Kilenc ​nap 30 csillagozás

Gilly Macmillan: Kilenc nap

Rachel ​Jenner csak egy pillanatra engedett, csak egy pillanatra fordult el, és ennyi elég volt, hogy nyolcéves fia, Ben eltűnjön.
Vajon mi történhetett azon a szürke, esős délutánon ott az erdőben, ahova csak a szokásos kutyasétáltatásra mentek.
Végzetes hibát vétett Rachel? Vagy bárkivel megeshetett volna? Az anya legrettenetesebb rémálmát éli át, és még a közvélemény is ellene fordul. Nem bízhat meg sem a volt férjében, sem a nővérében, sem a barátnőjében.
Egyedül maradt. Nincs kivel megossza gondolatait, kétségeit, egyre erősödő félelmét, vajon hol lehet Ben, mi lehet vele, egyáltalán él-e még.
A rendőrség nyomoz, de ott is emberek dolgoznak… Az óra pedig ketyeg…

„Ebben a regényben semmi és senki nem az, mint aminek hiszed. Akaratlanul is elgondolkodsz: talán te sem? Szívbemarkoló, letehetetlenül izgalmas regény, téged sem hagy majd nyugodni a gondolat, mi lett a kisfiúval.”
Fejős Éva

A regény Gilly Macmillan első regénye és… (tovább)

Eredeti mű: Gilly Macmillan: What She Knew

>!
Erawan, Budapest, 2017
476 oldal · ISBN: 9786155652264 · Fordította: Pap Ágnes
>!
Erawan, Budapest, 2017
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652257 · Fordította: Pap Ágnes

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Gilly Macmillan: Kilenc nap

„Gyakran előfordul, hogy az emberek mást látnak bennünk, mint amilyennek mi magunkat képzeljük.”

Első pillantásra megragadott a borító. Nagyon tetszett ez a sejtelmes körvonal, ugyanakkor a fehér szegéllyel elvesztette a komolyságát és egy könnyedebb, mégis elég komoly témával foglalkozó regényt vártam, enyhén limonádé ízűt. Ehhez még hozzájárult a cím betűtípusa is. No, nem ragozom tovább: nem tudtam teljes komolysággal állni hozzá. Pedig kellett volna. Meglehet, hogy az elején nem volt meg bennem a kellő odafigyelés, de pár oldal után már helyre is állt. Nagyon érdekfeszítő, az olvasó lelkét egyre jobban megviselő történetet tartottam a kezemben.
(…)
Ha tehettem volna, egy ültő helyemben végigolvasom. Nagyon jól felépített az egész történet, minden kis momentuma a helyén van. Az események láncolata nagyon jól van vezetve, folyamatosan fent tartja az olvasó figyelmét. Rengeteg olyan kérdést felvet, amin érdemes egy pillanatra elgondolkodni és magunkban átértékelni. Gilly Macmillan már az első könyvében is megcsillogtatja a zsenialitását. Én a végső eseményig képtelen voltam megfejteni, ki állhat az elrablás hátterében. A karakterekbe vetett bizalmam a sorok előrehaladtával úgy csökkent, ahogy Rachel is érzett. Emellett olyan fordulatokkal dolgozik az írónő, hogy az valami fenomenális! Többször is a földről kellett felkaparnom az állam, akkorát koppant meglepetésemben!

Ezt a könyvet ajánlanám mindenkinek, aki szereti a klasszikus értelembe vett krimit, a nyomozás menetét. Ugyanakkor lelkileg készüljetek fel előtte, mert a végére ugyanannyira kétségbeestem én is, mint Rachel, ugyanannyira féltettem a gyermeket! Nem tudtam egyszerűen elvonatkoztatni tőle, hogy ez nem egy valós esemény, létező karakterekkel. Főleg nem úgy, hogyha belegondolunk nap mint nap hány gyermek tűnik el, hányat rabolnak el. Tökéletesen ábrázolja, min megy keresztül a család, s kívánom, hogy senkinek ne legyen része még csak hasonlóban sem!

