A ​legvidámabb gyereknap 10 csillagozás

Hoppimesék
Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

Szerinted milyen lehet egy olyan faluban élni, ahol minden nap ünnepnap? Ha megismered Toppit, Dokit, Sütit, Morcit és Pötyit, te is megtudhatod! Hogy kik ők? Ők a hoppik. Sürögnek-forognak, faragnak-festenek, mert az ő feladatuk arról gondoskodni, hogy a világ különböző tájain minden fontos esemény fergetegesen alakuljon! Az Oscar-díjas Rófusz Ferenc meséjével a legkisebbek a hoppikkal együtt készülődhetnek a szülinapokra, a gyereknapra vagy a karácsonyra!

>!
Pagony, Budapest, 2016
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101925 · Illusztrálta: Rófusz Ferenc

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

Sajnos engem nem érintett meg igazán ez a könyv, a figurák tetszenek, nem ez volt az első találkozásunk a hopikkal, de a történetek nem értek el igazán hozzám. Adélkának nem is olvasom már el, annyi minden mást is olvashatunk meg olvasunk is.

>!
meseanyu MP
Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

Lehet, hogy rajzfilmben működik, de könyvben nekem ez nagyon kevéske. Gimesi Dóra legalábbis tud ennél sokkal-sokkal jobbat is. Sajnos ebben a világban sem történetileg, sem képileg nincs semmi egyedi. Az alkotóktól többet vártam, de a címlap alapján viszont ezt, és sajnos bejöttek a megérzéseim.

>!
Trudiz P
Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

Négy édes mese vár.
Kedveltem ezeket a meseszép tájrajzokat és a történeteket. A hoppik elnevezés, az ő kis világuk, s az egyszerű, de nagyszerű, ötletes megoldásaik felettébb kedvesek.
Remélem mindig jól fog működni az a bizonyos Kívánságteljesítő Gép! :)

>!
Hintafa P
Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

Pár évvel ezelőtt megjelent a Pagony gondozásában az első Hoppi könyv. Akkor lemaradtunk róla (P már nagy volt hozzá, T meg épp csak a hasra fodulást gyakorolta). Most viszont a legjobbkor találtam rá az új részre A legvidámabb gyereknapra. De csak azért, hogy újra eltűnjön.

Úgy látszik a könyvrejtésnek hagyománya van nálunk. Történt ugyanis, hogy T azonnal rávetette magát a Hoppikra és olvastuk minden lehetséges pillanatban. Ezért sem értettem a krokodilkönnyeket, amikor nem hagyta, hogy olvassuk, csak szorította, majd szépen eltűntette a fiók mélyére (miközben nem volt szabad odanézni). Meglepett, de pár kérdés után kiderült, csak attól félt, hogy túl hamar kiolvassuk. Komoly érzelmi megpróbáltatás lehetett ez neki, még akkor is ha eddig a kedvenc könyveit akárhányszor hajlandó voltam felolvasni. (Nem állítom, hogy sokadszorra is ugyanolyan elánnal, hiszen egy idő után én is megunom, ha ugyanazt kell mindig olvasni.)
A hoppik igazán bűbájos életközösség. Hoppifalván laknak, egy eldugott völgy iciri-piciri falujában, ami olyan apró, hogy még távcsővel se lehet látni (akkor se ha műholdas). Amilyen pinduri a falu, olyan változatos. Laknak itt mexikói, norvég, japán, orosz, francia, magyar, török, indiai hoppik. Feladatuk nem más, mint gondoskodni arról, hogy a világban legyenek ünnepek is a hétköznapok mellett. Így aztán Hoppifalván igazán színes és változatos az élet, mert minden napra jut ünnep.
Folytatás itt: http://hintafa.blog.hu/2016/11/11/rofusz_ferenc_gimesi_…

>!
blueisthenewpink SMP
Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

A borító belső felén rögtön elidőztem, nagyon tetszett a részletesen megrajzolt kis falu. Aztán maguk a hoppik nem igazán. Leginkább egy japán rajzfilmre emlékeztetett az egész. (Nincs azzal semmi baj, de ez elvileg egy magyar mesekönyv.) Nagyon rajzfilmszerű volt az egész, nekem nem esett jól olvasni. Az egyszerű nyelvezet miatt gondoltam, hogy kisebbeknek való, de amikor a szellemvasútnál gumivámpírt és zöldre festett zombit emlegetett, kissé meglepődtem. Tudom, hogy vannak 3-6 évesek, akik ilyesmit is néznek, de talán (még?) nem a többség. A sokfélék vagyunk, de ez így szuper üzenetet is erőltetettnek éreztem. Nem lettem hoppirajongó.

