi Katalin

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

>!
ziara
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

A kislányom és én is nagyon szerettük! Kívül-belül csodaszép, kár, hogy nem karácsony körül olvastuk!

>!
meseanyu MP
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

Jó mese volt, szép kötet, és abszolút az átlag színvonala felett, de írt már ennél szerintem sokkal jobbat is Gimesi Dóra. Túlzás lenne csalódásként elkönyvelni, de nem volt meg az a katarzis, amit vártam, és amit eddig sokszor megkaptam már a szerzőtől.

>!
Uzsonna 
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

Tökéletes időzítés volt szentestére! Szépséges mese gyönyörű köntösben!

2 hozzászólás
>!
olvasóbarát P
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

Tündéri könyv Gimesi Dóra kötete Szegedi Katalin csodálatos illusztrációjával. A híres-neves cipészmester morgó és szomorú lett, amikor fiai nem folytatták az ősök generációkon át öröklődő mesterségét, hanem elmentek szerencsét próbálni más városba. A műhely bezárt, a cipészmester nem készített több csodás lábbelit egészen addig, amíg különös megrendelője akadt, egy tündérnek csizmára volt szüksége…

>!
Chöpp
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

Idézem kislányomat: „Ez nagyon jó kis könyv volt!” Mély egyetértésemmel találkozott kijelentése. Jöhet a következő Gimesi Dóra. Szeretjük. :)

1 hozzászólás
>!
Sippancs P
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

Keserédes történet egy cipészmesterről, akinek már csak a negyvenhatos lábnyomát láthatja az, aki alaposan megfigyeli a havat. (Egy harmincnyolcas lábnyommal egyetemben.)
Olyan szívesen olvastam volna még tovább, csodáltam volna a meseszép illusztrációkat!

>!
sztinus P
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

Nem tudom honnan röppent a kezembe a könyvtárban, szerintem a tündér miatt volt.
A lelkemet simogatta minden mondata.
Sírtam, nem is tudom miért. Túl szép. Túl igaz.

3 hozzászólás
>!
katen P
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

A legtündéribb karácsonyi szösszenet, amit mostanában olvastam! Szívet melengető, őszintén szerethető.
A szerző összes könyve nagyszerű, de eddig ez a leg nekem.

3 hozzászólás
>!
krlany I+SMP
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

Ebben a könyvben ott van a mesélő… hallod a hangját, ahogy ül egy nagy karosszékben és csak mesél a körülötte ülő embereknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt…
Kortalan, szép mese ez a család erejéről, a morgás magányáról, majd a magány morgásáról. Karácsonykor meg még a tündérek is előkerülnek, akikkel fel lehet sétálni a Mount Blanc-ra 46-os hétmérföldes csizmában.
A történet klasszikus és modern meseelemek ötvözéséből született, de jól áll neki, mert nagyon jó az arány, és hozzá a nyelvezet. Szépek az illusztrációk is, de hát ez nem volt újdonság, Szegedi Katalin remek, mint mindig.

1 hozzászólás
>!
bagie P
Gimesi Dóra: A tündér csizmája

Gyönyörű mese a karácsonyi szeretetről…azt hiszem szeretném a polcomon is látni ezt a könyvet.


Népszerű idézetek

>!
olvasóbarát P

Teltek-múltak az évek, változott a világ. Az apró műhely körül meghízott, felmagasodott a város. Először az árnyat adó diófát vágták ki az ablak alól, aztán sokemeletes házak nőttek ki a semmiből, míg egy nap a cipészmester kinézett az ajtón és nem is látta a napot.

9. oldal

>!
olvasóbarát P

Volt egyszer a világon egy híres-neves cipészmester. Egy aprócska város aprócska utcájában volt a műhelye, ott kalapált, szabott-varrt, sarkalt, javítgatott, reparált naphosszat.

3. oldal

Kapcsolódó szócikkek: cipész
>!
Sippancs P

Nem tudom, mi volt előbb, a magány-e vagy a morgás.

10. oldal

>!
Sippancs P

A suszter azonnal tudta, hogy tündérrel van dolga, mert egyrészt miféle földi lány lebegne az ablaka előtt egy szál csipkeruhában késő éjjel, másrészt ifjabb korában látott ő már tündért eleget. Csak az idők meg a bánatok elfeledtették vele őket.

14. oldal

>!
abrakadabra

Az ablak felé fordult, és odakintről egy kipirult arcú, a repüléstől kissé lihegő tündér nézett vissza rá. Fehér csipkeruhája csak úgy világított a téli sötétkékben, hajában hópelyhek kuszálódtak, szárnya olyan gyorsan verdesett, akár a kolibrié.A suszter azonnal tudta, hogy tündérrel van dolga, mert egyrészt miféle földi lány lebegne az ablaka előtt egy szál csipkeruhában késő éjjel, másrészt ifjabb korában látott ő már tündért eleget. Csak az idők meg a bánatok elfeledtették vele őket.

14. oldal (Pagony, 2018)


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Bombicz Judit: Csodák könyve
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Turbuly Lilla: Talált szív
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Tóthárpád Ferenc: A Mikulás Tücsökfalván
Varró Dániel: Diótörő
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya
Boldizsár Ildikó – Farkasházi Réka: Igazi karácsony
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi karácsonya