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/04/gilly-macmillan-k…

>!
Lénaanyukája P
Gilly Macmillan: Kilenc nap

Kedves E. L. James, és az ő rajongói, hát kérem, egy első könyvnek ilyennek kell lennie, és nem nyálcsorgató mamipornónak. Azért megjegyzem, Fejős Éva ajánlása majdnem elijesztett, mert úgy gondolom, nem azonos az érdeklődési körünk, de hála az égnek, nem dőltem be neki.
A sok címkéből, ami ennek a könyvnek van, nehéz kibogozni, mi is lehet ez, a „magyar nyelvű” és a „gyermekrablás” stimmel, de a „krimi” és a „rejtély” teljesen másodlagos, viszont oda kellene biggyeszteni jó nagy lób@szó betűkkel, hogy „lélektani”. Nagyon jól eltalált írás arról, mi megy végbe a szülőkben, ha eltűnik a gyerekük, milyen hatása van az internetnek az emberekre, mennyire manipulalhatóak a médián keresztül. Az egyedüli gyengesége a könyvnek a rendőr nyavalygása, szerintem az egy kicsit túlzás volt. spoiler De lehet, hogy csak én vagyok dilettáns ilyen ügyekben, mert a nyomozók a könyvekben mind kemény csávók, ez meg ilyen picsogós. Na üsse kavics, más rosszat nemigen tudok én erről mondani, pedig nagyon akartam volna.

5 hozzászólás
>!
mazsoka P
Gilly Macmillan: Kilenc nap

Végig izgultam, az első oldaltól az utolsóig. Mindenki gyanús volt, kivéve a tényleges gyermekrablót. Hiába, szokni kell ezt a műfajt. Érdekes volt látni, hogy a tragédia hogy változtatja meg az emberi kapcsolatokat. Egy rosszul értelmezett gesztus, szó milyen ellenségeskedést vált ki olyan emberekből, akik fotelből, karba tett kézzel figyelik az eseményeket. Sejtettem, de most bizonyságot nyert számomra, hogy a média milyen iszonyatos bűverővel rendelkezik. A regény több nézőpontból mutatja be a kis Ben eltűnésének körülményeit és a nyomozás folyamatát.

>!
Agnee
Gilly Macmillan: Kilenc nap

Nagyon tetszett a könyv, és külön figyelmet érdemel az, hogy az írónő első köyve. Megfogott a lélektani oldala a könyvnek, megviselt egyben az egész történet, minden szülő rémálma, hogy elviszik a gyerekét. Nagyon jól felépített regény és főleg elgondolkodtatja az embert azon, mennyire jól ismeri embertársait, mennyire lehet megbízni bárkiben, milyen hatással van ránk a média, az internet és a „falkaszellem” mire képes..Ráadásul addig a percig amíg az anya, én sem tudtam elképzelni sem mi történhetett, Rachel-l együtt döbbentem rá én is az igazságra. A két nővér szereplő kicsit Camilla Lackberg-re emlékeztetett :), az első személy használata miatt néha valóban úgy beleéltem magam mintha most történő eset lenne.. Izgalmas, jól felépített, lélektani krimi, ami a befejezés után is gondolkodásra késztet.

>!
Mónika_Müller
Gilly Macmillan: Kilenc nap

„ A túléléshez elengedhetetlen a remény”
Kilenc gyötrelmekkel és reménnyel teli nap, mialatt megjárod a földi pokol összes stációját…minden szülő rémálma ez a történet.
Sajnos nem volt időm hamarabb kiolvasni, általában egy-két fejezetet izgultam végig egy-egy alkalommal, de talán jó is volt így.
Ugyanis mesterien adagolta az érzelmeket a szerző, az érdeklődésemet végig fenntartva.
Részletesen dolgozta fel az egyes napok történéseit, elgondolkodtató kérdéseket boncolgatva közben.
Ritkán fordul elő, hogy ennyire sikerül azonosulni egy történettel, szinte együtt lélegezni vele.
Különösen úgy, hogy tudjuk: ez a szerző ELSŐ műve.
A magam részéről remélem, hogy Gilly Macmillan még sok hasonló regényt ír, mert nálam azonnal a toplista álére került oda, ahol eddig Kristina Ohlsson trónolt.
Zseniálisan felépített pszichothriller, többször is leesett az állam olvasás közben, és az utolsó fejezet közepéig sejteni sem lehetett, ki a valódi tettes.
Rachellel együtt rettegtem és remegtem, nagyon azonosultam vele, egyszer-!kétszer a papírzsepi is előkerült.
Először a különleges borító fogott meg, teljes összhangban volt a tartalommal, amelyről nem írok, mert spoiler nélkül szinte lehetetlen lenne.
Mindenkinek ajánlom ezt a remekművet aki imádja az izgalmas történeteket, az emberi léleknek és a sorsszerű élethelyzeteknek részletes, igényes elemzését.
Kár, hogy csak öt csillagot adhatok, többet is érdemelne.