18 hozzászólás
>!
Honey_Fly P
Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

Igazán szerethető bagázs a hoppiké. Sokfélék, sokszínűek. Ahogy a könyv is írja pont olyanok, mint a nagyvilág. Szerencsére az ő világukban még leginkább a szeretet és a kedvesség, az örömszerzés dominál. Igazából elég rózsaszín életük van még akkor is, ha a szellemvasútban akad néhány zombi és vámpír. (Biztosan nagyon kedves zombik és a vámpírok is marshmallowt esznek. Vöröset, csak az illúzió kedvéért.) Kedves, aranyos kis történetek kerültek a könyvbe. Bennem mély nyomot nem hagynak de a 3,5 évesnek egymás után háromszor kellett felolvasnom az egész könyvet (a vesszőparipám: és én sem akartam kiszaladni a világból tőle).

2 hozzászólás
>!
Boglárka_Madar P
Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

Már a címe is ígéretesen hangzott eme kedves kis mesének – az illusztrációkról nem is beszélve-, aztán az első oldalt elolvasva bizonyossá is vált, hogy szuper könyvecske akadt a kezembe.
Három történeten keresztül ismerhetjük meg a hoppikat, akiknél minden nap ünnepnap, hiszen az ő feladatuk, hogy valamennyi ünnep a világban flottul menjen. Sokféle hoppi van, mint ahogy sokféle ünnep is, de mindegyik kis hoppi jópofa és szerethető.
Gimesi Dóra egyszerűen, de érdekesen tudja elmesélni a történeteket, nincsenek felesleges kitérők, érthetetlen szavak/mondatok, minden a helyén van, mint ahogy egy igazán jó mesében lennie kell.
A rajzok pedig csak fokozzák lelkesedésem, Rúfusz Ferenc a meséhez illő, igazán aranyos illusztrációkkal látta el a könyvet.
Nagyon várom már, hogy Dóri olyan idős legyen, hogy lekösse a meseolvasás, biztos beszerzünk egy saját példányt!

>!
dianna76 P
Gimesi Dóra: A legvidámabb gyereknap

Bevallom, nekem ezek a figurák sosem voltak túl szimpik, s nem is igazán tudom hová tenni őket. A könyv az ünneplésre alapoz. Ezzel nem is volt baj, sőt tetszett, hogy megemlíti a szerző a különféle népek, országok hogyan és miket ünnepelnek. Erről, ill. egyazon jeles nap különféle megünneplési módjáról bővebben is lehetett volna írni, vagy ezekre építeni egy-egy mesét. Kicsit um. ünneprontó lehet az a kijelentés, hogy minden ünnepért, az ajándékokért a hoppik felelnek. Akkor mit csinál a Mikulás, a Nyuszi, a Jézuska stb.? Ebben érzek egy kis illúziórombolást a gyerekeket illetően.
Önmagukban a mesék nem voltak rosszak, van bennük ötletesség, kedvesség s legfőképpen jóság, jóakarat. A szülinaposnál annyit jegyeznék meg, hogy nagyon a tárgyi kívánságokra alapoz, pedig szoktak a gyerekek élményt jelentő, kézzel nem fogható dolgokat is kérni ajándékba. És itt nem a kistestvérre gondolok.
Mivel nekem eleve nem tetszenek ezek a lények, így az illusztrációkról való véleménynyilvánítást ezúttal kihagynám. Azért annyit idesúgok, hogy a természet ill. a belső borítórajzok szépek voltak.

>!
Pagony, Budapest, 2016
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101925 · Illusztrálta: Rófusz Ferenc

Népszerű idézetek

>!
Trudiz P

Május utolsó vasárnapján, vagyis gyereknapon mindenki újra gyerek lehet.

9. oldal

>!
Trudiz P

A szülinapi kívánságok olyanok, mint a madarak a tojásban.

21. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Csukás István: Sün Balázs
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Szabó Magda: Tündér Lala
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Marék Veronika: Boribon születésnapja
Szegedi Katalin: Lenka