Gone ​Girl 65 csillagozás

Gillian Flynn: Gone Girl Gillian Flynn: Gone Girl Gillian Flynn: Gone Girl Gillian Flynn: Gone Girl Gillian Flynn: Gone Girl Gillian Flynn: Gone Girl Gillian Flynn: Gone Girl

Marriage ​can be a real killer.

One of the most critically acclaimed suspense writers of our time, New York Times bestseller Gillian Flynn takes that statement to its darkest place in this unputdownable masterpiece about a marriage gone terribly, terribly wrong. The Chicago Tribune proclaimed that her work “draws you in and keeps you reading with the force of a pure but nasty addiction.” Gone Girl’s toxic mix of sharp-edged wit and deliciously chilling prose creates a nerve-fraying thriller that confounds you at every turn.

On a warm summer morning in North Carthage, Missouri, it is Nick and Amy Dunne’s fifth wedding anniversary. Presents are being wrapped and reservations are being made when Nick’s clever and beautiful wife disappears from their rented McMansion on the Mississippi River. Husband-of-the-Year Nick isn’t doing himself any favors with cringe-worthy daydreams about the slope and shape of his wife’s head, but passages from Amy's diary reveal the… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780307588371
>!
Phoenix Books, London, 2014
476 oldal · ISBN: 9781780228228
>!
476 oldal · ISBN: 9780753827666

6 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Amy Elliott · Nick Dunne · Margo 'Go' Dunne


Kedvencelte 10

Most olvassa 7

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride ISP>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Vannak történetek, amikről nem is lehet megkérdőjelezni, hogy alapjában véve jók-e.
Mert a történet, a felépítés, a szereplők és a tálalás is zseniális.
Ilyenkor viszont másik szinten értékelek: mit adott ez nekem?
Hát a Gone Girl semmit. Nem volt izgalmas, nem volt nyomasztó, nem volt semmilyen.
Igaz vannak benne kanyarok, amit nem értek, de ebben az esetben nem is érdekel az a legutolsó fránya miért. Inkább amolyan, na jól van nektek, pont jól van reakcióval tettem vissza a polcra a kötetet.

14 hozzászólás
Sapadtribizli P>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Nyelvtanulásra jó volt, bár nagyon untam helyenként. Nem volt hiány ellenszenves karakterekből és őrületből spoiler, de a könyv egyetlen pontjával sem tudta emlékezetessé tenni magát.

tthbrg_>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Nick! Amy! Mit tettetek ti egymással?

Az első 200-250 oldalt olvasva kicsit untam magam és többször is eljutottam arra a pontra, hogy én ezt a könyvet félbehagyom, mert felettébb unalmas. Azonban átlendültem ezen, főképp azért, hogy megtudjam, hogy miért is szeretik annyira nagyon ezt a könyvet az emberek. Végül eljutottam arra a pontra, amikor fordult a kocka, spoiler, aztán egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet. Magával ragadt ez az őrült történet a még annál is agybajosabb karaktereivel.
Nem tudnám pontosan elmondani azt, hogy miért tetszett ez a könyv anélkül, hogy spoilerek folyamába ne kezdenék, épp ezért inkább nem is mondok többet. Úgy gondolom, hogy ezt a történetet mindenkinek magának kell megismernie!

Azt a minusz fél csillagot a könyv tőlem az első kb. 200 oldalért és a „lezárásért” kapja. Nem csak az utolsó fejezet, hanem az utolsó 5-10 fejezet miatt; mert már feleslegesen elnyújtottnak éreztem az egészet.

Szívesen belenézek ezek után Gillian Flynn egyéb munkásságába is, mert úgy gondolom, hogy brilliánsan építette fel a történetét. A szereplőket pedig megfelelően ábrázolta. Imádtam utálni őket.

Avely>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Ez az a könyv, amit kétszer égetnél el annyira utálsz benne mindenkit. Mégis letaglóz és lebilincsel magához ha állsz, ha ülsz, ha vizibiciklizel. A szereplők megtanulnak egymással élni, az olvasók megtanulnak a befejezéssel együtt élni. Aki szokatlan lezárásra vágyik, az rakja azonnal várólistára…

Banditaa P>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Ha nem olyan lenne a vége, mint amilyen, négy csillagot adtam volna neki.
Ugyan műfaját tekintve thriller, én mégis inkább kicsit párterápiás könyvnek érzem (nem mintha valaha olvastam volna olyat). És pont ettől jobb ez a könyv, hogy több annál, mint egy sima thriller. Nick és Amy kapcsolata és története nem átlagos, de ami mögötte van (párkapcsolat), azt mindenki ismeri, vagy egyik vagy másik oldalról. Sokszor éreztem úgy, hogy a saját gondolataimat, érzéseimet írja le a könyv (nem, nem a hentelős részekre gondolok…), amit thrillerek esetében nem igazán szoktam érezni. Szóval meglepett ez a könyv, könnyű, nyári olvasmányhoz képest eléggé elgondolkodtatott. Nem feltétlenül voltak ezek szép gondolatok, örülök is, hogy magam mögött hagytam őket…

Lilyom>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Hamarabb láttam a filmet így féltem hogy csalódni fogok a könyvben, de szerencsére nem így lett. De azért elég vérlázító történet és befejezés, meg kell mondjam! Nagyon mérges voltam de a film talán még jobban felmérgelt anno. Mindenesetre fordulatos és meglepő könyv. Egy-két rész kicsit nehezebben érthető belőle angolul de azért a nagyja viszonylag könnyen emészthető. Nem úgy mint a történet… :)