>!
Barbár
Gilly Macmillan: Kilenc nap

Izgalmas, és lélektanilag nagyon jól felépített történet. Tökéletesen ábrázolja, hogy milyen nehezen gyógyuló sebeket ejt egy gyermek elrablása a hozzátartozókban, sőt még a vezető nyomozóban is. Rachel, az anya, és Jim, a nyomozó a történet elbeszélői és fő elszenvedői, bár az apa sem jár jobban. Állandó önvád gyötri őket, pedig egyáltalán nem rossz emberek. A bosszúra éhes környezet rásegít minderre, mert sokaknak jólesik vádaskodni.
A tettes végül előkerül, ez egy igazi meglepetés, mert bár pszichothrillernek is elmegy, mégiscsak egy jól sikerült krimiről van szó.

>!
Muki75
Gilly Macmillan: Kilenc nap

Fejős Éva ajánlása teljesen elbizonytalanított, hogy én ezt valóban el akarom-e olvasni. Szerencsére nem foglalkoztam vele és nem engedtem, hogy a fejemben suttogó hangok lebeszéljenek. Zseniálisan felépített könyv az első oldaltól az utolsóig. Hihető, átélhető. Túlságosan is. Igazából én inkább lélektani jelzővel illetném. Véleményem szerint minden anyát mélyen érint, felkavar. Mert bárkivel megtörténhet. A végén hiányzó katarzis élmény még valóságosabbá, életszerűbbé teszi az egész történetet. Szívből ajánlom mindenkinek.

>!
Ferkó
Gilly Macmillan: Kilenc nap

Krimi és írástechnikai szempontból jól felépített, a tettest az utolsó pillanatig lebegtető mű.
Többi a karcomban.

>!
blueorchid
Gilly Macmillan: Kilenc nap

Imádtam ezt a könyvet, már az első oldaltól kezdve magával ragadott. Kedvelem azokat a könyveket, amik 2 szemszögből vannak írva és itt külön jó volt, hogy a másik a nyomozó szemszöge. Néha olyan fordulatok voltak benne, hogy a hideg is kirázott!

>!
Anna_Sera
Gilly Macmillan: Kilenc nap

A könyv első fele elég unalmas ,eltűnik egy kisfiú,és ami ilyenkor következik, keresés, nyomozás,család plakátokat gyárt,stb,ezt már sok másik könyvben is olvastam.Onnantól fogva kezd jó lenni,mikor Rachel meg tud dolgokat a családjáról.Nekem lövésem se volt ki az elkövető,jól meglepődtem mikor kiderült.Sajnos két szemszög között ugrált a történet,amit nagyon utálok,meg időben se passzoltak a dolgok ,a sajtótájékoztatónál el is vesztettem a fonalat,azt hittem kettő volt,de aztán rájöttem,hogy csak egy volt,de úgy ugrált ide-oda a történet időben,meg különböző események között, hogy ez megkavart.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Gyakran előfordul, hogy az emberek mást látnak bennünk, mint amilyennek mi magunkat képzeljük.

(első mondat)

>!
Niitaa P

A túléléshez elengedhetetlen a remény.

391. oldal

>!
Lénaanyukája P

Ha az ember túl nyíltan beszél borzalmas dolgokról, az emberek elhúzódnak.

>!
Niitaa P

Amiben én gyenge vagyok, abban te erős lehetsz.

267. oldal

>!
Niitaa P

A bizalom már csak ilyen. Ha elvész, onnantól kezdve másként viszonyulunk az emberekhez, elkezdünk óvatoskodni, és átgondoljuk, hogy milyen információkat is osszunk meg velük.

367. oldal

>!
Niitaa P

Vannak dolgok, amik egyszerűen túl súlyosak ahhoz, hogy mások számára elviselhetőek legyenek.

467. oldal

>!
Niitaa P

Az ember megtanulja, hogy a hibákon nem szabad sokáig rágódni (…)

87. oldal

>!
Niitaa P

Nem mindig van értelme a dolgoknak (..)

236. oldal

>!
Niitaa P

Vannak események, vannak bizonytalanságok, amelyek a sírig hordozunk, és amelyek bármelyik pillanatban ránk törhetnek, felforgathatják az egész életünket.

450. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Hideg nyomon
Greg Iles: Huszonnégy óra
A. J. Waines: Lány egy vonaton
Mark Gimenez: Gyerekrablás
Harlan Coben: Hazatérsz
Niccolò Ammaniti: Én nem félek
Joe Hill: NOS4A2
Mary Higgins Clark: Ha kimondod a nevem
Mary Higgins Clark: Hová tűntek a gyerekek?
Winston Groom: El Paso