Marianna_Florick>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Az idei év első olvasmánya, amit már novemberben elkezdtem, csak nem volt annyira időm rá sajnos. Én legelőször a filmet láttam, amit imádok, így nagyon kíváncsi voltam a könyvre, főleg, hogy a forgatókönyvet is a szerző írta. Tetszett a könyv, de vannak karakterek, akik feleslegesnek tűntek, ez az ügyvéd, és Andiet is néha túl soknak éreztem. A vége felé a tervváltást, nemcsak elmesélni, hanem megmutatni kellett volna. Ezek például a filmben szerintem sokkal jobban voltak megvalósítva. Nagyon tetszett Amy és Nick párkapcsolatának az ábrázolása, végül is ezt egy elborult párkapcsolati drámának is fel lehet fogni, leginkább a végén lett jól megfogalmazva. Abszolút a két főszereplő viszi a pálmát, főleg Amy, ez kinek jutna eszébe. (Ilyenkor mondom azt, hogy a film kasztingja rohadt jó volt.) A másik dicsérendő pont, hogy a két nézőpont remekül elkülönül, pedig női szerzőről beszélünk. Az egész könyv tényleg bizarr. Még talán az eleje túl lassú, akkor még valami szokványos kriminek tűnik, aztán úgy megcsavarodik, hogy az ember ki nem bogozza. Ja, imádom a szövevényes dolgokat, de szerencsére a fordulatokat nem vitték túlzásba. Érdemes mindenképpen elolvasni és megnézni a filmet, ami szerintem 2014 legjobbja.

vebu>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Hű, meglepődtem mennyire tetszett ez a könyv, a befejezést kivéve, ami már kicsit elnyújtott és erőltetett volt (legalábbis számomra). De nagyon tetszett ahogy felvázolták Amy és Nick kapcsolatát, a gondolataikat, meg ahogy újra és újra megleptek a váratlan események… Külön piros pont azért, ahogy az írónő lefestette, mennyire befolyásolja már a média az igazságszolgáltatást. Megnézem hétvégén a filmet is, kíváncsi vagyok mit hoztak ki belőle.

jolanka2>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Már az elején is tetszett a könyv, bár igazán a második részben indul be a cselekmény. Itt szinte minden karakter pszichiátriai eset, mégis (vagy pont ezért?) nehéz volt tőlük elválni – szívesen olvastam volna a még életben maradt szereplők későbbi játszmáiról.

Gábor_Hernádi>!
Gillian Flynn: Gone Girl

Egy nő eltűnik otthonról házassági évfordulójuk reggelén, és a rendőrségi nyomozás során a férj válik egyre gyanúsabbá. Valóban ő ölte meg a feleségét vagy a valóság valami sokkal furcsább?


Népszerű idézetek

Lex>!

There's a difference between really loving someone and loving the idea of her.

28. oldal

szangi P>!

Tampon commercial, detergent commercial, maxipad commercial, Windex commercial. You'd think all women do is clean and bleed.

275. oldal

Izolda P>!

I look quite pretty after a cry of about two minutes – longer than that and the nose goes runny, the puffiness sets in, but up to that, my lips gets fuller, my eyes bigger, my cheeks flushed. I count as I cry into Desi’s crisp shoulder, one Mississippi, two Mississippi – that river again – and I curb the tears at one minute and forty-eight seconds.

Lex>!

We were the first human beings who would never see anything for the first time. We stare at the wonders of the world, dull-eyed, underwhelmed. Mona Lisa, the Pyramids, the Empire State Building. Jungle animals on attack, ancient icebergs collapsing, volcanoes erupting. I can't recall a single amazing thing I have seen firsthand that I didn't immediately reference to a movie or TV show. A commercial. You know the awful singsong of blase: Seeeen it. I've literally seen it all, and the worst thing, the thing that makes me want to blow my brains out, is: The secondhand experience is always better. The image is crisper, the view is keener, the camera angle and soundtrack manipulate my emotions in a way reality really can't anymore. I don't know that we are actually human at this point, those of us who are like most of us, who grew up with TV and movies and now the Internet. If we are betrayed, we know the words to say; when a loved one dies, we know the words to say. If we want to play the stud or the smart-ass or the fool, we know the words to say. We are all working from the same dog-eared scripted.

98. oldal

szangi P>!

He has a great smile, a cat's smile. He should cough out yellow Tweety Bird feathers, the way he smiles at me.

15. oldal

Stone>!

It doesn't matter, because I have found my match. It's Nick, laid-back and calm, smart and fun and uncomplicated. Untortured, happy. Nice. Big penis.

MrDarkside>!

People say children from broken homes have it hard, but the children of charmed marriages have their own particular challenges.

Part One

MrDarkside>!

And you go home to a cold bed and think, That was fine. And your life is a long line of fine.

Part One

AratóMeli>!

It's a very difficult era in which to be a person, just a real, actual person, instead of a collection of personality traits selected from an endless automat of characters.
And if all of us are play-acting, there can be no such thing as a soul mate, because we don't have genuine souls.

69

Stone>!

She is reading The Martian Chronicles by Ray Bradbury. A sci-fi girl. Abused women like escapism, of course.


Hasonló könyvek címkék alapján

Darcey Bell: A Simple Favor
Paula Hawkins: Into the Water
Aleatha Romig: Into the Light
Paula Hawkins: The Girl on the Train
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Blake Crouch: Pines
Karen M. McManus: One of Us Is Lying
Dan Brown: Inferno (angol)
Karin Slaughter: Pretty Girls
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls